Benchkussen weghalen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Hallo allemaal!

Wij hebben een bordercollie pup van 9 weken en zij heeft het vooral op haar benchkussen voorzien. Alle stukjes stof vliegen in de lucht en we hebben besloten om nu haar benchkussen tijdeijk weg te halen. We weten alleen niet of dit wel een goed idee is. Als de benchkussen erin ligt sloopt ze die helemaal tot het einde.

Mocht er iemand een betere tip hebben, laat het dan graag weten!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Een schoonloop- of droogloopmat? Lijkt me iets minder sloopgevoelig (tenzij jij net de uitzondering op vier pootjes hebt die dit ook sloopt ;-))

Hier nooit een sloper gehad (wel een graver), dus geen ervaring met sloopvrij spul.

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Hey!

Bedankt voor je antwoord, daar hadden we idd nog niet aan gedacht!
Onze border is wat dat betreft ook een graver, vooral als ze haar nestje gaat maken..
Er ligt nu een handdoek in maar ben bang dat die het ook niet lang vol gaat houden..

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

mmm ik ben miss een pietlut hierin maar vind het zielig als ze op het metaal moet slapenO-) Myra deed het vroeger ook heel vaak daarom legte wij de eerste maanden er een oude deken in en dan weer een slaapzak enzo, iig niet iets kostbaars dus maakt niet uit als het stuk gaat ;-) Tuurlijk mocht ze het niet stuk maken, zorg ook dat er altijd botjes in haar bench liggen waar ze op kan kauwen! Wat mijn border collie erg leuk vond was een meoilijke gevulde kong met brood en smeerworst daar was ze wel ff zoet mee :-D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wij gaven altijd een oude deken of handdoek. Ze graven graag hun dekentje in, zeker als ze pup zijn! Mijn Volwassen honden draaiden  ook altijd rond en rond en hun dekens op een hoopje, tot ze naar honde mening goed lagen .O-)
 Waarom toch op harde ondergrond laten slapen ? Waarom in bench ? Probeer eens in beperkte ruimte zoals keuken of hall........
Ik vind alle benches hond onvriendelijk. Nu ga je  het zachte deken weghalen, stel je eens in je pup zijn plaats ':-) Man toch geef vlug iets ouds en zacht......dat sloopgedrag is puppytijd , en gaat over. Veel plezier nog van je hond.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Wanneer je er een deken of handdoek in legt zorg dan dat dit oud is.
Maar in 1e instantie wil je natuurlijk niet dat je pup gaat slopen... wanneer je pup overdag in de bench zit en jhe zit dat de pup wil gaan slopen kan je het woordje foei gebruiken... op deze manier leert de pup dat het niet mag.

Je zou er een schoon- droogloopmat in kunnen leggen.

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Bedankt voor alle reacties!
Ze ziet haar bench als een veilige plaats en we willen liever niet van het bench principe af. Ze heeft nu een grote handdoek in haar bench en dat vind ze zelf ook prettig. Ik ga zeker wat met deze antwoorden doen!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 2 doggies

Hier ook een sloper, en nog erger... een vulling-eter. Ik koop nu steeds een goedkoop kussen a 10-15 euro, en met een beetje geluk gaan die 3 weken mee. Op het moment dat er een gat in komt wikkel ik er een oud dekbedovertrek omheen. Daar doen we dan ook weer 3 weken mee... Winter is nu 5 maanden en we zijn bezig met kussen nummer 3, terwijl hij toch ook een knuffeltje, kong en nylabone in zijn bench heeft liggen :,( Hij is nu bijna klaar met wisselen, hopelijk neemt het sloopgedrag daarna af!

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 2 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Bedankt voor alle reacties!
Ze ziet haar bench als een veilige plaats en we willen liever niet van het bench principe af. Ze heeft nu een grote handdoek in haar bench en dat vind ze zelf ook prettig. Ik ga zeker wat met deze antwoorden doen! "


bench zou ik ook zeker laten staan ;-) Border collies zijn niet zo goed in rust nemenO-) Myra is nu 20 maanden en de bench is er nu pas uit

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Even onze frustratie uiten hoor! Wij volgen op dit moment een pup cursus en hebben deze vraag ook gesteld. Als antwoord kregen we te horen dat het frustratie zou zijn en wij niet genoeg met haar doen. We steken ontzettend veel tijd in haar en ben dan ook verbaasd van het antwoord wat wij kregen!

