Clomipramine

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Hallo

Ik ben hier helemaal nieuw en ik weet dat er reeds een topic geweest is over het toedienen van Clomipramine maar toch waag ik het er op om enkele vragen te stellen. Ons Trixy is een bastaardteefje van 16,5 jaar en een week geleden deed ze een heel rare aanval waarbij ze als een gek rondrende, overal tegenaanliep en onophoudelijk blafte en huilde. Een vlucht naar de dierenarts waar ze werd opgenomen met 40° koorts. A-typische epilepsie was het verdict. Maar de aanval was niet uitgelokt door de koorts maar net tegenovergesteld. Ondanks het feit dat de koorts naar beneden werd gebracht hield de onrust niet op. Ze kreeg Phenobarbital. Na 5 dagen lijkt ons meisje wel een zombie. Ze waggelt, slaapt overdag en lijkt weer onrustig te worden naar de avond toe, ze plast in huis, loopt zachtjes te piepen en is slechts een schaduw van de hond die ze vroeger was. Ze was nog een heel fitte hond. Ze heeft een hartruis waar ze medicatie voor krijgt (Prillium)maar verder sprong ze nog in de auto.
Dus, afbouwen van de Pheno en overstappen op Clomipramine. Ze is heel angstig, altijd geweest. Het is een vondeling, ze werd gewoon achtergelaten en wij hebben haar opgevangen, we weten dus niet wat er ooit met haar is gebeurd en waar die angst vandaan komt.
Doordat er nu tijdelijk meer mensen rondlopen in huis is ze helemaal overstuur.
Dus wil de dierenarts haar een antidepressivum geven om die angsten weg te nemen en te vermijden dat ze een nieuwe aanval zou doen.
Ik ben een beetje bang van de medicatie want een tegenindicatie is epilepsie en hartritmestoornissen en ons Trixy lijkt mij toch niet zo'n beste kandidaat.
Herkent iemand dit? Heeft iemand raad of tips?
Alvast bedankt
Groetjes
Martine

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Clomipramine" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Dag Martine,

Heeft je hond wel een rustige plek in huis,waar ze niet gestoord wordt door mensen,geluiden,licht?
Persoonlijk zou ik nooit allerlei reguliere medicatie geven,zou dan meer in de hoek van de homeopathie wat zoeken...via internet kan je alvast wat vragen stellen aan een homeopatisch DA.Ik kan je adressen geven.

Sterkte hoor!

groetjes van Ingrid en de bende van 7 vanuit Frankrijk

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Dag Ingrid

Trixy wil zich helemaal niet terugtrekken in haar eentje, ze wil dat er altijd iemand dicht bij haar is, naast haar zit. Ze wil steeds iedereen in huis samen krijgen en het feit dat dit niet lukt geeft haar stress. Wat de trigger is geweest die deze pseudo epileptische aanval heeft uitgelokt weten we niet.
De medicatie die ze krijgt moet een volgende aanval voorkomen.
Je mag gerust de adressen doorgeven of de sites waar ik raad en eventueel hulp kan vinden. Alles wat ook maar kan helpen is uiteraard zeer welkom.
Ik mag er niet aan denken haar te moeten afgeven, ik ben er nog niet aan toe ondanks het feit dat ze al zo oud is.
Groetjes
Martine

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Marine,

Heeft jouw hond dan Border Collie in zich?Wat is het precies voor kruising?
Ik hoop ook,dat ze nog even bij je mag zijn,maar dan minder stressvol...ergens las ik,dat ze aan het dementeren was?
Je kunt eens info.inwinnen per email(gratis)bij de homeopatische dierenartsen van dierenkliniek Kortenoord te Wageningen www.kortenoord.com of bij Monique Cornelissen te Eindhoven,zij is gespecialiseerd in homeopathie voor honden/katten/paarden www.inacht.nl

Laat je even wat horen of je daar wat aan hebt voor Trixy?

