Informatie aanschaf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Hoi, ik ben al googelend naar informatie aanschaf hond kwam ik op deze site.

Maar welke hond? Dit staat bij aanschaf pup, maar een geschikte herplaatser is ook welkom.

We kunnen in de ochtend een half uurtje wandelen, in de middag een uur, na het eten een half uur tot een uur en als laatste ronde een klein half uurtje. Aan ons huis grenst een losloopgebied.
Buiten de wandelingen is er nog ruimte om thuis samen te spelen of wat hersenwerk te doen. Zeg een half uur tot uur per dag. 

Ik vind het heel lastig om karakter eigenschappen te noemen, maar zal een poging wagen:
- vrolijk
- verdraagzaam
- sociaal
- geschikt voor hondensport
- niet zenuwachtig

Formaat tussen 20cm en 50 cm. 
Trimmen geen probleem, maar liever niet meer dan 2 keer per week grondig borstelen.
Prijs: max. 1000,- pup, maar liever niet meer dan rond de 7-800.

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Nou, als ik het zo hoor is jullie situatie wel geschikt voor een hond hoor! Goed dat je dat ook van te voren bedenkt, goede voorbereiding is het halve werk.

Qua rassen: met vrolijk bedoel je denk ik levendig en in voor iets leuks? Niet een zwaarder, logger hondenras dan denk ik? Veel zul je in elk geval zelf in de hand hebben. Sociaal zijn bijvoorbeeld, het is aan jezelf om de pup goed te socialiseren. Verdraagzaamheid is ook iets dat je gedeeltelijk zelf in de hand hebt, al zijn er ook rassen die op latere leeftijd vaak minder goed met andere honden kunnen terwijl ze wel goed gesocialiseerd zijn. Maar goed, onverdraagzame honden kom je ook tegen bij andere types rashond.

Weet je ook wat voor hondensport je wilt doen? Flyball, frisbee, politiehondenwerk, behendigheid, speuren etc. En heb je ook een bepaald uiterlijk dat je mooi vind? Ik zou zelf bij de gezelschapshondengroep gaan kijken omdat dat vaker kleinere hondjes zijn, op www.raadvanbeheer.nl kun je de verschillende rasgroepen vinden en de honden binnen de gezelschapsgroep bekijken. Maar dit is ook even de directe link: http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/

Ik zou trouwens gaan voor een rashond uit geteste ouders. Binnen de rassen komen ook erfelijke aandoeningen voor en het is dus belangrijk om een pup bij een fokker te halen die met stamboom fokt zodat je weet wat de voorouders zijn van je pup. Op die manier weet je wat voor aandoeningen binnen de lijnen voorkomen (of juist niet ;-)). Bovendien moeten de ouders van de pup getest zijn op de binnen dat ras veel voorkomende aandoeningen. Het geeft niet de garantie van een gezonde pup maar wel een grote mogelijkheid. Dat is bij een kruising nog maar de vraag want daar weet je vaak niks van de gezondheid van de ouders (skelet e.d.) of voorouders (vooropgesteld dat de fokkers weten wie de voorouders uberhaupt zijn).

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Bedankt voor je reactie.

Met vrolijk bedoel ik inderdaad in voor iets leuks, dus geen diepe zucht als de bankhanger eraf moet voor een wandeling. Onder vrolijk versta ik ook blij de wereld in gaan, niet verlegen of terughoudend. Meer een allemansvriendje. 

Hondensport vinden we frisbee, flyball, behendigheid en dat soort dingen leuk. Geen IPO, sleeën of canicross bv.

We willen graag een goedgefokte hond. Ik hoop dat het mogelijk is voor dit budget.

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

" Bedankt voor je reactie.

Met vrolijk bedoel ik inderdaad in voor iets leuks, dus geen diepe zucht als de bankhanger eraf moet voor een wandeling. Onder vrolijk versta ik ook blij de wereld in gaan, niet verlegen of terughoudend. Meer een allemansvriendje. 

Hondensport vinden we frisbee, flyball, behendigheid en dat soort dingen leuk. Geen IPO, sleeën of canicross bv.

We willen graag een goedgefokte hond. Ik hoop dat het mogelijk is voor dit budget. "

Ja, zeker is dat mogelijk. Je hoort soms bedragen van in de 2000-3000 maar dat is niet standaard hoor. Aan de andere kant: voor een goed gefokte pup moet je ook niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten ;-). Ik denk dat jullie een goede inschatting gemaakt hebben, het ene ras kost 'maar' 450 en de andere tot de 700 of meer. Dat hangt ook af van de fokker natuurlijk maar ik denk dat er echt wel een gezond pupje te vinden is voor dat budget.