Inge, bedankt voor je antwoord. Dit is ook zeker waar! We moeten haar echt verplichten tot rust omdat ze anders over haar punt heen gaat.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ga de kringloopwinkel af voor oude kleden.
Vraag of mensen nog een oude matras hebben liggen...
Zet een advertentie op MP voor oude matrassen/dekens.

Dan zal de sloopmachine je niet veel geld kosten.

Ondetussen kan je werken aan het proberen af te leren van het slopen.

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

Hoi,

Hier ook een sloper.... helaas al van 2 jaar oud. Het gaat nu redelijk, maar er is al heel wat gesloopt. Ik heb besloten dat ze snachts op het metaal in de bench slaapt... Velen zullen die zielig vinden, maar de temp in de kamer is minimaal 17 graden en ze heeft een dikke vacht, dus ze heeft t absoluut niet koud. Verder ben ik van mening dat als je haar toe laat om te slopen door er iedere keer maar een andere deken/kussen/kleed/etc in legt de hond gaat denken dat die normaal gedrag is en dus doorgaat met haar sloopgedrag... Als een hond een kussen/kleed of deken sloopt zal ze ook niet schuwen om je kleren of bank te slopen aangezien dit vaak hetzelfde materiaal is. Ik neem aan dat je dit wilt voorkomen.

De momenten dat ik thuis ben en Balou uit de bench is heeft ze een stoffen mandje waar ze echt verliefd op is. Hier mag ze in als ik erbij ben en heel soms probeer ik een nacht en dit gaat steeds beter. Zo probeer ik haar van haar sloopdrang af te krijgen.

Veel succes

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Even onze frustratie uiten hoor! Wij volgen op dit moment een pup cursus en hebben deze vraag ook gesteld. Als antwoord kregen we te horen dat het frustratie zou zijn en wij niet genoeg met haar doen. We steken ontzettend veel tijd in haar en ben dan ook verbaasd van het antwoord wat wij kregen!

Inge, bedankt voor je antwoord. Dit is ook zeker waar! We moeten haar echt verplichten tot rust omdat ze anders over haar punt heen gaat. "

uit ervaring weet ik dat frustatie juist kan komen doordat je de veel met haar doet en ze gwn helemaal kapot is en niet meer weet wat te doen met zichzelf! Het is even moeilijk het zoeken naar een juist schema! Wat doen jullie op een dag met haar? Ik zou zelf met een jone pup korte rondjes van 10/15 minuten maken zodat ze niet teveel prikkels krijgt van buiten! Wat bij ons heel erg werkt is haar kopppie moe maken, de ene keer met een kong, voerbal, dat is haar te makkelijk meestal dus doe ik echt denkspellletjes met haar zoals laatjes openen, knoop in een handdoek met een snoepje erin. Miss heb je iets aan deze facebookpagina staat vol met hersenwerk, als je het gaat doen begin met makkelijke oefeningen!  

https://www.facebook.com/groups/hersenwerk/?fref=ts

https://www.facebook.com/denkspellenvoorjehond?fref=ts

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Bedankt voor de nieuwe reacties.
We lopen 15 min met haar per keer. Dit houd in naar het grasveldje 20 m verderop en weer terug. Verder nemen we 2/3 x per dag speeltje mee naar buiten om te spelen en dat zit bij de 15 min buiten in. Binnen spelen we vaak 20 min met een ander speeltje. Daarna verplicht rust van 2 uur. 

 Bedankt voor de leuke denkspelletjes. 

