Wat zijn voor jou de voor en nadelen van een 2 honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

We hebben nu bijna 6 weken Buck in huis,het gaat héél goed en we zijn erg blij met hem!
Je ziet hem erg opbloeien met alle aandacht die hij hier krijgt. Buck komt uit een roedel van 15 honden waar hij niet zo goed in de groep lag,dat is een van de redenen dat ze hem verkocht hebben.

Vanaf dag één twijfel ik over de aanschaf van een 2e hond....
wel,niet,wannneer,wat voor ras,zou het een meerwaarde zijn voor Buck etc etc.
Zolang ik nog twijfel onderneem ik geen actie maar ik kan het ook niet echt mijn hoofd zetten.....

Waarom hebben jullie 1 of 2 of meerdere honden?
Welke voor en nadelen ondervinden jullie van deze keuze.
Ik ben vooral benieuwd hoe het gaat met uitlaten aan de riem,heb je ze dan nog wel beide onder controle?
(Buck is nog erg gericht/bang voor andere honden,ik moet de situatie daarom goed begeleiden zo dan dat hij niet gaat grommen)
Mijn kinderen (15,12) moeten ook de honden uit kunnen laten zonder grote problemen.
Ook ben ik soms bang dat 2 honden en 3 katten in een rijtjeshuis te veel van het goede word? Het moet nog wel schoon en leefbaar blijven voor iedereen.
Het voordeel zit hem vooral in de interactie van de honden,het samen buiten rennen en samen sterk tegen de rest zijn...vooral omdat Buck juist soms onzeker kan zijn.

Kortom ik kom er niet uit!
Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen.

gr mariaa




Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zijn voor jou de voor en nadelen van een 2 honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

Ik heb heel lang (veel) meer dan één hond gehad, maar ik zou het nu niet meer kunnen/willen. Het voordeel van eentje is dat hij eigenlijk (behalve naar m'n werk) altijd mee mag. Een nadeel zou kunnen zijn dat hij geen soortgenootje om zich heen heeft om te spelen, maar dit wordt door Siamees Blues (en ons) ruim gecompenseerd. Blues houdt hem ook gezelschap als wij van huis zijn ivm werk (hoewel dat 's ochtends vroeg al is en ons hondje dan niet vooruit is te branden). We hebben nog twee katten, waarvan er eentje ook geregeld met ons hondje speelt. Die speelt als kat maar onze Siamees is net een hond, haha...

honden page profiel 3 doggies

Oh...ik vergeet het uitlaten:
ik vond het uitlaten van 2 honden al een crime, waren ze als individu erg braaf...met z'n tweetjes was er een beetje competitie wie voorop mocht lopen. Ik kreeg het niet onder de knie ze keurig naast elkaar te laten lopen.

honden page profiel herthert 3 doggies

honden foto van hert

tja....voordeel van maar 1hond te hebben is uitlaten natuurlijk.nadeel aan 6 is dat als ik met hun ga ik er 3 mee neem en dan nadien weer 3,maar de anderen willen ook mee weer of moeten wachten.als ik met men man samen gaan dan is het een hele voorberijding hahahaha om ze allemaal hun riempjes aan te doen,ze zijn zo wild dat ze eens mee mogen gaan
indien we op vakantie even gaan dan vraag ik men broer wel om ze 2x eten te geven,poep op te kuisen enzo maar dit gebeurd niet vaak hoor

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Maria,

Ik heb ook m'n hele leven altijd twee honden gehad tegelijk. De laatste jaren - voor Sterre - zelfs drie... :-)


Erg gezellig, zou het dolgraag weer willen, als de omstandigheden anders waren...
De honden hebben erg veel aan elkaar, iets wat wij ze niet kunnen geven, als mens.

Maar.... ik had/heb de ruimte, zowel in huis als hier in de omgeving.
Al m'n honden luisterden goed.
Alle 3 de honden konden "alleen" funtioneren....
Van begin af aan konden zij alleen mee of alleen thuis blijven, zonder de boel bij elkaar te gillen of de boel af te breken...
Met alle honden heb ik iets op het gebied van training gedaan.
Al m'n honden liepen altijd los...
Trokken nooit aan de lijn, knokten nooit met andere honden, ook niet met elkaar...