Een allemansvriendje 'maak' je ook voor een groot deel zelf door een goede socialisatie. Al zijn er natuurlijk ook rassen die van nature gefokt zijn op terughoudendheid.

Ik denk zelf dat je eens bij die gezelschapshonden moet kijken. Het Markiesje kon wel eens wat voor jullie zijn. 35 cm schofthoogte, sportief als het kan maar ook een bankhangertje. Ik denk niet dat je hier hondensport op topniveau moet willen halen of zo maar gewoon voor de fun mee sporten vinden ze volgens mij erg leuk.

honden page profiel michellemichelle 3 doggies

honden foto van michelle

Ik zie dat Dobber al een hoop goede tips heeft gegeven!
Heel leuk dat U hier terecht kwam, er is op hp een hoop informatie te vinden zo ook over broodfok. Ik zie dat u al goed opweg bent maar ik zou u toch aan raden daar nog wat over te lezen zodat u niet in hun geniepige trucjes trapt.

Verder denk ik dat een hond zeker in uw gezinssituatie past.
Kwa rassen, wat vind u zelf mooi? Dan kunnen wij tips geven hoe ze zijn en of wij denken dat ze in uw situatie passen.
Een paar rassen die ik denk dat wel passen is de jachtlijn labrador : een stuk energieker dan een showlijn, niet zo heel log en kunnen aardig mee komen met hondensporten.
Een paar andere die in mij opkomen zijn de springer spaniel, field spaniel en de welsh spaniel. Allemaal stuk voor stuk honden die willen werken maar ook rustig kunnen zijn mits goed opgevoed natuurlijk.
Opzich vind ik herdershonden ook wel in uw plaatje passen maar daar zult u tijdens de opvoeding wel tijd in moeten steken om ze te laten wennen aan de dieren.
In die groep denk ik aan : de Nederlandse schapendoes, shetland sheepdog en misschien de corgi.

Dit zijn maar een paar rassen die u misschien zou kunnen bekijken.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Ik ben natuurlijk bevooroordeeld maar een labrador zou geschikt kunnen zijn, wat betreft eigenschappen en budget (stamboom hond) zou het een match kunnen zijn. Wel zou ik mijn verdiepen in de werklijn en showlijn want daar zit toch wel een verschil tussen...

Mag de hond verharen? Want dat is natuurlijk wel een dingetje, kun je hier niet goed tegen zou ik verder kijken. Een labradoodle valt dan denk ik buiten het budget maar een poedel zou wel kunnen. Verder weet ik te weinig van poedels eerlijk gezegd, maar wij hebben er vroeger (druk gezin) een hele leuke gezinshond aangehad, energiek buiten en rustig binnen. Maar goed die moeten weer getrimd worden...

Hou je ons op de hoogte?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Denk aan Golden Retriever, Sheltie, Labrador,Poedel(wel laten trimmen, geen haar in huis!!!) Keeshond :-)(vachtverzoring wel iets intensiever denk ik?)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Jullie situatie is zeker en vast geschikt
Ik denk aan de Sheltie .. Goed voor de sport maar niet zo heel gedreven als de border collie

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

En ja de keeshond natuurlijk ook. Maar voor de sport zou ik eerder voor een Sheltie gaan :-D

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Bedankt allemaal alvast voor de reacties.

Wat ons qua uiterlijk aanspreekt, ik noem er een paar die we leuk vinden puur op uiterlijk geselecteerd vanaf plaatjes. Ik laat dus het karakter en andere zaken even buiten beschouwing. Er zijn er wel meer leuk, maar probeer wat te noemen uit verschillende rasgroepen en anders wordt de lijst zo lang.
-Petit Basset en andere Griffons
-Markiesje
-Mini Aussie
-Nova Scotia Duck Tolling Retriever
-Smous
-Australische Terrier
-Norwich terrier
-Finse Lappenhond

Dus eigenlijk ruw- of langharig.

De Golden Retriever en Labrador zijn net een maatje te groot. 50cm is een Border Collie ongeveer en dat is echt de max.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

denk dat je ook even moet kijken naar de karaktertjes aangezien je erg uiteenlopende rasszn hebt geselecteerd ;-). bij de meeste terriers zit er niet altyd een will-to-please knopje op.je kan het wel leren denk ik,maar het vergt volharding :-).

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Hoi Dana,

Ik zie dat je een toller op je lijstje hebt staan maar houdt er wel rekening mee dat die wat nerveus kunnen zijn en ook behoorlijk terughoudend zijn naar vreemden (in het geval je een rastypische toller hebt ;-))

Wat vind je van een Schotse collie?

