Verhuizen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Wij krijgen in volgende week de sleutel van ons nieuwe appartement.:-D We moeten nog wat verven en klussen en dan kunnen we er al snel in.
Zoë gaat uiteraard met ons mee.. Zoë is pas 10 maanden en ik denk wel dat het goed gaat komen.
Alleen zijn er nog dingen waar we rekening mee moeten houden i.v.m. Zoë?
bijv: Moeten we het alleen blijven opnieuw opbouwen?
Is het verstandig om haar 's nachts weer in de bench te houden? Ze ligt graag in de bench.. en zo voorkomen we dat ze misschien s nachts rond gaat dwalen, of moeten we de bench ook opnieuw aanleren/opbouwen?

Nu hebben we wel nog 1 ander ''probleem'' waar we flink mee moeten gaan oefenen.. we gaan op de derde verdieping wonen en Zoë is erg bang als ze in een lift moet! nu hebben we de eerste keer natuurlijk het voordeel dat ze nog nooit in het gebouw is geweest en wij vanaf het eerste moment kunnen proberen om deze lift een zo leuk mogelijke ervaring te maken door haar in de lift wat lekkers te geven enz.. 
Verder ligt het appartement precies tegen een groot park en een kwartiertje weg weg het bos, dus Zoë kan zich er vast goed amuseren straks :-) Als iemand nog tips heeft, of ervaring heeft met verhuizen met je hond en nog tips heeft waar we aan moeten denken dan hoor ik het graag!
Groetjes Laura & Zoë

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P 3 doggies

honden foto van Bear  en Sayen :-P

Hoi Laura & zoe.
Wij zijn 4 jaar geleden verhuist. We hebben ervoor gezorgd dat de honden zo min mogelijk alleen waren. Altijd iemand in het oude huis en de ander in het nieuwe huis. Overdag waren er helpers in ons nieuwe huis met 1 van ons erbij bezig. Sávonds waren de helpers naar huis. Dan gingen de doggies met ons mee naar het nieuwe huis. Dan gingen we uitpakken poetsen noem maar op.Ik moet zeggen na het overhuizen hebben we geen problemen gehad met onze doggies. Met het wennen aan het nieuwe huis. Omdat ze iedere avond meegingen. Dan nam ik hun kussens en voerbakken mee. Ze waren al goed gewend. Hou er wel rekening mee dat ze ander gedrag kunnen gaan vertonen. Met verhuizen zijn ze toch uit hun comfortzone. Dus wat extra aandacht langer wandelen tussen de middag enz.. zullen ze waarderen...Succes met verhuizen. ;-)

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Ja het is misschien wel slim om haar al af en toe mee te nemen, dan is ze er inderdaad al vaker geweest voordat ze meteen intrekt met ons. Maar ik denk dat ze dan niet te lang mee moet als we zelf bezig zijn met iets en 'geen tijd' voor haar hebben. 
Veel alleen hoeft ze gelukkig niet te  zijn. Als we alle 2 in het huis zouden moeten zijn kan ze naar mijn ouders, dit is haar 2e thuis. Daar is ze ook regelmatig als mijn vriend en ik tegelijk een hele dag moeten werken.

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P 3 doggies

honden foto van Bear  en Sayen :-P

Fijn dat ze naar jou ouders kan en zich daar ook thuis voelt. Dat geeft haar ook rust. ;-)
Met onze doggies ging dat niet dus was het passen en meten. Precies maak even tijd en neem haar af en toe eens mee leg haar kussen of mand daar neer. Dan kan ze alvast wennen. Groetjes ;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Wij zijn nu bijna 3 maanden geleden verhuisd.
De allereerste dag/avond had Mikey op bed geplast. Dit was maar 1 malig en ik denk echt dat het door de spanning en drukte van de verhuizing kwam. Ook was ze de eerste nacht super onrustig. Ze bleef lopen 's nachts om een plekje te vinden en bij ieder geluidje (buiten/buren/onze katten) ging ze even kijken wat er was.

Haha, de eerste nacht was voor ons dus echt wel vermoeiend, want nadat ik eerst in een nat bed stapte (had het nog niet gezien namelijk) moest ik het hele bed verschonen en de rest van de nacht was het tip tip tip van de nageltjes op de vloer, schuif, plof, toch maar weer ergens anders gaan liggen, op bed/van bed.. pff..
 
