dog r brokken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Heleen en SwiftHeleen en Swift

honden foto van Heleen en Swift

Hallo,

Nu we een hondje geadopteerd hebben heb ik de alvast gevraagd wat voor eten het hondje nu krijgt.

3 x per dag brokken van dogr? 
Kent iemand dit merk?
Schijnbaar is het alleen maar via internet te krijgen
 
Ik kan niets vinden via google.

honden page profiel haarlemsehaarlemse 2 doggies

honden foto van haarlemse

heleen.. gewoon even bij een dieren winkel langs gaan..Leuk hondje?.. vertel...en gewoon je eigen merk hondenvoer gaan geven. misschien 2 dagen wat diarree.. maar zowat!!

honden page profiel StippeltjeStippeltje 2 doggies

honden foto van Stippeltje

Nog nooit van gehoord, Google trouwens ook niet.
Je mag gewoon voeren wat jij wil. Meestal krijg je een beetje voer mee en kun je dat mengen met het nieuwe voer zodat de overgang niet zo groot is.

honden page profiel Yvonne1961Yvonne1961 3 doggies

Bedoel je niet niet doggar brokken van Garvo?
Als je het uitspreekt klinkt het nl. Als dog r....

honden page profiel Heleen en SwiftHeleen en Swift

honden foto van Heleen en Swift

Ik zou het niet weten Yvonne, heb alleen via telefoon uitspraak gehoord, ik weet wel dat ze wel brokken doneren voor in Roemenie en zoals ik heb begrepen zitten er geen granen in wat dus beter zou zijn voor de hond.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 2 doggies

honden foto van s@nt@

Ik zou gewoon rondkijken wat jij in jouw omgevinf kunt kopen.
Onze kwam van het asiel en daar kreeg hij verschillende merken omdat ze veel met giften werken.
Wij hebben gewoon zelf een merk gekozen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Ik zou zelf niet voor Doggar kiezen. Ieder merk dat nu nog diner verkoopt valt voor mij af. Daar zit voornamelijk graan in waar je hond niets aan heeft.

Ze zeggen op hun site: Verschil in ras of omstandigheid vraagt niet om een ander voer maar om meer of minder goed opneembaar voer. Door de goede opneembaarheid van de grondstoffen is Doggar Hondenbrok een voeder voor álle honden onder álle omstandigheden. In dat geval verwacht ik 1 soort voer, al dan niet in verschillende smaken maar dat is niet zo. Ze hebben wel degelijk verschillende varianten namelijk Puppy, High Energy, Vleesbrokken met rijst en Krokant (=normaal).

De omschrijving van Krokant vind ik raar. Ontwikkeld voor honden welke geen zware inspanningen verrichten. Doggar Krokant is daarom bij uitstek geschikt voor gezelschapshonden waarmee gespeeld en gewandeld wordt. Er zijn rassen die dusdanig 'spelen en wandelen' dat ze waarschijnlijk niet genoeg hebben aan de normale brok.

Tot slot moet je er belachelijk veel van voeren. Dan is het dus niet goed opneembaar. Voor een hond van 10 kg adviseren ze 350 gram per dag ! In voedingstabellen staat meestal meer dan nodig is. Al zou je 25 % minder voeren dan nog is het belachelijk veel. De voedingstabel van Acana Grasslands adviseert maar 120 gram voor een hond van 10 kg waarmee gewandeld en gespeeld wordt. Is je hond actief dan adviseren ze 40 gram meer te geven van hetzelfde voer. High Energy voer heeft voor een gezonde hond geen meerwaarde maar kost meestal wel meer. Ik heb High Energy ooit gevoerd aan een hond die slecht at en daardoor niet op gewicht bleef. Dat is de enige reden waar ik het voor zou gebruiken.

honden page profiel MattieMattie 2 doggies

Ik ken het merk niet maar inmiddels heb ik in mijn zoektocht naar goede brokken voor mijn hondje met voedingsallergie, wel geleerd dat de meeste bekende merken zoals hills, royal canin, pedegree, bonzo en huismerken eigenlijk altijd troep bevatten en vooral heel veel graan waar je hond niets mee kan. Zelf geef ik Dog Lovers Gold Passion, graanvrij en soms Wolfsblut aangevuld met eigen gekookte groentes. Ik ben er erg over te spreken maar kijk vooral wat je zelf prettig vindt om te geven en belangrijker, waar je hond het goed op doet. Laat even weten waar je keuze op gevallen is.

honden page profiel Heleen en SwiftHeleen en Swift

honden foto van Heleen en Swift

Ben op aanraden van een goede vriendin die zelf regelmatig nestjes heeft, naar n lokale dierenwinkel gegaan daar adviseerden ze Caro croc puppy. Die gebruikt mijn vriendin ook voor haar pups. Lijkt me goed eigenlijk.

Bedankt voor alle reacties

Volgende forumvraag: Brokken van Mrfishkibble
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^