groetjes van Ingrid en haar bende van 7

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Goh, ik zou niet weten welke kruising Trixy is. Ze is een vondeling, achtergelaten door een dronken kerel nadat hij haar een dag langs kroegen had meegesleurd. Ze was nog heel klein. Ze is daardoor ook altijd een angsthaas geweest hoor maar nu is het veel slechter dan vroeger. Voor mij is ze een zielsverwante, ik ben vaak met haar alleen, ze is mijn hulplijn tegen eenzaamheid. Ik richt mijn leven ook doelbewust naar haar in. Ik hou gewoon ontzettend veel van haar en daarom doet het pijn te weten dat ze zich niet goed voelt. Daarbij ik zie dat in haar ogen.
Ze lijkt echt wel op een Golden Retriever in mini-versie. Je kan het zien op de foto.
Ik zal de sites een raadplegen en ik laat weten wat er uit komt.
Alvast heel erg bedankt.
Groetjes
Martine

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Martine,

Als je zo´n zielsband hebt met een hond kan je hond ook dingen van jou overnemen...is er iets veranderd in jouw omgeving of heb je zelf laatst nare dingen meegemaakt?
Als je dat te persoonlijk vindt om hier neer te zetten mag je mij ook mailen op [email protected]
Dan leg ik je e.e.a. uit.
Hopelijk kan homeopathie je hond nog wat steunen in haar laatste stukje...ik weet hoe moeilijk het is om een hondje los te moeten laten,ik had ook zo´n zielsmaatje en haar heb ik 10 sept.2007 in laten slapen...heel zwaar was dat afscheid,maar ik weet,dat ik haar weer ga zien,als ik straks klaar ben met mijn leven hier en dat geeft mij troost en houvast...

Fijne avond en tot hoors/mails!

groetjes van Ingrid en haar honden

Monique (Gast)

Ik zou haar absoluut geen Clomipramine geven. Ik heb daar zelf, als mens een epileptische aanval van gehad, terwijl ik niet bekend ben met epilepsie. Het is een heel erg zwaar middel met heel veel bijwerkingen.
Er zijn veel minder zware anti-depressiva.
Nooit maar dan ook nooit geven als een hond of mens al gevoelig is voor epileptie. Ik ben weken van de werel geweest. Was van alles kwijt in mijn hoofd, wist niks meer, of ik hersenletsel had.

Succes.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Dag Monique

Ik heb deze morgen de beslissing genomen haar dat inderdaad niet te geven,ttz. ze heeft 2 tabletten gekregen en ze lijkt wel een zombie. Ik stop er gewoon mee. Ik had trouwens het voorgevoel dat het niet goed zou zijn maar wie ben ik om tegen het advies van een DA in te gaan.
Dit is gevoelsmatig, ik voel gewoon dat het niet goed is en ik doe het dus niet meer.
Trouwens ze krijgt ook een kleine hoeveelheid Phenobarbital om rustig te zijn en de combinatie van die twee is volgens mij gewoon een aanslag op haar bewustzijn.
Van zodra mijn gasten het huis uit zijn bouw ik dit af en ik denk dat dit de beste beslissing is.
Het is net als met kinderen, als moeder voel je gewoon wat je wel en niet moet doen. Ik heb na 16 jaar dezelfde band met mijn hond.
Bedankt voor je reactie.
Groetjes
Martine

freek (Gast)

anafranil bedoeld u wat psygiaters voorschrijven
nou dat medicijn is zeker zwaarik ben er ondank mee
gestopt omdat ik aldoor een maar aan het piekeren was en mijn brain als het ware opholgelagen was ik slikte het ruim 18 jaar van hoogste dosis naar laagste
de bijwerkingen zowaar nog erger als de kwaal
ondragelijk werd mijn leven als het ware
en ook nog te bedenken dat ik een hersen aandoening heb en op de bijsluiter staat niet gebruiken bij hersen schade naieve toch van die specalist eigelijk gewoon stom geef het niet aan je hond

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Kun je niet iets met bach bloesem gaan doen.Dat schijnt toch goed te werken,ik heb er zelf geen ervaring mee,maar als je het googled kom je al een ent,en hie op het forum hebben ook een paar mensen het gebruikt,ik weet alleen niet meer wie.Of een DAP verdamper,die geeft feromonen af die een moeder hond ook afscheidt en dat geeft de hond rust,dat geldt ook voor de bach bloesem remedie´s.

Sterkte hoor met je lieve hondje.

groetjes Soraya,Mila.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Clomipramine" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^