Blijven vernielen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Hallo allemaal,

Benthe gaat, zodra wij weg gaan, in de bench omdat ze al het één en ander vernield heeft in huis en omdat ze in de bench rustig is.
Benthe heeft al een paar benchkussens de vernieling in geholpen en vandaar dat we nu een stukje vloerbedekking in de bench hebben liggen.
Maar de laatste paar keren bijt ze telkens de vloerbedekking stuk. Het maakt niet uit of we een kwartier weg zijn of een uur en of ze van te voren een grote wandeling of een kleine wandeling heeft gehad.
Mijn moeder had nog een groot stuk oude vloerbedekking liggen dus voorlopig hebben we nog genoeg voorrraad, maar het is niet de bedoeling dat er telkens een nieuw stuk in moet.
Enige mogelijkheid is eigenlijk niets meer in de bench, maar dat vind ik best wel zielig, op een koude gladde plaat liggen is ook niet alles.
Ik weet even niet wat ik moet doen, hoe krijg ik dit afgeleerd?
Iemand tips en/of advies ?

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Hier lagen ze liever op de koude plaat, ze trapten steeds de kleedjes in een hoekje.

Ook ik vond dat zielig en een kaal gezicht maar dogs vonden dit fijner....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

alles de uit halen uit de bench....... de bench staat toch in huis ? niets tekoud voor je hond, zodra die niet meer vernielt volwassen is kan je altijd er wat in leggen, droogloopmat op maat is al voldoende, een benchkussen of vetbed is snel te warm.niets zieligs aan, je hond zit warm , de bench staat immers in huis. :-D

hoe je het afleert, alert te zijn, dat tie alleen mag kauwen op een bot, verder nergens anders aan, zie je dat tie ergens op kauwt , bot geven, en wees conseqwent met dit . vaak is het toch zo dat een hond vernield verveling is.

ga lekker met je hond wandelen, geef hem rust daarna, dat hoef niet in de bench te zijn, en een uurtje langer niet, het is een jonge hond die barst van energie, doe daar meerderen dingen mee waardoor je hond zijn energie kwijt kan, dat hoef helemaal niet alleen met wandelen te zijn, er zijn genoeg leuke dingen om je hond geestelijk moe te krijgen dat tie daarna niet aan vernielen denkt.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Willemijn, zou je een paar voorbeelden kunnen geven om Benthe geestelijk moe te krijgen.
Want ze is echt onuitputtelijk .....
Als ze probeert om ergens op te bijten geven we haar meteen een stukje speelgoed of haar bot, en dat gaat goed. Ze bijt bijna niet meer op andere spullen. Maar in de bench .....
En de bench staat inderdaad in huis.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Meestal als een hond sloopt krijgt hij te weinig beweging/uitdaging.
Ik zou sowieso geen dingen in zijn bench leggen want nu stimuleer je zijn gedrag alleen maar.

Kijk bv naar een Jack russel. Veel mensen halen zo'n hondje in huis omdat ze zo leuk en klein zijn, dus gezellig voor de kinderen. Maar dat leuke kleine hondje heeft enorm veel beweging nodig. Lekker rennen, naast de fiets, het bos in enz. Doe je dat niet dan krijg je zo'n heerlijke ADHD Jack die van gekkigheid niet weet wat te doen. Dus ook alles sloopt. 

Je hebt vast wel eens naar de dogwhisperer gekeken? In Amerika laten ze niet hun honden meerdere malen per dag uit. Soms even in de tuin, maar echt wandelen doet daar de meerheid blijkbaar niet. Hierdoor hebben veel baasjes last van hun hond die veel sloopt. Niet gek!  Nu gebruikt CM vaak een loopband voor de honden om beweging te krijgen, maar gewoon lekker rennen is natuurlijk voor jezelf en je hond veel leuker.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Benthe krijgt sowieso elke dag een lange boswandeling. En omdat ze nog niet volgroeid is kunnen we nog niet met haar gaan fietsen. Dit gaan we zeker doen als ze rond een jaar is.
Ook laten we haar altijd uit als ze in de bench moet. Het blijft moeilijk .....

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Elly, ik bedoelde echt niet te zeggen dat het makkelijk is hoor.
Ik begrijp hoe moeilijk en frustrerend dit kan zijn.
Misschien heeft ze toch nog meer beweging nodig als alleen de boswandeling?
Ik wil niet zeggen dat dat niet lang genoeg is hoor, maar is er een omheind hondenveldje in de buurt? Een stuk waar ze bv lekker met andere honden kan donderen?

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Je kunt hersenwerk gaan doen.
Erg inspannend voor de hond, dus geestelijk worden ze er moe van.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Angelique, meer beweging gaat echt niet, we werken allebei vandaar.
Een omheind veldje is er helaas niet, wel zien we af en toe honden uit de buurt waar ze mee kan ravotten, maar die zijn er helaas niet altijd. Wel spelen we met de bal, een jolly egg of bellenblazen.

Sandra, kun je een paar voorbeelden noemen, ik ben erg benieuwd.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Kijk maar eens op www.hersenwerkvoorhonden.nl
Hier op het forum loopt ook een hersenwerk topic waar je veel ideeën uit kunt halen.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Dank je Sandra ;-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

eenvoudige oplossing: alles uit de bench halen (en desnoods vervangen door een multiplex plank ofzo - op maat) Wifi moest als puppy ook altijd haar hele bench verbouwen. dit was de tip die ik toen kreeg en die werkt. binnen een paar maanden heeft hij het wel door :-D

Volgende forumvraag: eind oktober een puppy!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^