Ervaringen gevraagd voor zowel Medical Pet Shirt & Incontinentieband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Iemand ervaring met een incontinentieband voor reuen? Onze oudste hond drupt met regelmaat (laat behoorlijke sporen achter in huis)
Zou een hondenluier bijvoorbeeld ook uitkomst kunnen bieden??

Daarnaast ben ik benieuwd naar ervaringen met een medical pet shirt (of merklozen honden romper, zoals bijvoorbeeld te vinden via http://www.petspassion.nl/index.php?gr=169&ag=2589#omschrijving) na bijvoorbeeld een castratie.(Ben aan het zoeken naar de beste methode voor na de castratie van onze jongere reu van 2) Zou bijvoorbeeld een ongesteldheidsbroekje voor teven ook werken?

Voor beide artikelen ben ik benieuwd naar:
- werkt het handig?
- ben je positief of negatief?
- hoe reageerde de hond erop?
- zijn er andere dingen om rekening mee te houden?
- Zijn ze goed te wassen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een broekje voor loopse teven, nee daar zou ik niet aan beginnen, neem een luierbroekje voor kleine kinderen, achterpoten erin, staart erover en een veiligheidsspeld erop. zodat de urine goed wordt opgevangen.

incontinentie , op de dag zorgen dat de blaas zo goed als leeg is, meerderen keren uitlaten, en snachts een luierbroekje aan.

vergeet ik :-D positief, niets aan doen betekend contstant ridderen, zelfs wanneer je hond slaapt, dat is ook niet prettig voor je hond, lekker een luierbroekje aantrekken, helemaal niet raar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tegenwoordig hebben dierenartsen rompertjes voor na de castratie. en ja in de zomer is dat niet fijn maar het is nu winter, hoewel.... okee niet zo warm meer. :-D

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Al propalin geprobeerd?

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

Ik heb wel ervaring met een medical pet shirt,
Werkt het handig?
Ik vond het heel handig. Tacsi was 7 maanden toen hij is gecastreerd. Dus was fijn iets te hebben waardoor hij er niet bij kon.
 
Ben je positief of negatief?
Positief ':-)

Hoe reageerde de hond erop?
Niet, hij had er geen problemen mee

Zijn er andere dingen om rekening mee te houden?
Met het uitlaten moesten we heb losmaken zodat hij er niet in plaste

Zijn ze goed te wassen?
heel goed, drogen ook snel ':-)

honden page profiel Marijke en DolfjeMarijke en Dolfje 3 doggies

honden foto van Marijke en Dolfje

Dolfje heeft na zijn castratie ook een medical petshirt aan gehad.
Werkt het handig?
Ja, Dolf kon niet aan de hechtingen komen. Hij sliep er zelfs `s nachts in.
 
Ben je positief of negatief?
Positief
Hoe reageerde de hond erop?
Dolf deed wat hij altijd deed, had er totaal geen last van.

Zijn er andere dingen om rekening mee te houden?
Nee,kan niks bedenken.
Zijn ze goed te wassen? 
Ja het blijft ook mooi in de was en zoals mijn voorganger ook zei; het droogt erg snel.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Hier een hondje met een heel grote wond wat gehecht moest worden (meer als 30 hechtingen, over verschillende huidlagen en met drains in de wonde).
Dat kon je niet even verbinden, mocht ook nog niet meteen dicht, er moest wondvocht en bloed uitkunnen omdat het zo groot en diep was.
Tja, daar was het medpetshirt een uitkomst voor, goed te wassen en drogen, ik deed ze dan even met iets dettol erbij in de wasmachine, we waren bij zo een grote enge wond als de dood dat er nog een ontsteking bij kwam.
De eerste dagen heb ik in de dubbele laag van het shirt een maandverbandje geplakt om het wondvocht en bloed wat er nog uitkwam op te vangen, dat werkte heel goed.
Wond is zo heel goed genezen, ze heeft het shirt redelijk lang gedragen, was een enorme wond, en toen het goed genezen was hebben we het shirt denk ik wat te snel uitgelaten, de huid was nog niet sterk genoeg, en toen had ze opeens opnieuw een gaatje op dezelfde plek, wel maar 6 hechtingen, maar toch.
Heeft ze dan toch nog even het shirt aangehad, voor de zekerheid.

