Een vraagje..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanniaJannia

(Waarschuwing: wall of text!)

Een buurvrouw & buurman van mij hebben een ''oeps'' nestje gekregen.
(Mijn buurman wist niet dat zijn hond eigenlijk een ''HIJ'' was ipv een ''ZIJ''.  naam van het hondje is ook Chloe.)
Ik ben zelf al heel erg lang opzoek naar een hond en ben doodsbang dat ik eindig bij een br**dfokker, of iets dergelijk.
Ik zelf heb nog nooit een hondje gehad, heb wel heel vaak voor de hond van mijn oma gezorgt. (Het was een keeshond.)

De vader van de pups is een kruising van een Keeshond en een Schipperke, de moeder is een kruising van een Shih tzu en een Malthezer.
Ik ken beide ouders van de puppies al jaren en de eigenaren hebben ook nooit problemen gehad met hun honden. (gezondheid en opvoeding.)
De vader heeft het gedrag van een keeshond maar het uiterlijk van een Schipperke.
De moeder heeft het gedrag van een knuffelhond en lijkt op een typische ''boomer'' hondje.
De eigenaren hebben geen stamboom van hun honden en dus weet ik niet of er erfelijke ziektes zijn of niet.
De puppies zelf zien er gewoon gezond uit en de ouders ook en ze hebben een paar dagen geleden ook gewoon hun prikjes gekregen en zijn gewoon gezond verklaard door de dierenarts.

Mijn vraag is, is er iets waar ik bij moet opletten als ik er 1 zou ''aanschaffen''?
Of kan ik beter verder zoeken?

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Ik denk dat je al een voorsprong hebt tov andere eigenaren... Je kent de ouder honden en hun gedrag en gezondheid...  Daarnaast weet je zeker dat het een oepsie is en geen opzet, dus dat heb je al mee.. Verder ken je de baasjes en ken je de omgeving en de wijze waarop ze opgroeien.

Als dit alles je aanstaat en je weet zeker dat je zo'n pup wil, dan zou ik zeggen, doen! 

Ieder zal daar zijn eigen mening over hebben, maar garanties heb je nooit, en dit nest ken je... Zoals ik al zei, daar tekenen we allemaal voor!

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Ik wist niet dat dat nog bestond niet weten welk geslacht je hond is ! Haha

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als je zo'n hondje zou aanschaffen zou ik op twee dingen letten:
- socialisatie
- goede verzekering

Waarschijnlijk weten die mensen niet zoveel van het hebben van pups en zullen ze ook geen activiteiten met ze ondernemen, zoals naar een basisschool en dergelijke. Dit is echter wel belangrijk om later een stabiele volwassen hond te creëren. Dit kun je (gedeeltelijk) opvangen door de pup met 7 weken in huis te nemen en zelf dat soort dingen te gaan doen.
Je weet niets van de erfelijke afwijking van de ouders. Het kan best zijn dat ze allebei problemen hebben met de knieën, maar dat het zich niet uit. Het kan best zo zijn dat jouw hondje daar wel last van krijgt. Ook kan het zo zijn dat ouders allebei ergens drager voor zijn en jouw hondje dus een lijder is. Ik zou daarom een goede verzekering aanraden die dat soort kosten dekt.


Zelf vind ik het altijd het verstandigste om een pup te kopen bij een stamboomfokker die goed staat aangeschreven. Dan weet je veel meer over de achtergrond van de ouders, hoe de pup opgroeit, de gezondheid waar in de ouderdieren verkeren, enz. Natuurlijk geeft dit geen garantie, maar het geeft mij als pupkoper wel een geruster gevoel. Let wel op dat je helaas ook tussen de stamboomfokkers het kaft van het koren moet scheiden. Er zijn genoeg mensen die het zien als een business waar je makkelijk geld in kunt verdienen, maar gelukkig zijn er ook een heleboel mensen die hun verantwoordelijkheid nemen en echt hart voor hun dieren hebben.

