help me

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

wie ow wie ken mijn helpen ja ik doe het via de chat wel even ik heb een hond van 6 maanden maar als hij wij weg gaan sloopt en poept en plas alles onder dat zal wel denk ik angst zijn voor het alleen zijn maar we hebben alles gepobeerd in de bench op mijn kamer uhm in de woon kamer maar toch blijft hij het doen me moeder wil dat ik hem verkoop maar het is me lief en leed geworden heeft iemand nog tips want ik wil me hond niet kwijt mail het me atublief HELP ME :'(
zelf hebben we nog 3 honden er bij maar toch blijft ze het doen
dus helemaal alleen is ze niet.
mail of zet hier een post neer

dank je wel gr bianca

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help me " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bianca, dat is heftig, zes maanden, niet alleen , gewoon met de anderen honden erbij ? en dan alles onder plassen en poepen ?

wat je kan doen is als je weg gaat, de hond goed uitlaten, in de bench doen, kleine bench niet te groot, gewoon in de kamer zetten waar de anderen honden zijn zodat de hond niet alleen is. en je moet zelf even op nieuw beginnen alsof de hond een pup is, van een paar weken. even weg, en terug komen, net doen alsof je niet weg geweest ben, kijk hoe het gaat, en trek de tijden op zodat je wat langer kan weg blijven. weg doen ? probeer eerst dit maar.

honden page profiel  . .

honden foto van  .

Jee das moeilijk doet de hond dat al vanaf het begin, of is het nu in 1 keer !
Net wat Willemijn zegt, gewoon weer overnieuw beginnen...met zindelijkheids training en ik denk ook bench training!
Heel veel succes ermee...

Groetjes..

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

ik zou eens even een cameratje neer zetten en even gaan wandelen 30 min goed weg van huis ze voelen alles en dan eens kijken of het echt die hond is
vaak doen andere mee of doet een ander het omdat die nieuwe erbij was gekomen denk er even over na

t is natuurlijk niet leuk wat gebeurt maar t is wel leuk om te zien hoe dat ze dat nou doen ahahaha

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

@ lein toen hij nog echt een pup was, dee hij het helemaal niet
ze is er nu ongeveer een maand mee bezig

@willemijn ja doen doen we ook allemaal
hij ken zich uitleven als een malle haha
ze hebben bergen speelgoed
laatst had ik mijn hond me moeder der hond in me kamer gedaan
denk nou even kijken wat er zou gebeuren we waren mischien 3 uurtjes weg nou we kwamen thuis me hele matras lag op de grond
stront uitgespreid over het zeil poep tegen me behang aan en tegen de deur( ze hebben dus de hele tijd tegen van alles opgesprongen)

@tanja ja we hebben nog een hondje en dat is een beetje een oudwijf geworden alles na doen enzo...
maar ik herken de drollen van chelsey (mijn hond)
en die van zwabber ( de andere hond) maar idd nu ik eens ga na denken ik ga er eens op letten
dank julie (K)

honden page profiel Sandra en Amigo DobermannSandra en Amigo Dobermann

honden foto van Sandra en Amigo Dobermann

Bianca, heeft jou hond last van verlatingsangst? Hij is 6 maanden, dus dat is er nog uit te leren, zn gedrag is nog niet volwassen, mijn dober is 5 heeft last van verlatingsangst en gaaf blaffen en huilen, muziek opzetten, licht aan laten, afleiden hielp niks, ook niet 1 en 2 minuten enz training niet.

In jou geval zou je je hond goed uit kunnen laten lekker laten rennen, even spelen en als je thuis bent een lekkere goed gevulde kon geven, en als je weggaat niet zeggen .... ik ga even weg, gewoon weg gaan, en desnoods kan je bij de buren kijken wat ie doet, hoor je eventueel vervelend gedrag, dan ga je naar huis, en negeerd zn gedrag, heeft ie zich goed gedragen dan beloon je hem uitbundig met BRAAFFFFFFFFF, enz,enz.

Ps: mijn dober laat ik dus niet alleen, zorg voor een oppas voor hem, heb het slechts moeten oefenen toen ik 3 weken de katten van de buurvrouw moest verzorgen, en dat was een mooie uitkomst om te oefenen.

