Als jullie een 2e hond nemen, dan van het zelfde ras of totaal wat anders?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ja wat zouden jullie doen, zelfde ras weer of totaal wat anders.

Ik zie steeds vaker mensen hier op het forum die een 2e hond er bij nemen. Geweldig! Ik zou het ook graag willen, een leuk vriendje voor Maylo. Dubbel trouble zeg ik ook wel eens, maar ja ik woon thuis en mijn moeder ziet een 2e hond niet echt zitten momenteel.

Toch wil ik in de nabije toekomst gaan uitvissen als het toch niet van mijn moeder mag. Ik neem nu eigenlijk 90% zorg van Maylo op me, ik wandel/train/verzorgt/zoek alles uit kwa verzorging en voedsel voor hem en ga binnenkort ook op agility wanneer hij zijn huidige cursus af heeft.

Ik zou dan zelf toch weer voor het zelfde ras gaan de Parson. Ik vind het een leuk ras, ze zijn leergierig, knuffelkonten, actief, zien er leuk uit (vind ik dan en dan vooral de ruwharige), luisteren vrij goed en zijn sociaal mits ze dat worden gemaakt.

+ Ik zou dan de 2e hond van de zelfde fokker willen hebben waar ik Maylo van heb of van haar belgische collega waar ze veel contact mee heeft en ook de eigenaar van Maylo's vader is.

Maar zouden jullie weer het zelfde ras nemen? En waarom wel of niet? En wat voor ras zouden jullie nu dan nemen?




p.s Maylo kan zich zeer goed voordoen als kussen....Hij past net in de breedte van de stoel.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ik heb gekozen voor hetzelfde ras, omdat onze eerste hond onofficieel als therapiehond aangeschaft is. Voor de 2e golden de zelfde criteria, dus vandaar nog een Australische Labradoodle.
Geluk bij een ongeluk, kwamen we er een half jaar geleden achter dat onze dochtter van 6 gevoelig is voor hondenhaar, en toen kwam er een criteria bij waar dit ras gelukkig ook aan voldoet:-)

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Hier komt ook zeker weer een corgi erbij hoor! Het zal nog minstens een jaar duren. Maar dat het een corgi wordt staat vast. Ook zal hij/zij weer van de fokker van Clooney gaan komen dan. :-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Gelukkig maar Sandy en Yoda en jullie aanwinst Luke zijn zo'n schatjes!

Haaha dat dacht ik al Nathalie, Clooney is ook zo'n leuk ventje. Een grote hond in een klein pakketje :-D

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Het word dan of weer een Golden of een Flatcoatje :-)

We blijven sowieso bij Retrievers. (Tenzij er misschien een herplaatsertje op ons pad komt)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik zou niet opnieuw voor een witte herder kiezen, maar voor een windhondachtige. Of een andere grote oudere hond uit het asiel, ras onbelangrijk. 

Waarom niet opnieuw een witte herder? Ze zijn heel lief, maar wel altijd oplettend en alert en waakzaam. Echt dat ik denk 'relax'. Ik zou dus graag een van nature wat rustigere hond nemen.

honden page profiel HuHuHuHu 3 doggies

honden foto van HuHu

Ik zou opnieuw een Rottweiler willen. Ben absoluut rasliefhebber blijkt inmiddels. Onze andere hond (Husky-herder kruising) is qua karakter nog veel makkelijker, en is een echte allemansvriend die zichzelf erg onafhankelijk voelt (..voelt.. ;-)). Zijn karakter is makkelijk en eigenlijk gewoon perfect. Toch durf ik bij een eventuele nieuwe hond zijn kruising niet opnieuw aan denk ik: dit was een mega gelukstreffer denk ik, en ik ben totaal niet geschikt voor honden met jachtinstinct die niet los kunnen. Daarom denk ik dat ik ondanks dat ik hem prachtig én superlief vind ik er geen puppy van zou durven aanschaffen.

