Herders.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Just The Max   Just The Max 2 doggies

honden foto van Just The Max

en wat dacht je van een lieve herplaatser? Er zijn zo veel herders in de asielen. Maar dan heb wellicht geen stamboom... Wat je ook kiest: Veel succes en sterkte met het verwerken van je verdriet! Ik ben zeker dat je toekomstige hond het super bij je zal hebben! ;-)

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Nou hier ben ik even heel blij met mijn tervuerense! Vier kids hier als logeetjes, en niet de rustigste... 
Heerlijk stabiel, reageert er niet vervelend op, heel fijn... Ken natuurlijk zijn achtergrond niet... Dus dit is echt heel fijn! Net twee maanden uit het asiel, en dan zo reageren op alles!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" en wat dacht je van een lieve herplaatser? Er zijn zo veel herders in de asielen. Maar dan heb wellicht geen stamboom... Wat je ook kiest: Veel succes en sterkte met het verwerken van je verdriet! Ik  ben zeker dat je toekomstige hond het super bij je zal hebben!  ;-) "


Rex was een herplaatser. Geen spijt van gehad, maar ik weet niet of ik zo snel weer een hond zal overnemen.. Al zit ik ook te denken aan een kruising ODH-bouvier. Als ik die ooit tegen het lijf loop.. ;-) Zolang de ouder dieren maar een stamboom en testen hebben, kleine kans dus.

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Ja, dat begrijp ik volkomen ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ja, dat begrijp ik volkomen  ;-) "


Ik heb toen ook heel bewust voor Dribbel gekozen. Ik heb daar een zoektocht aan gehad van langer als een half jaar, puur om op een zo gezond mogelijke bouvier uit te komen.. Meer eisen als dat had ik niet en dan toch langer als een half jaar moeten zoeken..
Nu heb ik een geweldige hond aan haar. Ze is de eerste hond die ik echt van pup af aan heb opgevoed. Dat is heeeeel anders als een hond die op oudere leeftijd bij je komt en vaak verknalt is. Niet dat ik het erg vind om dingen recht te breijen, juist niet, maar ja, weet niet.. Voelt op de een of andere manier niet veilig.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"

Die lijken veel op een Shilo, maar ik zie op google schuine ruggen.. "


.ik heb ook wel moeten zoeken hoor, maar ze bestaan wel duitse herders met rechte ruggen. Vaak lijkt het op een foto ook erger dan het in werkelijkheid omdat ze de hond voor de Foto in deze positie plaatsen.


Sterkte met de hond van je ouders!

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Een witte herder is heel leuk. Maar deze honden ervaart iedereen anders. En ze verschillen  kwa karakter in de verschillende lijnen. Daarom kan ik me niet voorstellen dat er zoveel agressieve witte herder zijn. De mijne is aardig (wel dominant) en de tientallen andere die ik heb ontmoet zijn ook allemaal stuk voor stuk heel lief naar elkaar en mensen.
Er is er eerlijk gezegd maar 1 die ik ken die niet leuk is... maar dat ligt geheel aan de opvoeding door baas bij die hond.

Maar ik geef toe dat ze er zijn. Maar van bijna elk ras zijn er agressieve honden te vinden. Let bij de witte heel erg op uit welke lijn deze komt en je hebt een wereldhond (geloof me witjes zijn echt speciaal)


EDIT: de mijne verhaart trouwens vrij weinig. In de rui periode wel maar even borstelen en het is weg.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Is haar hond geholpen? (of misschien heb ik gewoon geluk, wie weet) "


Ja, volgens mij wel. Hij is een reu.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

.ik heb ook wel moeten zoeken hoor, maar ze bestaan wel duitse herders met rechte ruggen. Vaak lijkt het op een foto ook erger dan het in werkelijkheid omdat ze de hond voor de Foto in deze positie plaatsen.


