Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elliot GalofaroElliot Galofaro

Hallo allemaal,
Mijn moeder en ik hebben in de zomer een golden retriever genomen, ons eerste hondje, en we gaan naar puppy cursus, zelf hebben we veel opvoed boeken gelezen en veel aan andere mensen gevraagd dus hij wordt goed opgevoed :-) 
Het enige probleem is dat hij naar eenden blaft als hij thuis is (wij wonen namelijk aan het water en we hebben een balkon boven het water), maar als we hem uitlaten doet hij dat nooit. Verder blaft hij zelden. 
Weet iemand een oplossing hiervoor ?

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Waar is hij al hij blaft? Buiten op het balkon?  Ik zou hem niet alleen op het balkon laten. Het meest gemakkelijk is om te boel af te plakken zodat hij de eenden niet ziet.. 
Kent hij het commando "nee"? Wanneer je dit zegt helpt dit dan?
Ik zou zeker niet als een schreeuwend mens mee gaan doen of er bovenuit proberen te komen, waarschijnlijk raakt hij daar alleen maar meer opgefokt van.
Bij mijn blaffende Jack Russell werkt het beste om met rustige gebaren tot stoppen te manen. Ik roep haar rustig (ZEG haar naam), en hou mijn vlakke hand omhoog dat is voor haar voldoende om haar uit de blafmodus te halen, en is ze de postbode weer vergeten:-D.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Belonen wanneer die niet tegen ze blaft.

honden page profiel Elliot GalofaroElliot Galofaro

Hij is gewoon binnen en hij kijkt uit het raam, nee zeggen helpt soms, maar zeker niet altijd. Belonen als hij niet blaft hebben we ook geprobeerd, maar dat werkt ook niet heel goed.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Wanneer het belonen van goed gedrag niet lukt, is toch de meest simpele oplossing de prikkel weghalen. Ik zou voorlopig zorgen door bijvoorbeeld plastic te plakken dat ze de eenden niet ziet. Het blijven toch jachthonden.

Misschien heeft iemand een betere tip!

Volgende forumvraag: ppfff...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^