geen idee welk ras hond we hebben nu..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Hoi allemaal! door het onverwachts overlijden van onze franse bull van 3 jaar jong, waren we genoodzaakt om vrij snel een nieuwe hond te kopen ( de oude franse bull kon echt niet alleen zijn, en nam zelfs happen uit de deurpost dus ging echt niet ..) maar we hadden vrij veel geld al uitgegeven aan dierenarts voor de hond die helaas toch overleden is. dus veel geld voor een nieuwe hond hadden we niet. We wilden perse een pup, ivm ons zoontje, de nieuwe baby op komst, de andere hond en de poes. dus gezocht en gezocht, t maakte ons niet uit wat voor hond het was. Uiteindelijk konden we  een staffordshire bullterrier pup kopen. nou helemaal leuk, wij een lief teefje opgehaald. ouderhonden niet aanwezig dus we hadden al zoiets van hmm. maar we moesten wel. nou hele lieve leuke hond niks mis mee, alleen ze is dus absoluut geen engelse stafford! ze is zes maanden nu en al ruim 47 cm hoog, ontzettend breed en geen ''staffordkoppie.'' dus nu twijfelen we wat voor hond we nou hebben. misschien een amerikaanse stafford, een kruising, maar ze lijkt ook veel op een cane corso ( heeft van die huidkwabben onder haar kop hangen enzo.) ik ga een paar fotos plaatsen, wie weet wat zij is???

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

wauw, wat is ze groot! :-Dja da's zeker geen engelse staff..  maar ook geen amstaff als ik zo op het eerste zicht kijk (misschien zit er wel iets van in). Geen idee wat het wel zou kunnen zijn, als ouders bastaardjes waren kan er zo veel van vanalles inzitten!

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

ja wij vonden dr ook wel erg groot voor een engelse staff hahaha. we hebben de ouders dus niet gezien want die waren er niet. stom, maar t was even niet anders. ben erg benieuwd hoor hoe groot zij gaat worden haha.

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Ik hoef je vast niet te vertellen dat "dit een beetje dom" was. En natuurlijk zijn de redenen ook niet echt sterk.

Maar, om tot je vraag te komen, je kan een DNA test laten doen.

Ik zie er wel Cane Corso in, vermoedelijk van een boerderij? met een beetje herder of lab erbij dan misschien?

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Ik moet een beetje denken aan een Dogo Canario, maar waarschijnlijk zal het wel een mengelmoesje zijn, daar kun je niets over zeggen.

Vind overigens 'het zo snel mogelijk in huis halen van een hond' niet echt kunnen.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

klopt het is ook niet slim geweest maar t ging echt niet goed met ouwe bull. gelukkig is ze erg lief en harstikke gezond! oh ik ga eens kijken ben benieuwd!

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Lijkt me dat je de ouders van je hond gewoon gezien hebt toch?
Dan weet je ongeveer wat ze wordt en of hun verhaal klopt....

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

nee, maar een hond panish laten worden als je weggaat en de deurposten laten opeten terwijl die dat nooit deed is ook niet erg leuk toch? en we hebben het anderhalve week bekeken maar het werd met de dag erger, dus het is niet zo dat we dachten, o leuk gelijk een nieuwe hond.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hey Kimberley,

Ik ga je niet nog eens vertellen dat het aankopen van een hond waarvan je de ouders niet eens kon zien niet slim is, je lijkt me zelf slim genoeg om te weten dat dit allesbehalve optimaal was. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel een pracht van een meid vind hoor...ze heeft ook een erg lieve blik. Heb je haar reeds laten nakijken door een dierenarts? Misschien kan die je ook verder vertellen wat voor een ras het is.