honden page profiel JanniaJannia

Heel erg bedankt Nicoline, ik ben gewoon heel erg bang dat het hondje heel erg ziek wordt uit het niets.
Het hondje/puppy is namelijk voor mijn dochter aangezien ze heel erg depressief is en autistisch, en dus echt een maatje nodig heeft waarmee ze naar buiten kan. (Ze heeft dit ook zelf aangegeven dat ze dit ook echt nodig heeft. Ze heeft dik een jaar thuis in haar kamer gezeten.)
Ze kan behoorlijk goed met dieren om, niet lang geleden heeft ze nog voor een kitten gezorgt van 7(?) a 8 weken. Het beest is nu ongeveer 6 maanden oud en een heerlijke knuffel beest.

Ik ben gewoon bang dat het haar hart zou breken en daardoor nog depressiever wordt.


@Ing
Haha, iedereen dacht dat het een ''ZIJ'' was. :P.

En voor de mensen die foto's willen zien ; ja ik heb foto's van de puppies & ouders. :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als  je de toestand kent van de mensen daar en hoe ze de ouderdieren opgevoed hebben......zijn ze sociaal.....dat zegt ook al veel over de puppies. 
Het is altijd afwachten.....maar als de jonkies er nu al gezond uitzien en ná een DA controle ook ok bevonden worden, zou ik er geen bezwaar in zien. 
Een gouden raad .....ga niet voort op de kennis van die mensen voor het geslacht dat je wilt nemen.
Een klein piemeltje is een reutje. Geen piemeltje is een teefje :-D

honden page profiel JanniaJannia

Hmm..
Heb dan toch besloten om de pup toch niet te nemen.


Heel erg bedankt voor jullie hulp & info. Heb er heel erg veel aan gehad!
Had sowieso eerst mijn twijfels omdat we niks weten over hun achtergrond, maar nu weet ik het dus zeker. :-).

honden page profiel --

honden foto van -

als ik eerlijk ben vind ik het erg vreemd dat de eigenaar van een hond niet weet welk geslacht het is...

als hij gecastreerd is, moet je toch zien of hij tepels heeft of niet? (dus grotere of kleinere O-))
ik vind dit al vreemd

het is in iedergeval een ongeluk...
als de ouders allebei gezond zijn (het zijn ook nog eens kruisingen) en de pups ook, zou het gewoon kunnen ja
in principe hebben de pups dan 4 rassen in zich (lijkt me) als die 4 gewoon gezond zijn... dan zal dat ook gewoon kunnen

een verzekering nemen zou wel handig zijn..
bij elke hond wel handig eigenlijk (moeder zit ook te twijfelen)
ook al is je hond nooit ziek.. 1x even flink ziek (operatie) en je kan veel geld neerleggen
mijn moeder wil het rond de 6 jaar doen, als een hond ouder word... dan krijgen ze meerdere kwalen...

honden page profiel MattieMattie

Vaak zijn pups van kruisingen erg sterk en vrij van ziektes. Je kent de eigenaren goed en ook de reu en het teefje. Je kunt met je dochter vaak gaan kijken bij jullie toekomstige pup, lijkt mij ook leuk voor haar. Iets positiefs om naar toe te leven en naar uit te kijken. Ik zou het doen!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Hmm..
Heb dan toch besloten om de pup toch niet te nemen.


Heel erg bedankt voor jullie hulp & info. Heb er heel erg veel aan gehad!
Had sowieso eerst mijn twijfels omdat we niks weten over hun achtergrond, maar nu weet ik het dus zeker. :-). "