Alle drie de honden gingen in vakantie's of uitjes mee naar bijvoorbeeld een restaurant, om onder de tafel geparkeerd te kunnen worden... En er pas onderuit te mogen komen als dat gevraagd werdt...
Konden alleen in de auto blijven als het zo eens uitkwam...
Ik gaf mijn honden veel beweging, ondanks dat zij de gehele dag rond konden scharrelen op ons erf...

Maar ook toen ik nog in de stad woonde, had ik twee honden. Stond er uren eerder voor op om te wandelen.
Nam ze ook mee naar m'n werk. 's Avonds altijd eerst door regen en wind, de honden min 2 uur uitlaten, en niet ff een rondje door het park..

Wat ik hiermee bedoel is dat als je meerdere honden hebt. Er hard aan moet werken, om ze overal mee naar toe te kunnen nemen...
En er voldoen mee kunnen lopen...
Maar ook geestelijk bezig houden.. :-)
Zeker als je zo'n slimme collie hebt. ;-)

Mijn advies zou zijn; Begin niet aan een tweede hond als de eerste niet goed /perfect luistert...
Inplaats van; één achter een fietser aan heb jagen, heb je er twee, die elkaars ondeugende gedrag alleen maar versterken...

Inplaats van dat je ze lekker - met elkaar - kan laten dollen en rennen, lopen zij meer aan de lijn, omdat er geen controle is....
Is je eerste hond angstig, dan kan de andere hond dit gedrag overnemen en zit je met twee angstige honden...

Hoop dat je er wat aan hebt...

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel nele - Tiëstonele - Tiësto 3 doggies

honden foto van nele - Tiësto

goeiemorgen,

Ik zat een half jaar terug ook met de gedachte om er een tweede bij te nemen maar dan een kleintje omdat ik graag een grote en klein hond zou hebben maar ik heb dat niet gedaan op aanraden van een paar mensen en ben nu eigenlijk wel content daarvoor.

Pas op, ik zou er dolgraag meer hebben maar dan moet je wel veel thuis zijn om je ermee bezig te houden denk ik. Het is zoals eerder al gezegd, de eerste moet goed naar je luisteren vooraleer je een tweede aanschaft.
Ik ben niet genoeg thuis om me te kunnen bezig houden met twee honden. De onze is nu net 4 jaar en ik denk dat hij jaloers zou zijn want die krijgt nu de volle aandacht van ons en geniet daar met volle teugen van.

Ja... en wandelen met twee honden hier in België waar ze nergens los mogen??? Moeilijk hoor. Ik moet nu soms al vluchten met m'n hond als ik een boswachter of een politieagent tegen kom en met twee is dat nog moeilijker. Ik laat de mijne dus toch los waar ik vind dat dat kan maar het mag hier wel niet.

Later als ik ouder ben dan zou ik er graag twee kleinere hebben denk ik maar dan zou ik ze wel liefst beiden tegelijk in huis halen.

Moeilijke beslissing vind ik het.

groetjes Nele en Tiësto

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Ik heb er ook vaak aan lopen denken een tweede hond lijkt me erg leuk en ik heb er ook best wel de tijd voor Maar het probleem is het geld he .Wij leven van een loontje en ik moet echt over wegen dat de honden ook best wel veel geld kosten als je ziet hoe vaak ik met taat naar een dierenarts moet dan zeg ik op mij buurt dan hou ik het maar op een hond ik zorg liever goed voor een hond dan dat ik er twee heb en moet gaan beknibbelen op dierenarts kosten want met twee red ik dat echt niet .

groetjes joke en taat

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch 3 doggies

honden foto van mandy missy molly en butch

voor de periode dast ik 2 honden heb gehad ( was maar een korte periode door omstandigheden) heb ik eigenlijk het voordeel gevonden dat de hond een speelmaatje heeft en een maat op en manier wat wij een hond niet kunnen geven, maar het nadeel is natuurlijk dat het veel meer werk is.
maar ja elk voordeel heeft zijn nadeel toch..
ik zal er op korte periode toch weer een hond bij gaan halen want ik mis het gespeel en gestoei wat ze samen deden
groetjes mandy en missy