Hoe is ze nu uiteindelijk binnen het gezin terecht gekomen? Heeft ze een geschikt karakter voor bij jullie? Hoe zit het met haar en de andere hond en de kinderen? Sorry dat ik zo nieuwsgierig ben hoor maar het lijkt me leuk te horen hoe het verder verlopen is.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

hoi Sandy, 
we hebben haar meteen naar de dierenarts gebracht, ook voor de verdere puppy entingen. toen was ze nog klein dus ik heb haar aangemeld als engelse stafford. wij gaan natuurlijk zo gauw als we weer naar de dierenarts gaan gelijk vragen wat hij ervan denkt. De dierenarts vond haar ietsje aan de magere kant, maar verder prima in orde! 
Ze is ontzettend lief, beetje lomp met de kleine man haha. ook de poes vind ze erg leuk, is iets te wild soms maar de kat kan wegspringen dus dat scheelt. ze is naar andere honden toe ook niet dominant, in het begin was ze angstig maar we zijn met elke hond gaan spelen die we tegenkwamen dus dat is weg gelukkig. ze is waaks, maar dat geeft niet. Met onze andere hond ook totaal geen problemen, die is vrij oud al dus echt spelen wil hij niet maar ze zijn wel erg gezellig samen verder. dus gelukkig, ondanks onze niet zo slimme aankoop, is zij absoluut geen miskoop!

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Erg jammer dat je op stel en sprong een andere hond hebt gekocht en nog op een onverantwoorde manier ook! Ik snap je probleem met je andere hond, maar dan maar de broodfok induiken en weet ik het hoeveel honden hierdoor in de problemen brengen was niet nodig geweest! Wat nu met de moederhond van jouw nieuwe hond? Die ligt nu weer een volgend nestje te baren in een donkere schuur! Wat met de broertjes en zusjes van je hond? Misschien wel overleden in de propvolle kofferbak op de rit naar nederland? Nee er is geen excuus mogelijk voor het op deze manier aanschaffen van een hond :'(

Je had ook in het asiel kunnen kijken naar een hond, dan kan je gelijk kijken of het klikt, met een pup moet je dat maar afwachten. Je had ook goede fokkers kunnen afbellen op zoek naar een pupje. Er zijn zoveel amstaff fokkers die het een stuk beter doen dan waar je nu bent beland. Ouderhonden wel aanwezig! Vast wel ergens een goed en verantwoord pupje te vinden binnen afzienbare tijd...echte moeite heb je niet gedaan.

En wat betreft het ras...ja kan van alles zijn. Enne, maak nu alsjeblieft niet weer dezelfde fout! Leer de honden dat ze ook apart van elkaar kunnen functioneren. Neem ze af en toe apart mee, laat ze af en toe apart alleen. Anders ga je binnen een paar jaar hetzelfde probleem weer krijgen!

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

nou brood fok was het niet , er zaten twee hondjes in een huis, meer niet, het was een stomme zet maar je hoeft niet gelijk zo aan te vallen, ik heb in de asielen hier in de buurt gekeken, gebeld, maar er zaten GELUKKIG niet veel honden, en wat er wel zat paste niet goed bij ons, of kon niet met katten, of werd afgeraden met kleine kinderen etc. en ik had alle fokkers kunnen bellen. maar ik ben met de franse bull die ineens niet goed werd in vier dagen tijd bijna twee maal daags bij de dierenarts geweest, omdat dat hondje een wervel vergroeiiing had, die nu op zijn zenuwen begon te drukken, waar we daarvoor niks van hadden gemerkt, die elke keer voor extra injecties met pijnstilling moest en ja dat heeft heel erg veel geld gekost, wat me totaal niet uitmaakt verder, alleen daardoor had ik geen 1200 euro meer voor een hond van een erkende fokker. en nee we wilden niet gelijk een hond erbij, maar we hadden allebei niet verwacht dat de oude hond zo zou gaan reageren. en het werd echt met de dag erger, dus wij zagen op dat moment niet heel erg veel an dere opties dan een andere hond erbij nemen weer.

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

beetje bullmastiff achtig misschien?

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa 3 doggies

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Jammer dat er meteen geoordeeld wordt dat ts haar hond uit de broodfokkers gehaald heeft. Ze vraagt of we kunnen zien welke rassen in haar hond zitten en niet om terecht gewezen te worden over de manier waarop ze deze hond heeft aangeschaft.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik ga nu even niet oordelen maar voor de verassing eens gewoon antwoord op haar vraag geven.

Ik vind het een prachthond dat ten eerste en ik denk dat ze ook iets van cane corso / dogo canario is.
Een engelse stafford is het zeer zeker niet haha ':-). Maar denk niet dat jullie nu minder van haar houden toch?

