draagtassen vliegtuig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel junojuno

honden foto van juno

Beste mensen, ik had een vraagje. De meeste vliegtuigmaatschappijen hanteren de maat 47x30x27 als maximale grootte voor een draagtas om een hond te vervoeren in de cabine. Nou heb je in die maten best betaalbare tassen. Maar deze vermelden niet als extra dat ze geschikt zijn voor vliegtuigen. Degenen die dat wel doen (bijv sleepypod en sturdibag) zijn meteen een stuk duurder, hoewel sturdibag nog enigszins redelijk is. 

Nu begrijpen jullie dat ik niet zomaar hierover zit te piekeren omdat ik me verveel ofzo. Ik moet namelijk een nieuwe tas kopen. En eentje die mocht het nodig zijn mee het vliegtuig in kan. Weten jullie of vliegtuigmaatschappijen per se zo'n merktas willen die officieel goed zijn gekeurd om mee te vliegen? of is een degelijke en stevige draagtas in de juiste afmetingen voldoende?

Alvast bedankt!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Dat zou je per vliegmaatschappij moeten bekijken. De ene is er makkelijk in en de ander doet er 'moeilijk' over. 
Begin september is een pup die we in huis hadden door zijn baasjes opgehaald en mee naar Athene gevlogen met Aegean Airlines in een niet off. gekeurde reistas die wel aan de vereiste max. omvang voldeed en dat is probleemloos verlopen. Ik wist ook helemaal niet dat ze daar eisen aan stellen (keurmerk?) wel dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen de al dan niet draagbare reiskennels 'IATA proof' horen te zijn.':-)

Wij hadden voor de desbetreffende tas gekozen omdat het een lichtgewicht was en daardoor het totaalgewicht nog net onder het max. toegestane gewicht voldeed om mee de cabine in te mogen.

honden page profiel junojuno

honden foto van juno

Ik had ook mijn hondje in september in een merkloos draagtas in de cabine vervoerd met transavia. Maar ik was daar een jaar geweest, en er waren gewoon niet hele goede spullen verkrijgbaar, dus had noodgedwongen zo'n tas gekocht. In Nederland is het een ander verhaal... veel spullen in alle prijscategorieën. 

Er staat nergens (tenminste ik heb zoiets niet kunnen lezen) op de sites van vliegtuigmaatschappijen iets over een keurmerk. Die zijn er ook niet voor die draagtassen voor in de cabine denk ik. Alleen de bovengenoemde merken zelf schrijven het zo op alsof de rest dan niet goedgekeurd is voor het vliegtuig... ach misschien is het gewoon een manier om zo belachelijk duur te blijven. of ze hebben inderdaad voordelen waardoor je dat geld ervoor zou willen neertellen.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Kan je anders niet tweedehands zo'n dure tas vinden? Ik kan me zo voorstellen dat die dingen gekocht worden voor één reisje en vervolgens weer op marktplaats belanden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hoe groot is jouw hond ? 
Bedoel je een sky kennel, hard plastiek voor in de buik vh vliegtuig, of een kleine draagtas voor mee in de cabine ?
Op mijn profiel vind je Lance in zijn draagtas  tijdens zijn eerste vlucht. Dit is een mooie,  net gewone handbagage tas.....gebruik ik nu npg steeds.
Ik heb nog nooit geweten dat luchtvaartlijnen speciale merken eisen voor vervoer IN cabine. Eens de afmetingen en gewicht ok zijn.....?

Volgende forumvraag: Gezocht safety coat van Trixie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^