Mooi zo dat je de knoop hebt doorgehakt! :-) Scheelt weer. Heb je al enig idee naar wat je ongeveer zoekt in een hond? Misschien kunnen wij helpen met het uitzoeken van wat rassen die wellicht goed bij jou en je dochter passen. Ik begrijp dat de hond min of meer voor haar bedoeld is? Mijn neefje heeft autisme en ik heb zelf vroeger een depressie gehad, dus ik weet hoeveel honden kunnen doen. Zelf een Golden, echt een schatje. Ze voelt alles goed aan en is echt mijn maatje. :-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Vaak zijn pups van kruisingen erg sterk en vrij van ziektes. Je kent de eigenaren goed en ook de reu en het teefje. Je kunt met je dochter vaak gaan kijken bij jullie toekomstige pup, lijkt mij ook leuk voor haar. Iets positiefs om naar toe te leven en naar uit te kijken. Ik zou het doen! "


Vertel. :-)

honden page profiel MattieMattie



Dit is Bonny, kruising jack russel/cavalier. Ik heb haar uit het asiel waar veel honden zitten van een niet zuiver ras en zonder stamboom waar men de ouders niet van kent en ook van sommige honden  niet de eigenaar en niet waar ze vandaan komen of ze juist gesocialiseerd zijn en vrij van erfelijke ziektes. Ook daar zitten pups of jonge honden van een paar maanden oud. Ik hoop niet dat velen van ons om deze redenen deze hondjes geen nieuw thuis wil geven en een nieuwe kans in het leven. 
Een vriendin van mij is dierenarts en zij vertelde me dat ze beduidend minder afwijkingen ziet bij kruisingen dan bij rashonden met stamboom en dat aantal neemt helaas alleen maar toe. Steeds meer rassen hebben echt veel erfelijke afwijkingen en volgens haar kun je die er alleen maar uitkrijgen door weer meer te gaan kruisen en zo een nieuwe lijn te creeeren.

honden page profiel JanniaJannia

"

Mooi zo dat je de knoop hebt doorgehakt! :-) Scheelt weer. Heb je al enig idee naar wat je ongeveer zoekt in een hond? Misschien kunnen wij helpen met het uitzoeken van wat rassen die wellicht goed bij jou en je dochter passen. Ik begrijp dat de hond min of meer voor haar bedoeld is? Mijn neefje heeft autisme en ik heb zelf vroeger een depressie gehad, dus ik weet hoeveel honden kunnen doen. Zelf een Golden, echt een schatje. Ze voelt alles goed aan en is echt mijn maatje. :-) "


Zelf wonen wij in een huis dat niet echt geschikt is voor een grote hond. (appartament)

Maar we zijn opzoek naar een kleine hond van ongeveer misschien 30-40cm? Kleiner?
Mijn dochter is dol op keeshonden. :-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

"
" Vaak zijn pups van kruisingen erg sterk en vrij van ziektes. Je kent de eigenaren goed en ook de reu en het teefje. Je kunt met je dochter vaak gaan kijken bij jullie toekomstige pup, lijkt mij ook leuk voor haar. Iets positiefs om naar toe te leven en naar uit te kijken. Ik zou het doen! " "


" Vertel. :-) "



Ja, hier ben ik ook wel heel nieuwsgierig naar :P Ik heb hier een prachtige kruising rondlopen met maag-darmproblemen, voedselallergie, MDR1 en waarschijnlijk ook niet al te beste heupen, namelijk... Ongetwijfeld zullen er kerngezonde kruisingen bestaan, maar ik zou er niet vanuit gaan :-)

En nog even on-topic (ookal is de keus al gemaakt, zie ik :-D); Juist als je dochter depressief is en autisme heeft zou ik op zoek gaan naar een stabiel ras en een fokker die jullie goed kan adviseren. Uit het nest van onze pup is er ook eentje naar een gezin met een autistisch kindje gegaan, en bij de 'match' is daarom zorgvuldig naar het karakter van de pups gekeken, zodat ze zeker wisten dat de pup het ook 'aan zou kunnen' en het niet voor iedereen op een teleurstelling uitdraaide. Voor zover ik weet zit dat beessie nu helemaal goed op zijn plek :-D

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"

Zelf wonen wij in een huis dat niet echt geschikt is voor een grote hond. (appartament)

Maar we zijn opzoek naar een kleine hond van ongeveer misschien 30-40cm? Kleiner?
Mijn dochter is dol op keeshonden. :-) "


Zelf ben ik van mening dat het formaat van je huis niet uit maakt voor de hond die je neemt. Zolang ze genoeg beweging krijgen zijn ze rustig in huis en slapen ze toch alleen maar. Ja, je hebt een grotere hond waar je overheen moet stappen als je er langs wil. ;-) Die van ons vind het heerlijk om dan boven op je voeten te gaan liggen terwijl je op de bank zit. Dan is 5 kg toch wel anders dan 26 kg.

