mandje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeboraDebora

Hoe leer je een puppy in zijn mandje gaan ?

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

Door het leuk te maken.. Op de cursus hebben wij geleerd het ze zelf te laten doen. Zodra de pup in z'n mandje gaat, per toeval, gooi je een snoepje net naast het mandje zodat ie er weer uit komt (en er dus opnieuw in kan gaan). Iedere keer dat ie in het mandje gaat, gooi jij er een snoepje naast. Op den duur kun je er een commando aan gaan plakken, "plaats" of "mand" of zo. Het mandje wordt leuk, want zodra je pup erin gaat regent het snoepjes.

Of, als je geen geduld hebt, doe je het, zoals ik gedaan heb, op de verkeerde manier. Als ik Cosmic iets lekkers geef, krijgt ze dat in haar mand. Dus lok ik haar met het lekkers in de mand, en zodra ze erin ligt krijgt ze het. Niet helemaal de juiste manier, want voedsel moet een beloning zijn en geen lokkertje, maar het werkt uiteraard wel.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik doe dit met het commando 'plaats'. Heb het aangeleerd door allereerst de hond naar zijn plaats te begeleiden (dit kan werkelijk alles zijn, een mand, de bench, zelfs een riem die op de grond ligt) en daar snoepjes te geven en ondertussen de plek te benoemen ("dit is plaats. Plaats."). Daarna de hond meenemen en zeggen "naar plaats", om er vervolgens een snoepje in of op te gooien. Zodra ze er dan zijn met woorden belonen ("goedzo, dat is plaats!"). Als ze dat een beetje door hebben naar plaats sturen, en pas belonen met iets lekkers als ze er in gaan liggen. Gaat het goed, dan gebruik ik nog maar sporadisch een beloning, en uiteindelijk helemaal niet meer :-)

Succes!

Volgende forumvraag: Dit hou ik niet vol ..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^