Sam op de goede weg!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Beste forummers,

ik postte een tijdje geleden al wat berichtjes over Sam, de hond van mijn ouders. Door nu terug in te wonen in het ouderlijke huis is Sam een beetje mijn hond geworden.

Sam had een ongelooflijk overgewicht (ik schat tegen de 40 minstens?) dankzij allerlei hapjes en overschotjes van tafel... ik heb mijn ouders nooit kunnen overtuigen om dit te laten, dus diëten was absoluut uitgesloten, ze gaven alles achter mijn rug om.
Wel heb ik Sam meegenomen op bijna alle wandelingen samen met Lupi. Sam was daarvoor 5 minuten wandelingetjes gewoon, nu wandelt ze gemiddeld 2u per dag met minstens 1 stevige wandeling met Lupi en mij.
Ik heb Sam nooit gewogen toen ik terug introk. Wel heb ik zijn maten eens genomen omdat ik een anti-trektuig voor hem wou bestellen. Met een borstomtrek van 98 cm was hij half paard half labrador en vond ik niets stevig genoeg waar ze ook niet uit kon ontsnappen. Nu, drie maanden later, heeft Sam een borstomtrek van 88 cm en kon ik daardoor eindelijk een geschikt tuigje vinden naar mijn zin! Daar gaan we nu mee oefenen... Ik vind het vooral super dat het vet aan de flanken nu weggesmolten is.

Maar nu mijn vraag met enkele fotootjes. Sam heeft ongelooflijk veel veloverschot. Vooral aan de nek en aan de flanken. Volgens mijn vriend komt dit vanzelf in orde. Is dat zo? Ik ben zeker niet in richting van chirurgische ingrepen aan het denken, maar vroeg het me gewoon af. Je kan ook op de foto's zien met het nieuwe tuigje dat het vel er echt wel over hangt...

Hier Sam voor ca. 2 jaar geleden, Lupi was toen nog pup



En Sam nu:


honden page profiel stijnstijn 3 doggies

Is mooi afgevallen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wow. mijn complimenten, vind dat je van Sam houdt. :-D

een te dikke hond leeft niet lang, krijgt allerlei kwalen, en daar heb je mooi op ingespeeld, om Sam een mooi gezond leven te kunnen bieden, complimenten, het is een heel verschil.

wat betreft overbodig vel, weet niet hoe oud Sam is, maar het zal wat indammen, maar niet alles, niet erg, daar zal die geen last van hebben.... en als ik de laatste foto zie, valt het wel mee met het losse vel.

blijf zo voor Sam zorgen, en als je ziet dat je ouders toch steeds wat geven, wordt maar een keer boos, mag best, als ik zie wat hun Sam hebben aangedaan...

van mij een dikke pluim. ;-)

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Dankjewel Stijn en Willemijn. Sam wordt vijf in april 2014! Maakt het een verschil bij een jongere of oudere hond?

Moest er iemand ervaring hebben rond het veloverschot mag die altijd posten, ik wil altijd bijleren ;-)

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Super hoor !!!;-)
Jouw hond zal je er dankbaar om zijn, hij voelt zich zeker en vast beter zo ;-)
Een beetje vel teveel is niet erg hoor, heb ik ook hahaha O-)

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

;-) ;-) ;-) 
Super dat je Sam hebt geholpen... een hele dikke pluim!
Ik weet zeker dat Sam zich nu veel fijner voelt en lekker kan genieten van de wandelingen...

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Ja dat is inderdaad zo, ze geniet volop! Al blijf ik het geen evidente hond vinden hoor (trekken aan de lijn, blaffen, jaloers naar Lupi toe...).
ik probeer maar dingen te bedenken waarmee ze kan bewegen, maar momenteel kom ik niet verder dan wandelen, speuren, zwemmen en balletje gooien.
Heb al aan agility gedacht, puur recreatief met de sprongen op de laagste stand om haar gewrichten te sparen, maar ik blijf toch schrik hebben voor overbelasting, het is ook geen kleintje...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Gaat het trouwens wel wat terug goed met je Lupi ? verdriet al wat kunnen plaatsen hoop ik.
Sam ziet er goed uit hoor, en dat vel, ik denk wel dat dat terug mindert. Is hij al oud dan misschien niet, ziet er in ieder geval niks oud uit. ':-)

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Lupi heeft het niet zo moeilijk als Sam, heel raar want Lupi lijkt gevoeliger maar niks is minder waar. 
Deze weekend hebben we een beetje gesorteerd in mijn mams haar kleren, omdat ze een aantal dingen voor de slachtoffers van Hayan wilden geven. Toen we met alle kleren beneden kwamen keek Sam helemaal verloren rond, ineens stil. Ze zal het wel geroken hebben en heel verontwaardigd geweest zijn dat we kledij weg deden. Ze heeft uiteindelijk in de sofa gaan liggen met de kop tussen de poten. Ze beseffen meer dan we kunnen vermoeden, dat is zeker...

Volgende forumvraag: aangetroffen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^