Ik vind het zo spannend!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Heb al jaren honden, boetenfoxen.
Op dit moment een jonge hond van 10 maanden.
Eens in de week ga ik naar de club, en na de training mogen ze spelen.
Een van mijn vorige honden heeft door 3 incidenten waarbij ze aangevallen is angst agressie ontwikkeld. Hierdoor konden we haar niet meer mee nemen naar bos of strand. Zelfs gebieden waar aanlijnen verplicht was meden we, want regels schijnen er nu eenmaal te zijn om gebroken te worden.
Anyway, door deze ervaringen heb ik een probleem met vreemde honden ontwikkeld. Ik heb inmiddels geleerd dat je er niet meer vanuit kunt gaan dat loslopende honden sociaal zijn.
Van de zomer ging het op de club mis, en de mijne werd tijdens het spelen "gegrepen" door een ander, terwijl ik net lekker op weg was mijn vertrouwen op te bouwen.

Kom net terug van de club, en weer spelen. Zit een grote hond bij. En t gaat prima. Ik negeer mijn hond, ik kijk er zo min mogelijk naar, en blijf op mijn trainer gefocused. Ik vind het ontzettend belangrijk, maar het geeft me tegelijk zo ontzettend veel stress...
Mijn hond vond het vandaag wat te hard gaan, ik ben dan geneigd om haar er tussenuit te halen, maar mijn trainer gaf duidelijk aan: laat gaan, ze moet leren haar grenzen aan te geven.
Op een gegeven moment gaat die van mij op haar rug, ik kijk naar trainer, ogen trainer zeggen: nee, niet mee bemoeien.
Grote hond blijft aan de mijne snuffelen, wat harken met een poot, mijne blijft liggen en kijkt wat hulpeloos naar mij.
Ik kijk weer naar m'n trainer, en die zegt nog steeds nee.
En prompt, die van mij komt overeind en ze gaan beide hun eigen weg.
Trainer had dus gelijk, maar mijn stress level zat dik in het rood...

Hoe leer ik dit nu aan mezelf?

Honden grauwen en snauwen weleens, maar 95% is lucht. Waarom focus ik dan op die 5%?

honden page profiel MarijkeMarijke

Vreselijk. Ik ken het verschijnsel. Een van mijn honden was altijd vriendelijk. Een keer werd hij lelijk in een poot gebeten door een bouvier (toen nog gecoupeerd.) Daarna kreeg hij ook angstagressie en was helaas niet meer te vertrouwen met andere honden. Vooral honden zonder staart had hij veel moeite mee. Hij werd daarna ook nog een paar keer door andere, a-sociale honden aangevallen. Meerder malen heb ik hem moeten redden om erger te voorkomen...
Het enige wat je kunt doen: leer je hond zijn gedrag en dat van andere honden begrijpen. En dat kun je alleen doen door steeds maar weer naar honden te kijken. Lees ook boeken met duidelijke foto's die verklaren wat er gebeurt en aan de hand is. Misschien kun je ook kijken naar youtube filmpjes waarop gedrag wordt uitgelegd.
Zo leer je in te schatten of je wel of niet moet ingrijpen. Jullie instructeur kent de honden en hun gedrag (gelukkig ). Daar kun je ook veel van op steken.
Veel succes!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik ben ook als de dood dat mijn hondje , door loslopende hond wordt gegrepen en erger....bij kennismaking met beiden aan de leiband voel ik ook nog altijd diezelfde stress.Die spanning nemen ze over naar het schijnt . Dus niet goed :'(
Durf daarom ook niet op hondeweide los te laten.  Vind het erg voor hem want hij is zo sociaal en vriendelijk naar alles en iedereen.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

aii, ik ken het, vind het heel vervelend voor je, 

Ik heb een boerenfox kruising, en hij is ook meerdere malen gegrepen toen hij nog een pupje was,
gelukkig was bowie er áltijd voor hem om hem te ''beschermen'', nu door een aantal incidenten, vind jack andere honden heel erg spannend, maar als bowie het goed vindt, vind hij het langzaam aan ook goed.
ik weet zeker dat als bowie er niet was geweest, jack nu ook een angst agressie had ontwikkeld....
Jack én ik merken aan Bowie of iets pluis is of niet... bowie's lichaamstaal/houding spreekt dan echt boekdelen, vooral als de honden gericht zijn op jack..

Jack en ik hebben het geluk, wij vallen beide terug op bowie, als ik het bij een hond niet zeker weet, hoef ik alleen maar naar bowie te kijken.
misschien is dit fout van ons, maar tot nu toe heeft ze het wel steeds goed gehad m.b.t. andere honden....

heb je misschien iemand die je kent, die een hond heeft die jij en jouw hondje vertrouwt?
en dat je misschien daarmee gaat wandelen? en zo langzaam aan meerdere honden er bij probeert te betrekken?
ik weet het, het is heel moeilijk om je hondje zijn gang te moeten laten gaan, en dat lichaamshouding en geluiden van honden ook niet altijd even duidelijk is voor ons...

die angst die je hebt, is veroorzaakt door een hele nare situatie waarmee je heel lang hebt moeten leven,
je bent nu bang dat dit weer gaat gebeuren. misschien kun je vragen of je trainer je wat meer uitleg wilt geven over bepaalde situaties, lichaamshoudingen of waarom je je er niet mee mag ''bemoeien of ingrijpen''.

succes verder!

Volgende forumvraag: gedwongen afscheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^