bang of kieskeurig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

hey,
Ik merk nu al enkele weken hetzelfde op.
Steeds als ik met Racky ga wandelen loopt hij op het fietspad, op de baan of op het voetpad.
Hij gaat nooit het gras op tijdens het wandelen.

Als hij dan het gras op MOET omdat er fietsers of auto's afkomen (smalle straten waar geen fietspad is) dan wil hij gewoon niet.
Ik moet hem optillen en op het gras zetten maar dan trekt hij zo aan de lijn om weer op de baan of fietspad te kunnen.
Als ik hem op het gras zet en hij blijft staan, dan beloon ik hem ook uitbundig met mijn stem en een snoepje.
Maar toch is het voor hem nog steeds niet duidelijk dat "gras niet bijt" want of ik hem nu beloon of nie, hij vertikt het om op het gras te lopen.

Ook snuffelen doet hij niet bij het wandelen, enkel als hij zich neerzet om een kakje te doen. Maar verder wandelt hij met zijn snuit naar voren en kijkt veel naar mij op; wat ik tevens wel fijn vind.

Allergie kan ik eigenlijk wel uitsluiten want ik laat Racky geregeld los in bossen en velden en daar loopt hij dus wel zonder probleem in het gras, zelfs in lang gras dat je hem bijna niet kan zien lopen.
Ook bij vrienden waar wij elke zondag zijn speelt hij gewoon op het gras.

Is mijn hond nu gewoon kieskeurig of bang om op de berm te lopen?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik heb geen idee...maar ook Bruno wil alleen het gras in als hij moet plassen/poepen. Heel raar want idd tijdend uitjes gaat hij ook graag het gras in/op!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Als Kelly kan kiezen tussen 'op het gras lopen' of 'op de stoep lopen' kiest zij ook voor het laatste. Maar als er geen stoep is, vindt ze gras ook prima :-)

Ik heb geen idee waar het aan zou kunnen liggen. Misschien is het toch een vorm van angst, aangezien hij aan de lijn begint te trekken om weer op de stoep te komen. Hopelijk weet iemand ander het antwoord! ;-)

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Grasrandies in de bebouwde kom worden vaak volgepiest en gepoept door andere honden. Een hond heeft zo'n goede neus dat dat een kakofonie van geuren moet opleveren. Voor veel honden nét even te veel van het goede. Die lopen liever langs dan in die drukte.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Aan de overkant van onze straat ligt een smalle strook stoep naast de weg met daarnaast een groenstrook. De bedoeling is dan dus dat ik op het stoepje loop en de honden in het gras. De honden willen echter beide per se op de stoep lopen, met als gevolg dat ik + 1 hond op de weg lopen en de andere hond op het stoepje ;-) Komt er dan een auto o.i.d. aan, dan ga ik op het stoepje lopen en dwing de honden in het gras te gaan lopen. Het gaat net, maar ze proberen de hele tijd om van het gras af te komen en ik moet de lijnen dus steeds strak houden om dat te voorkomen, heel irritant.

Bij ons is dat puur kieskeurigheid, als ze moeten plassen/poepen gaan ze wel in het gras lopen en op andere plekken lopen ze ook gewoon in het gras (bos/plekken waar alleen gras is). Alleen hebben ze er daar gewoon geen zin in, omdat ze ook op stoep kunnen lopen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik vind het niet gek, hij heeft misschien nog nooit op gras gelopen. Dat heeft tijd en geduld nodig. En misschien gaat ie wel nooit (graag) op gras lopen.
Ik ga even een relevant filmpje zoeken over tijd en geduld.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

" Aan de overkant van onze straat ligt een smalle strook stoep naast de weg met daarnaast een groenstrook. De bedoeling is dan dus dat ik op het stoepje loop en de honden in het gras. De honden willen echter beide per se op de stoep lopen, met als gevolg dat ik + 1 hond op de weg lopen en de andere hond op het stoepje ;-) Komt er dan een auto o.i.d. aan, dan ga ik op het stoepje lopen en dwing de honden in het gras te gaan lopen. Het gaat net, maar ze proberen de hele tijd om van het gras af te komen en ik moet de lijnen dus steeds strak houden om dat te voorkomen, heel irritant.

Bij ons is dat puur kieskeurigheid, als ze moeten plassen/poepen gaan ze wel in het gras lopen en op andere plekken lopen ze ook gewoon in het gras (bos/plekken waar alleen gras is). Alleen hebben ze er daar gewoon geen zin in, omdat ze ook op stoep kunnen lopen. "

Het zal dan gewoon kieskeurigheid zijn. Racky probeert nl ook steeds van het gras af te gaan.
Veel geuren in het gras zijn er niet want er zijn in mijn buurt niet veel wandelaars met honden.
.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^