@ Denise 
Wij hebben hier inderdaad ook aan gedacht maar omdat ze nog pup is heeft ze nog niet heel erg een dikke vacht.. Lastige keuze omdat een kale bench ook zo raar staat. Toch bedankt voor je advies!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Hier was ook zo'n slopende pup in de tijd. Dat is gestopt toen we oude bedlakens in haar bench hebben gelegd (meerdere). Zo kon ze haar eigen nest maken en als er wat gescheurd was kon het geen kwaad ;-)

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

" Hier was ook zo'n slopende pup in de tijd. Dat is gestopt toen we oude bedlakens in haar bench hebben gelegd (meerdere). Zo kon ze haar eigen nest maken en als er wat gescheurd was kon het geen kwaad ;-) "


En nu doet ze het niet meer met haar benchkussen? Of heb je nu nog steeds oude lakens.
?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Sloop gedrag zal blijven bestaan zolang er wat gesloopt kan worden en /of er aan de oorzaak niets gedaan kan worden.
Helemaal niets in de bench lijkt misschien wel hardvochtig, maar daarmee beoog je wel om dit gedrag te doorbreken.
Als de pup toch de andere zaken ook sloopt word iedere keer het sloop gedrag beloont, dus zou ik er dan voor kiezen om er niets in te leggen als je er geen oog op kunt houden.
Dus op je vraag is het een goed idee, zeg ik ja.
Hiermee heb ik in ieder geval resultaat bereikt. Juist het sloop gedrag bracht mij om een bench te gebruiken bij een herplaatser.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Bedankt voor de nieuwe reacties.
We lopen 15 min met haar per keer. Dit houd in naar het grasveldje 20 m verderop en weer terug. Verder nemen we 2/3 x per dag speeltje mee naar buiten om te spelen en dat zit bij de 15 min buiten in. Binnen spelen we vaak 20 min met een ander speeltje. Daarna verplicht rust van 2 uur. 

 Bedankt voor de leuke denkspelletjes. 

@ Denise 
Wij hebben hier inderdaad ook aan gedacht maar omdat ze nog pup is heeft ze nog niet heel erg een dikke vacht.. Lastige keuze omdat een kale bench ook zo raar staat. Toch bedankt voor je advies! "


klinkt goed jullie schema, ik zou denkspelletjes erbij gaan doen en verplichtte rust met een lekker bot of kong. Als dat ook niet werkt dan de wandelingen toch lager maken, maar denk dat dat niet nodig gaat zijn :-D Veel succes, en geniet van jullie pup want ze zijn zo groot!

honden page profiel AnnetteAnnette 2 doggies

honden foto van Annette

Hier ook een sloper, alles met vulling gaat eraan. We hebben er nu zo'n vetbed kleed in liggen, dat gaat prima. Ze sleept er wel mee maar daar blijft het bij.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 2 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Mijn border collie deed precies hetzelfde. Mijn vriend had een houten plaat precies op maat gezaagd en die erin gelegd. Dat is al een stuk minder koud. En ik deed hem pas in zijn bench als hij al lag t tukken in de woonkamer. Hij ging er dan al duf in. Meestal bleven zijn dekentjes e.d. dan wel liggen. Hij is nu 14 maanden en sleept, sloopt en graaft nog steeds! De bench is er al lang uit maar een lekker kussen voor hem is (nog) geen optie. Wat een oen! :-)

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Hihi heel herkenbaar ;-)

mijn Border sloopte z'n kussen in de bench ook maar wat Cindy al zei,
een droogloopmat!! Daar zit 'n beetje antislip onder, dat schuift niet, krijgen ze moeilijk opgetild en ligt lekker warm!!

Heel veel geluk en plezier met je pupsel gewenst!!

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Deze gebruik ik voor de {normale} slopers.
O-)
De vachtstructuur van het Vetbed® Idobed SL bestaat uit holvezel met een vleughoogte van 20 mm en een dichtheid van ca. 2000 g per strekkende meter. Daardoor is de hondendeken isolerend en gelijktijdig vocht- en luchtdoorlatend en biedt uw viervoeter een warme en gezonde slaapplaats. Ze is geschikt voor de wasmachine en de droger. Daardoor is het Vetbed® Isobed SL bijzonder makkelijk en hygienisch te reinigen en ideaal geschikt voor gevoelige honden of voor het fokken van puppies. De deken kan op de gewenste maat worden geknipt om perfect in de auto, de hondenmand of in de werpkist te kunnen passen.

Een anti-slip-coating aan de onderkant van het Vetdbed® Isobed SL hondendeken zorgt voor een veilig houvast, ook op gladde bodems.


