Visolie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Marissa een heel oud topic, maar op je reactie terug te komen, helpt het bij je duitse herder ?

 

misschien wel leuk voor je om een account aan te maken en mee te forummen, kan je zelf een topic aanmaken, krijg je vele reacties erop... en advies.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Ik ben jaren geleden gestart met zalmolie (van de dierenwinkel) te geven aan één van onze cavaliers met droge schilferige huid. Ik had voorheen al meerdere dingen geprobeerd wat niet wou helpen, maar dus met de zalmolie is hij erg goed geholpen! Geen droge, schilferige huid meer. 

 

Nu heb ik bij Kruidvat potten zien staan met zalmolie capsules. Ik heb het eens mee genomen, gegeven en nog steeds hetzelfde resultaat. Maar ik vraag me wel af of er niet teveel in zit? Is het meer zuiver dan de zalmolie van de dierenwinkels? Want ik meen gelezen te hebben dat daar nogal veel rommel in zit? Ik geef ze nu aan alle honden, wel om de dag. De andere dagen krijgen ze hier cocosvet en ik moet zeggen dat ik hier goed verschil van zie aan hun vacht. Ze glansen beter nu. 

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Wilde zalm bestaat nog wel maar zit zeker weten niet in zalmolie. Dit wordt gemaakt van kweekzalm die in (veel te) kleine bakken zo snel mogelijk moeten groeien. Om te voorkomen dat er ziektes uitbreken wordt er antibiotica en pesticiden gebruikt. Dit zit dus ook in je zalmolie. Zie http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/105/Herman_den_Blijker_over_zalm

 

Als je dierlijke olie aan je hond wil geven kun je het best visolie van kleine visjes geven. Visolie van roofvissen zoals de zalm bevat veel vervuiling omdat ze in hun leven enorm veel kleine visjes hebben gegeten die een klein beetje vervuild waren. Heel veel kleine beetjes wordt uiteindelijk heel veel. De visolie van Doils en Glucosamine.com wordt gemaakt van kleine visjes en is bovendien gezuiverd. Dan weet je heel zeker dat je schone visolie geeft.

 

Als je plantaardige olie wil geven kun je inderdaad het best kiezen voor Kokosolie (vet). De meeste plantaardige olie bevat enkel Omega 6 waar je hond al genoeg van binnen krijgt. Als er wel Omega 3 in zit is dat in de vorm van ALA en moet dat nog omgezet worden in EPA en DHA zoals in visolie. Dat is een moeizaam proces, kost veel energie en lukt ook niet altijd. In Kokosolie zit maar een heel klein beetje Omega 6. Waar je hond profijt van heeft is van de 50% Laurinezuur in Kokosolie. Ter vergelijking, moedermelk bevat 30% Laurinezuur. Als je honden het lekker vinden, de mijne hoeft het niet, zou ik elke dag Kokosolie geven en stoppen met zalmolie.    

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: hond ziek van anti vlooimiddel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^