Bijtspeeltjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Mijn pup is momenteel nogal een bijtertje. Ik probeer het hem "af te leren" door een puppy-schreeuw geluidje te maken als 'ie te hard  bijt (daardoor leert 'ie grenzen kennen, ook naar andere diertjes toe) en vervolgens negeer ik hem. Dat lijkt al aardig te werken, gelukkig! 

Nog eventjes en dan gaan zijn tandjes wisselen, dus ik wil sowieso wat bijtspeeltjes voor hem halen.. Hebben jullie tips voor leuke dingen? Of eventueel tips voor wat doe-het-zelf bijtspeeltjes?


Ik heb al een paar van die kauwbotjes die lang mee gaan + zo'n touwspeeltje. En natuurlijk nog wel meer, hoor, maar dat zijn niet per se dingetjes specifiek om op te kauwen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik had een kong, die vond mijn hond erg fijn, en ook een rubberen bijtring is echt favoriet hier, en altijd geweest...
flosje is ook goed

eventueel kun je met wisselen ook die ring, of flowtouw even in de vriezer doen, dan is ie lekker koud en helpt een beetje met de last van het wisselen

let wel op met zon flostouw, veel honden trekken die kapot en eten de slierten, dus zonder toezicht zou ik ze niet alleen laten met zo'n ding

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Een kong heeft 'ie inderdaad ook, maar hij likt er meer aan dan dat 'ie bijt.. Rubberen bijtring (en in de vriezer) goed idee, dankjewel voor de tip!
Flowtouw is dan niet zo geschikt, mijn monstertje eet alles op (kauwgom, sigarettenpeuken, poep, alles wat op z'n pad komt..)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

dit is zo'n ring, en ze is er echt gek op...kan ermee spelen, en vooral met wisselen lag ze er altijd lekker in te happen..



al die speeljtes, leuk, maar ook duur...dit kostte niet eens zoveel en heb nu pas de 2e gehaald in 2,5 jaar tijd...best netjes voor een maalkaak :-)

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Ohja, wat leuk, en wat is lekker koppie :-)
Inderdaad leuk, maar ook duur. Ik heb een krat vol met hondenspullen, en ik heb hem pas 2 weken haha! Vandaar ook mijn vraag om evt tips voor doe-het-zelf speeltjes. Ik had vorige week een oude sok gevuld met brokjes en een paar snoepjes en een beetje paté. Is 'ie uuuren zoet mee geweest!

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Als hij toch alles op eet, zou ik gewoon eetbaar kauwmateriaal geven. Bullepezen, gedroogde snacks, runderhuid botjes, dat soort dingen..

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Die krijg hij ook af en toe, en hij is er echt gek op. Maar hij heeft ze binnen een paar minuten al weggewerkt en dan zijn we weer terug bij af haha :P

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ik heb hier ook zo'bijtertje en als hij speelt en bijt roep ik heel hard ai en dan geef ik hem zijn speelgoedje. Nu, als ik roep en hem niet meer bekijk gaat hij vanzelf zijn speeltje halen hihi, dat vind ik reeds fantastisch maar hoe dan ook, het duurt nog niet lang of hij is er terug om te spelen, dus ik blijf het steeds maar herhalen hihi tot waneer hij het achterwege laat, het is tenslotte niet om te bijten maar om te spelen dat hij dit doet. Hij is 4 en een halve maand hihi nu en we hebben hem bijna 3 weken,:-)

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Hihi! Ja het hoort erbij, ik neem het hem ook niet kwalijk. Maar ik heb wel mijn handen helemaal openliggen. Hij bijt meestal niet zo hard hoor, maar soms laat 'ie zich vallen en dan laat 'ie mijn hand niet los. Best wel vervelend dus ;-) Dankzij het puppy piepje en het negeren en vervolgens afleiden met speeltjes, gaat het wel al een stuk beter. 
Meestal als 'ie echt begint te bijten en happen is het ook hoog tijd om een dutje te doen :-)

Werkt het bij jou al een beetje? Word het bijten al minder?

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Die krijg hij ook af en toe, en hij is er echt gek op. Maar hij heeft ze binnen een paar minuten al weggewerkt en dan zijn we weer terug bij af haha :P "


Ja het is een beetje de truc om te vinden wat lang mee gaat! Je hebt namelijk ook runderhuidkoppen, die dingen zijn makkelijk 1 meter.

Je kan ook een Nylobone kopen, dat is een bot nylon met een hamsmaakje eraan. Kan je ook af en toe bij vijlen zodat hij mooi glad blijft of in de bouillon gooien voor een sterkere smaak. Maar niet iedere hond vind het interessant helaas.. Mijne vind er geen bal aan, en het is best een dure aanschaf.

honden page profiel Oona Oona 3 doggies

honden foto van Oona

Mijn labrador is helemaal gek op lege plastic flessen die zijn platgedrukt. Plezier verzekerd! Ook een kauwstaaf is goed voor de tandjes

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Loes heeft een rubberen bijtring en ook een flostouw. Tijdens haar puppytijd had ze een flostouw met twee rubberen ringetjes aan.
Ook heeft ze een Kong, maar dan die in knookformaat. Dat ligt je pup misschien beter?

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Beide bedankt voor de tips!!

Volgende forumvraag: waarom doet ze zoiets?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^