Ik heb een lichtelijke lijstjes obsessie (excuses moi ;-)), dus bij deze:

Instinct van de hond
- Mag de hond waaks zijn?
- Mag de hond een drijfinstinct hebben?
- Mag de hond een jachtinstinct hebben?
 
Sociale aspecten
- Moet de hond goed met kinderen kunnen?
- Moet de hond goed met andere honden kunnen?
- Moet de hond met andere huisdieren kunnen?
- Moet de hond een allemansvriend zijn of juist gereserveerd?
 
De bouw van de hond
- Hoe groot minimaal en hoe groot maximaal?
- Wat voor vachtsoort?
- Is het erg als de hond getrimd moet worden?
- Hoeveel tijd wilt u aan de vachtverzorging besteden?
 
De activiteiten
- Hoe lang zit de hond alleen thuis?
- Woont u in een huis of appartement en heeft u een tuin?
- Hoeveel wilt u gaan wandelen op een dag?
- Bent u van plan om sporten met de hond te gaan beoefenen?
- Gaat u gehoorzaamheid volgen met de hond?

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" /foto/foto/336162.jpg

Dit is Bonny, kruising jack russel/cavalier. Ik heb haar uit het asiel waar veel honden zitten van een niet zuiver ras en zonder stamboom waar men de ouders niet van kent en ook van sommige honden  niet de eigenaar en niet waar ze vandaan komen of ze juist gesocialiseerd zijn en vrij van erfelijke ziektes. Ook daar zitten pups of jonge honden van een paar maanden oud. Ik hoop niet dat velen van ons om deze redenen deze hondjes geen nieuw thuis wil geven en een nieuwe kans in het leven. 
Een vriendin van mij is dierenarts en zij vertelde me dat ze beduidend minder afwijkingen ziet bij kruisingen dan bij rashonden met stamboom en dat aantal neemt helaas alleen maar toe. Steeds meer rassen hebben echt veel erfelijke afwijkingen en volgens haar kun je die er alleen maar uitkrijgen door weer meer te gaan kruisen en zo een nieuwe lijn te creeeren. "


Ik zou dan graag eens met die dierenarts willen praten, want mijn ervaring is toch anders. Ik studeer voor gedragstherapeut en wat ik vaak tegen kom zijn juist kruisingen die slecht gesocialiseerd zijn en daardoor probleem gedrag ontwikkelen. Honden met een stamboom hebben vaak een betere basis mee gekregen vanuit de fokker. Zoals ik in mijn vorige bericht had aangegeven moet je helaas ook bij stamboomfokkers kijken welke goed en welke "slecht" zijn, want niet iedereen neemt het zo nauw met de regels van de rasvereniging. Tegenwoordig wordt er bijvoorbeeld bij Goldens getest op het DNA, helaas is dit nog niet verplicht. Veel goede fokkers doen dit al, maar er zijn ook genoeg fokkers die het onzin vinden en er niet op testen. Dat maakt al uit voor de erfelijke aandoeningen. Naar mijn mening is de kans op een erfelijke aandoening met een ongeteste stamboomhond even groot als bij een ongeteste kruising. Als je twee honden die lijden aan HD met elkaar kruist krijg je niet ineens een HD-vrije hond. Ik ben het wel met je eens dat er een grotere spreiding is in de genenpool en dat dat effecten heeft, maar ik vind zeker niet dat we kruisingen moeten gaan ophemelen en dat die zo ontzettend gezond zijn.

honden page profiel JanniaJannia

"

Zelf ben ik van mening dat het formaat van je huis niet uit maakt voor de hond die je neemt. Zolang ze genoeg beweging krijgen zijn ze rustig in huis en slapen ze toch alleen maar. Ja, je hebt een grotere hond waar je overheen moet stappen als je er langs wil. ;-) Die van ons vind het heerlijk om dan boven op je voeten te gaan liggen terwijl je op de bank zit. Dan is 5 kg toch wel anders dan 26 kg.

