Oh Oh Dierenarts :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Hallo allemaal,
Wij (mijn moeder en ik) hebben een aantal vraagjes. We zitten echt met een probleempje.

We zitten al jaren bij dezelfde dierenarts in ons dorp. Met al onze katten en andere beesten. Het is een hele goede dierenarts en we zijn altijd nog tevreden over hem geweest (bijna altijd). Tot eigenlijk de laatste paar keren.

Frodo is helaas al een aantal keer bij de dierenarts geweest ivm wat medische problemen. Eerst zijn gebroken pootje. Toen hadden we echt helemaal geen problemen met de dierenarts en alles ging prima. Daarna kreeg hij een vervelende uitslag op zijn buik/borst/lies. Hiervoor moest hij naar de dierenarts en dit bleek een allergische reactie te zijn ergens op.
Toen we hiervoor naar de dierenarts gingen moest Frodo natuurlijk even zijn buik laten zien zodat de dierenarts het goed kon bekijken. De dierenarts en zijn assistente pakte Frodo bij zijn poten vast en draaide hem zo op zijn zij. We stonden echt versteld van deze aanpak want dit is echt nergens voor nodig! Frodo uiteraard al helemaal in het topje van het stressniveau. Goed, buik gecheckt, conclusie getrokken, klaar. Daarna moest hij nog even een neusspray voor de kennelhoest. Ook zit ging weer erg hardhandig. Snoet vastpakken zo stevig als maar kan en dat wilde Frodo dus niet. Hij ging happen en moest een snoetje om (zo`n muilkorfje. Na nog een flinke worsteling zat het in zijn neus en konden we gaan. Aangezien deze dierenarts is aangesloten bij onze hondenschool heb ik eens gevraagd of dit een normale manier van omgang is. Dit bleek niet zo. Er zijn een boel oefeningen die we doen om zulke aanpak te voorkomen. Nadien nog een paar keer een bezoek gehad wat allemaal prima ging.
Helaas weer tot gisteren. Na die allergie zijn we overgegaan op speciale brokken, dit hebben we bijna 6 mnd gehad en we zijn zo`n 3weken terug overgestapt op andere brokken, dit mixen we nog zodat hij er aan kan wennen. Helaas heeft Frodo nu een flinke oorontsteking. De dierenarts zegt meteen dat het een chronische oorontsteking is en dat het door de allergie komt. Wij vinden dit nogal een snelle conclusie en eigenlijk zomaar uit de lucht gegrepen. Hoe kan hij zien dat het chronisch is? Hoe weet hij dat het door de allergie komt? (Want zijn andere oor is prima en zijn buik, niks mee aan de hand!)
Ook de aanpak was weer vreselijk! De assistente pakte Frodo METEEN in de houtgreep en weer pikte Frodo dat niet. Vind je het gek?! Frodo hapte naar de assistente waarop zij hem een ENORME correctie gaf! Echt schreeuwen tegen hem en een keiharde NEE. Daar was hij wel even van onder de indruk maar hij liet nog niet toe dat de dierenarts in zijn oor kon kijken. Wij kijken regelmatig in zijn oor dus toen mijn moeder even in zijn oor keek, heel rustig en zonder vastgrijpen, liet hij dat prima toe. Dat ging echt perfect. De dierenarts snel erbij en kijken, klaar.
Daarna was het dus meteen, ja is van de allergie en het is chronisch.

Nu zitten wij dus echt met een paar vraagjes.
Kan een dierenarts meteen zien dat het chronisch is?!
Wat moeten wij nou met deze aanpak van deze dierenarts?
De dierenarts zegt, teruggaan op het speciale voer, en na 2 weken over op (let op!) het voer van AH of Bonzo!. Onze oren stonden echt te klapperen maar goed. Moeten we deze raad echt serieus nemen? Wij hebben namelijk zoiets van, Jarco (de nieuwe brok) is een super brok, niks mis mee. We gaan daarom liever door met deze brok en na die 2 weken kijken of het over is, zo ja, dan ligt het niet aan de brok, zo niet, dan moeten we echt over op het speciale voer. Wat vinden jullie?

