2e hondje!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Hoi allemaal!

Zoals jullie weten zijn wij de trotse baasjes van Storm. Storm is nu 8 maanden oud, en heerlijk aan het puberen. 
We willen over een jaar of 2 verhuizen, naar een huis met een lekkere tuin..
en dan gaat mijn droom uitkomen: een Boerboel teefje!

Heb me al heel wat uurtjes ingelezen over het ras en ik ben er van overtuigd dat dit de ideale hond is voor mij. Het gaat een teefje worden, omdat Storm steeds minder goed met reuen om kan.

Het duurt dan nog wel 2 jaar, maar ik wil hier vast info opdoen...
Hoe hebben jullie de aanschaf van een 2e hond aangepakt?
Hoe oud was de andere hond toen?

Een fokker heb ik al gevonden, ga binnenkort eens contact opnemen om te vragen of ik eens vrijblijvend mag komen kijken en kennis mag maken met de "papa en mama" honden.

dit is hun website.


De fokker heeft geen wachtlijsten, en toevallig verwachten ze in november een nestje. Beter wacht ik tot die pups weg zijn, want anders ben ik verkocht.... 

Nouja. Mocht er iemand tips hebben voor me... alle info is welkom!!

honden page profiel LieslLiesl 3 doggies

honden foto van Liesl

Een boeletje, wat leuk ;-)

Onze Boel was twee jaar toen Bliss (onbekende mix van toen een half jaar) erbij kwam, hij was toen bijna uit zijn zotte buien :-D maar leefde weer helemaal op toen zij kwam, het was bij hen ook liefde op het eerste gezicht! Ze kunnen echt heerlijk spelen samen :-D Hij heeft momenten dat ie niet doorheeft dat ie té bezig is zeg maar, dan moeten wij eventjes ingrijpen, dat ie wat rustiger doet. Maar soms is hij zoooooo verschrikkelijk zacht met haar en zij mag helemaal in zijn nekvellen gaan hangen, hij vindt het helemaal geweldig ':-)

Het enige nadeel bij ons is dat wij ze niet tegelijk kunnen uitlaten dus alles moet dubbel als een van ons niet thuis is. Conan heeft helaas de eerste maanden van zijn leven niks socialisatie gehad en was zelfs te bang om buiten een plasje te doen. Hij kan niet met andere honden (meerendeel reutjes), niet met andere mensen en valt uit naar alles wat wieltjes heeft. We gaan met babystapjes vooruit maar zijn er nog lang niet. 
Deels om te voorkomen dat Bliss dit gedrag buiten overneemt, deels omdat zij een grote mond heeft als Conan erbij is en deels omdat ik bang ben dat ik Conan niet kan houden als ik Bliss ook in de gaten moet houden (terwijl ik al 25 ogen in de rondte moet laten gaan dat er geen fiets, andere hond of druk kind of dergelijke ergens vandaan komt) laat ik ze dus niet samen uit. 


Maar voor de rest is het heerlijk om die twee deugnieten in huis te hebben ;-) Conan is binnenshuis werkelijk waar de grootste goedsul die ik ken en zooooooo verschrikkelijk lief, echt een grote kroelbeer die af en toe denkt dat ie een schoothondje is ;-) 1 keer wat zeggen of hem roepen en hij doet het uit zichzelf zeg maar. Ik hoef hem niet te dwingen, dit zou ook niet werken bij hem. 
En de kwijl, daar leer je vanzelf mee leven O-)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Ah klinkt heerlijk!
Tsja kwijl ben ik gewend. Had bij mijn moeder 2 bullmastiffs. En die konden er ook wat van ;-)


Het enige waar ik bang voor ben...
Als de pup er is. Gaan we daar natuurlijk heel veel aandacht aan schenken, vaak ermee naar buiten, dingen leren etc. en ben bijna bang dat ik Storm dan tekort ga doen. Samen wandelen kan wel, maar dat worden in het begin kleine wandelingen, en dan moet ik alsnog met Storm een extra ronde doen, want die gaat daar niet mee akkoord, haha!

Ik ben ook echt zooo verliefd geworden op het ras, en naarmate ik er meer over las werd het aleen maar erger.