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Spijtig genoeg zijn er hier geen voordelen voor Lotje dat Kai erbij is gekomen. Lotje en Kai leven naast elkaar in plaats van met elkaar, ze negeren elkaar. En ik kan ook niet samen met ze wandelen, maar dat wist ik op voorhand. Lotje is niet goed gesocialiseerd geweest en blaft naar alles wat ze ziet, Kai is normaal heel sociaal, maar als hij met Lotje samen wandelt dan doet hij gewoon mee. En ik wil dus voorkomen dat Kai dat gedrag gaat overnemen. We kunnen wel samen gaan wandelen als iemand anders 1 van de 2 vasthoud.
Ik woon nog thuis en dus leven hier ook nog andere honden dan Kai en Lotje, er is ook nog Jelle (broer van Lotje) en Lima (labrador kruising). Lima heeft er wel voordeel bij dat Kai erbij is gekomen sinds ze aan Lotje en Jelle niets had, maar Lima en Kai spelen toch wel dagelijks met elkaar.

Groetjes
Linsey, Lotje & Kai

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik heb er hier drie, waarvan twee doberreuen. En daar merk ik bij dat beide reuen het fijner zouden vinden als ze de aandacht niet hoefden te delen met elkaar. Aidan heeft ook een tijdje bij mijn ouders gelogeerd, en genoot toen met volle teugen van hoe hij in het middelpunt van de aandacht stond daar. Eenmaal terug hier paste hij zich weer heel makkelijka aan aan het met z'n drieën zijn, dat wel. Maar ik vraag me af of je Buck nu op dit moment een plezier zou doen met nog een hond erbij. Laat hem maar even het stralende middelpunt zijn;-)

Twee honden samen uitlaten is, zoals Ilja zegt, prima te doen, maar dan moeten ze wel goed naar je luisteren. Aan de lijn loop ik toch vaak twee rondes, eerst één met alleen Christo, dan één met Aidan en Durga.

groetjes,

Linda.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Hoi,

Leuk om deze vraag tegen te komen want ik zat eigenlijk met dezelfde vraag. Zag bij ons in het asiel een hond zitten waar bij wijze van mijn hart sneller ging kloppen. Ik heb er echt even over nagedacht van zal ik er een tweede bijnemen??

Maar aangezien Loek nog een aantal punten heeft om te leren begin ik er nu nog niet aan. Eerst moet Loekie zelf alles geleerd hebben en dan ga ik er nog eens over denken of ik er een tweede hond bij neem. Een tweede hond moet niet alleen voor mij leuk zijn maar zeer zeker ook voor Loekie en die maak ik er nu nog niet gelukkig mee.

Dus tot nu toe neem ik er nog geen tweede bij en geniet samen met die kleine volop van de tijd die we saampjes doorbrengen.

groetjes Elvira en poot van Loekie

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi,

Wij hebben toen we gingen samenwonen, eerst onze Flos gekocht. 5 maanden later kochten wij Buster erbij. Van deze 2 heb ik altijd ontzettend genoten. Maatjes voor het leven waren het. Wij hebben eigenlijk Buster erbij genomen, omdat ik toen bijna klaar was met mijn studie en ook werk zou gaan zoeken en dus iets meer van huis zou zijn. Zo was Flossy niet alleen. Ze hadden elkaar. Tevens vonden wij het leuker om 2 honden te hebben. Buster was altijd mijn hond en Flos was meer van de baas.

Toen Buster vorig jaar helaas ons moest verlaten, konden wij er maar niet aan wennen om maar 1 hond te hebben. Vooral tijdens het wandelen, vond ik het heel vreemd om maar 1 riem vast te hebben. En als we samen gingen wandelen, had 1 van ons niet eens meer een hond vast. We hebben na een paar maanden Morris erbij gekocht. Hier hebben we heel lang over getwijfeld, gezien de leeftijd van Flos, maar uiteindelijk hebben we het toch gedaan. Flos is heel sociaal en was ook nog vitaal genoeg. Verder zou hij een goed voorbeeld voor Morris zijn....

In het begin konden we er maar niet aan wennen, dat Flos en Morris geen vriendjes van elkaar waren. Iets wat logisch is, gezien het grote leeftijdsverschil. Flos was 14 toen Morris er als pup bij kwam. Flos wil rust en Morris wil stoeien. Nu bijna een jaar later, zijn we daar wel aan gewend. Het zijn nog steeds geen maatjes van elkaar, maar ach...Ze hebben een aantal keer per dag mot met elkaar, maar bijten elkaar niet of zo....Ik zelf vind het heel jammer dat we eigenlijk de plank mis geslagen hebben met een nieuw maatje voor Flos, maar heb er geen spijt van....Morris is gewoon niet de makkelijkste zal ik maar zeggen....
Beide genieten ze er van als ze eens een moment alleen met 1 van ons hebben. Flos ligt op de dagen dat we thuis zijn, tot laat in de middag boven en Morris geniet dan van zijn aandacht. Ook als het baasje met Morris alleen gaat wandelen, zie ik Flos genieten van zijn tijd alleen met mij....Als ze samen met ons zijn, liggen ze apart van elkaar....Heel soms willen ze beide wel eens bij mij komen liggen.

