Angels Eyes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

Montie HAD toen ze een pup was ( ze is nu 4 jaar ! )  geel/bruine traan strepen bij haar ogen. Het enige middel, dat werkelijk helpt is Angels Eyes. Ik heb het gebruik langzaam afgebouwd, maar ben nu toch wel nieuwsgierig of het zo mooi wit blijft.......

Zijn er meer mensen met ervaring hier mee ?

Ik had de Angels Eyes uit de USA , dus met een kleine hoeveelheid anti-biotica .....In Nederland is het te koop zonder de ab....maar schijnt niet , of nauwelijks te werken.

Groeten Son

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Ik heb er geen ervaring mee met Angels Eyes. Heel veel Maltezers/Boomers hebben van die bruine strepen rond de ogen, die van mij had dat ook wel eens. Ik ga dit onthouden voor als ik ooit weer een hond krijg, want het lijkt me wel goed spul als ik op Google kijk. Wat een mooi meisje heb je trouwens!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Nog nooit gehoord, maar een middel met antibiotica zomaar gebruiken.. lijkt me niet heel veilig.. stel dat je hond een keer ziek wordt kan het zijn dat ze niet meer op het antibiotica middel reageert.

ik zou er dus zeker mee oppassen. het is niet voor niets, niet te koop in nederland. (middelen met antibiotica mogen niet meer zomaar meegegeven wroden)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Het antibiotische bestanddeel tylosyne als tartraat is de werkzame stof. Het wordt aanbevolen om dit als poeder over het eten te strooien. Wat er niet bij wordt vermeld, is dat tylosyne een competitie met andere aminozuren aangaat en dus de opname van die belangrijke aminozuren uit voeding remt. Daarnaast maak je op de langere termijn de lichaamseigen bacteriën resistent tegen de werkzame stof. Beslist geen goedje om zomaar even aan je hond te geven om traanogen te voorkomen. Daar zijn minder schadelijke middelen voor, o.a. het aanpassen van de voeding en middelen die van buitenaf minder schade aanrichten.
Dit werkt bijvoorbeeld redelijk goed:
http://www.nmlhealth.com/p,29,414/Tear-Stain-en-Spot-Remover.aspx
En wat ook helpt naast dit middel is om dagelijks propolistinctuur op de aangedane plekken in te wrijven.

Dit middel wordt overigens zonder schroom verkocht via groothandels hier in Nederland.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Ik ken iemand en die gebruikt de angels eyes uit nederland, dus die zonder de ab. Werkt volgens diegene net zo goed 
!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Hier in Nederland wordt ook de tylosine versie verkocht. Althans, een ingrediëntenlijst vermeldt dat.

Er bestaat in Amerika inderdaad een natuurlijke variant en wordt ook in Nederland verkocht, maar ook daar kun je vraagtekens bij plaatsen.

ANGELS’ EYES® NATURAL PRODUCT DETAILS 
Angels’ Eyes® Natural is specifically developed for BOTH DOGS & CATS to help eliminate unsightly tear stains from the inside out! Angels’ Eyes® Natural also may help to eliminate staining around the mouth and coats due to licking.
Other products are topical requiring high maintenance and yet will only remove the tear stains temporarily causing it to return worse than before. Angels’ Eyes® Natural never adds food dyes, wheat, corn, or soy which may have negative effects on your pet.
Our bottles contain net contents 2.65 oz (75 grams), 5.29 oz (150 grams net)
 A proprietary blend of :
Cranberry Powder, Oregon Grape Root, and  Marshmallow Root
Inactive Ingredients:
100% Freeze Dried Chicken Liver or 100% Sweet Potato




Ik vind het maar een zeer vreemd omschreven product. Bij bovenstaande versie wordt vermeld dat ze nooit soja toevoegen. En bij een andere formule van dit merk is er wel degelijk soja toegevoegd. Plus nog een aantal niet beste parabenen en zout ter conservering. Zo 'natuurlijk' is dit onderstaande product in elk geval niet en zou ik mijden.




PRODUCT DESCRIPTION
Sizes 120, 240 count soft chews
Active Ingredients per 2g Soft Chew:

A proprietary blend of

(Cranberry Powder, Oregon Grape Root and Marshmallow Root)…165mg
Colostrum Powder…25mg

Inactive ingredients:
Cane Molasses, Chicken Meal, Dried Chicken Liver, Glycerin, Lecithin, Methylparaben, Mixed Tocopherols, Potassium Sorbate, Potato Flour, Potato Starch, Propylparaben, Salt, Soybean Oil and Sucrose
Bron: http://www.angelseyesnatural.com/product/angels-eyes-soft-chews/

Pink (Gast)

Bij mijn hond werkte de angel eyes zonder AB echt super. De achterste helft van zijn lijf was steeds helemaal rose door het wassen en likken. En nu heeft hij weer 1 kleur. Werkt echt goed. 

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Werkt goed, maar enkel zolang je het blijft gebruiken, en is duur spul, dus ik zou naar een andere oplossing zoeken en eerder de oorzaak proberen weg te halen. Hier was het voorbij door andere voeding te gaan geven. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Bij mijn hond werkte de angel eyes zonder AB echt super. De achterste helft van zijn lijf was steeds helemaal rose door het wassen en likken. En nu heeft hij weer 1 kleur. Werkt echt goed.  "

 

Ik vraag me dan vooral af waarom het achterlijf zo veelvuldig wordt gelikt....

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

@ Tom....

Mag ik vragen wat voor voeding jij je hond geeft ????

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Ik geef nu wolfsblut (hunters pride). Dat heeft er bij de mijne dus voor gezorgd dat de oogjes stopten met tranen, maar wil natuurlijk niet zeggen dat deze voeding het bij elke hond gaat doen, moet je een beetje uittesten. 

Volgende forumvraag: Koude
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^