honden page profiel TashaTasha 3 doggies

honden foto van Tasha

Ik ben sinds gisteren in de weer met het medical pet shirt na de sterilisatie van ons prinsesje. Het zijn maar 3 kleine wondjes, maar toch blijft ze er niet af. Onze ervaringen na 24u gebruik:

- werkt het handig?
Absoluut, alleen voor het plassen moet je de achterkant even losmaken. Er zit achteraan inderdaad een dubbele bodem achteraan. Bij incontinentie of loopsheid kan je hier volgen mij eenvoudig een maandverbandje ofzo in kwijt.
- ben je positief of negatief?
Héél positief! Shirt is zoveel comfortabeler voor je liefste viervoeter dan zo'n vervelende kegel rond hun koppie.
- hoe reageerde de hond erop?
Goed, in't begin liep ze wat gek. Zo van 'hé wat is dat nu', maar ondertussen gaat ze gewoon haar gangetje. Alleen het continu open en dicht doen van de achterkant begon ze gisterenavond best irritant te vinden.

- zijn er andere dingen om rekening mee te houden?
1) Neem zeker een tweede exemplaar mee (zelfs een derde is het overwegen waard). Ik ben gisteren vertrokken zonder reserve shirt en heb 's avonds al een tweede moeten halen wegens plas-ongelukje. Zeker als je hond er nogal op staat om regelmatig alleen buiten te zijn. En als je hond al volgroeid is, heb je de shirts voor de rest van hun leven. Uiteraard in de hoop dat je ze zo weinig mogelijk nodig hebt! 
2) Kies de juiste maat! In de kliniek was L de grootste maat, dit past net, maar is aan de krappe kant. M'n tweede shirtje is een XL. Dus de L wordt nu gebruikt wanneer ze absoluut alleen buiten wil zijn (korte periodes), de XL voor binnen (ook 's nachts). De XL draagt ze ook liever dan de L.
- Zijn ze goed te wassen?
Ik heb ze momenteel enkel met de hand gewassen en daarna over de verwarming te drogen gelegd. Ze drogen heel snel, maar mogen spijtig genoeg niet in de droger. Desondanks ze zo snel drogen... daarnet mocht ik met de haardroger in de weer om het NOG sneller droog te krijgen. 


Hopelijk heb je hier wat aan...

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Romi heeft een medical pet shirt gedragen na wegname van een gezwelletje op haar borst en na haar sterilissatie. Het paste perfect voor haar, ze geraakte niet aan haar wonden en deed ook geen moeite niet meer om aan haar wonde te komen. Vanaf het moment dat het pet shirt uit ging kon ze er helemaal niet afblijven. Romi had er geen problemen mee om het te dragen, ze leek het vrij comfortabel vinden terwijl als je haar een regenjas aandoet weigert ze een stap vooruit te zetten

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

wat betreft incontinentie heb ik onlangs bij de dierenarts een labrador gezien die aan de achterpoten verlamd was en wat ook incontinetie met zich meebracht. hij had een speciale hondenluier die zowel urine opvangde als ruimte had voor stoelgang. deze was ook uit te wassen.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

en idd wat tacha zegt. zeker een 2de of zelfs 3de pet shirt meenemen. ik heb 1 extra gaan halen omdat het met 1 shirt niet haalbaar is. bij de wegname van het gezwel op haar borst moest ik het vanachter gewoon wat oprollen, zo bleef de wonde schoon, bij sterilisatie ging dit niet en deed ik het uit. op wandelingen besloot ze toen een keer in kattenpoep te gaan rollen. verder verhaart romi veel en plakte haar witte haren er enorm veel op

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Bedankt voor alle reacties! Erg informatief ;-)
Hoop dat er ook nog mensen zijn die ervaring hebben met de incontinentieband of iets anders voor incontinente reuen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Is het puur ouderdomsincontinentie en zijn andere oorzaken uitgesloten?