Sterkte met de hond van je ouders! "

Mmm.. Ok. Kun je wat meer over het karakter vertellen?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Een witte herder is heel leuk. Maar deze honden ervaart iedereen anders. En ze verschillen  kwa karakter in de verschillende lijnen. Daarom kan ik me niet voorstellen dat er zoveel agressieve witte herder zijn. De mijne is aardig (wel dominant) en de tientallen andere die ik heb ontmoet zijn ook allemaal stuk voor stuk heel lief naar elkaar en mensen.
Er is er eerlijk gezegd maar 1 die ik ken die niet leuk is... maar dat ligt geheel aan de opvoeding door baas bij die hond.

Maar ik geef toe dat ze er zijn. Maar van bijna elk ras zijn er agressieve honden te vinden. Let bij de witte heel erg op uit welke lijn deze komt en je hebt een wereldhond (geloof me witjes zijn echt speciaal)


EDIT: de mijne verhaart trouwens vrij weinig. In de rui periode wel maar even borstelen en het is weg. "


Rex was ook wel een dominante hond. Soms vond ik die uitdaging wel leuk, maar soms baalde ik er ook wel van. Als ik dan kijk naar Dribbie: die is zo ongelooflijk makkelijk naar mens en dier..

honden page profiel SammieSammie 3 doggies

honden foto van Sammie

shiloh zou ook ik zeggen :-) daar wordt toch juist erg gelet op de heupen ed?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" shiloh zou ook ik zeggen :-) daar wordt toch juist erg gelet op de heupen ed? "


Wat ik van Joline weet is er wel een kans dat ze heupproblemen ontwikkelen. Er word wel op getest, maar het schijnt wel in het ras te zitten. Maar 1500 euro is mij ook te.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Tuurlijk is er kans het blijven grote honden, maar die kans is zo minimaal dat het zelden voorkomt, en met die honden word uiteraard niet gefokt.
Ze zijn zo oplettend en streng wat betreft de fok eisen dat de kans minimaal is.
Wij zijn hier juist op zoek gegaan naar een herdersoort met een rechte rug en zo goed als geen heup problemen.
vroeger hebben mijn ouders altijd duitse herders gehad, zelfs de laatste komt uit oost duitsland uit een werklijn en die kreeg hd al dan wel op oude leeftijd.

honden page profiel nickynicky 3 doggies

honden foto van nicky

Ook wij hebben juist vanwege het strenge fokbeleid voor de shiloh gekozen.

En 1500 euro is heel veel geld maar als ik, mede, daardoor een gezondere hond krijg heb ik het er graag voor over. Het scheelt me misschien dus ook veel dierenartskosten en veel verdriet.
En als ik het over 12 jaar uitsmeer klinkt het al heel anders ;-)

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow 3 doggies

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

als alles mee zit kwa testen enzo verwacht ik hier over ruim een jaar (kan ook wel 2jaar worden)
een nestje met tessa zij is een kruising duitse/mechelse/hollandse herder, en ik wil haar dan kruisen met een oud duitse herder.;-)
dus mocht je diet een leuke kruising lijkenO-)

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie 3 doggies

honden foto van Marjolijn en Jessie

" als alles mee zit kwa testen enzo verwacht ik hier over ruim een jaar (kan ook wel 2jaar worden)
een nestje met tessa zij is een kruising duitse/mechelse/hollandse herder, en ik wil haar dan kruisen met een oud duitse herder.;-)
dus mocht je diet een leuke kruising lijkenO-) "


.Haha, meer Herder kun je niet wensen!

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Tja, ik zou gaan voor een leukerd uit het asiel/herplaatser, waarvan je het karakter al weet, dan heb je meer kans dat je krijgt waar je naar zoekt dan wanneer je een pup in huis neemt. 

De Zwitserse witte herder, net zoals alle stokhaar en langstokhaar honden, verharen nu eenmaal vrij veel. Onze vorige witte verhaarde erger dan onze huidige, ik weet niet waar dat verschil aan ligt. Charlie verhaarde het hele jaar door, Mike heeft een paar keer per jaar een hevige rui en voor de rest is het een beetje verharing. Bij Charlie moesten we twee keer per dag stofzuigen, bij Mike eens in de twee of drie dagen buiten zijn rui om. 