Sorry dat het zo`n enorm verhaal is. Ik hoop dat het nog een beetje duidelijk is. Ik hoop graag op een boel goede reacties!


Oh trouwens, Frodo heeft wel een soort spray/zalf gekregen voor in zijn oor.

Groetjes Jannie en Wendy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oh Oh Dierenarts :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Even nog een aanvulling.

Als wij nu dus inderdaad de raad opvolgen van de dierenarts, dan komen we er eigenlijk niet achter wat nou de oorzaak is van de oorontsteking.
Gaan we terug naar de speciale brok en we hebben die zalf, dan heb je 2 dingen.
Ga je niet terug naar die speciale brok maar gewoon met Jarco, dan kunnen we er dus achter komen waar de oorzaak ligt.
Daarom dus onze twijfel over de brok.

muis (Gast)

als ik even als eerste reageer op de oorontsteking... Mocht die gerelateerd zijn aan de allergie, dan zou ik ik zeker niet te lang blijven tobben. Ik zou direct over stappen op voer waar je hond het goed op heeft gedaan ten tijde van de allergie op zn buik. Anders houd je het in stand. Mijn hond had ook heel lang een reactie in de liesstreek en ik heb een keer antibiotica gehad voor hem, maar bedacht eenmaal begonnen ook, dat de oorzaak niet aangepakt werd. Nu hij op vers voer staat, heeft hij nergens problemen meer van. Mijn advies zou zijn dus, om lekker op vers over te stappen. Dan kan de allergie ook niet op een andere plek zn uitweg vinden.

Over de manier van aanpak bij de DA... raar dat hij niet aangeeft, wat hij gaat doen. Mijn andere hond is onwijs angstig bij de DA, dat meld ik al bij het maken van de afspraak. Ze nemen dan juist alle tijd voor haar. Zou als ik jou was, de DA er eens naar vragen over zijn acties. Dan is hij in ieder geval bewust van dat het niet jouw manier van aanpakken is.

Hoop, dat je hond snel weer hersteld is en jeukvrij is. Ik zie het aan mn andere hond hoe blij en vrolijk hij nu door het leven gaat.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Hallo Muis,
Als we zien dat de oorontsteking niet over gaat gaan we natuurlijk meteen over op voer waarmee het beter zou kunnen gaan.
Het probleem is dat we dus niet kunnen weten of het nou aan de allergie ligt of dat het "gewoon" een oorontsteking is.
Daar kunnen we ook niet achter komen (vinden wij) als we nu meteen al teruggaan op dat speciale voer.
We hebben inderdaad tegen de DA gezegd dat we het voer wel erg duur vinden en we anders misschien over gaan op vers.
Dit is nog even afwachten.
Bedankt voor je snelle reactie.

Anoniem (Gast)

graag gedaan! :-D :-D :-D

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Verder niemand een reactie? :'(

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Vreemde aanpak van de dierenarts, bij een angstige hond kun je het beste wat hondvriendelijker optreden. Ook het voer dat hij adviseerde is niet bepaald geweldig te noemen.

Over die allergie: Het zou best kunnen dat je hond mineralen-tekort heeft, dat veroorzaakt ook vaak huid- en ontstekingsproblemen. Het geven van een lepeltje zeewier -dagelijks door het voer- kan die tekorten heel goed aanvullen. Het kan ook helemaal geen kwaad en is heel goed voor huid, haren, gewrichten en de algehele conditie. Een zeer prettige bijwerking is dat de hond ook minder snel last krijgt van vlooien en dat de zogenaamde "hondenlucht" afneemt. Het duurt wel een paar weken voordat je de resultaten ervan bemerkt.

Ik ben het meest te spreken over 'Algolith' van het merk Beaphar. Als een dierenwinkel het niet in voorraad heeft, kunnen ze het meestal wel bestellen.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Weg bij die DA!!
Zo hoor je niet met honden om te gaan. Een van onze DA's was ook zo, gelijk Mexx een snuitje omdoen waardoor hij helemaal hysterisch werd en hem in de houdgreep.
Goddank is ze nu weg en is de leuke overgebleven.

