hoe en wat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Weet niet precies in welke rubriek dit hoort maar toch.

Kayla is nu 8 maand en 29kg en een schoft van ik denk 60a61cm. Ze is andor in ieder geval voorbij.
Nu was ik eigenlijk heel erg benieuwd hoe lang jonge honden nog doorgroeien.

Vind haar nu eigenlijk al een best flinke dame voor een mechel teefje.

Weet niet precies hoe de groei hoort te gaan gezien andor als jonge hond veel ziek was en dus tot zijn 1, 5jaar mager en maar 19kg was. Die is vanaf dat hij 2 jaar was eindelijk op gewicht gekomen en weegt dus nu 27a28kg.
Maar kayla is nu met 8 maand dus al over dat gewicht heen en ben wel heel benieuwd hoe lang ze dus eigenlijk nog doorgroeit.

Wie weet het antwoord?
Ze is in ieder geval nog niet helemaal in proportie. Haar koppie is veel te klein op t lichaam van dr en ze is nog wat slungelig. Word momenteel ook weer even slanker wat normaal gebeurd als ze weer de hoogte in gaan.

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje

honden foto van Wit wondertje

Volgens mij wordt meestal als richtlijn aangehouden tot 1 jaar in de hoogte groeien en daarna alleen nog maar uitzwaren. Maar dat is voor elke hond natuurlijk verschillend.

Mijn herder groeide ook erg hard, met een maand of 7/8 had hij al bijna zijn maximale hoogte bereikt. Toen is er nog maar mondjesmaat wat centimeters bijgekomen. Met 10 maand woog hij 38kg. Nu is ie 1 jaar oud en weegt 40. Zal niet meer de hoogte ingaan denk ik, maar hij moet nog wel flink uitzwaren, is nog een beetje slungelig. Zal dus ook wel een aardige beer worden :-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

ik ben iets ruimer, zet de uiterste grens op twee jaar.
Natuurlijk groeien ze dan niet meer spectaculair, maar voor volledige wasdom reken ik op twee jaar.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^