Ggggrrrr

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt

honden foto van Tim † Yoran Rixt

In een woning trof de dierenpolitie in december 2011 een Staffordshire Terriër met zes pups aan die sterk verwaarloosd waren. De moeder zat onder de kale plekken. Het dier was geïnfecteerd met de demodexmijt, een zeer besmettelijke huidziekte. De pups en de teef waren niet ingeënt. De mensen van de dierenpolitie constateerden bovendien dat de honden geen vers drinkwater hadden. De 25-jarige eigenares moest zich op 24 juni voor de rechter verantwoorden. De vrouw kreeg een voorwaardelijke boete van 1500 euro. Haar 42-jarige partner was donderdag aan de beurt, de man kreeg dezelfde straf.
De vrouw had gezegd dat de dierenarts haar had verboden om medicatie te gebruiken, omdat de pups bij de moeder dronken. Een andere dierenarts concludeerde dat de dieren veel eerder behandeld hadden moeten worden. De dag na de controle had de vrouw, onder dreiging van een dwangsom, de pups alsnog aangemeld om ingeënt te worden.
Een dag later had ze de beestjes op Marktplaats te koop aangeboden. Daarmee ging ze in de fout. De pups mochten pas na een tweede behandeling te koop worden aangeboden en pas nadat de dierenarts ze gezond had verklaard. Vier van de zes pups zijn overleden, de teef en de andere pups hebben de behandeling goed doorstaan.

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Mail out.

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Dit soort dingen gebeuren helaas nog steeds veel te vaak.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Zo mensen zouden ze echt moeten verbieden van dieren in huis te hebben en de straf zou nog meer mogen zijn dan 1500 euro.

Volgende forumvraag: Welk ras? Gestolen XD
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^