Ik heb een lichtelijke lijstjes obsessie (excuses moi ;-)), dus bij deze:

Instinct van de hond
- Mag de hond waaks zijn?
- Mag de hond een drijfinstinct hebben?
- Mag de hond een jachtinstinct hebben?
 
Sociale aspecten
- Moet de hond goed met kinderen kunnen?
- Moet de hond goed met andere honden kunnen?
- Moet de hond met andere huisdieren kunnen?
- Moet de hond een allemansvriend zijn of juist gereserveerd?
 
De bouw van de hond
- Hoe groot minimaal en hoe groot maximaal?
- Wat voor vachtsoort?
- Is het erg als de hond getrimd moet worden?
- Hoeveel tijd wilt u aan de vachtverzorging besteden?
 
De activiteiten
- Hoe lang zit de hond alleen thuis?
- Woont u in een huis of appartement en heeft u een tuin?
- Hoeveel wilt u gaan wandelen op een dag?
- Bent u van plan om sporten met de hond te gaan beoefenen?
- Gaat u gehoorzaamheid volgen met de hond? "


Ruimte hebben we genoeg, het trappenlopen is het probleem. Dat zou ik mijn hond niet aandoen als het een grote hond was/zou zijn. :-)

Instinct van de hond
- Mag de hond waaks zijn?
Mag, hoeft niet.
- Mag de hond een drijfinstinct hebben?
Nee.
- Mag de hond een jachtinstinct hebben?
Nee.
 
Sociale aspecten
- Moet de hond goed met kinderen kunnen?
Hoeft niet.
- Moet de hond goed met andere honden kunnen?
Het liefst wel.
- Moet de hond met andere huisdieren kunnen?
Ja.
- Moet de hond een allemansvriend zijn of juist gereserveerd?
Dat maakt mij niet zoveel uit.
 
De bouw van de hond
- Hoe groot minimaal en hoe groot maximaal?
Zo klein als een Chihuahua en het maximaal is zo groot als een keeshond.
- Wat voor vachtsoort?
Dat maakt ons echt niet uit.
- Is het erg als de hond getrimd moet worden?
Nee.
- Hoeveel tijd wilt u aan de vachtverzorging besteden?
Ligt eraan hoeveel het beestje nodig heeft.
 
De activiteiten
- Hoe lang zit de hond alleen thuis?
Misschien niet eens 1-2 uurtjes.
- Woont u in een huis of appartement en heeft u een tuin?
Appartament boven.
- Hoeveel wilt u gaan wandelen op een dag?
Sowieso een half uur.
- Bent u van plan om sporten met de hond te gaan beoefenen?
Waarschijnlijk wel.
- Gaat u gehoorzaamheid volgen met de hond?
Ja.

.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"

Ruimte hebben we genoeg, het trappenlopen is het probleem. Dat zou ik mijn hond niet aandoen als het een grote hond was/zou zijn. :-)

Instinct van de hond
- Mag de hond waaks zijn?
Mag, hoeft niet.
- Mag de hond een drijfinstinct hebben?
Nee.
- Mag de hond een jachtinstinct hebben?
Nee.
 
Sociale aspecten
- Moet de hond goed met kinderen kunnen?
Hoeft niet.
- Moet de hond goed met andere honden kunnen?
Het liefst wel.
- Moet de hond met andere huisdieren kunnen?
Ja.
- Moet de hond een allemansvriend zijn of juist gereserveerd?
Dat maakt mij niet zoveel uit.
 