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Sorry, ik ben denk ik niet duidelijk geweest. Ik reageerde op de vraag van Michelle: 'Kwa rassen, wat vind je zelf mooi".

De lijst heb ik dus neergezet puur op uiterlijk geselecteerd. Bewust ook uit verschillende groepen om het breed te houden. Lang niet alle honden van die lijst spreken me qua eigenschappen aan.
Er is ook niet 1 rasgroep die er voor mij uitspringt. Ik ken ook niet zoveel hondenrassen, alleen de bekende.

Wat er tot nu toe genoemd is:

Schapendoes

Schotse Collie

Sheltie/Shetland Sheepdog

Keeshond

Markiesje

Springer Spaniel

Welsh Spaniel

Field Spaniel

Poedel

Ik ken de meesten niet echt, dus moet me hier even in gaan inlezen. Informatie is welkom, wat is bijvoorbeeld behalve de maat het verschil tussen de Schotse Collie en de Sheltie?
Waarin verschillen de Spaniëls?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Sorry had zelf niet goed gelezen :-). Dat je het mooie hondjes vindt snap ik heel goed ;-)

Terugkomend op je vraag: ik heb zelf weinig ervarnig met de rassen die je noemt maar hier kan je alle rassen vinden http://www.hondenpage.com/hondenrassen/index.php
en er het e.e.a. over lezen. Verder zou je m.b.t. de collie en de sheltie eens een berichtje kunnen sturen naar Maryse hier op het forum, zij heeft er 1 van beide :-) http://www.hondenpage.com/baasjes/16020/Maryse,%20Dan%20&%20Lizzie%20.php?v=v2&utm_expid=1508167-3.z4XWMVfuQeiwxOqO9_Yx7Q.2&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.hondenpage.com%2Fbaasjes%2Fletter%2Fm.php

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Tja, ik vind Poedels heel erg leuk... Qua uiterlijk zijn ze het voor mij niet helemaal (dat moet ik toegeven), hoewel het er ook maar net aan ligt hoe ze getrimd zijn. Niet dat ik ze echt lelijk vind, maar qua uiterlijk deel ik meer jouw smaak: ruwhaartjes vind ik vaak erg leuk :-)

Toch zijn Poedels wel erg leuke honden, heel erg allround; ze zijn ontzettend slim, sociaal, leergierig en vriendelijk. Leuke gezindshonden, lief en zachtaardig, vrolijk en speels. Sporten kan heel goed met een Poedel, maar het hoeft niet, ze kunnen ook best een dagje luieren.

Van wat je qua uiterlijk mooi vindt, vind ik eigenlijk alleen het Markiesje echt geschikt voor jullie. Misschien de mini Aussie, maar die ken ik qua karakter niet zo goed.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"
Ik ken de meesten niet echt, dus moet me hier even in gaan inlezen. Informatie is welkom, wat is bijvoorbeeld behalve de maat het verschil tussen de Schotse Collie en de Sheltie?
Waarin verschillen de Spaniëls? "


De Schotse collie is vaak een stuk rustiger dan een sheltie. Een sheltie heeft dus meer energie dan de Schotse collie en met een sheltie moet dan meestal ook meer ondernomen worden. Toch weet ik dit niet heel zeker aangezien ik niet veel ervaring heb met beide rassen. Daarvoor kun je beter, zoals Kelly al zegt, contact opnemen met Maryse die hier ook op het forum actief is. (Dus Maryse, correct me if I'm wrong ;-))

De Schotse Collie en shelties zijn van oorsprong herdershonden, terwijl spaniëls kleine jachthonden zijn. Toch is het jachtinstinct bij spaniëls vaak niet zo sterk als bij terriërs.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

He ik zie mijn naam! :-D Yep hier een schotse collie en een sheltie ;-)

Beide geweldige rassen die prima in jullie plaatje passen, behalve dat de schofthoogte van de schotse collie wat hoger is. Teven tussen de 51 en 56 cm en reuen nog ietsje groter. Het zijn beide gevoelige rassen die een zachte opvoeding nodig hebben. Shelties staan erom bekend wat actiever te zijn, en ook best blafferig (al heb ik hier een rustige sheltie die vrijwel nooit blaft haha) en de collies zouden wat rustiger zijn, ze hebben helaas een beetje een stoffig imago waar ik ze graag vanaf wil helpen!