Ik vraag dit in verband met mijn ervaring met een hond van 14 jaar.
Eerste diagnose van mijn ex dierenarts incontinentie. Hij kreeg medicatie.
Na 2 maanden geen resultaat.
Volgende diagnose van mijn ex DA; blaasgruis. Mijn hond werd op speciaal voer gezet.
Na 2 maanden nog geen resultaat.
Ik was dit helemaal zat; ik had geen vertrouwen meer in deze DA.
Tijdens een second opinion bij een andere dierenarts werd door een echo vastgesteld dat mijn oude reu een goedaardig gezwel in zijn prostaat had; hetgeen op de blaas drukte. Van blaasgruis was geen sprake.
Omdat het gezwel goedaardig was, heb ik mijn hond laten castreren zodat de druk werd weggenomen.
Helaas kreeg mijn hond daarna een gezwel bij het uiteinde van zijn blaas, wat niet operabel was.
Na ca. 7 maanden moest ik besluiten om hem in te laten slapen; het plassen ging hoe langer hoe moeilijker en deed hem pijn. De DA stond volledig achter mijn besluit, omdat mijn hond een zeer ersntige lijdensweg bespaard moest worden.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Heb je al propalin geprobeerd?

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

In mijn geval een teef die incontinent was.
Osteopaat heeft het probleem opgelost.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Hoi,
Propalin is alleen voor teven werkzaam is me verteld. Dierenarts heeft m nagekeken, is gewoon een ouderdomskwaaltje. Op zich vind ik het niet erg, maar ik zou het prettig vinden dat ie iets minder sporen zou achterlaten. ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb het ook voor mjn reu gebruikt. Het is geen vervanger voor vrouwelijke hormonen zoals incurin, dus zie niet waarom het voor een reu niet zou werken. Of het voor gebruik bij de reu geregistreerd is is weer iets heel anders. Je kan altijd vetoquinol bellen en naar de productmanager vragen.
Ik heb ook oestriol gebruikt voor hem, maar dat was meer omdat ik daar gratis aan kon komen.

Anoniem (Gast)

Onze hond heeft een aantal weken een "pakje"gedragen toen zij een tepelontsteking had van het zogen van haar pups. Het werkte perfect! 
Ik heb een herder en vind het echt een perfecte oplossing!

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hallo Huhu,

Mijn vorige hond, FRISO, werd incontinent toen hij plastabletten moest gaan gebruiken.
Hij werd 's morgens wakker in een natte mand :( en liep 'gewoon' te druppen door het huis :(.

Ik heb toen SNUGGEASE broekjes aangeschaft. FRISO was een kleine hond, dus in zijn formaat was het een broekje met ingebouwde luier. Voor grotere honden heb je broekjes met losse luier. Het sluit met klittenband en zit goed. Hij liet het broekje ook zitten. Omdat het een erg dikke luier is, duurde het lang voordat hij na het wassen droog was.
Het heeft wel geholpen, maar nadat de medikatie verminderd werd verdwenen ook de incontinentie klachten en heb ik de broekjes niet meer nodig gehad. (FRISO is ondertussen overleden op 9 jarige leeftijd).

Ik vond het een prima oplossing.

Ik wens je sterkte met je hond.




honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Toen mijn vorige hond slaapdronken-incontinent werd, had ik twee wasbare hondenluiers gekocht. Dat werkte prima. Hij heeft daarna maar één keer nog geplast. Gewoon het gevoel dat dat ding om zat werkte al als herinnering dat hij het op moest houden.

Deze was het: http://www.snuggease.nl/

Marianne (Gast)

Ik heb een reu die sinds 5 maanden verlamd is aan de achterhand.

Heeft geen controle meer over zijn blaas.

Sinds die tijd draagt hij een incontintie band met daarin Tena Lady omdat hij erg veel urine verlies.