De bouw van de hond
- Hoe groot minimaal en hoe groot maximaal?
Zo klein als een Chihuahua en het maximaal is zo groot als een keeshond.
- Wat voor vachtsoort?
Dat maakt ons echt niet uit.
- Is het erg als de hond getrimd moet worden?
Nee.
- Hoeveel tijd wilt u aan de vachtverzorging besteden?
Ligt eraan hoeveel het beestje nodig heeft.
 
De activiteiten
- Hoe lang zit de hond alleen thuis?
Misschien niet eens 1-2 uurtjes.
- Woont u in een huis of appartement en heeft u een tuin?
Appartament boven.
- Hoeveel wilt u gaan wandelen op een dag?
Sowieso een half uur.
- Bent u van plan om sporten met de hond te gaan beoefenen?
Waarschijnlijk wel.
- Gaat u gehoorzaamheid volgen met de hond?
Ja.

. "


Op die manier. :-) Onze Golden loopt ook trap, maar bij haar is het eigen keuze (hmmm... ga ik in mijn mand slapen of het bed van de baas...)

Persoonlijk, en ik denk dat meer mensen het met mij eens zullen zijn, is een half uur wandelen op een dag erg kort voor een hond. Er zijn honden die dat zonder morren zullen accepteren, maar over het algemeen is 1.5 uur per dag lopen met een hond toch wel gewenst. Ik ben eigenlijk nog geen hond tegen gekomen die dat niet op prijs stelt, tenzij het regent. ;-) Het is wel zo dat je in de puppenperiode niet zoveel wandelt, omdat dat niet goed is voor de gewrichten.

Rassen die in mij op komen:
- Keeshond
- Vlinderhond
- Sheltie
- Poedel
- Markiesje

Alle drie zijn het leuke, actieve kleine hondjes. Ze zijn wel alle drie waaks, maar dat is meestal zo met kleinere honden. Keesjes heb je overigens in drie formaten. De dwergkees, middenslag kees en de grote kees. Zelf zou ik de Sheltie aanraden als ik jou verhaal zo lees. Shelties worden heel vaak ingezet als zogenaamde contacthonden. Door hun gevoelige aard voelen ze alles heel goed aan en weten daardoor ook instinctief hoe ze moeten reageren. Het zijn heerlijke knuffels die graag bij de baas zijn en wat gereserveerd reageren op vreemden.



Iemand hier op het forum, Anjana van Luca, Lotus en Sarah heeft MissionPuppy opgericht. Zij zet honden in om kinderen met "problemen" (vind het zo rot klinken, maar je snapt wat ik bedoel) te helpen. Kinderen krijgen hun eigen hond en zij begeleid hen daar in. De link is: http://www.missionpuppy.nl/

Heel veel succes in je keuze!

honden page profiel JanniaJannia

"

Op die manier. :-) Onze Golden loopt ook trap, maar bij haar is het eigen keuze (hmmm... ga ik in mijn mand slapen of het bed van de baas...)

Persoonlijk, en ik denk dat meer mensen het met mij eens zullen zijn, is een half uur wandelen op een dag erg kort voor een hond. Er zijn honden die dat zonder morren zullen accepteren, maar over het algemeen is 1.5 uur per dag lopen met een hond toch wel gewenst. Ik ben eigenlijk nog geen hond tegen gekomen die dat niet op prijs stelt, tenzij het regent. ;-) Het is wel zo dat je in de puppenperiode niet zoveel wandelt, omdat dat niet goed is voor de gewrichten.

