Zaza (16,5 jaar) donderdag gebitsbehandeling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Het is weer zo ver, Zaza moet donderdag weer naar de dierenarts voor haar gebit. De laatste jaren gebeurt dit met regelmaat en heeft ze niet meer zo heel veel tanden/kiezen over, maar nu zijn ze weer heel erg vies en omdat het ook weer gaat ontsteken moet ze weer onder narcose. Ik poets de tanden van de honden zoveel mogelijk, maar zaza heeft toch echt een naar gebit.

Het blijft toch wel erg spannend en hoe ouder ze wordt hoe spannender het voor mij ook wordt. De vorige keer kon ze maar moeilijk weer warm worden na de narcose, dus we zijn alweer allemaal dekentjes aan het sparen. Ook al een beetje aan het rondkijken voor een kruikje ofzo, maar misschien doe ik ook wel gewoon wat warm water in een fles met een handdoek eromheen.
Hopelijk komt ze er goed doorheen, want we kunnen haar nog zeker niet missen en hoewel ze ouderdomsklachten heeft (hele erge staar en slecht horen) gaat ze nog kwispelend door het leven en willen haar daardoor nog zeker niet missen.

Duimen jullie voor haar donderdag?

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

ja duimen draaien hier ;-)

honden page profiel Greta en DiazGreta en Diaz 3 doggies

honden foto van Greta en Diaz

Wij duimen mee met jullie voor Zaza!

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Hier wordt geduimd voor je lieve schat ;-) ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

dankjulliewel!!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik duim voor Zaza!

zo'n mooie leeftijd wauw!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik duim zeker mee! Zal wel spannend voor je zijn. Wat een mooie flinke meid. Wensen van hieruit dat het allemaal heel goed verloopt.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik ga zeker duimen voor je.

Mischien nog wel even een tip voor die warme fles waar je een handdoek overheen wilt doen.
De handdoek kan vaak van zijn plek afschieten.
Je kan er ook een grote sok (van je man...zijn zeker groot genoeg;-)) om de fles heen doen.
Als de fles dan rolt, hoef je jezelf geen zorgen over te maken dat de doek loslaat.
En is de fles te warm, kan je zelfs 2 sokken over elkaar heen doen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Ik ga zeker duimen voor je.

Mischien nog wel even een tip voor die warme fles waar je een handdoek overheen wilt doen.
De handdoek kan vaak van zijn plek afschieten.
Je kan er ook een grote sok (van je man...zijn zeker groot genoeg;-)) om de fles heen doen.
Als de fles dan rolt, hoef je jezelf geen zorgen over te maken dat de doek loslaat.
En is de fles te warm, kan je zelfs 2 sokken over elkaar heen doen. "


Dat is een hele goede tip! Dankjewel!
En de rest ook bedankt voor de lieve berichtjes!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Vanmorgen heb ik zaza weggebracht. Vandaag dus een spannende dag, maar ik heb er wel vertrouwen in. Haar hart is nog even goed beluisterd en die klonk nog heel goed. Gelukkig geen ruis of iets dergelijks te horen. Daarna het kalmeringsprikje waardoor ze rustig (maar wel luid snurkend) op mijn schoot in slaap is gevallen. Toen hebben we haar in haar opname hokje gelegd met een extra dekentje erbij. Bij thuiskomst waren Jayla en Masha druk naar haar op zoek. De zullen vast ook blij zijn als zaza vanmiddag weer thuis is. Waarschijnlijk mogen we haar weer vroeg halen. Zaza zet het altijd op een krijsen als ze weer wakker wordt en dan mag ze snel naar huis. Voordeel van een klein hondje die je zo op je arm naar huis kunt dragen. 

Straks dus even een mooi plekje voor haar maken. Lekker warm en een hekje zodat jayla en masha er niet bij kunnen. Dan kan ze rustig wakker worden.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Duim voor je dat alles goed gaat...hopelijk kan je Zaza snel weer halen!