Verder vind ik het altijd een nadeel met vakanties e.d. 1 hond breng je makkelijker naar vrienden of familie. Met 2 honden doe je dit minder snel. Tevens als je ze mee wil nemen, zijn er veel plekken waar je met 2 honden niet terecht kan. Je moet wel even zoeken naar iets waar meerdere honden welkom zijn. Verder heb je met 2 honden, natuurlijk dubbele kosten, maar daar kies je dan ook bewust voor. Wat ook een nadeel kan zijn, is als je 1e hond bv te veel blaft, zal de 2e hond ook gaan blaffen. Honden immiteren elkaar. Wij hebben het geluk dat onze Flos een voorbeeldhond is....

Groetjes Monique



honden page profiel welpkewelpke 3 doggies

honden foto van welpke

hay ook wij hebben enige tijd 1 hond gehad een akita teef onlangs hebben we een mechelse herder reu pupje bijgehaald,en dat gaat echt prachtig
ik woon en een rijtjes huis en heb geen hof enkel een koertje.
dus gaan we regelmatig wandelen aan de leiband ikzelf ga in de loop van de dag alleen wandelen met de 2 hondjes,dat was de eerste dagen echt een klucht(ideaal voor videodingen)want uiteraard moest de kleine pup alles nog leren nu is hij bij ons van 20 september en geloof me het gaat echt geweldig.
los laten doe ik ze niet als ik alleen ben wel als ik met mijn man samen de hondjes uitlaat en ook dat gaat prachtig.ik vind het ook fijn dat ons meisje nu niet alleen is ze kan aan onze pup heel veel leren en de kleine hangd echt aan ons meisje hare pels tot en met.
ik heb zeker geen spijt dat we die beslissing hebben genomen.

toch raad ik je aan om eerst je hond voledig vertrouwd te maken met jullie manier van leven hij moet jullie eerst echt voor 100 procent vertrouwen en kennen alsook moet hij echt goed naar jullie kunnen luisteren en doen wat jullie verlangen anders kan het wel eens heel moeilijk zijn hoor,ik wens je veel geluk met je keuze,en hoop dat je een goeie maakt.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

wij hebben er eigenlijk altijd 4 , en ze gaan allemaal tegelijk naar buiten , lopen alle 4 netjes naast elkaar , en eenmaal goed uitgelaten vind ik ze niet meer , en onderling gaat het erg goed , nooit problemen gehad , alleen maar voordelen , en ook op vakantie gaan ze altijd alle 4 mee

honden page profiel BrigitteBrigitte 3 doggies

honden foto van Brigitte

Wij hebben zelf 2 honden, 2 herdershonden... :-)
Het zijn superbeesten!
Een 2de hond was niet echt in de planning, maar dit was zo'n zielig verhaal dat we haar niet achter konden laten...

We hebben er wel even over nagedacht, vooral of het goed ging met Achilles, en vooral over de leeftijd van Achilles, hij was op dat moment 2 jaar, dus we hadden zoiets van we doen het gewoon...

En het is gelukkig vanaf dag 1 helemaal goed gegaan, hij heeft haar helemaal geaccepteerd en zij ziet hem als haar grote voorbeeld... :-)

Maar het aanschaffen van een tweede hond is natuurlijk voor iedereen anders... :-)

honden page profiel BrigitteBrigitte 3 doggies

honden foto van Brigitte

Het nadeel van 2 (grotere) honden vind ik wel dat het veel werk is, maar dat heb ik er wel voor over... :-)
Ik kan ze helaas nog niet altijd tegelijk uitlaten, daar zijn ze nog net iets te onstuimig voor, al word het met Achilles al een stuk beter, die begint het nu allemaal wel prima te vinden..
in het begin was het vooral het probleem tussen die 2 met uitlaten, dat ze allebei voorop wilde lopen... *ahum* dat is geen pretje met 2 honden van boven de 30 kilo.. :-(

Nog een nadeel (vind ik zelf) is vakantie-accomodatie... :-(
Ik heb daar nogal moeite mee om vakantieplekken te vinden waar 2 honden zijn toegestaan, dus
@hondengek:
ik las dat jij altijd je 4 honden op vakantie neemt, heb jij misschien tips voor leuke vakantieplekken?