De oorontsteking kan van het voer komen. Ik zou idd even terug gaan op het andere voer en kijken of het beter gaat, maar tegelijk ook bij een andere DA toch wat med halen.

En daarnaast dus idd niet het voedingsadvies opvolgen. Als hij het op die brok goed deed laat je hem daar op. Evt ga je over op een andere natuurlijke brok of versvoer.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik vind het heel knap als een DA kan zeggen dat iets chronisch is! Of er moet echt een afwijking zijn waardoor de klachten ontstaan en niet snel weg zullen gaan. Wat ik verder denk, is dat jouw DA eigenlijk een vee-arts is en een praktijk voor kleine huisdieren erbij heeft. Een vee-arts gaat met een heel ander gevoel om met kleine huisdieren! Die zal ook makkelijker een hond in laten slapen bij wijze van...Ik zelf ga naar 2 DA-en. Voor de prikjes gaan ze bij mij naar een DA, die overdag dus vee-arts(varkens, koeien, kippen ed) is en voor speciale dingen gaan ze bij ons naar de kliniek. Die zijn fulltime bezig met kleine huisdieren! Ik heb het bij die ene DA (Vee-arts) meegemaakt dat ik daar kwam met mijn vorige hond. Die had zijn achterpoot gebroken. Hij voelde wat aan die poot en zei..."neem hem maar weer mee naar huis. Dat groeit vanzelf weer aan elkaar." Ik zelf had er geen rust in en ging een dag daarna naar de kliniek. Deze DA maakte direct een foto en vond het vreemd dat onze eigen DA geen foto had gemaakt, maar oordeelde op gevoel! Uit de foto's bleek dat wij de keuze hadden "amputeren of opereren". Het zou anders nooit meer goedkomen met die poot! Nou natuurlijk hebben wij hem laten opereren à 2000 gulden toendertijd, maar je kunt wel op 10 vingers natellen dat ik daarom nu heel anders over die andere DA (veearts) denk. Wat ik in jouw geval zou doen, is toch even een andere DA raadplegen. Als deze DA dan hetzelfde zegt, dan weet je in ieder geval dat je jouw andere DA kan vertrouwen.

Groetjes Monique

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Nee dit is niet normaal! Ik had m'n hond gelijk weer mee terug genomen. Beetje schreeuwen tegen je hond en in de houtgreep leggen, bah zeg! :'(
Ik zou absoluut geen voedingsadviezen van dierenartsen opvolgen, want zij weten hier vaak helemaal niets van. Je kunt weer even terug naar het dieetvoer om te zien of dit verbetering laat zien, of over op een geperste brok of vers vlees... maar zeker niet op Bonzo of AH-voer... Gelijk een andere dierenarts zoeken!

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn 3 doggies

honden foto van wil geen lid zijn

sorry maar zou meteen stoppen bij de dierenarts. als bij indy iets moet gebeuren mag ik haar vasthouden zodat de arts kan kijken. Als ze zouden flikken bij indy wat jij beschrijft dan had ik haar meteen opgepakt en was ik weg geweest. (niet vervelend naar jou bedoelt hoor) maar ik bedoel hier mee te zeggen dat was jou dierenarts doet echt belachelijk is!! heel rap een ander zoeken. zo doe je dat bij kleine kinderen toch ook niet! tenzei het natuurlijk niet anders kan maar eerst probeer je weet ik hoeveel andere manieren hoor!!