Ik ben een tijdlang fan geweest van de Shiloh shepherd en ik vind ze nog steeds prachtige honden. Maar die inteelt valt echt niet mee en je kunt nog zo streng zijn met selecteren op HD vrije honden, ziektes hou je niet buiten de deur als je zo dicht bij elkaar fokt. Naar mijn mening is het een kwestie van tijd voordat er overal in het ras ziektes uitbreken. (maar... en dat is mijn bescheiden mening... dat is zo bij elk hondenras O-) Dan heeft de Shiloh als goed punt nog wel dat er af en toe een hond van buiten het ras wordt ingekruist om het ras niet voortijdig te laten uitsterven) 

Wil overigens niet zeggen dat Shilohs (op dit moment) niet gezond zijn. Want dat zijn ze vast wel. In Nederland zit tenminste één goede fokker dacht ik, van de ISSR, genaamd Dutch Pride Shilohs.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Onze Obi verhaart ook vrij veel. In ieder geval meer frequent dan onze westie. (Omvang van de honden is niet echt vergelijkbaar haha). 

Obi is dus ook een Zwitserse herder, stokhaar. Hij is inderdaad wel wat bang aangelegd en zeker een verschil in vergelijking met onze vorige hond, een golden retriever of onze Duitse herder. Maar dit was bij ons wel van te voren bekend voordat we het ras gekozen hadden. Ik heb de cursus er ook op uitgekozen die we zijn gaan volgen zeg maar (kleine groepjes, zodat hij meer rust heeft).  Hij is wat voorzichtiger in de omgang met mensen en vindt niet alle mensen even leuk om daar eens op af te gaan. Socialisatie is denk ik nog belangrijker bij dit ras en het kost ook veel tijd om hem met alles bekend te maken. Zelfs nu zijn er nog dingen waar hij echt niets van snapt op straat (het is hier momenteel één grote bouwput en de machines vindt hij maar niets). Maar z'n gedrag is makkelijk om te buigen dat is dan weer een groot voordeel. Ik denk dat hij altijd wel wat voorzichtiger blijft en dat is niet erg. Z'n moeder is echt een hele lieve (totaal niet bange) hond die heel sociaal is naar mensen. Ik denk dat Obi gewoon wat meer tijd nodig heeft hiervoor... Verder zijn ze echt geweldig natuurlijk, prachtige honden. Mooie ogen zoals elke herder en atletische bouw en een goede rug.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Tja, ik zou gaan voor een leukerd uit het asiel/herplaatser, waarvan je het karakter al weet, dan heb je meer kans dat je krijgt waar je naar zoekt dan wanneer je een pup in huis neemt. 

De Zwitserse witte herder, net zoals alle stokhaar en langstokhaar honden, verharen nu eenmaal vrij veel. Onze vorige witte verhaarde erger dan onze huidige, ik weet niet waar dat verschil aan ligt. Charlie verhaarde het hele jaar door, Mike heeft een paar keer per jaar een hevige rui en voor de rest is het een beetje verharing. Bij Charlie moesten we twee keer per dag stofzuigen, bij Mike eens in de twee of drie dagen buiten zijn rui om. 

Ik ben een tijdlang fan geweest van de Shiloh shepherd en ik vind ze nog steeds prachtige honden. Maar die inteelt valt echt niet mee en je kunt nog zo streng zijn met selecteren op HD vrije honden, ziektes hou je niet buiten de deur als je zo dicht bij elkaar fokt. Naar mijn mening is het een kwestie van tijd voordat er overal in het ras ziektes uitbreken. (maar... en dat is mijn bescheiden mening... dat is zo bij elk hondenras O-) Dan heeft de Shiloh als goed punt nog wel dat er af en toe een hond van buiten het ras wordt ingekruist om het ras niet voortijdig te laten uitsterven) 

Wil overigens niet zeggen dat Shilohs (op dit moment) niet gezond zijn. Want dat zijn ze vast wel. In Nederland zit tenminste één goede fokker dacht ik, van de ISSR, genaamd Dutch Pride Shilohs. "