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Als de fokkers waar je je hond vandaan gehaald hebt geen br**dfokkers zijn, dan vinden die het niet erg dat je contact houdt en nog vragen stelt. Ouderdieren niet aanwezig is raar, maar die pup is daar niet door de ooievaar gebracht dus ze moeten toch iets van informatie of foto's hebben van de ouderdieren. En als ze foto's hebben, probeer deze dan ook eens via google terug te vinden om zeker te zijn dat ze die niet gewoon van het internet geplukt heb. Vraag eventueel of je contact kan opnemen met de eigenaars van de ouderdieren. 

En dat je perse een nieuwe hond moest kopen en zo snel mogelijk. Ik denk dat het voor iedereen beter geweest was als je je hond gewoon tijdelijk bij familie had laten opvangen terwijl jullie niet thuis waren, en anders in een hondenpension met dagtarief. 
Je vermeld ook dat je niet veel geld had voor een nieuwe hond door de eerdere dierenartskosten, dus ik hoop echt voor jou van harte dat dit geen br**dfokpup is, want dan ga je nog bakken vol geld mogen uitgeven aan deze schat. 

Maar ondanks alles, denk dat je met een kruising zit inderdaad. Er bestaan DNA-testen maar kost geld natuurlijk en denk dat je nu liever wil sparen. Maar dit kan je later natuurlijk nog altijd doen. Voorlopig kan niemand met 100% zekerheid zeggen wat erin zit natuurlijk. 
Maar het is wel echt een pracht van een kruising. Hoop dat je nog heel veel plezier, geluk en liefde mag hebben met deze hond.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

we hebben haar gehaald toen ze 8 weken was, nu zes maanden en tot nu toe echt nog helemaal niks aan de hand, gezellige gezonde hond. opvang is lastig we werken onregelmatig en kan hem niet altijd ergens brengen, ook is die hond geen allemansvriend dus kan ook niet bij iedereen. er is verder ook niks aan de hand, wij hebben nergens last van en k was gewoon benieuwd :-)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Leuk om te horen dat het zo goed gaat met haar in jullie gezin ^__^ je weet precies al erg goed hoe je nieuwe gezinslid in elkaar zit, das ook leuk. De meeste rassen die op haar lijken zijn meestal een beetje lomper met kinderen maar hun hart zit op de goede plaats, haha. Nou ja, katten zijn dan inderdaad weer leuke speeltjes maar dit houd je blijkbaar ook goed in de gaten.

Heb je foto's van haar samen met je andere hond of met de kleine man...? ^__^

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Ik zie er wel wat boerboel in, wordt een flinke jongen!

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Lijkt een beetje op...


Libby is een Argentijnse Dog X Dogo Canario X Mastino napoletano

Mooi beessie!;-)

Zou het familie kunnen zijn?

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Gewijzigd*

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Gewijzigd*

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

op de eerste foto zie ik er een beetje pitbull/stafford in,, qua bouw vrij robuust,, kan het niet echt thuis brengen.
ook omdat hij donker is.

hoezo DOM inderdaad... ( had in eerste instantie alleen naar de foto gekeken )
het is toch LOGISCH dat je papa en mama van je pup ziet
dat wilt dus zeggen dat je een broodfokker omhoog heb geholpen... bah sorry maar met jouw kan ik echt niet meer praten.. en hoezo , ' we moesten wel', wat een bullshit!

honden page profiel --

honden foto van -

sorry maar vind dit erg dom... een hond, waar je je zeker voor moet inlezen, nemen alleem voor je hond? meeste stafford enzo kunmen niet met andere honden opschieten
weer zo'n situatie waar dit soort honden in t asiel belanden omdat t baasje niet weet wat ze in huis halen..
ik zou NOOIT blind een hond kiezen omdat mijn hond rouwt om het overlijden van zijn maatje

DNA test vind ik zonde van het geld, aangezien het meer gokspel is... maar je kan t overwegen en alsnog lezen in de rassen zodat je weet wat je in huis hebt gehaald... succes!

Volgende forumvraag: Oren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^