Voor de rest:
Alleen maar voordelen, 2x zoveel liefde in huis, 2x ondeugende hondjes in huis... Het blijven toch superlieve beestjes!

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

ik ben er nog steeds niet uit...
aan de ene kant wil ik juist van buck genieten, het gaat nu zo goed!
hij zit lekker in zijn vel en iedereen raakt op elkaar ingespeeld.
anderzijds blijft het kriebelen en lijkt het nu nog niet helemaal "af"
we zullen zien waar het schip strand,
ik geloof dat dingen op mijn pad komen,dus ik wacht af.

gr mariaa

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

hey mariaa!

wij zijn ook aan het twijfelen!
we wachten nog even want hij is nu 20 weken!
ik denk als ik jou was dat ik ook even zou wachten!

er komt vast wel wat op je pad!
we zijn al wel wat aan het onderzoeken wat voor hondje erbij zou kunnen!

wel weer graag een pup maar nu van een nestje uit het asiel!

hou dat soort sites in de gaten!

liefs

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Hoi mariaa.

Ik heb altijd meerdere honden gehad.
meestal 3 en en een tijdje heb ik er zelfs vier gehad.
Met uitlaten had ik nooit problemen 2 aan iedere kant.
Als je ze aanwent rustig mee te lopen en pas te mogen rennen als ze los zijn denk ik dat het geen enkel probleem hoeft te zijn.
Althans bij mij is dat nooit een probleem geweest.
voor thuis is het wel gezelliger denk ik vooral als we werken zijn.
vaak liggen ze samen op de stoel of bank als ik thuis kom.
Mij kinderen lieten de honden ook altijd wel een keer uit en ook zij ondervonden erg geen problemen mee.
Nu heb ik nog maar 2 honden sasja is vorig jaar overleden en Laika is 18 sept overleden.
Ik moet er zelf erg aan wennen nu ik er nog maar 2 bij me heb.
En ook ik woon in een rijtjeshuis met 2 honden en 2 katten.
en ondervind echt geen problemen.
veel succes met je keuze.

gr Liesbeth,turbo en Luna

honden page profiel  G & M G & M 3 doggies

honden foto van  G & M

hoi wij thuis hebben er toen ook een hond bij genomen omdat die andere hond die grote steeds meer eenzamer begon te voellen, hij werd een beetje dufjes, dus toen hebben we een iets kleinere genomen ook een kruising, en die groote leefte helemaal op. uitlaten is niks aan de hand, als je ze goed leert en een beetje aanpakt dan lopen ze keurig.

en als ze samen zijn kunnen ze lekker samen spelen,


nadeel: ja er is er een te vinden;

dominantie. als de een z;n ander zn voer opeet
of als de een de bal wil hebben, en als de een een koekje krijgt wil de ander ook.


ik heb nu nog een pup maar als de pup een half jaartje of wat ouder is dan nemen we een erbij. omdat ik het altijd ziellig vind als er maar 1 is. zo had ik dat ook met ratten, ja niet me favo mar die van me vriend, we hadden er 2 alleen die ene deed zo ziellig dus toen hadden we 2 andere broertjes erbij gehaald.

ik persoonlijk vind het altijd sneu als een dier alleen is, hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn als je ze genoeg aandacht geeft. maar toch, honden onderling begrijpen elkaar beter en krijgen toch een betere band met elkaar dan met de baas.

en honden zijn roedel dieren, bijna alle dieren.

zelfs vissen !! haha

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Een tweede hond erbij zou ik ook leuk vinden, ook een Aus en dan een hele andere kleur. Dan heb ik zo'n leuk span :-D
Maar Biko mag nu altijd mee, staat overal vooraan bij, mag altijd meedoen, 'gebruik' ik altijd met bepaalde oefeningen enzo.
Als ik er eentje bij zou hebben, zou ik ze toch moeten afwisselen.
En ik merk dat Biko nu al een logehond wel leuk vind om mee te spelen, even. Maar dan gaat hij met zijn rug naar me toe liggen in zijn mand als ik met die andere hond bezig ben en komt hij er ook niet meer uit!!
Dus ik denk niet dat hij het zo leuk zou vinden.
Zoals Linda als zei: hij geniet er echt van dat hij in het middelpunt van de belangstelling staat.
Ik heb ook een siamees wat net een hond is :-D, die speelt ook echt met Biko, al vind Biko het nog steeds gek!