 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hier komt er over een maand of 4/5 een bij van hetzelfde ras! :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik was er altijd van overtuigd dat toen Perdie nog alleen was dat mijn tweede hond zeker en vast terug een Dalmatiër zou worden. In onze zoektocht naar een stippel-herplaatser vonden we niet de juiste. Veel spaanse herplaatsers, maar we wilden eerst kennismaken dus die optie viel al af. Nadien nog wel een spikkel gevonden, maar ook die was toch niet wat we zochten... En zo besloot ik van het idee af te stappen en ook andere rassen een kans te geven. Toen ik Orga dan op de asiel-site zag was ik wel meteen geïnteresseerd. We hebben dan vanalles opgezocht rond het ras en contact opgenomen met het asiel en zo kwam er dus geen tweede spikkel, maar een Weimpje bij :-) 

In de toekomst, moest er ooit één van beiden wegvallen (hopelijk binnen 1000 jaar pas ;-)) zou ik wel nog een Dalmatiër willen! Al ben ik sinds Orga zijn komst ook echt dol op Weimaraners ;-) Ach misschien moet ik wel altijd ééntje van elk ras hebben? Al sluit ik zeker niet uit dat wanneer de juiste hond op mijn pad komt dat het geen ander ras mag zijn :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Oh ja nog even een aanvulling. Ik ben wel bewust opzoek gegaan naar een ras dat bij Perdie paste, met ongeveer hetzelfde energie-niveau en ook dezelfde grootte en wat hetzelfde karakter en daar paste de Weimaraner heel mooi bij :-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Een border collie. :-D

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Ik zou terug gaan (voor de 4de keer dan), voor een leeuwhondje. ;-) Gewoon omdat ze perfect passen bij wat ik zoek in een hond: aanhankelijk, will to please, intelligent,...

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Ook ik woon nog thuis en mag er helaas geen tweede hond bij. 

Maar in de toekomst komt er sowieso een Jack Russell bij! ':-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik twijfel of ik nog een hond erbij wil en wat voor ras het dan word ;-) Ik ben echt dol op de bouvier, maar het borstelen kan best veel werk zijn en mijn herder vond ik ook een super leuke hond.. Ookal is hij niet vervangbaar ;-)

Maar stiekem.. Denk ik dat het toch weer een bouvier word. Ze verharen niet, hebben een geweldig karakter en geen rug problemen ;-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Ook ik woon nog thuis en mag er helaas geen tweede hond bij. 

Maar in de toekomst komt er sowieso een Jack Russell bij! ':-) "


Geen Hussel dit keer? :-D

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik vind de witte herder een prachtras, maar vanwege praktische omstandigheden word de volgende een kleinere; Sheltie, mini-aussie of markiesje.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

" Geen Hussel dit keer? :-D "


Haha! Nee, deze Hussel heeft me iets te veel probleempjes O-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hetzelfde ras als Odi is er niet....
Maar anders zou ik die keuze ook niet maken. Er zijn een aantal rassen die ik bijzonder vind, die paar rassen zou ik graag allemaal meemaken als baas.
En daarbij vind ik het altijd bijzonder om een baas met 2 totaal verschillende rassen te zien lopen...

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

Ik ben mij nu heel erg aan het inlezen over de verschillende hondenrassen (niet dat de 2e er zo snel bij zal komen, woon namelijk nog thuis), maar ik merk wel dat ik altijd terugkeer naar de Shiba.
Dit gebeurt echt helemaal onbewust, want ik ben aan het kijken naar de meer mensgerichte rassen omdat ik hier zo vaak verhalen lees over hondjes die leuk kunnen loslopen en zich uitleven terwijl dit bij Koji niet gaat (nochtans hebben we vanaf zijn 8 weken geoefend maar nee, zijn karakter laat het niet toe)

Ik wil wel een herplaatser erbij, zij hebben evenveel recht op hun gouden mandje en Koji is niet op alle vlakken een voorbeeldje hondje dus zou niet willen dat de pup al zijn trekken overneemt. 
Echter, met een herplaatser erbij zou dit niet het geval zijn, vaak is het juist omgekeerd! Wat niet betekent dat het geen hond van een bepaald ras kan zijn... Een whippet of een galgo zijn Koji's favoriete speelkameraadjes en hij kan het altijd onwijs goed vinden met honden van deze rassen (en andere windhonden maar deze zijn van ongeveer dezelfde lengte) en vind het zelf ook zo rustige, vaak snel stabiele (als ze uit Spanje komen bv), hondjes! 

Maar zoals ik al zei, is dit pas voor de komende jaren, waarschijnlijk als ik al op mijn eigen woon. Dus na de uni. Niet per sé omdat mijn ouders geen 2e hond willen, maar omdat ik ook in het buitenland zal gaan studeren en dan is het voor mijn ouders en zussen (en Koji!) het handigst dat ze hun aandacht maar over 1 hond moet verdelen ':-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Zelfde ras, graag :-)
maar mocht er nog een komen zal dat niet zo snel gebeuren..