Ik vind het ideaal.
Moet om de 6 uur de band wisselen. Deze doe ik dan door een sopje en hang het op. Is snel droog en dan weer te gebruiken.
Had de band niet op de markt geweest had ik mijn hond al in moeten laten slapen want je snapt natuurlijk wel dat het dan niet meer leefbaar zou zijn geweest voor zowel hand als mens.

In het begin was het voor hem natuurlijk wennen. Was een beetje een geworstel om een band om te doen, maar binnen 14 dagen wist hij wat de bedoeling was en zodra hij mij met de verschoning aan ziet komen gaat hij al zitten zodat ik makkelijk kan werken.

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

Ik heb ook ervaring met een medical pet shirt,
Werkt het handig?
Ik vond het waardeloos maar nu werkte Dasja ook totaal niet mee..Waarschijnlijk als je hond gewoon mee werkt is het een prima rompertje

Ben je positief of negatief?
Ik persoonlijk negatief

Hoe reageerde de hond erop?
Dasja vond het zoals hierboven beschreven vreselijk. Ze probeerde hem constant uit te trekken. Doordat ze er steeds aan zat werd het rompertje steeds groter waardoor ze op allerlei manieren er vast in kwam te zitten.

Zijn er andere dingen om rekening mee te houden?
Als ze er aan trekken moet je er rekening mee houden dat ze in de knoop komen. En met plassen moet hij wel even los gemaakt worden

Zijn ze goed te wassen?
Ja en dan zijn ze ook weer iets kleiner waardoor het weer beter aansluit

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hier ook alleen maar positief over het Medical Pet Shirt. Ze had er geen last van, sliep er ook gewoon lekker in.
Met uitlaten even lastig, de ene keer deed ik 'm uit, de andere keer vouwde ik de losse flappen onder haar tuig, zodat ze er niet overheen zou plassen.

Het enige nadeel vond ik de maat, maar dat lag meer aan Mellow haar bouw dan aan het shirt zelf.
Hij was qua lengte een beetje kort, maar qua breedte kon ze er anderhalf keer in, dus een maat groter was ie qua lengte goed geweest, maar had ze er 2 keer in gekund in de breedte ;-)

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Voor die van mij had ik ook SnuggEase gekocht, die ligt nog wel ergens. Alleen die van mij vond het helemaal niet prettig als ik 'm om wou doen, ze stribbelde heel erg tegen. Ook viel hij elke keer af, maar dat kwam denk ik omdat ik 'm te groot had gekocht, ben altijd bang dat het te klein is en het gaat knellen. Lees hierboven ook positieve verhalen, denk dat als je de juiste maat koopt 't misschien wel goed werkt, mits je geen eigenwijze hond hebt haha.

lucien (Gast)

wie is de bedenker van de medical petshirt was wel er benieuwd naar.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor alle reacties! Erg informatief ;-)
Hoop dat er ook nog mensen zijn die ervaring hebben met de incontinentieband of iets anders voor incontinente reuen. "

Zo een plasbandje bedoel je. Heb daar goede verhalen over gehoord. Hond heeft er geen last van.

http://www.hippehond.nl/i162-7839-budget-plasband-.html

Prettiger en makkelijker dan een luier.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik heb ook ervaring met een reu met ouderdomsincontinetie.

Mijn golden was bijna 15 jaar en hield het niet meer droog in zijn laatste maanden. Hij vond dat zelf ook vreselijk, want ging steeds opstaan en ergens anders liggen omdat er wat uitgelekt was.

Ik heb uiteindelijk wegwerp luiers ( die broekjes)voor kleuters geprobeerd en dat beviel prima! Makkelijk om te doen, overal te koop, gaatje erin maken voor de staart. En hij bleef droog en werd veel rustiger....

Uiteraard alleen in huis om.

Makkelijk, relatief goedkoop  , geen gewas meer en geen nattigheid meer. Bij verwisselen maakte ik m even lekker schoon met vochtige doekjes. Hij is er echt veel rustiger van geworden en bleef ook eindelijk weer in zn ( schone, droge) mand liggen.....

Volgende forumvraag: Boomer 17 jaar echt oud....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^