Gelukkig waren zowel wij als Mikey zo uitgeput van de eerste nacht dat we met zijn allen heerlijk geslapen hebben vanaf nacht 2. :-)

Ikzelf zou niet de bench opnieuw aanleren en je hond de kans te geven om een lekker eigen plekje te vinden. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Wat de lift betreft, zorg ervoor dat je de riem ALTIJD kort hebt. Mijn grootste angst is altijd dat een hond net de lift uitrent wanneer de deuren dicht gaan en wanneer de lijn niet langs de sensor schiet gaan die deuren dus ook NIET meer open. Er zijn echt al verschrikkelijke ongelukken gebeurd op deze manier en zelfs al doe je het 100x per dag, altijd blijven opletten.
De lift kun je leuk maken met iets lekkers, maar je kan het ook proberen te negeren. Want het is niet een eenmalig iets en het zal denk ik vanzelf gewoon worden. Als je maar negatieve ervaringen probeert te voorkomen. :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Met de lift zou ik er eerst eens wat vaker in en uit lopen, snoepje geven, etc. zonder dat de lift dicht gaat en bewegen. Als ze daar ontspannen bij blijft, dan pas de deuren laten dichtgaan.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Wij zijn een jaar geleden verhuisd.
Djago hebben we regelmatig gewoon meegenomen om hem vast te laten wennen.
Voor ons was het misschien wel makkelijker, hij kon de tuin in ondertussen dat wij bezig waren.
Dat gaat dus bij jullie niet maar ik zou gewoon zo af en toe even langs gaan zonder dat je al teveel moet klussen.

Het slapen hebben we gewoon gelijk gedaan zoals we dat in het oude huis deden.
In de bench.

Ik zou de lift inderdaad zo leuk mogelijk proberen te maken.
Loop eerst gewoon in en uit de lift zonder dat de deuren dichtgaan. En als ze dat al wat gewoon vind de deur dicht laten gaan. Desnoods ga je alleen maar even naar de 1e verdieping.

Neem gewoon haar favoriete lekkers mee.
Maar ga niet doen alsof het een geweldige prestatie is.
Het is immers heel gewoon een lift.
Ze zal er uit eindelijk wel aan wennen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Op ons vakantie verblijf moet ik ook altijd met lift op en neer met Lance. 
Inderdaad erin is nooit probleem maar Lance wilt al terug eruit terwijl de lift nog stijgt...heel gevaarlijk, dus ik dwong hem vanaf begin van te gaan zitten. Pas als de deur dan volledig open staat mag hij mee er uit. Lance heeft ook al bijna tussen de deur gezeten dus echt oppassen. !!!!!

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Oke heel erg bedankt voor de tips allemaal. Hier heb ik wat aan ':-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik lees even mee ben zelf ook midden in een verhuizing. 

Wel gaan de honden hier mee zo veel als het kan, als ik dan ergens mee bezig ben hebben ze vrij doorgaan in het huis en de tuin waar ze al lekker kunnen spelen, Idee erachter is ze inderdaad zoveel mogelijk er bij te betrekken zodat ze al lekker een beetje kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ben begin augustus verhuisd. Toen we de sleutel kregen op 3 juli heb ik Dobby gewoon meegenomen. Makelaar zei niets want tja, alles was toch rond hè? Ook naar de notaris is Dobby mee geweest en heeft toen met mijn vader in de auto gewacht. Daarna was het huis officieel van ons en hebben we wat basis spullen naar binnen gebracht. Koffie, thee, mokken, messen, lepels, cup-a-soup, waterkoker enzovoorts. Daarna lekker getoost, even even gespeeld in een volledig kale woonkamer. Okee, er lag een fleece deken en ik had twee speeltjes voor hem meegenomen. Ook twee oude pannen. Eentje voor het water en eentje voor eten.

In de 4 weken erna is Dobby bijna altijd mee geweest naar het nieuwe huis. Hij krijg dan als we een klusdag in het nieuwe huis hadden dáár te eten. Hij kreeg even aandacht als ik wat te eten of te drinken nam, dan speelden we. Verder lag hij er gewoon bij.

Tijdens de verhuizing heeft Dobby met een politielijn via mijn broekriem aan tuig en halsband vast gezeten. Ik had alles ingepakt, ik ben in een hoek gaan zitten en gaan wachten. In het nieuwe huis kon Dobby eigenlijk meteen los. Galerij, dus geen risico als hij zijn neus buiten de deur stak. Maar eigenlijk hebben we grotendeels met zijn allen buiten op het balkon gezeten tot alles binnen was. Lekker rustig aan. Ik heb drie dozen met keuken en kookspullen gedaan die dag: pruimen kwam later wel.

Zodra de verhuizers vertrokken waren zijn we ons standaard middagdutje gaan doen en daarna eigenlijk meteen ons ritme weer opgepakt. Het enige wat ik aan Dobby gemerkt heb is dat hij zich wat onzekerder voelde in een nieuwe wijk, met nieuwe honden. Maar dat is nu ook alweer over en goed gekomen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^