Daar ben ik dus zo bang voor. Daarom heeft het ook zo lang geduurd voor ik Dribbel tegen kwam omdat er tegenwoordig heel veel inteelt is. Ik heb met 2 inteelt bouviers ervaren dat ze met 3 jarige leeftijd al de pijp uit waren, na een jaren lang ernstig ziekte bed.. Dat wil ik echt niet. Bij hun washet overigens ook geen HD of iets, maar een vergroot hart, volgens het dierenziekenhuis Emmeloord door inteelt. Kort daarna ging de hele fokgroep van die fokker dood als ik mijn pa mag geloven..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" als alles mee zit kwa testen enzo verwacht ik hier over ruim een jaar (kan ook wel 2jaar worden)
een nestje met tessa zij is een kruising duitse/mechelse/hollandse herder, en ik wil haar dan kruisen met een oud duitse herder.;-)
dus mocht je diet een leuke kruising lijkenO-) "


Mmm.. Verleidelijk.. haha ;-) Maar gaan Tessa en de ODH dan ook testen ed krijgen? Ik neem aan dat Tessa geen stamboom of iets heeft?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

En wat dacht je van een Briard....., een herder met een (klein beetje) bouvier uiterlijk :-D

Ok, ze hebben lang haar, maar mijn ervaring is dat ze weinig verharen, absoluut herder gedrag hebben en mits goed opgevoed/getraind, geweldige werkers en huishonden zijn.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" En wat dacht je van een Briard....., een herder met een (klein beetje) bouvier uiterlijk :-D

Ok, ze hebben lang haar, maar mijn ervaring is dat ze weinig verharen, absoluut herder gedrag hebben en mits goed opgevoed/getraind, geweldige werkers en huishonden zijn. "


Die heb ik een keer gezien! Een pupje.. Ik verwarde hem twijfelend met een bouvier pup ;-)
Ik wist niet dat ze een herder karakter hadden.

Zijn het geen energieke honden? Hoe zit het met de gezondheid en leeftijdsverwachting?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Energiek ligt net als bij elke herder soort aan de uitdaging die ze krijgen..., het blijven ten alle tijden werkers.

Hoewel die van onze zwager en schoonzus ruim genoeg had aan zijn normale rondjes en zo af en toe een ritje naast de fiets.
Zij deden verder niets bijzonders met hem, waardoor hij  in zijn jonge jaren wel eens kuren had (weglopen, mot zoeken met reuen, over mijn schoonzus heen walsen)  maar toen ze uiteindelijk doorhadden dat hij door iets meer uitdaging zich veel beter ging gedragen, was het een voorbeeldige huishond die met de meeste honden door 1 deur kon en een heerlijke knuffelkont was.

Hij is uiteindelijk ruim 10 geworden, wat volgens mij voor het ras niet bijzonder oud is

honden page profiel GingerGinger 2 doggies

honden foto van Ginger

Wat betreft het inteelt bij de shiloh, ja het ras moet toch erens uit ontstaan. Het is niet uit de lucht komen vallen en denk dat bij veel rassen het inteeld percentage veel hoger ligt.
Er zijn nu ook veel meer shilohs dus het inteelt word steeds minder.
Het hart word trouwens ook getest bij de shiloh.
Maar voordat er hele speculaties rondgaan over de inteelt bij de shiloh. Zou ik zeggenn vraag het de fokster zelf, zij zal hier duidelijk info over kunnem geven.
Ik vind zelf de shiloh een geweldig en gezond ras, mijn mening. En dat is maar goed ook anders zouden er teveel van rondlopeb wat niet de bedoeling is.
Voor de rest hou ik me mond er maar over, het is niet mijn bedoeling jou topic te vervuilen. Roosje.

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow 3 doggies

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

"

Mmm.. Verleidelijk.. haha ;-) Maar gaan Tessa en de ODH dan ook testen ed krijgen? Ik neem aan dat Tessa geen stamboom of iets heeft? "


.uiteraard gaan bijde ouders hd en ed testen krijgen. Maar tessa heeft geen stamboomnee

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

" Er zijn nu ook veel meer shilohs dus het inteelt word steeds minder.  "


Heel kort nog even reageren op deze zin: over de generaties heen gaat verwantschap nooit naar beneden, altijd omhoog. Een enkele outcross af en toe zal hier niet veel aan veranderen zolang je op dezelfde voet verder gaat. 'Hoe meer honden er worden gefokt, hoe minder het inteelt wordt' gaat dus helaas niet op. 
Ben het trouwens met je eens dat er meerdere rassen zijn met een heel hoog verwantschap en dat er rassen zijn die er slechter aan toe zijn dan de Shiloh wat betreft inteelt. 