honden page profiel dogloverdoglover 3 doggies

honden foto van doglover

Reageer alleen even op de manieren van de dierenarts.
Wij hadden al vele jaren dezelfde arts en deze gaat zacht te werk maar na een aanrijding kwam onze hond elders terecht.
Overdonderd waren we toen we zagen hoe deze te werk ging!
We namen dezelfde dag contact op met onze eigen arts en deze kende het wel maar verzekerde ons dat de hond nergens anders een goede kans had op overleven.
De arts waar we terecht gekomen waren met de ambulance bleek als beste van de gehele regio te boek te staan.
Op de derde dag na het ongeluk kregen we les hoe we met de hond moesten lopen.
Op dat moment had ze een 4-voudige bekkenbreuk,geopereerde voorpoten met pinnen er in en vele wonden op de huid.Ze had wel pijnstillers maar je zag haar lijden.
De arts trok haar voort en dwong haar te lopen en ik ben geschrokken weggelopen.
Later bleek dit toch echt de enige manier te zijn om de hond niet kreupel te laten worden.
Hij kreeg gelijk en de hond genas volledig en leefde hierna nog 9 jaar.
We zijn wel zo snel mogenlijk weer naar de ons zo vertrouwde arts terug gestapt.
Dit alles speelde overigens ruim 9 jaar geleden en er zal nu hopelijk een andere methode zijn.
Om kort te gaan zal het dus een enkele keer goed zijn dat een arts zo radicaal te werk gaat maar als baasje kan je dat maar beter niet zien.
Onze dochter heeft jaren gewerkt als asssistente ( bij verschillende artsen) en die zegt nog steeds dat het maar goed is dat we niet alles te zien krijgen.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Bedankt allemaal voor de reacties.

Een andere dierenarts zou kunnen alleen is dat nog best lastig.
De volgende keer dat we daar heen gaan, ga ik het echt heel duidelijk aangeven. We zorgen dan zelf wel dat hij rustig blijft en dat hij niet weer zo aangepakt wordt. Is gewoon echt niet nodig.
Ook ga ik komende zaterdag nog wat advies vragen op de hondenschool.
Het "vervelende" is, is dat er bij die dierenarts meerdere artsen zijn. Volgens mij een stuk of 3/4.

Over het voer.
We gaan even een paar dagen terug en kijken dan hoe het verbeterd, dan kijken we of we op ander voer overgaan, naar de Jarco bijv. Mijn moeder belt misschien nog even naar de DA met wat vraagjes.

Ook ga ik straks naar een dierenwinkel om te kijken voor 'Algolith' van het merk Beaphar wat Marianne voorstelde.



honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

de dierenarts kan zeker weten niet weten dat het een chronische oorontsteking is want chronisch betekend dat hond/mens langer dan 6 weken een bepaald probleem heeft en dit altijd blijft houden. dus als je hond over een jaar nog steeds elke keer oorontsteking heeft ja dan heeft hij het chronisch maar nu niet.

ik zou gewoon de medicatie van de DA gebruiken en op het voer blijven wat je nu hebt want het helpt goed tegen de allergie. de oorontsteking kan puur toeval zijn en om je hond dan weer op ander voer te zetten voor niks dat zal ook niet bevordelijk zijn.
helpen de medicijnen niet dan kan je altijd nog over op ander voer. vind het allemaal een beetje vreemd wat de DA beweerd.
en BONZO of AH voer???? zou ik niet doen. dat valt me wel meer op dat dierenartsen zich vaak niet verdiepen in honden voeding naast wat hun zelf te koop hebben. overigens de uitzonderingen daar gelaten.

honden page profiel SandraSandra 3 doggies

honden foto van Sandra

Wat een hork van een dierenarts of eigenlijk assistente als ik zo tussen de regels door lees. Hou goed voor ogen dat je zelf weet wat het beste is voor je hond, dus bescherm je kanjer ook tegen zichzelf en vooral tegen dit soort mensen. Zelf laat ik eigenlijk nooit een assistent mijn hond vastpakken en sta ik zelf klaar bij de tafel om in te grijpen.

Grijp ook direct in als jij vind dat het te ruig gaat een kind laat je bij de dokter toch ook niet molesteren.

Veel succes.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

zoals je misschien wel weet is skinny een "scheitlijster"door haar verleden
zo ook bij de Da,zodra we uitstappen heeft ze het al in de gaten
bij ons in het dorp is eigelijk de dependance(heeft een half uur per dag spreekuur
elke dag is er dan een andere DA(wel vaste dagen)
zijn 2 oudere DA die al jaren in het vak zitten(heeft skinny het dus niet zo op)
de laatste keer was er een jonge vrouwelijke Da,zo lief voor skinny(die was al in paniek omdat er een stuk of 4 honden in de wachtkamer zaten)
mocht haar op de arm vasthouden voor de prik,ging heel goed,skinny kreeg nog een koekje(wilde ze niet hoor)
mocht er aan de achterkant weer uit,hoefde ik niet weer voorbij de honden