Een tijdje geleden hadden we bijna een pup van 4 maanden in huis gehaald. Dit was een overblijvertje van een nest, maar dit was een reutje helaas, en dat zou niet goed met Storm aflopen.
Ook omdat we nog in een appartement wonen, werd het te veel en aangezien een Boel toch behoorlijk geoot word...
vond ik het ook zielig om 2 reuen op een appartement te laten.
Dus ik moest even het verstand laten preken ipv het hart, en bekennen dat ik beter kan wachten tot we wel de ruimte hebben zodat beide hondjes niks te kort gaan komen!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Oh wat leuk, zo'n prachtig ras! ;-)

Hier was een 2e hond eigenlijk heel simpel. Lizzie was toen bijna 3, en het zijn beide nogal makkelijke rassen dus was gewoon een kwestie van het kleine monster (toen al even hoog als Lizzie) erbij en wachten op de magic haha Lizzie vond Dan in het begin natuurlijk niks, maar na een week of 2 waren ze helemaal aan elkaar gewend en inmiddels stoeien ze de hele polder door, waar ik elke dag weer van geniet ;-) Zou nooit meer 1 hond willen!

honden page profiel LieslLiesl 3 doggies

honden foto van Liesl

Het zal vast niet voor alle Boelen opgaan maar die van ons ligt het liefst heel de dag buiten. We hebben ook express een deel gras in de tuin gelegd zodat ie daarin kan gaan liggen en rollen en buitelen :-D 
Ik zou me niet kunnen voorstellen hoe hij het zou doen op een appartement. 

En ja, aandacht verdelen is soms wel moeilijk denk ik. Als het een klein pupje is, nog erger! Bij ons was Bliss al een half jaar toen ze kwam en gedeeltelijk zindelijk dus dat scheelde wel. Bliss is wel behoorlijk jaloers en bezitterig aangelegd dus dat is ook iets waar wij rekening mee moeten houden. Trainen en spelen doen we vooral apart want anders steekt zij haar bemoeineus er weer tussen ':-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Qua aandacht heb ik gezorgd dat ze altijd allebei aandacht kregen, en het liefst Lizzie eerst, zodat ze zich niet achtergesteld zou gaan voelen, want ze staat natuurlijk wel boven Dan. De pup moet maar leren dat hij niet altijd alle aandacht kan krijgen. Nu is Dan nog steeds erg jaloers, en zodra hij Lizzie gaat wegduwen als ik haar aai kan hij meteen moven, want dat pik ik dus niet. Ik blijf er dus nog steeds constant alert op.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

" Oh wat leuk, zo'n prachtig ras! ;-)

Hier was een 2e hond eigenlijk heel simpel. Lizzie was toen bijna 3, en het zijn beide nogal makkelijke rassen dus was gewoon een kwestie van het kleine monster (toen al even hoog als Lizzie) erbij en wachten op de magic haha Lizzie vond Dan in het begin natuurlijk niks, maar na een week of 2 waren ze helemaal aan elkaar gewend en inmiddels stoeien ze de hele polder door, waar ik elke dag weer van geniet ;-) Zou nooit meer 1 hond willen! "


Ik denk dat als het eenmaal goed gaat ik ook niet meer anders zou willen. Nu is Storm nog jong en heb ik mijn handen er vol aan, dus nu moet ik er nog niet aan denken haha. Maar als hij straks een stabiele reu is van bijna 3... moet dat helemaal goed komen!
Dat hele drukke van hem word nu al minder gelukkig.

En... een teef is toch weer anders!
Wel even kijken wat we met Storm zijn zaakje doen tegen die tijd, chemisch castreren of definitief castreren.... pff wat een denkstof allemaal haha!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

"

Ik denk dat als het eenmaal goed gaat ik ook niet meer anders zou willen. Nu is Storm nog jong en heb ik mijn handen er vol aan, dus nu moet ik er nog niet aan denken haha. Maar als hij straks een stabiele reu is van bijna 3... moet dat helemaal goed komen!
Dat hele drukke van hem word nu al minder gelukkig.

En... een teef is toch weer anders!
Wel even kijken wat we met Storm zijn zaakje doen tegen die tijd, chemisch castreren of definitief castreren.... pff wat een denkstof allemaal haha! "


Ja dat is helaas toch altijd lastig hè. Wij hebben Lizzie laten helpen omdat Dan natuurlijk hopelijk dekreu gaat worden voor zijn fokker. Voor reutjes is het toch een simpelere ingreep. Hier in de buurt had iemand ook haar reutje chemisch laten castreren, maar dat hielp niet zo goed (nogal een dominantje, op het irritante af) dus die is uiteindelijk maar echt geholpen.. Maar dat zijn gelukkig allemaal pas zorgen voor later ;-)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Ja gelukkig heb ik nog veeeel tijd om over na te denken!
Niet zo makkelijk als het lijkt. Hond erbij kopen en klaar, haha!
Gelukkig ben ik ruim optijd in mijn voorbereiding!

Volgende forumvraag: James de Poedel: fotospam!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^