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

100% een sukkelaartje uit het asiel. En dan eentje die wat probleempjes heeft en die weer op het goede pad begelijden. Dus een hond die normaal zou blijven zitten of waar mensen voorbij zouden lopen...

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

als ik een 2e zou nemen, zou ik een italiaanse windhond of een chinese naakthond nemen

of een duitse dog.... xd

er is maar 1 olly op de wereld... dus helaas kan ik er geen tweede van nemen :(

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ik heb als tweede hond een Golden retriever genomen. Dit was niet zo uitgekozen, is gewoon zo gelopen. (heb zeker geen spijt hiervan, geweldige hond!) Enige criteria was dat het een herplaatser zou zijn. En dat het klikte met Pepper uiteraard.
Als eventuele derde hond (al ik tijd en geld heb) zou wel weer een herder worden denk ik. Daar ben ik gewoon helemaal weg van.
De fokker van Pepper fokt ook Zwitserse Witte Herders. Als het zou kunnen zou ik daar een vandaan halen. Maar nog een Oud Duitse Herder lijkt me ook geweldig. :-)

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

als ik een tweede hond zou mogen is het zeker en vast terug een Samojeed ! :-D
maar als ik op mijn eigen woon zou ik ook graag nog een border collie willen :-D

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

als er nog een bij komt een Toller en die zullen altijd blijven komen. :-D

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Een tweede hond heb ik al, Kiwi en Jamie zijn totaal verschillend. Maar een volgende hond zal waarschijnlijk ook weer totaal iets anders worden, vind eigenlijk zoveel honden(rassen) leuk.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik zou voor een Border Collie gaan als tweede hond. Kelly is een kruising Border Collie en zij is een geweldige hond, alleen is de kans dat je precies weer zo'n hondje krijgt natuurlijk minimaal. Daarom zou ik voor een Border Collie gaan, omdat Kelly hier toch het meeste op lijkt (qua karakter en uiterlijk).

Ik heb gisteren samen met mijn moeder een stuk gewandeld met een Border Collie en zijn eigenaar. De Border was een kudde van 15 schapen aan het drijven, echt super om te zien ;-) En natuurlijk de intelligentie, de will to please en het schitterende uiterlijk zijn redenen waarom ik zou kiezen voor een Border :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk dat het weer hetzelfde 'ras' zal worden: een kruising dus ;-)
Wel zou ik bij de Windhondachtigen blijven, ik vind het gewoon ontzettend mooie honden, buiten kunnen ze heel hard rennen en zijn ze ook echt actief, maar binnen... een eersteklas bankhanger ;-)

Wel zou ik graag een hond zónder rugzak willen, twee van zulke exemplaren zou ik denk ik niet trekken, dat is echt too much.

Voorlopig in ieder geval nog niet, als er überhaupt ooit een tweede hond bij komt.

Overigens blijft de Dalmatiër ook zeker op mijn lijstje staan, daar ben ik nog steeds een beetje verliefd op ;-)

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Wij hebben nu een Teckel mix en een Australian Shepherd. Brody is echt een apart gevalletje, je merkt wel dat er Teckel inzit, want wat kan hij eigenwijs zijn! Alleen hij is ook zo aanhankelijk, leert snel en voelt je heel goed aan. Een tweede Brody zullen we nooit meer tegenkomen.

Scott de jongste is ook weer een geval apart. Scott is een echte knuffelbeer en leert ook erg snel. Scott vindt het alleen erg moeilijk om genoeg rust te nemen en hem daarmee helpen werkt ook niet altijd. Ook Scott is (gelukkig) lekker eigenwijs.

Hier komt voorlopig (komende jaren) geen hond meer bij. Scott moet nog een hoop leren en we hebben met hem en Brody ook plannen (qua sport, etc.). Als er ooit een 3e hond komt dan kan dat weer een Aus zijn, alleen dan hoop ik zelf op een werklijn Aus, omdat ik graag het verschil tussen show en werk wil ervaren (hangt ook van het individu af natuurlijk). Alleen er zijn zoveel meer rassen die mij leuk lijken, zoals een Mini Aussie, Finse Lappenhond, Chinese Naakthond (Crested), Keeshond en dan kan ik nog wel even doorgaan ;-)!

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Als er een tweede komt wordt het denk ik toch een labrador zwart of blond. Of misschien een golden maar vriendlief heeft het  niet op langharige honden. Maar ik denk niet dat ik een tweede wil op het moment in iedergeval niet wil eigenlijk al me aandacht schenken aan Denzel. Wie weet denk ik er ooit anders over maar nu niet.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Dierenbeul Wieringermeer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^