Vetbed® Isobed SL hondendeken Wave, créme/bruin in één oogopslag:

antiallergeen
vocht- en luchtdoorlatend
isolerend tegen bodemkou
met anti-slip-coating
machinewas op 40°C (normaal)
machinewas op 95°C (incidenteel)
geschikt voor de droger
naar wens op maat te knippen, zonder rafelen
vachtstructuur uit holvezel Typ Trevira
vleughoogte 20 mm, ca. 2.000 gr/lfdm
créme met bruin g


honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Ohh Hanna, dat is ook 'n fijne zeg!!
en hij kan ook nog in in de wasmachine... daar word je toch blij van!!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

"

En nu doet ze het niet meer met haar benchkussen? Of heb je nu nog steeds oude lakens.
? "


Ons Fennah is er mee gestopt jah, en sinds enkele maanden (ze is nu 2,5 jaar oud) ligt er een lekker dik kussen in. Maar het neemt inderdaad de oorzaak niet weg. Naast haar een veilig benchkussen geven moet er ook wat gedaan worden aan dat sloopgedrag. Misschien sloopt ze omdat ze totaal overprikkelt (veel te moe) in de bench kruipt en het zo afreageert, dus dan moet je haar vaker en korter even verplichte rust geven. Of ze heeft zulke opgekropte energie dat je met haar beter dagelijks een hersenpuzzel doet zodat ze haar mentale energie kwijt kan. Dat dan in samenwerking met de lakens.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Zelfs een "hufter-proof" vetbedje krijgt meneer hier in stukken ;-) hij vind het gewoon superleuk om ermee te gooien en smijten. Hij graaft het onder zijn lijf door en zwiept het via zijn achterpoten de lucht in. Dan weer even lekker schudden en dan half erop gaan liggen terwijl hij erop gaat liggen kluiven. Heeft niets met overprikkeling te maken :-)

honden page profiel bibiane bibiane 3 doggies

honden foto van bibiane

hier ook een sloper,ook al een aantal kussens stuk,zelfs de rits van de hoes word mooi uitgetrokken,en dan maar aan het kussen beginnen en vulling plukken
hij is nu bijna 2.5 het is iets minder maar doet het nog,dus hier ook al dikwijls met de handen in het haar over wat er in de bench komt te liggen
en als hij geen aandacht genoeg krijg ,moet het kussen er gelijk uit !

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

" Zelfs een "hufter-proof" vetbedje krijgt meneer hier in stukken ;-) hij vind het gewoon superleuk om ermee te gooien en smijten. Hij graaft het onder zijn lijf door en zwiept het via zijn achterpoten de lucht in. Dan weer even lekker schudden en dan half erop gaan liggen terwijl hij erop gaat liggen kluiven. Heeft niets met overprikkeling te maken :-) "




. :-D

Luca neemt nu gelukkig genoegen met een lijfje van een knuffel. Die pluk ik leeg, oogjes neus enz..er af, en dat is zijn af reageer, dolle bui knuffel. Alleen dit, geen sok of weet ik veel wat ik heb geprobeerd. Bij niet kunnen vinden, heeft hij wel de neiging om toch de kleine kussen te pakken, maar gelukkig is dit te ruilen. Zorg ook dat dit niet vaak voorkomt.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Wij leggen ongeveer 5 fleece dekentjes op elkaar in de bench. Op een of andere manier is de lol van het slopen van die kleedjes er vrij snel af gegaan. In het begin moesten we ze nog wel eens vervangen maar nu nooit meer.

Bij de primark kosten die kleedjes 4 of 6 euro per stuk.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ikea heeft goedkopere; Polarvide is €2,79 (heeft Mellow er 3 van en ik 1) en Krakris is zelfs maar €1,79.
Ik heb een fleecedekentjes-tic, maar heb niet echt meer een excuus, aangezien ze niet sloopt ;-)

Het zijn wel ideale graaf-dekentjes in ieder geval :-)
Voor de slopende of gravende viervoeters toch fijne dekentjes voor een fijne prijs :-)

Volgende forumvraag: plassen in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^