Rare duimnagel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SjefSjef

honden foto van Sjef

Een van mijn Beagles heeft een duimnagel die er erg raar uit ziet. Ik mag er ook niet aanzitten. Iemand een idee wat hier gaande is? Dat stukje wat onder de nagel lijkt te zitten is geen weefsel, het is ook gewoon hard. Het lijkt haast alsof er een nagel onder de nagel groeit?

De grote nagel is wat gescheurd, maar dat is het wel vaker. Uiteindelijk valt het dan uiteindelijk wel af. Dit is weer nieuw

Foto: http://www.tozz.nl/temp/jazz.jpg

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Dit lijkt me niet goed.
Het lijkt wel een dubbele huberstklauw...(als dat het is, kan het totaal geen kwaad)
Ik zou het verder echt even niet weten en hoopt dat iemand anders op HP je goed advies kan geven.

honden page profiel SjefSjef

honden foto van Sjef

Een hubertusklauw is (volgens Google) altijd op de achterpoort? Dit is d'r voorpootje. Ze heeft dit ook niet altijd zo gehad. Het is pas sinds kort.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Beste Sjef, waarom niet even nalaten kijken door een dierenarts?door een schermpje kunnen wij niet kijken. en de meeste van ons zijn geen dierenarts, veel pleziernog met je hond.Hein.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Zou ik zeker door de dierenarts laten bekijken hoor.
Lijkt inderdaad 2 nagels over elkaar ofzoiets, heb het nog niet gezien.

Ik hou de duimnagels wel korter. Als ze zo rond komen te staan, kunnen ze makkelijker ergens blijven achterhangen.
Charlie heeft wel witte duimnagels en ik kan het leven zien, dus ik knip kleine stukjes af.
'k Zou echt ermee naar de dierenarts gaan, kan hij zeggen wat het is en wat je ermee moet doen.

honden page profiel SjefSjef

honden foto van Sjef

De reden dat ik niet direct naar een DA ren is dat ik liever niet voor elk dingetje dat ik niet herken naar de DA ga. Daarvoor is dit forum toch ideaal? :-) Een DA kan er ook niet zoveel aan doen behalve de nagel afknippen. Was gewoon even benieuwd of iemand dit herkent. Voor mij was het nieuw.

Ik heb een klein stukje van de bovenste (de grootste) nagel afgehaald en daar lijkt geen leven meer in te zitten.Ik vermoed dat het onderste stukje (wat iets roder lijkt) het leven is en dat de rest van de nagel dood is en er eigenlijk gewoon af moet.

Zal eens kijken of ik er nog wat vanaf kan krijgen.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Dit is het leven dat naar buiten groet doordat de nagel is ingescheurd.
Wanneer het mijn hond was ging ik hiermee naar de dierenarts hoor want dit doet pijn.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik ben geen expert maar het lijkt alsof het 'leven' buiten de nagel ligt... Ik zou hier zeker mee naar de DA gaan, het leven in een nagel word normaal beschermd door de nagel zelf en het is bijzonder pijnlijk voor de hond als bijvoorbeeld met nagelknippen in het leven word geknipt. Kun je nagaan hoe pijnlijk het is als het leven helemaal nergens door beschermd word... Je kunt echt maar beter naar de DA gaan, dit lijkt me niet iets waar je je hond mee moet laten lopen...

honden page profiel SjefSjef

honden foto van Sjef

Dit medisch wondertje heeft al zoveel dierenziekenhuizen gezien en al zoveel pijn gehad dat ik wel weet wanneer ze pijn heeft. Dat heeft ze nu absoluut niet. Ze lijkt er weinig cq. geen last van te hebben, ik mag welliswaar niet aanzitten maar dat is misschien omdat ik er zo mee bezig ben. Als ik het toch aanraak heeft ze geen pijn, maar ze trekt d'r pootje weg. Doet ze ook bij d'r andere poot.

Ik denk inderdaad dat de oude nagel "dood"/afgebroken is en dat er een nieuwe nagel groeit. Het leven dat je ziet is wel omringd door nagel, alleen een heel dun laagje. Het leven ligt dus niet bloot. Doordat de nagel zo dun is lijkt het nog wat rood maar het bloed niet. Op de foto komt een ander stukje rood omdat er wat rode stof van d'r kleed tussen zit. Ik heb de loszittende "schilvers" van de oude nagel een beetje verwijderd en nu zie je inderdaad heel netjes dat het leven buiten de nagel groeit.

Ik wacht nog even af of de oude nagel er binnenkort afvalt (ik zie eigenlijk niet waar dat nog aan vast zit) en of dan alles weer goed gaat. Anders maar even naar de DA als er geen verbetering optreed.

Dank voor de reacties :-)

Volgende forumvraag: Snuit gezwollen en lusteloos.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^