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

altijd spannend als een hond onder narcose gaat,en een oudje helemaal,skinny heeft ook niet zo'n best gebit,heb nu zelf een schrabbertje gekocht,om het gebit een beetje schoner te houden

wilde haar niet weer onder narcose,maar ja toen had ze verleden week dat bultje en heb je geen keus,viel me tegen,2 jaar geleden heeft ze ook nog een gebitreiniging gehad,mocht ik haar om 13.00 al weer halen,nu om half 4 en lag ze nog languit,gelukkig geheel hersteld

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" altijd spannend als een hond onder narcose gaat,en een oudje helemaal,skinny heeft ook niet zo'n best gebit,heb nu zelf een schrabbertje gekocht,om het gebit een beetje schoner te houden

wilde haar niet weer onder narcose,maar ja toen had ze verleden week dat bultje en heb je geen keus,viel me tegen,2 jaar geleden heeft ze ook nog een gebitreiniging gehad,mocht ik haar om 13.00 al weer halen,nu om half 4 en lag ze nog languit,gelukkig geheel hersteld "

Ja ik heb ook zo'n schraper, maar op een gegeven moment heeft dat geen zin meer. Ik gebruik het vooral om af en toe iets weg te halen, maar wil het ook niet te vaak gebruiken (dan maak je het glazuur kapot)
Nu vanaf vandaag weer proberen het tanden poetsen vol te houden. Ik probeerde dat de vorige keer ook, maar toen is het na een tijdje toch weer minder geworden.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Zaza is weer thuis. Het is een flinke ingreep geworden want naast het schoonmaken moesten er een aantal tanden/kiezen uit waarvan er een aantal nog wel heel stevig vast zaten en waarvan de wortels vergroeid zaten met de tandkas. Hierdoor moest er echt open gesneden worden, dus een flap van het tandsvlees open en daarna weer dichtgehecht. Omdat ze al zo oud is en de vorige keren ook heel snel koud werd hebben ze haar in allerlei dekentjes en op kruikjes gelegd, maar ook nu was ze aan het einde 34 graden. Dus in het hokje snel weer met allerlei kruikjes en dekentjes en toen we haar mochten ophalen gelukkig weer 38,1 graden.
Ze is nog heel erg moe, en moet thuis echt even bijkomen. Jayla en masha waren dol enthousiast om haar weer te zien, daarom hebben we een hekje voor haar gedaan zodat ze er even niet bijkunnen. Zaza moet nu eerst even rustig wakker worden. (dus nu heeft jayla het haar taak gemaakt om haar te beschermen en ligt ze constant voor het hekje.

Wij doen in ieder geval ons best om haar warm te houden:

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Fijn dat Zaza weer thuis is en alles goed is gegaan. Verwen haar maar even extra ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Gelukkig dat ze weer thuis en wakker is. altijd een beetje eng als ze ouder worden en onder narcose moeten.Houd haar maar lekker warm dan gaat het snel wel weer beter. ;-)

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Fijn dat Zaza weer thuis is, hoop dat ze snel weer opgeknapt is. Aan de goede zorgen zal het niet liggen ;-) Beterschap ;-)

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Fijn dat ze weer thuis is beterschap voor de oude tante.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

fijn dat ze weer thuis is,

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Even een update-je.. Gaat ondertussen echt al super. Vanmiddag sprong ze opeens op uit haar mandje en ging ze wat rondlopen.. heel wiebel nog, maar toch.. Ze is een paar keer naar buiten gegaan (naar onze tuin) om een beetje rond te snuffelen en te plassen. daarna binnen wat gedronken en toen vooral veel rondgelopen achter onze andere honden aan.. Ik denk dat ze vond dat ze wel genoeg geslapen had voor vandaag. nog een paar keer weer op haar plekje gelegd, dan ging ze wel weer kort slapen, maar was ze het al snel zat en ging weer door het huis snuffelen.
Ik had nog een aantal van dat natvoer (maaltijdzakjes) Staat op dat het een complete voeding is en het is nog graanvrij ook, dus heb haar daar wat van gegeven. Het werd met smaak opgegeten. Ik heb haar niet veel gegeven, eerst maar dit kleine beetje verwerken. Na die narcose kan ze nog misselijk zijn, en het lijkt me heel vervelend als ze moet overgeven met dat zere bekje.
We staan dus eigenlijk een beetje te kijken hoe goed het gaat. de vorige keer duurde het heel lang voor ze bijgekomen was en nu gaat het nu al zo goed, terwijl er qua ingreep veel meer is gedaan dan de vorige keer (zwaardere ingreep en langer bezig geweest)

Ik heb er dus alle vertrouwen in.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Fijn dat het goed is gegaan.
Verwarm haar maar lekker. ;-)

Volgende forumvraag: Rare duimnagel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^