Hondenbont - schokkend

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Kattenspeeltjes van kattenbont gemaakt.. wat een ziek idee is dit zeg. 

En het verhaal van die Uggs, ben zowiezo niet voor dat soort schoenen, vind ze helemaal niet mooi. Dus ik hoop dat die rage snel voorbij zal zijn. 

En gelukkig hebben wij geen kussens met pluimen. Bij ons zitten er allemaal stukken schuim in. Ik dacht trouwens altijd dat het plukken pas na de dood gebeurde, want je krijgt die pluimen er toch moeilijk uit. Moeten toch eerst onder heet water gedompeld worden dacht ik? 

Ach ja.. het is zoals Eef en Tjibbe zegt.. Heb op fb nog iets gelezen dat jagers jonge vosjes tegen bomen doodslaan, dat een hond neergeschoten is toen het baasje met de hond aan het wandelen is (ze denken dat de buurman het gedaan heeft), ... Waar gaan we toch naartoe op deze wereld?

honden page profiel luanda love Timoluanda love Timo

honden foto van luanda love Timo

Ik ben blij dat een nederlandse vrouw er tegen is. Wie er ook tegen is: Stem dan op: Superantwoord, zodat ik weet hoeveel er van jullie ook tegen zijn...

honden page profiel luanda love Timoluanda love Timo

honden foto van luanda love Timo

" Honden worden daar op dezelfde manier behandeld als wij in Nederland varkens voor de slacht behandelen. Dat is ook de reden dat ik geen vlees eet. Mensen die hier dus commentaar op hebben zouden even moeten kijken naar het vlees dat op hun bord ligt. ;-)Idem dito met kippen. "


Ik ben een enorme vlees liefhebber, maar ik ben zeker wel tegen hondenbont. Honden hoef je niet te eten :'(

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als ik mijn eigen vlees zelf moest slachten eerst, dan at ik nooit vlees. En daarom schaam ik me wel want infeite is dat dik hypocriet zijn.

honden page profiel --

honden foto van -

Gadverdamme... ik wist van nerts en de wasbeerhond enzo.. vossen.. maar echt katten en huisdieren
Ben sowieso tegen echte bont... hoe al die dieren worden geslacht is walgelijk..

Dat ze t eten... prima... maar voor kleding... open de ogen mennn... ik snap niet dat je t werk volhoud.. jankend, gillende dieren die pijn lijden... dat je huid eraf word gerukt en je dat gewoon voelt...

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" het is jammer dat het vaak ook zo moeilijk na te gaan is.

Neem nu dat voorbeeld van de kussens, ik durf amper kussens kopen als ik straks op mezelf ga wonen omdat ik eens een docu heb gezien over waar de veren uit de IKEA kussens vandaan komen. Zou zogezegd geen dierenmishandeling aan te pas komen maar in die docu zijn ze de hele keten van verkopers nagegaan (was heel moeilijk te traceren daar zorgen ze wel voor) tot ze inderdaad bij de producten kwamen die gewoon de ganzen levend "ontveerden". Wat moet je dan nog?

Ik zou best alleen maar diervriendelijke producten willen kopen, het is alleen zo'n hele klus om dat overal na te gaan.
"


Synthetisch ? Ik weet het verschil niet omdat ik altijd synthetisch heb gehad. Het moet in de was kunnen vanwege huisstofmijtallergie. Ik heb sinds vorige jaar een synthetisch dekbed dat zelfs om me heen valt. Dat stugge, zweterige spul is allang niet meer.

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Jeetje schrik hier wel van. Je weet dat het gebeurd maar toch... Toch niet iets waar ik elke dag bij stil sta. Draag absoluut geen bont en al jaren vegetariër. Misschien een druppel op een gloeiende plaat maar als we allemaal ons steentje bijdragen en sowieso de bontverkoop niet ondersteunen zullen er uiteindelijk minder dieren voor (nutteloze) mensendoelen hoeven lijden.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ik ben een enorme vlees liefhebber, maar ik ben zeker wel tegen hondenbont. Honden hoef je niet te eten :'( "


Een koe of een varken eten is niet erg maar een hond moet je vanaf blijven ?

Mensen die vlees eten zouden eens een keer een dier moeten slachten. Kijken of je daarna dat vlees nog wegkrijgt. Ik ben al meer dan 15 jaar vegetarier. Stel dat ik ooit in de situatie 'eten of gegeten worden' kom dan slacht ik een dier. Als ik wil eten moet ik niet zeiken.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik ben blij dat een nederlandse vrouw er tegen is. Wie er ook tegen is: Stem dan op: Superantwoord, zodat ik weet hoeveel er van jullie ook tegen zijn... "


Beetje superantwoorde verzamelen? ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

"

Ik ben een enorme vlees liefhebber, maar ik ben zeker wel tegen hondenbont. Honden hoef je niet te eten :'( "


Waarom niet?
Zij vinden t vast heel erg dat wij koeien eten...

Het makt me niet uit wie wat eet
Het maakt me uit hoe je het slacht

Wij zijn net zo bruut tegen varkens, koeien, kippen etc. Als zij voor honden en katten

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik ben een enorme vlees liefhebber, maar ik ben zeker wel tegen hondenbont. Honden hoef je niet te eten :'(
"

Zo verklaren indiërs ons ook voor gek omdat wij koe eten, terwijl het bij hen heilige dieren zijn. Het zit hem in de cultuur.


Ik heb niks tegen het eten van honden, mits deze een goed leven gehad hebben. Het is jammer dat dit niet altijd (lees; bijna niet) gebeurt, maar wat dat betreft zijn we in Nederland net zo slecht bezig met de dieren die hier voor de vleesconsumptie gebruikt worden.


OT; Uiteraard ben ik ook tegen bont. Heb meermaals in filmpjes gezien hoe het vel van die lijfjes gerukt wordt, vreselijk..

honden page profiel --

honden foto van -

" Jeetje schrik hier wel van. Je weet dat het gebeurd maar toch... Toch niet iets waar ik elke dag bij stil sta. Draag absoluut geen bont en al jaren vegetariër. Misschien een druppel op een gloeiende plaat maar als we allemaal ons steentje bijdragen en sowieso de bontverkoop niet ondersteunen zullen er uiteindelijk minder dieren voor (nutteloze) mensendoelen hoeven lijden. "


hetzelfde als broodfok
als niemand hondjes koopt, moeten ze sluiten
als niemand bont koopt, moeten ze ook sluiten

het enige verschil is dat in de broodfok slimme mensen zitten die weten hoe ze een mens die er geen verstand van heeft moeten aanpraten
bij de bont hoeft de slachter niet eens zo slim te zijn.. vrouwen letten gewoon op hun uiterlijk en hoeveel geld ze uitstralen... (tenminste, de mensen die ik zie gedragen zich zo)

honden page profiel luanda love Timoluanda love Timo

honden foto van luanda love Timo

Ja, ik verzamel superantwoorden nou goed? Ik probeer het gewoon duidelijk te maken, zodat ik het weet...

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Erg zeg...op fb heb ik al een hele tijd terug iets gelezen over hoe lelijk uggs eigenlijk zijn: die worden ook van hondenbont gemaakt...de laatste woorden uit dat artikel blijven door mijn hoofd gaan: ...uggs zijn dus in alle opzichten uggly
Brrr...ik krijg er de kriebels van hoor...

honden page profiel --

honden foto van -

Via de fblink van angelique ook maar deze link
Iemand had daar een reactie geplaatst En die zei dat hier producten waren die je beter kunt mijden
http://www.bontkragen.nl

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Naar training met een ziek hondje?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^