Mijn collie is juist de spring-in-'t-veld die echt zijn beweging wel nodig heeft, en het leuke van collies is ook dat ze 'praten'. Ze kunnen echt voor je gaan staan en een verhaaltje gaan vertellen haha

Beide kunnen prima in een gezin. Als ze van pup af aan met kinderen en andere dieren gesocialiseerd worden gaat dat super, echte gezinshonden die geweldig zijn met kinderen! De rassen zijn goed op te voeden, je hoeft er eigenlijk weinig moeite voor te doen om ze te trainen. Die van mij kunnen ook al van pup af aan los lopen en ze zullen altijd in je buurt blijven. Onze collie is wel echt een hoedertje, die loopt tijdens het wandelen ook altijd even terug om ons heen, om te zorgen dat we bij elkaar blijven, dat kunnen ze met kinderen ook gaan doen :-)

Sporten kan in principe met beide, maar je ziet eigenlijk weinig collies op hoog (wedstrijd)niveau, dat is meer weggelegd voor de shelties. Collies kunnen met behendigheid voor de lol echter heel goed mee.

Voor het hoogteverschil heb ik hier een foto van mijn monsters. Collie Dan is nu net 1 en in de hoogte wel zo'n beetje uitgegroeid:Collies komen in 3 kleuren voor, v.l.n.r. Sable, Driekleur/Tricolor en Blue Merle


En bij de sheltie komen daar nog 2 kleuren bij:

bi blue (blue merle zonder bruin)

En bi black (tricolor zonder bruin)


Als je over 1 of beide rassen nog vragen hebt hoor ik het wel! ;-)

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Kan ik nog een duit in het zakje doen met een aussie en een schotse collie.

Een aussie en mini aussie hebben vrijwel het zelfde karakter en zelfde pit.
Het zijn honden waar echt wat mee gedaan moet worden en die zeker geen genoegen nemen met een rondje om het blok.
Daarnaast uit eigen ervaring moet je echt weten waar je aan begint met een aussie ze hebben echt een pittig karakter en zullen echt niet altijd alles klakkeloos aan nemen van de baas als het in hun optiek ook anders kan.
Mijn aussie is super in het gezin en met kinderen maar zij kunnen hem bv niet uit laten als hij een kat ziet of een hond waar hij een kijkje op heeft dan is hij niet te houden.

En dan de collie, die hier rond huppelt is alles behalve rustig het is echt een actief hondje die graag mee gaat op lange wandelingen wel heeft hij minder geestelijke uitdaging nodig dan een aussie.
Het zijn voor mij DE gezinshonden omdat ze echt super zijn met kinderen.
Ik loop behendigheid met mijn collie en hoop volgend jaar zeker wedstrijden met hem te gaan lopen zo enthousiast en snel is hij.
Wat vachtverzorging betreft valt het erg mee 1x per week als ik eraan denk de borstel erover en in de rui periode ben je wat meer bezig.
Ja en wat Maryse ook zegt het zijn wel kletsers kunnen hele verhalen ophangen die boeven.
Op facebook is ook een schotse collie groep daar zitten heel veel enthousiaste collieliefhebbers die je ook alles over dit ras kunnen vertellen.

Als je niet weet welk ras je echt aanspreekt ga dan eens naar wat hondenshows en spreek daar eens met eigenaren over de rassen die je leuk vind.
Ga eens naar een hondenschool om rassen in actie te zien.
Je zou zelfs naar wedstrijden behendigheid/gehoorzaamheid/flyball enz kunnen gaan om daar naar hondenrassen te kijken.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

oh, alle collieliefhebbers zitten voor hun pc :-D

Ik sluit me aan bij de vorige antwoorden

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

De welch springer spaniël is ook een leuke vrolijke familie hond. Ik denk dat dat goed bij jullie zou passen. :-D

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

" oh, alle collieliefhebbers zitten voor hun pc :-D

Ik sluit me aan bij de vorige antwoorden

/foto/foto/335464.jpg "


Hihi het collie-promotieteam ;-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

:-D

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Hihi ja we zullen iedereen aan zo'n geweldige hond helpen ;-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik ben ook fan van de poedels ;-) , heb ze leren kennen als geweldige leuke, enthousiaste honden die prima zijn in de sport maar die ook houden van rustig in te dommelen op je schoot :-).

Ze zijn veelzijdig, verharen niet (wel trimbeurt nodig) zijn superintelligent en je hebt ze in verschillende formaten en verschillende kleuren :-).

Ook met kinderen zijn ze lief en rustig in de omgang over het algemeen (denk dat er bij elk ras wel eens eentje kan tussenzitten die al wat meegemaakt heeft met kleine kindertjes)honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Bedankt weer voor alle reacties.

