Weer een losse/vaste hond frustratie.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik kwam vanmorgen een tibetaanse mastiff tegen die al vanaf 50+ meter aan het fixeren was op een pad zonder uitwijkmogelijkheid. En vanaf 15 meter grommend en borstelend op mijn honden af denderde. Waarvan er 1 aangelijnd is, want die gedraagt zich niet netjes tegenover andere honden. Ik ben er voor gesprongen. 
Krijg ik te horen dat het allemaal mijn schuld is omdat mijn hond aangelijnd is.
Ik krijg er toch zo'n verschrikkelijke paardenk*t van. Loopt met een grote, harige, onbeschofte hond, is het mijn schuld omdat ik "hysterisch" doe.... Die vrouw nam er extra even de tijd voor om me dat te vertellen.

honden page profiel TimTim 3 doggies

honden foto van Tim

Goed dat jij je hond kent. Ik denk dat het sws erg belangrijk is dat een baasje zijn eigen hond kent en dus weet of de hond los kan of dat die aangelijnd moet blijven. Als de hond van die ander zo zo aan het fixeren was dan is het zeker de schuld van die ander en moet die blij zijn dat jij ervoor gesprongen bent, want anders was dat waarschijnlijk uitgelopen op een gevecht, en dan had zijn hond een probleem gehad, omdat jij 2 honden hebt. Ik vind dus dat je goed gehandeld hebt!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb twee kleinere kortharige honden. De schade zou vrijwel alleen bij mijn honden zijn.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik voel met je mee... Veel mensen hebben geen idee wat hun hond doet!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Snappen mensen nu echt niet dat honden gewoon aan de riem moeten binnen de bebouwde kom?

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Niet leuk Wendy!
Gelukkig heb je schade kunnen voorkomen.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Volgens mij blijft dat een frustratie van veel hondeneigenaren. Ik maakte me er ook steeds kwaad om en ging de discussie aan maar tegenwoordig heb ik nog maar 1 doel; mijn honden daartegen beschermen. Ook ik spring ervoor en probeer de aanstormende hond met barse stem terug te sturen. De reacties die ik dan krijg zijn meestal ook niet mis. Of dat ik wel goed bij mijn hoofd ben om tegen hun hond te gaan schreeuwen, hij doet toch niets....... ;-)

Ik ben er klaar mee en het boeit me niet wat ze ervan denken. Ik vind dus dat je goed gehandeld hebt maar frustrerend is het wel. Ik ben bang dat het nooit gaat veranderen.....

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Tegen zulk geweld maken je twee kleintjes geen schijn van kans..., behalve op snelheid..., maar wat een achterlijk mens met haar redenatie ;-)

Wij hebben hier sinds kort ook zo iemand..., die loopt met een klein hondje los..., maar die kleine is zo onzeker dat er vanaf 100 meter afstand al een kef en heen en weer ren circus ontstaat als je ze tegen komt.
Nu kan ik uitwijken door over te steken of op een vissersbruggetje te gaan staan, maar dat mens blijft ook maar roepen  "hij doet niks hoor"...., nee, maar met dat achterlijke gedrag haalt hij wel het slechtste in mijn draak naar boven, die overigens wel aangelijnd loopt, maar mocht ze hem te pakken krijgen ben ik de gebeten hond.

Leer eerst je eigen hond lezen voordat je oordeelt over het gedrag van andermans (aangelijnde) hond..., op afstand gaan liggen fixeren is net zo'n fijne trigger als op afstand beginnen te blaffen.

Goed gehandeld door er tussen te gaan staan..., laat haar maar blaten, gelukkig weet je beter ;-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Goed gehandeld! Pas wel op, er zijn ook honden die jou dan aanvallen...
Had ik laatst. Odi is aan de lijn nogal angstig naar sommige honden, en we kwamen een hond tegen die altijd losloopt. 
De hond had Odi al eens aangevallen, dus deze keer wilde ik haar terugsturen, want zag haar aankomen. 
Ze vloog zo mijn broekspijp in...

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

heel herkenbaar. ik heb ook regelmatig aanvaringen met dat soort types, waarbij ik mezelf dan ook niet meer zo subtiel gedraag, moet ik toegeven O-)

maar tot mijn verbazing kwam onlangs iemand helemaal teruggelopen om beleefd te vragen "hoe ik haar hond zo mooi tot stoppen en teruggaan-naar-de-baas kon brengen, want normaal dook 'ie op alles en iedereen af"

idioten ;-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Op snelheid wil ik het liever niet aan laten komen, heeft gister wel de kleine gered. Die werd nagezeten door een hond. Maar de dialoog met de eigenaar verliep wat anders. Ik moet er niet aan denken dat mijn hond in blinde paniek gaat rennen. 
Dat scheelt echt wel, of iemand een beetje normaal reageert. 
Het totale gebrek aan inzicht en empathie stoort nog het hardst. Ik was ook niet blij om mezelf voor een 40+ kilo hond van een ras dat geselecteerd is op fors ingrijpen te zetten. En ik maak me ook zorgen over hoe zich dat ontwikkeld, het wordt niet minder als je een hond zijn gang laat gaan. 
Het "voordeel" van zelf gebeten worden is dat je er politiewerk van kan maken. 
Zulke mensen moeten eigelijk een italiaantje nemen en dan zichzelf tegen komen. Met een kwetsbaar hondje voelt het net wat anders. Een keer flink in de broek poepen helpt misschien.

Volgende forumvraag: Tips en feedback gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^