Biologisch/diervriendelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Voerproducenten moeten verplicht worden om biologisch / diervriendelijke ingredienten te gebruiken.

Geef ook jouw stelling van de dag door !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Eens, waarom de plofkippen niet meer op ons bord maar wel in de voederbak! Zo houdt je een industrie in stand

honden page profiel TZNTZN

verplicht, dat is wel heel overdreven. Iedereen mag zijn eigen keuzes maken op het gebied van wel of niet diervriendelijke producten gebruiken. Zowel op gebied van hondenvoer als voedsel voor jezelf...

Niet iedereen heeft het breed genoeg om biovoedsel voor zichzelf + huisdieren te kunnen consumeren, ook al zal deze persoon pro-bio zijn...

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

mee eens,
wel tegen jacht zijn, en bio industrie en toestanden met slachtpaarden, want we houden zo van dieren
maar ondertussen wel je hond alle diersoorten zonder enige terughoudendheid voeren..........

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik vind het een mooi idee, maar het is denk ik niet te verplichten...
Want wat moeten de mensen die financieel minder verdienen dan te eten geven?

Een biologisch product is vaak vele malen duurder. Ik snap dat niet iedereen het kan betalen. Als je dit gaat verplichten, zullen mensen dus andere oplossingen gaan verzinnen. Want ja, als je het voer voor je dier niet meer kunt betalen, wat moet je dan? Het dier zal naar het dierenasiel vertrekken, ben ik bang...

Daarbij komt inderdaad wat hierboven ook vernoemd staat; mensen mogen altijd nog zelf de keuze maken wat zij en hun dier eten. De plofkip ligt ook nog in de winkels en wordt ook nog verkocht. Sommige mensen vinden het niet erg om een dieronvriendelijk product te eten. Dit is hun keuze.

Ik denk dat je het niet kunt verplichten, maar het onder de aandacht brengen kan altijd.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als het betaalbaar blijft wel. Als het niet betaalbaar blijft, dan niet.. Op dit moment kan ik niet 100% bio geven omdat dat simpelweg te duur is.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

"Diervriendelijk" bij producten van dieren vind ik altijd een beetje dubbel...ik noem het liever dierwaardig. Eten en gegeten worden hoort er voor veel diersoorten bij, dat is het leven. Maar dat leven mag dan best waardig zijn.

Mijn eigen dieren compleet in de watten leggen maar de dieren die ze eten hierdoor een rotleven bezorgen, nee dat kan ik mezelf niet verantwoorden.

Niets zou je het recht mogen geven een dier slecht te behandelen (ook niet indirect). De keuze voor "slecht" vlees zou er m.i. dan ook gewoon niet mogen zijn (ook niet voor menselijke consumptie). Als je  het niet kan kopen, word je vanzelf creatief.

Wat mij betreft zouden alle dier-producten verplicht dierwaardig moeten zijn.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ja, uh.....wat is diervriendelijk.?
Van 5 kippen op een m2 naar 3 kippen op een m2.?
Een koeienstal met airco en vibrerende ligbedden, of gewoon in de wei.?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat is biologisch ? enne, het moet natuurlijk wel betaalbaar zijn, hoeveel forummers hier op hp. leven van een klein salaris, en hebben het moeilijk om de maand door te komen ? het is natuurlijk niet zo dat onze dieren voldoende te eten hebben, ten koste van onszelf, betaalbaar moet het dan toch wel blijven, biologisch is altijd duurder.

ik ben voor dierwaardig bestaan. maakt me niet uit of het biologisch is of niet, wat Landseer daar beschrijft, zoveel kippen minder op een klein stukje zou dan biologisch zijn ? denk het toch niet.

betrap me er vaak op dat Bamse wat vlees betreft, meer krijgt dan ik. het beste van het beste wil je je hond geven, en zelf genoegen nemen met minder. niet de bedoeling natuurlijk.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Verplichten gaat te ver. Mensen moeten keuzes kunnen maken. Onze vleesconsumptie en dat van onze huisdieren is te hoog. Dat redt je niet met alleen biologisch vlees. Bovendien is biologisch vlees voor het dierenwelzijn natuurlijk super, maar vergeet niet dat het voor het milieu vaak een stuk schadelijker is dan de bioindustrie. Als je bijvoorbeeld de varkens in de wei hebt lopen, gaat alle ammoniak zo de lucht en de bodem in. In een stal wordt het opgevangen in beddingmateriaal en wordt het met luchtwassers uit de lucht gewassen. Natuurlijk stel je dierenwelzijn boven milieukwaliteit, maar mensen dienen zich wel te realiseren dat als we blijven consumeren zoals we nu doen, dat het milieutechnisch gezien compleet onhaalbaar is om al het vlees op een biologische manier groot te brengen. Daar hebben we te weinig landoppervlak voor en we schaden daar het milieu enorm mee. En 'het milieu' is hetgeen waar wij en onze dieren en de wilde dieren in moeten leven. Kortom: het roer moet om. We moeten minder vlees eten. En we moeten ons realiseren dat we met het houden van dieren een grote ecologische voetafdruk achterlaten. Zeker als je meerdere grote honden hebt.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

" Ja, uh.....wat is diervriendelijk.?
Van 5 kippen op een m2 naar 3 kippen op een m2.?
Een koeienstal met airco en vibrerende ligbedden, of gewoon in de wei.? "