Groetjes, Margje

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Hier totaal geen spijt van 2 honden. Ze hebben steun aan elkaar als we er niet zijn en als we weggaan en ze zijn mee zijn ze altijd op hun gemak omdat ze elkaar hebben. Wij kozen wel bewust voor een rue en een teefje en heb daar totaal geen spijt van. Ze vullen elkaar perfect aan op alle gebied.

Vele groetjes van ons

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

liesbeth,
ik ben blij om te lezen dat er meer mensen zijn die in een rijtjes huis meerdere dieren houden! zelf denk ik ook wel dat dit makkelijk past maar ja ....soms twijfel ik dan of het niet allemaal teveel gaat worden.
ook vind ik het geruststellend om te lezen dat meerdere honden helemaal geen probleem hoeft te betekenen met uitlaten ( ook niet met grote kinderen)

marje,
je beschijft precies mijn dilemma,
buck nemen we nu zoveel mogelijk mee en daar geniet hij enorm van...je ziet zijn zelfvertrouwen groeien!
twee honden kun je niet meer overal meer zo makkelijk mee naar toe nemen.

aadje,
jij ook succes met de grote beslissing en zoektocht!

gabriella en sarah,
bedankt voor jullie verhaal,fijn om de positieve kant te lezen.

gr mariaa






honden page profiel MariaMaria 3 doggies

honden foto van Maria

Wij hebben 4 rottweilers en dat gaat uitstekend.
Twee van hen hebben een andere achtergrond en zijn op wat latere leeftijd bij ons gekomen.
De oudste/eerste is en blijft de baas, daarna de tweede die erbij is gekomen daarna de derde en de vierde.
Koekjes of eten geven doen we ook in deze volgorde, ze weten het precies, ze gaan er mooi voor zitten.

Voordat ze bij ons in huis kwamen hebben we ze eerst buiten kennis laten maken, daarna mochten ze de woning in, dat is beter, zo accepteren ze elkaar voor 100%.
Ze moeten natuurlijk wel een consequente baas hebben, hij is en blijft de roedelleider.
Strak zijn en blijven, dat is wel een vereiste.
In het begin wel goed observeren en ingrijpen mocht dat nodig zijn, later heb je daar veel profijt van.

Wij hebben ze heel sociaal opgevoed, knuffelen veel en spelen iedere dag met ze.
Drie keer per dag laten we ze uit in een losloopgebied bij ons hier in de omgeving.
Wij hebben totaal geen problemen met ze.
Het zijn schatten met ieder een eigen karakter.

Denk wel goed na voordat je een tweede hond erbij wilt nemen, ze hebben allebei aandacht, liefde en tijd van je nodig en dan nog te bedenken het eten, dokterskosten enz.

Groetjes,
Maria

ria (Gast)

Hoi,
Het kan heel leuk zijn met twee honden. Ik vraag me echter af of je dat nu al moet doen. Zoals je schrijft heb je Buck nog maar heel kort. Zelf zou ik ondanks dat het erg leuk kan zijn met twee honden zeker nu nog niet een tweede hond erbij nemen. Geef Buck en jullie gezin eerst de kans om aan elkaar te wennen en kijk het eerst minimaal een half jaar aan hoe het zo bevalt. Als je dan nog steeds aan een tweede hond denkt en Buck functioneert goed, loopt netjes mee aan de lijn, gaat goed in op commando's en vertoond geen ongewenst gedrag dan is het volgens mij nog vroeg genoeg. Vetrgeet niet dat honden van elkaar zoawel positief als negatief gedrag overnemen. Neem in ieder geval geen tweede hond erbij als je hond nu slecht alleen kan blijven o.d. De kans dat je daarna dan 2 honden hebt die slecht alleen kunnen blijven is groot. Succes met je besluit

ria (Gast)