Rassen die in mij op komen:
- Keeshond
- Vlinderhond
- Sheltie
- Poedel
- Markiesje

Alle drie zijn het leuke, actieve kleine hondjes. Ze zijn wel alle drie waaks, maar dat is meestal zo met kleinere honden. Keesjes heb je overigens in drie formaten. De dwergkees, middenslag kees en de grote kees. Zelf zou ik de Sheltie aanraden als ik jou verhaal zo lees. Shelties worden heel vaak ingezet als zogenaamde contacthonden. Door hun gevoelige aard voelen ze alles heel goed aan en weten daardoor ook instinctief hoe ze moeten reageren. Het zijn heerlijke knuffels die graag bij de baas zijn en wat gereserveerd reageren op vreemden.

http://www.digi-irma.nl/userfiles/Image/fotoalbum/318/img_high/sheltie4.jpg

Iemand hier op het forum, Anjana van Luca, Lotus en Sarah heeft MissionPuppy opgericht. Zij zet honden in om kinderen met "problemen" (vind het zo rot klinken, maar je snapt wat ik bedoel) te helpen. Kinderen krijgen hun eigen hond en zij begeleid hen daar in. De link is: http://www.missionpuppy.nl/

Heel veel succes in je keuze! "



Haha oeps, bedoelde eigenlijk 30 minuten per uitlaat, en sowieso 3x per dag uitlaten.  :-).

Heel erg bedankt! Dit heeft ons heel erg veel geholpen. :-).  (En vooral mijn dochter.)
Ik ga kijken!


.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"

Op die manier. :-) Onze Golden loopt ook trap, maar bij haar is het eigen keuze (hmmm... ga ik in mijn mand slapen of het bed van de baas...)

Persoonlijk, en ik denk dat meer mensen het met mij eens zullen zijn, is een half uur wandelen op een dag erg kort voor een hond. Er zijn honden die dat zonder morren zullen accepteren, maar over het algemeen is 1.5 uur per dag lopen met een hond toch wel gewenst. Ik ben eigenlijk nog geen hond tegen gekomen die dat niet op prijs stelt, tenzij het regent. ;-) Het is wel zo dat je in de puppenperiode niet zoveel wandelt, omdat dat niet goed is voor de gewrichten.

Rassen die in mij op komen:
- Keeshond
- Vlinderhond
- Sheltie
- Poedel
- Markiesje

Alle drie zijn het leuke, actieve kleine hondjes. Ze zijn wel alle drie waaks, maar dat is meestal zo met kleinere honden. Keesjes heb je overigens in drie formaten. De dwergkees, middenslag kees en de grote kees. Zelf zou ik de Sheltie aanraden als ik jou verhaal zo lees. Shelties worden heel vaak ingezet als zogenaamde contacthonden. Door hun gevoelige aard voelen ze alles heel goed aan en weten daardoor ook instinctief hoe ze moeten reageren. Het zijn heerlijke knuffels die graag bij de baas zijn en wat gereserveerd reageren op vreemden.

http://www.digi-irma.nl/userfiles/Image/fotoalbum/318/img_high/sheltie4.jpg

Iemand hier op het forum, Anjana van Luca, Lotus en Sarah heeft MissionPuppy opgericht. Zij zet honden in om kinderen met "problemen" (vind het zo rot klinken, maar je snapt wat ik bedoel) te helpen. Kinderen krijgen hun eigen hond en zij begeleid hen daar in. De link is: http://www.missionpuppy.nl/

Heel veel succes in je keuze! "


MissionPuppy is wel gericht op kinderen met een eetstoornis en heeft momenteel een cliëntenstop.

Maar informatie inwinnen over het gebruik van de sheltie als hulphondje kan natuurlijk altijd! :-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik denk dat de sheltie een hele goede optie is, het zijn hele gevoelige hondjes die absoluut kunnen helpen op de moeilijke momenten ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ik ben eigenlijk nog geen hond tegen gekomen die dat niet op prijs stelt, tenzij het regent. ;-)  "


Je hebt Mellow ook nooit ontmoet ;-)

---

Hoe leuk dit pupje ook klinkt, ondanks dat je de mensen én de ouders van de pups kent: ik zou ook voor meer zekerheid gaan gezien het autisme van je dochter. Autisten hebben veel meer behoefte aan vastigheid, stabiliteit. En als je dan net de pech hebt dat dit pupje toch iets blijkt te hebben...
Is voor iemand zonder autisme al een drama, voor een autist nog nét een tikkie erger denk ik.