De eisen voor het biologisch houden van kippen zijn wel iets strenger dan dat hoor. ;-) Het gaat niet alleen om het aantal dieren per vierkante meter, maar ook de slachtleeftijd (dus wordt er gekozen voor langzaamgroeiende rassen) en uitloop naar buiten. Het grappige is wel, dat de kippen vaak maar beperkt gebruik maken van hun uitloop. Ze houden er niet van om in open terrein te lopen, dus biologische kippenhouders merken vaak dat de kippen alleen de strook langs de stal gebruiken. Maar om het keurmerk 'biologisch' te mogen voeren, zijn ze verplicht het hele oppervlak aan de kippen ter beschikking te stellen. Ik ken wel een boer die in het midden een heel klimtoestel voor de kippen had. Die kippen maakten daarom wel gebruik van de hele ren, want ze hadden er tenminste iets te doen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Verplichten lijkt me niet zo'n goed idee.
Maar je kunt wel verplichten dat op de verpakking komt te staan (duidelijk!) van wat voor industrie de dieren afkomstig zijn.
Zo kun je als consument zelf de keuze maken.

Er is denk ik nog een hele slag te slaan wat betreft voedsel en dierwaardige producten. Dat moet eerst eens beginnen bij de megastallen en aanverwante. Als dat is aangepakt kan de rest volgen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ben het ermee eens, uit zichzelf zullen veel mensen misschien niet eens stilstaan bij al het gif en dierenleed wat er niet alleen in eten voor honden zit.

het zou verplicht moeten zijn alle dieren een waardig leven te geven en gewassen en grondwater niet te vergiften dan zou vanzelf het eten voor onze honden ook  van betere kwaliteit zijn.

Zelf eet ik zoveel mogelijk biologisch en geen vlees, Lola krijgt zoveel mogelijk wild en verder zoveel mogelijk biologisch al is er gewoon niet genoeg keus omdat ze allergisch is voor div. diersoorten. Het bedrijf waar ik veel van Lola s eten vandaan haal is een goedgekeurd bedrijf
Unser Betrieb ist ein zugelassener Bio-Betrieb. DE-039-Öko-Kontrollstelle, staat op de site, hopelijk betekend dit iets goeds.
 Ook staat er waar hun vlees vandaan komt, al zegt het mij weinig dat hun exoten uit Afrika komen en hun paarden uit Frankrijk, Canada en Argentinie. En de koeien uit de regio, de konijnen uit Dresden etc. Maar goed het is een gecontroleerd bedrijf en dus redelijk open op de website.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Het is zo moeilijk om goed van slecht te onderscheiden, wat is bio en wat niet?
Volgens mij draait het vooral om de centen bij de deze mensen
Drie van de vijf bekendste fabrikanten van diervoer zijn dochter ondernemingen van grote multinationals: Nestlé (Friskies en Purina producten zoals ProPlan, en Purina One), Heinz (Nature's Recipe), Colgate-Palmolive (Hill's). Andere grote ondernemingen zijn o.a. Procter-Gamble (Eukanuba and Iams), Mars (Pedigree, Sheba, Waltham). Vanuit een zakelijk oogpunt is dit een zeer winstgevende combinatie. Deze multinationals zien hun marktaandeel alleen maar stijgen, zij die menselijk voedsel produceren kunnen op deze manier hun afval kwijt, en diervoer fabrikanten hebben een makkelijke bron van ingrediënten.
Zij staan er zeker niet bij stil of het milieuvriendelijk is, wij wel maar we hebben het niet voor zeggen natuurlijk !
Mocht dat wel zo zijn zouden we ze zeker verplichten !!!!


Unser Betrieb ist ein zugelassener Bio-Betrieb. DE-039-Öko-Kontrollstelle heb ik opgezocht en dat is zeker voeding die gecontroleerd wordt volgens mij



Hier in Frankrijk kennen ze geen vers of diepvries voeding en daar ik goede resultaten had met Euro premium brokken geef ik dit aan Ioki en hoop dat hij het daarop ook goed ga doen, het is niet zo duur en bevat geen chemiche brol en zonder zetmeel en is Belgisch ;-) hihi

honden page profiel --

honden foto van -

ik vind dat het verboden moet worden...
ik vind het verschrikkelijk hoe dieren worden afgeslacht (heb beelden gezien). walgelijk...
het is net als broodfokkerij: als niemand iets koopt, moeten ze wel stoppen...

helaas is dat dus niet het geval...

ik vind dat biologisch beter is... ik geef mijn hond eigenlijk geen vers vlees...
mijn moeder let er wel op bij haar eten... ze wil geen dier eten die vreselijk heeft geleden...
ik wil mijn hond ook niks voeren terwijl een dier zo heeft geleden... jarenlang... (als ze nog niet zijn overleden door de omstandigheden)



honden page profiel --

honden foto van -

" Verplichten lijkt me niet zo'n goed idee.
Maar je kunt wel verplichten dat op de verpakking komt te staan (duidelijk!) van wat voor industrie de dieren afkomstig zijn.
Zo kun je als consument zelf de keuze maken.
"


eens!!!

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ik eet weinig Vlees.was dolblij dat er eindelijk weer een slager kwam in het nieuwe winkelcentrum. helaas de prijzen die hij vraagt zijn niet te betalen. had een lap rundvlees gekocht 3ons koste mij 4euro dacht dat ik door de grond ging. en dan vind men het gek als men toch maar minder of goedkoopvlees gaat halen bij de supermarkt. plofkip koop ik niet maar waar komen de vleugels vandaan die de poelier op de markt verkoopt ? ja ik vind dat ze de herkomst mogen vermelden .of ik en vele andere daar opletten betwijfel ik. Hein.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: The life of Sky! update P.11
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^