bordeau dog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

iemand in mijn familie wil graag een pup van dit ras en nu kwam ik toevallig op het nest terecht waar hun een pup van wouden. fokker met stamboom en alle vereiste testen dus dat klinkt positief zou je denken.

tot ik me er in ging verdiepen moeder hd-d en vader hd-A. mijn nekharen gaan overeind staan en nu had ik ze maar even gewaarschuwd. echter schijnt het normaal te zijn bij dit ras :'( . maar door omstandigheden geen pup van dit nest en volgens mij vonden ze dat na mijn waarschuwing al minder erg.

volgende nest is moeder met hd a of b. als vader ook hd-A is lijkt me dat al een stuk positiever echter mijn zoektocht is begonnen

rasvereniging gaf idd ook aan mag fokker tot hd c en fokken met D mag als vader maar hd-A heeft. huh

nu vraag ik mij toch af gaat dit niet erg ver of kom je er met de algemene gezondheid van dit ras al niet eens meer onderuit om zo aan het werk te gaan of zijn er ook uitzondering in fokkers die het wel degelijk belangrijk vind om met gezonde heupen te fokken.

zo ja wie weet een fokker misschien kan ik die aan hun doorgeven om een pupje bij te kopen. ze willen het wel heel erg goed doen met stamboom en gezondheidstest maar ook hun krijgen te horen dat het normaal is.

en dan ook nog eens op de site van de rasvereniging dat het ras 6-8 jaar oud word gemiddeld. vind dat erg kort

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

ja, dat is helaas niet abnormaal bij sommige rassen, fokken met HD B-c mag zelfs... tja. ik zou afzien van oa. een bordeaux dog om die reden

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P 3 doggies

honden foto van Bear  en Sayen :-P

Elly Kiewiet Visser. Daar kwam onze Buddy vandaan. Hij is altijd gezond geweest tot op het laatst hij had geen HD of ED. Hij is 8,5 geworden. We hebben hem in moeten laten slapen hij had een snelgroeiend harttumor. Een bordeauxdog word gemiddeld 8 jaar. Een broer van Buddy is 12 geworden super leeftijd voor een BD. Buddy was zeker sociaal en een echte vrouwengek. Hij was mijn soulmate.
Tieska is onze 3de BD. Ook heel sociaal en lieve kleine meid een echte schat.
Ik ben gek op bordeauxdoggen, maar ik weet niet of ik er nog één wil. Ze hebben een super karakter maar de erfelijke aandoeningen . Poeh.
Echt oud worden ze ook niet. 8 jaar is zo om.
Het zal een moeilijke beslissing worden, Tieska heeft vandaag haar 2de epileptische aanval gehad. Dit zou ook erfelijk kunnen zijn.
Denk bij honden met een brede borstkas ook aan maagtorsie. Babs onze eerste heeft dat gehad. Ze heeft een varkensoor heel ingeslikt en daarna te druk gemaakt. Buddy heeft ook een maagtorsie gehad, zijn maag was leeg. Oorzaak????
Denk er goed over na. Het kan helemaal goed gaan. Maar veel bordeaudoggen hebben allergieën en ED HD.
Je moet echt een goede fokker hebben. De patershoek staat ook hoog aangeschreven en ik weet dat Garde D'Honneur du Monde met fokken gebruik maakt van een DNA programma. Maar fokken op karakter is ook heel belangrijk. Succes.

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

dankje voor de info. dat zijn nog al een hoop problemen zeg.

het is dat ik zelf niet opzoek ben naar dit ras maar mijn zwager en dan met name me schoonzus.

als ik zelf die keus had dan had ik er nooit voor gekozen. wil een hond niet al naar een korte tijd missen en al helemaal niet als daar zoveel problemen aan vooraf gaan.

ik weet niet wat hun zo aantrekt in het ras. voor mij zou het de overweging niet waard zijn maar goed zoals mijn profielfoto ook wel laat zien zijn het zo wie zo niet mijn type honden.

weet je toevallig een goede site van garde d'honneur du monde. kom wel op een site maar die is erg onoverzichtelijk en verouderd en ben benieuwd of daar ook nog een andere site van is. had al even gezocht maar kwam niet verder als die site.

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P 3 doggies

honden foto van Bear  en Sayen :-P

hoi,
ik zou t zo niet weten, van garde. Dat is al zo lang geleden. maar patershoek zou je ook kunnen proberen.

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

oke ook die site lijkt al verouderd. nou ja maakt niet uit dat moeten ze allemaal zelf maar even uitzoeken.

heb ze in ieder geval voorgelegd wat er allemaal voor problemen er bij het ras spelen.

het is hun eerste hond die ze willen aanschaffen dus heb ze aangeraden nog eens goed na te denken of ze er wel mee willen beginnen en niet beter kunnen kijken naar een ander ras die aan hun verwachtingen voldoen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^