Een half uur op een dag is inderdaad niet veel, maar hier komt het ook wel eens voor hoor. Een lui dagje is ook wel eens lekker ;-)

Ik hoop dat jullie een passende viervoeter voor je dochter zullen vinden en dat ze veel plezier met haar hondje mag hebben.

honden page profiel JanniaJannia

Ik wil jullie allemaal bedanken.

We hebben het erover gehad en we gaan voor een sheltie. :-).

En over het 30 minuten ; ik wist niet zeker hoeveel beweging een hond nodig heeft, maar ik of mijn dochter zouden sowieso minstens 30 minuten lopen. En 3x per dag. Dus dat is 3x 30 minuten. :-).

Voor de rest wonen wij in een vriendelijke buurt (ookal wonen wij in een stad.) waar weinig auto's langs komen.
Wonen ook dichtbij parken en het strand. :-).


Dus het wordt een sheltie!

En nogmaals:

Bedankt! :-D

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Gefeliciteerd met jullie keuze. nu opzoek naar een goede fokker en inschrijven op de wachtlijst ect;-) alvast veel plezier met de voorbereidingen.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Je zou ook eens aan een Labradoodle kunnen denken..
Mijn ervaringen met zo'n hondje is echt heel goed (mijn ouders hebben er eentje, waar ik elke week mee naar de gehoorzaamheid ga). Hij wil graag voor je werken, zal alles doen wat je van hem vraagt, en, niet onbelangrijk, is makkelijk in de omgang en een echte knuffelbeer.

Ze komen in drie maten, van klein (maatje dwergpoedel) tot vrij groot (Labrador)..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"

Zelf wonen wij in een huis dat niet echt geschikt is voor een grote hond. (appartament)

Maar we zijn opzoek naar een kleine hond van ongeveer misschien 30-40cm? Kleiner?
Mijn dochter is dol op keeshonden. :-) "


.wat leuk! 
Misschien kunnen jullie gaan voor de kleine Kees of middenSlagkeeshond
Ik ken een fokker die witte middenSlagkeeshond pups heeft .. Ik weet niet of ze allemaal gereErveerd zijn maar wie niet waagt niet wint :-D

OW ik ben te snel geweest met reageren:-D

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Ik wil jullie allemaal bedanken.

We hebben het erover gehad en we gaan voor een sheltie. :-).

En over het 30 minuten ; ik wist niet zeker hoeveel beweging een hond nodig heeft, maar ik of mijn dochter zouden sowieso minstens 30 minuten lopen. En 3x per dag. Dus dat is 3x 30 minuten. :-).

Voor de rest wonen wij in een vriendelijke buurt (ookal wonen wij in een stad.) waar weinig auto's langs komen.
Wonen ook dichtbij parken en het strand. :-).


Dus het wordt een sheltie!

En nogmaals:

Bedankt! :-D "


Wat leuk!

Ik ken een fokker die momenteel (een) driekleurteefje(s) beschikbaar heeft (zwart met wit en bruin dus), laat maar even weten als je de naam van de fokker wilt! ;-) Die pups zijn nu 4 weken oud dus die mogen over ongeveer een maand naar hun nieuwe huisjes

honden page profiel JanniaJannia

"

Wat leuk!

Ik ken een fokker die momenteel (een) driekleurteefje(s) beschikbaar heeft (zwart met wit en bruin dus), laat maar even weten als je de naam van de fokker wilt! ;-) Die pups zijn nu 4 weken oud dus die mogen over ongeveer een maand naar hun nieuwe huisjes "


.
Dat zou heel fijn zijn. :-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"

.
Dat zou heel fijn zijn. :-) "


Dit is hun website: http://www.slobberhoeve.nl/home.html

Hoop dat jullie er wat aan hebben! :-)

Volgende forumvraag: Puppy geboren:)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^