De Schotse Collie is toch een maatje te groot voor ons.
Tot nu toe lijken deze rassen ons leuk:
Markiesje
Sheltie
Poedel middenslag en dan niet in model ;-)
Tibetaanse Terrier
 
Volgende week gaan we naar een grote show in bleiswijk, hopelijk zijn de rassen waar we ons voor interesseren op 1 dag!

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Haha, ik kan er niks aan doen maar blijf het Markiesje echt wat voor jullie vinden ;-).

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik denk dat de sheltie perfect bij jullie past. Ze zijn volgens mij volgende week op zaterdag, maar denk niet dat al die rassen op zaterdag zijn.. Dat kan je gelukkig op de website wel zien :-) leuk dat jullie naar de show gaan, ik denk dat er uit mijn sheltiebestand weinig mensen gaan want ze hebben gisteren de kampioensclubmatch van de rasvereniging gehad, maar er zullen ongetwijfeld wat shelties ingeschreven staan :-) succes nog met je zoektocht!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoi Dana,

Het beste advies wat ik je op dit moment kan geven is om eens te gaan kijken op hondenshows. :-) Daar zijn een heleboel rassen, fokkers en liefhebbers van het ras aanwezig. Zij kunnen jou het beste advies geven over hun ras en hun ervaringen ermee. Ook zie je verschillende honden van hetzelfde ras op die dag. Alles zorgt er in mijn beleving voor dat je een beter beeld van een bepaald ras kunt vormen.

op www.hondenshow.net zie je welke hondenshows er allemaal zijn in Europa. Aankomende zaterdag en zondag (2 en 3 november) is de hondenshow in Bleiswijk. De show is verdeeld in twee dagen, dus de rassen die je wil zien moet je even kijken wanneer die aan de beurt zijn. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever zit op zondag in ring 11 weet ik in ieder geval. ;-) Mocht je een Golden zien staan bij de Tollers, dan is het een grote kans dat ik dat ben.Toch ook nog even over de Golden. O-) Ik las dat je als richtlijn 50 cm gaf. De Golden zit er inderdaad boven, maar als je voor een teefje gaat is dat max. 6 cm. (tenzij je een pokon geval hebt dat groter wordt dan de richtlijn). Mijn ervaring met de Golden is dat het echt de perfecte gezinshond vormt. Ze zijn actief, maar begrijpen wanneer het tijd is om te rusten. Ze zijn heel erg tolerant en geduldig, wat ze geschikt maakt voor (kleine) kinderen. Door hun sociale instelling zijn ze niet zo geschikt als waakhond (hoewel ze zeker waaks kunnen zijn. Hier hebben we toevallig een waakse Golden). Ze zijn erg slim en leergierig, maar wel een tikkeltje eigenwijs. Af en toe zie je ze echt rekenen in het koppie om te bedenken wat hun meer oplevert, naar jou toe komen of verder met donder jagen.

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Ik moest ook direct denken aan een sheltie! Ze zijn zoooo leergierig en willen echt deel van het gezin zijn. En ze zijn echt dol op agility enzo! Ik doe met mijn sheltie aan agility, en hij vindt dat zo leuk en al het zo goed dat ik al een parcour voor in onze tuin heb! ;-) ze zijn ook heel geschikt voor kinderen ( ik ben 14 en heb heb zelf opgevoed, Max is nu bijna 3 jaar) . Ik merk dat Max bij volwassen altijd heel enthousiast is en wel eens durft opspringen, maar bij kleine kinderen si hij juist heel rustig en voorzichtig. Sheltie zijn enorm slimme hondjes, echt heel intelligent. Ze zijn ook 'netjes' , ze houden er zelf niet van om nat of vies te zijn. Ik heb ongeveer 1 uur in de week nodig voor de vachtverzorging. Shelties zijn wat terughoudend naar vreemden, maar zullen nooit bijten. Eerder afstandelijk zijn. Maar bij mensen die hij kent, is hij altijd zoooo enthousiast en blij! In mijn ogen is een sheltie een fantastische hond, ze zijn gewoon echt super. Ik zou niet meer zonder mijn Max kunnen! Ik heb 900 euro betaald voor hem ( met stamboom) hij komt van een fantastische fokker ( stuur maar PB als je graag wilt weten welke) . Maar uiteraard zijn er nog veel goede fokkers. Max is nu bijna 3 jaar en nog maar 1 x ziek geweest van iets verkeerd te eten. Maar ik zou zeker een herplaatser ook aanraden in jullie geval! Deze lieverds zouden misschien wel wat voor jullie zijn: http://www.pets.be/dierenasielen/arca-noah/hond/kruising/kino/137450. http://www.pets.be/dierenasielen/arca-noah/hond/kruising/pody/137449

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: weg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^