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

sandra dank je wel voor de tip, die ga ik ( ook ) gebruiken

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik denk ook dat je hondje verlatingsangst heeft. Ik heb ook een hond met verlatingsangst gehad, zij plaste en poepte dan ook in huis en jankte en blafte enz enz.. Ik heb het eruit getraind bij mijn hond. Dus het is wel te trainen, maar je moet er wel echt tijd in steken en heel veel geduld voor hebben.

Zelf heb ik als ondersteuning ook gebruik gemaakt van D.A.P. Ik had een verstuiver voor in de woonkamer. Ik het begin dacht ik dat het niets hielp, maar toen de vulling na ongeveer een maand op was heb ik dus geen nieuwe vulling gehaald omdat ik dacht dat het toch niet werkte. Maar toen we de dap niet meer hadden en we toch doorgingen met trainen ging het ineens weer allemaal achteruit. Dus snel weer een vulling gehaald en het ging inderdaad weer beter. We hebben de dap ongeveer 3 maanden gebruikt als ondersteuning op onze training. Daarna was het niet meer nodig.

Hoe wij hebben getraind. Ik ging met mijn jas aan in de woonkamer zitten en gaf de hond totaal geen aandacht, ook geen oogcontact. Op een gegeven moment ging ze de jas al normaal vinden, toen ben ik een stapje verder gegaan door met jas en tas om te gaan zitten en weer geen contact maken. Daarna weer een stapje verder, jas en tas aan en de sleutels in mijn handen laten rinkelen. Ook hier weer geen contact.

Toen ze ook dit niet meer bijzonder vond ben ik met alles aan en om voor een minuut de deur uitgegaan. Let wel, ik ben niet het huis uitgegaan, alleen achter de deur gegaan waar de hond verbleef. Zo heb ik dit steeds iets verder uitgebouwd.
Op een gegeven moment ben ik dezelfde stapjes als de ruimte verlaten opnieuw gaan doen met echt het huis uit gaan, maar dan wel nog voor de deur te blijven enz enz...

Alle keren dat ik wegging en dat ik thuis kwam heb ik absoluut geen contact gemaakt, ook geen oogcontact! Dit omdat de hond moet leren dat het niet bijzonder is dat ik weer terug kom, het is doodnormaal en als de hond dit gaat leren zal hij ook leren dat hij niet bang hoeft te zijn dat je niet meer terug komt want hij heeft immers geleerd dat het heel normaal is.

Na 3 maanden zo intensief getraind te hebben kon ze dan eindelijk goed alleen zijn. Uiteindelijk kon ze zelfs als het moest zo'n 6 uur alleen zijn.

Mocht je merken dat de hond toch nog teveel jankt bij een stap, dan ga je dus weer een stapje terug.

Ik wens je veel succes en ik hoop dat het je allemaal gaat lukken.

Moet er trouwens nog wel even bij zeggen. Als je zo aan het trainen bent kan je de hond dus absoluut niet ineens voor een boodschap of wat dan ook alleen laten. Tot dat je alles getraind hebt en je merkt dat de hond het geleerd heeft kun je de hond tussendoor niet alleen laten want dan kun je weer bij het begin beginnen.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Vergeten erbij te vertellen dat dit wel kleine stapjes zijn he. Je kan het niet in 1 dag doen. Ik heb eerst een aantal dagen met mijn jas gezeten en na een paar dagen de tas toegevoegd enz enz....

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

dank je wel chocomelk :-D
ik laat der dit morgen even lezen
en dan hopelijk ken ik der op andere gedachten brengen

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Al eens gedacht aan een gedragstherapeut inschakelen?? Ik hoop dat jullie er tijd in willen investeren, want een hond doe je niet zomaar weg omdat hij een beetje lastig is.

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

idd angela je heb helemaal gelijk

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

Ik heb een tijdje een van de andere honden erbij gedaan in de bench. Daar kroop mijn hond tegen aan en ging lekker liggen slapen.
Wie weet helpt dit ook bij jou...
groetjes en sterkte marian

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help me " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^