Hond krabt/bijt heel vaak.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DennisDennis

Hallo,

Ik weet niet of ik hier in de juiste categorie zit maar dat is te hopen.

Ik heb een golden retriever van bijna 1,5 jaar. Sinds hij in de vakantie bij een oppas is geweest, krabt/bijt hij zich heel veel, o.a. bij zijn staart, borstkas, o(o)r(en), nek, eigenlijk overal, soms zelfs totdat het opengaat.

Ik denk zelf dat het door vlooien komt, die zie je af en toe als je goed kijkt rondlopen(wij hebben ook twee katten), we geven hem en de katten ook iedere keer een pipetje(van FrontLine), en hebben de hond ook al eens gewassen met anti vlooien shampoo van EcoStyle (aangeraden door de dierengroothandel waar wij ook zijn voer halen(CaroCroc)), de vlooienshampoo werkte perfect, en je zag de vlooien letterlijk van hem afkomen zo dood als ze maar kunnen zijn. Nu enige tijd verder krabt hij nog steeds, wat onderand ook haarverlies tot gevolg heeft.

De oppas had zelf ook een hond, maar of die vlooien had weet ik niet. Het valt mij alleen op dat hij sindsdien zo krabt. Wij hebben hem tevens ook 1 week voor het oppassen ingeënt bij Dr. Woef, waar hij een "cocktail" kreeg en volgens de dierenarts weer helemaal up-to-date was. Het voer dat wij hem geven is eigenlijk sinds dat wij hem hebben(8 weken) al hetzelfde. Alleen een andere serie.

Heeft iemand misschien een tip zodat hij van het krabben afkomt?  

Mvg, Dennis

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Als je hond allergisch voor vlooien is, hoeft er maar 1 te bijten en alle ellende is daar. Dus dit zou kunnen in jullie geval.
Er zullen vele meningen zijn over vlooien bestrijding, zowel op chemische basis als op natuurlijke basis.
Mijn ervaring met frontlijn pipetten is dat de vlooien resistent zijn. Ook van de middelen zelf kan jeuk ontstaan.
Frontline spray kan het bijten voorkomen en dat is wat nodig is bij een vlooien allergie eenmaal gebeten en het kwaad is dan al geschied.
Ik gebruik geen frontline meer, dus weet niet of de spray nu nog afdoende is, maar toen ik het gebruikte bij een hond die allergisch was hielp het.

Overigens een weetje, de hondenvlois zeldzaam en het zijn dan ook meestal kattenvlooien waar een hond last van heeft.
Enkel je dieren behandelen en niet de omgeving heeft weinig zin. Dus alle gaten en kieren manden en dergelijke moeten ook behandeld worden.

honden page profiel Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

Katten zijn de veroorzakers van vlooien... namelijk de ctenocephalis felis vlo..  frontline werkt helaas al karen niet meer goed tegen de vlooien    dit omdat het middel al 15 jaar op de markt is en de vlooien er een resistentie voor hebben opgebouwd. Kijk eens naar de middelen zoals activyl.. die werkt via een bio activatie dat houd in dat het middel pas werkzaam is als het in de vlo terecht komt. Is een juist en veilig middel voor mens en dier. Voor hond en kat verkrijgbaar bij de DA.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

behandel je de omgeving ook?

honden page profiel DennisDennis

Ik ga dan toch eens overstappen op een ander anti vlooien merk. Jammer/raar dat dit door de verkoopster niet is aangegeven, om winstgevende redenen kan het niet liggen lijkt mij aangezien Frontline toch echt de goedkoopste was die ze had staan. Maar dan weet ik dat ook weer :-D.

Ik behandel de omgeving eigenlijk niet met tapijtspray(niet iedere keer tegelijkertijd met een pipetje) o.i.d, ik heb dit wel in huis dus ga ik dit ook maar gelijk gebruiken.

Maar door die bio activatie zoals  .php" target="_blank"> Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie ;-) benoemt, dan gaan niet ook de eitjes dood lijkt mij, alleen de bijtende volwassen vlooien? In ieder geval hartelijk bedankt en ik ga morgen maar eens langs de winkel om e.e.a. aan te schaffen en maar hopen dat hondje woef er vanaf komt.

Volgende forumvraag: Gebroken nagel!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^