Hoi,
Het kan heel leuk zijn met twee honden. Ik vraag me echter af of je dat nu al moet doen. Zoals je schrijft heb je Buck nog maar heel kort. Zelf zou ik ondanks dat het erg leuk kan zijn met twee honden zeker nu nog niet een tweede hond erbij nemen. Geef Buck en jullie gezin eerst de kans om aan elkaar te wennen en kijk het eerst minimaal een half jaar aan hoe het zo bevalt. Als je dan nog steeds aan een tweede hond denkt en Buck functioneert goed, loopt netjes mee aan de lijn, gaat goed in op commando's en vertoond geen ongewenst gedrag dan is het volgens mij nog vroeg genoeg. Vetrgeet niet dat honden van elkaar zoawel positief als negatief gedrag overnemen. Neem in ieder geval geen tweede hond erbij als je hond nu slecht alleen kan blijven o.d. De kans dat je daarna dan 2 honden hebt die slecht alleen kunnen blijven is groot. Succes met je besluit

honden page profiel peetpeet 3 doggies

honden foto van peet

Mijn overweging was:
wat is er nog leuker dan één hond? Precies: twee honden.

En eigenlijk vind ik dat nog steeds maar ik heb wel met een aantal dingen rekening gehouden.
- De honden passen qua ras bij elkaar.
- Deze honden schelen 2 jaar in leeftijd. Wanneer je er een tweede bij krijgt is het erg prettig dat de eerste bijna als een knipmes luistert.
Met Donna heb ik het hele traject van gehoorzaamheidstrainingen doorlopen voor er uitbreiding kwam, de 2e hond - Isis - richtte zich net zoveel op Donna als op mij.
Een 2e hond neemt van alles over maar is ondanks je eigen ervaring lastiger op te voeden.

Ik heb haar -omdat ze zowieso wat feller is maar wat makkelijker opgevoed werd, altijd bewust onder in de roedel gehouden.
Nooit het eerste koekje, nooit het eerst borstelen, dat soort dingen.

Maar ik merk het nog altijd met uitlaten: degene die onderaan in de roedel staat wil in ieder geval de baas zijn over wat je zoal tegenkomt.

Dus als ik een tip mag geven: wacht een jaar of twee, dan ken je/ je gezin deze hond erg goed en hoeft er nog maar één aangepast te worden.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik heb er 2 en het enige nadeel vind ik het uitlaten. Dat doe ik nl apart. Omdat ik net als Martie het samen uitlaten zo'n ellende vond, dat ik het apart ben gaan doen. Naar het bos of zwemmen,of wat dan ook, dan gaan we samen, maar anders alleen. Sem is nogal pittig, dus daar heb ik mijn handen al aan vol en ruim 40 kg met 2 is voor iemand van net 50 kg zelf wel wat veel van het goede. Verder zijn het in huis rustige dikke maatjes!!
Yvonne

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Ik heb gewoon een groot voordeel...Barca is twee honden in een!

Voorlopig laat ik dit zo. Barca is nog in de pubertijd en er dan een andere hond bij nemen lijkt mij niet verstandig, alhoewel dit onderwerp mij ook nog niet loslaat.

Omdat ik dan echt geen andere hond erbij wil dan een Briard, betekent dit voor mij dus twee keer kammen en borstelen.

Een teef erbij lijkt mij niet handig. Ik kan ze dan niet apart houden en of twee reuen bij elkaar goed gaan, weet ik niet.

Tegen die tijd zal ik mij wel goed laten informeren.

Tot die tijd geniet ik met volle teugen van Barca. Heb alle tijd om hem op te voeden en hem door zijn (langdurige, zucht) pubertijd heen te lozen.


Dat ook ik in een gewoon rijtjeshuis woon mag en is geen belemmering. Komt hier vaak voor hoor, twee a drie honden in een rijtjeshuis.

Mariaa, heel veel sterkte met je keuze. Ik ben er nog niet uit. :-)

honden page profiel ToshiToshi 3 doggies

honden foto van Toshi

Hallo,

Wij hebben afwisselend 1 of 2 honden gehad, nu momenteel enkel Toshi, dit is een beslissing geweest door mijn ziekte, wanneer m'n man in pensioen is komt er misschien weer een tweede bij, hij ziet heel graag Barzois, wie weet.
Wij zien wel als het zo ver is......

groetjes
Patsy & Toshi ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zijn voor jou de voor en nadelen van een 2 honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^