toen dacht ik wel even ,zo kan het dus ook

gr liesbeth

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

er zit heel veel verschil in dierenartsen. ik heb eentje gehad waarbij quey perse op de behandeltafel moest terwijl hij hoogtevrees heeft. toen hij dus echt tegen spartelde en ze met alle moeite hem op die tafel wouden houden hebben ze het al snel opgegeven en hem op de grond laten staan. eenmaal op de grond wou die niet liggen omdat hij alleen nog maar oog had voor die vaccinatie spuit. toen hebben ze gewoon 1 van zijn voorpoten gepakt die onder hem door gehaald zodat hij wel om moest vallen. nou sorry. voor ik er erg in had was het al gebeurt en had het helemaal gehad met die arts. had de neiging om gewoon weer met hem weg te lopen maar ben toen maar bij hem gaan zitten en die arts heeft hem snel die spuit gegeven. anders moest hij al die ellende doorstaan voor niks. spuitje zelf ging goed en ben toen snel weg gegaan. ga nu naar de zelfde DA keten maar dan in dorp hiernaast.
daar hoeft hij niet op de tafel en mag ik hem zelf laten liggen, zitten wat maar nodig is en zegt ze altijd zeg maar als jullie er klaar voor zijn. dit gaat perfect en quey vind de dierenarts al een stuk minder eng.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ooronsteking zijn hééél vaak voedinggerelateerd..!!

Waarom ga je geen vers voeren..?

Of een brok zoeken die geen granen, geen kip, geen ei, geen rund bevat..

Het kan zijn dat je hond een glutenallergie heeft..
Het kan zijn dat jij een allegie heeft van rundvlees..
Allergie voor ei en of voor kip..

En zijn inmiddels veel voedingen te vinden zonder deze toevoegingen..


http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/forza_10/29342#compos
ition


Misschien het proberen waard..
Dit is toch een drama voor je hond, steeds zo'n oorontsteking en dan ook nog zo'n nare behandeling..


Ook een klass. veterinair homeopaat kan de ooronsteking verhelpen

Wil je meer weten of een goed adres dan lees ik dat wel in een pb.

Lieve groet, Ilja

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

nee dit is zeker niet normaal ik zou overstappen, het lijkt mij dat chronisch, het wordt zegt het al altyd is en dus ook vaker voorkomt dan 1x. ik vroeg me af wat je beboeld met houtgreep, want ik ken wel een houtgreep voor honden maar daar bij pak je ze vast in de zijkant van de nek terhoogte van de oren en op druk je met de duimen op de bovenkant tussen de oren, zo dat jij alleen de kop kan draaien, dat kan bijten voorkomen, maar dat vind ik niet angstaanjagend want je pakt ze niet hard handig vast maar neemt alleen zo de controle dat ze niet onverwachts draaien..........
groetjes joyce

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dat vind ik inderdaad geen normaal gedrag richting hond. Het ruwste wat ik bij onze dierenarts heb meegemaakt is de voorpoot van de hond vasthouden zodat hij deze niet terug kon trekken terwijl de arts een verdovingsprik gaf.

honden page profiel Olga met Nera en SammieOlga met Nera en Sammie 3 doggies

honden foto van Olga met Nera en Sammie

Als er een andere DA in de buurt is, zou ik maar gauw naar een ander gaan. Zo ga je niet met een hond om.

Ik hoop, dat die oorontsteking gauw over gaat.

Liefs

Olga

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer 3 doggies

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Ik sta versteld van de aanpak van de DA. Natuurlijk kan een duidelijke en konsekwente aanpak bij een hond zorgen voor minder stres , maar wat hier gebeurd lijkt mij stres te veroorzaken zeker als jullie weten dat een andere aanpak goed bij haar werkt.
Dit moet je duidelijk maken aan jou DA en als hij hier niets mee doet ja dan zou ik toch een ander nemen.
Succes met het Begeleiden van je DA.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oh Oh Dierenarts :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^