Roosje; heb je ook eisen voor het uiterlijk of maakt dat niet uit? Een Hollander vind je niet mooi zei je, wat spreekt je dan wel aan? Een ruwhaar zal het minst verharen denk ik, maar dan wordt je keuze al snel beperkt. In eerste instantie moest ik denken aan een ruwhaar Hollandse herder, bij je beginpost. ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Wat betreft het inteelt bij de shiloh, ja het ras moet toch erens uit ontstaan. Het is niet uit de lucht komen vallen en denk dat bij veel rassen het inteeld percentage veel hoger ligt.
Er zijn nu ook veel meer shilohs dus het inteelt word steeds minder.
Het hart word trouwens ook getest bij de shiloh.
Maar voordat er hele speculaties rondgaan over de inteelt bij de shiloh. Zou ik zeggenn vraag het de fokster zelf, zij zal hier duidelijk info over kunnem geven.
Ik vind zelf de shiloh een geweldig en gezond ras, mijn mening. En dat is maar goed ook anders zouden er teveel van rondlopeb wat niet de bedoeling is.
Voor de rest hou ik me mond er maar over, het is niet mijn bedoeling jou topic te vervuilen. Roosje. "


Omdat ik zo verliefd was/ben op jouw hondje, ben ik het toen uit gaan zoeken en het eerste wat ik vond was dat het ras ontstaan was uit inteelt ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Heel kort nog even reageren op deze zin: over de generaties heen gaat verwantschap nooit naar beneden, altijd omhoog. Een enkele outcross af en toe zal hier niet veel aan veranderen zolang je op dezelfde voet verder gaat. 'Hoe meer honden er worden gefokt, hoe minder het inteelt wordt' gaat dus helaas niet op. 
Ben het trouwens met je eens dat er meerdere rassen zijn met een heel hoog verwantschap en dat er rassen zijn die er slechter aan toe zijn dan de Shiloh wat betreft inteelt. 

Roosje; heb je ook eisen voor het uiterlijk of maakt dat niet uit? Een Hollander vind je niet mooi zei je, wat spreekt je dan wel aan? Een ruwhaar zal het minst verharen denk ik, maar dan wordt je keuze al snel beperkt. In eerste instantie moest ik denken aan een ruwhaar Hollandse herder, bij je beginpost. ;-) "


Tja, wat vind ik mooi.. Da's een moeilijke :p De witte herder vind ik mooi, Duitse herder, Oud Duitse herder, Bouvier, Husky dat soort honden. Husky valt natuurlijk af om zijn karakter, maar ik benoemde die om zijn mooie kop ;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Kortharige Schotse collie? :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ow, nog over die beweging.. Uiteraard lopen we minimaal 4 keer per dag met ze. Meestal 15 tot 30 minuten, soms langer maar zeker niet korter. Minimaal 1x per week een grotere wandeling (40 tot 60 minuten of langer waarbij ze los zijn en mogen zwemmen). Tussendoor lekker spelen in huis en in de tuin. 1x in de zoveeltijd vrij bij mijn ouders door het natuurgebied rennen, spelen, jagen, zwemmen. Geheugen en zoek spelletjes in huis en wanneer mogelijk 1x per week een hondensport.

Het is dus zeker niet zo dat ik niets met ze doe, maar echt een actief ras wil ik niet. Ik voel mezelf namelijk niet zo actief haha. Ik wil niet verplicht zijn om dagelijks weet ik hoe lang te wandelen. Zeker als ik kijk naar hoe ik er nu voor sta na aangereden te zijn geweest.. Ik moet zeggen dat het een uitkomst is om zo'n rustige bouvier in huis te hebben als je zelf minder kunt..

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: puppy registreren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^