Piep...piep...PIEP! om gek van te worden!! en bijten in de borstel!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Volgens mij is Maylo in zijn piepfase gekomen, ik wordt er helemaal gek van.

Hij doet het niet de gehele dag, gelukkig maar wel typisch altijd tussen de tijd van 18:00 en 18:30. Want om 18:30 ga ik altijd met hem wandelen. Hij piept dan gewoon bijna none-stop.

Heel vervelend, maar wat kunnen we nu het beste hier tegen doen? Gewoon negeren? Of steeds 'Stil' zeggen. Want als we negeren dan is het net een piep concert, het gaat van hoog naar laag.

Hij piept puur dan, omdat hij naar buiten wil en dan liefst bij de eerste piep. Ik ben dan zo standvastig want voor mij is 18:30, gewoon 18:30 en niet eerder.

Ook een ander probleempje, Maylo gaat 2x per jaar naar de trimmer voor plukken. Binnenkort wordt hij weer geplukt. Maar ik moet hem zelf ook onderhouden, hij is nu weer lekker pluizig en dan wil ik elke week even borstelen. Gewoon om de dode haren er uit te kammen en dat hij weer netjes er uitziet. Anders ziet hij eruit als een ontplofte schooier.

Maar altijd bijt hij in de kam of in mij (niet hard of erdoor hoor, maar echt corrigerend naar mij toe van laat dat), vooral als ik bij zijn kont, poten, buik en hoofd komt. De rug, nek en zijn flank is geen probleem. Maar de plaatsen waar hij het vervelend vind zitten af en toe kleine klitjes, doe ik dan er uitkam. Ik kan hem goed afleiden met een snoepje, maar ik heb dan wel tientallen snoepjes nodig om hem bezig te houden.

Als ik dan net zijn buik of poten moet doen heb ik beide handen nodig dus ik kan dan geen snoepje vast houden en dan wordt ik of de kam hardnekkig gecorrigeerd.

Ik corrigeer hem dan met een 'Nee'. Ik probeer het kammen zo leuk mogelijk te maken en hij blijft ook altijd gewoon op de plaats staan waar hij moet staan. Maar doordat hij zo doet kam ik hem eigenlijk te weinig, toch houdt het me niet tegen. Ik ben zeker niet bang voor hem en het bijten is niet pijnlijk maar wel vervelend.

Wat kan ik doen om het hem toch prettiger te laten ervaren? Bij de trimmer gedraagt hij zich keurig, maar die heeft ook wat handigere materiaal om hem vast te zetten.

Maar voor de rest doet hij het uitstekend. Lekkere knuffelkont, ondeugend en allemans vriendje
;-)

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

antiklit gebruiken doet het minder zeer. gebruik ik ook bij goku zijn staart en zijn broek. die zitten als ik te lang wacht vol met klitten . even spuiten en het is zo weer los.

honden page profiel Janca & Bailey{Luna  R.I.P)Janca & Bailey{Luna R.I.P) 3 doggies

honden foto van Janca & Bailey{Luna  R.I.P)

Onze luna was een langharige Sint-Bernard en ook bij haar was t borstelen van dr broek en staart niet leuk. Tot ik als tip kreeg om een spuitfles voor de manen en staart van een paard/pony te gebruiken. Even een beetje spuiten, laten inwerken en je gaat er zo met de borstel of kam door heen. Ideaal.
groet
janca

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Oeh, dat is wel een goede tip die ik kan gebruiken voor mijn hond ook. Deze piept niet, maar heeft wel vaak klitten die er moeilijk uit gaan. 

Ik zou je hond alleen een snoepje geven wanneer hij jou niet corrigeert, een klein stukje kammen op de plek waar hij het niet leuk vind, en belonen wanneer hij niets doet... Gaat misschien maar cm voor cm, maar uiteindelijk zullen jullie er beide er beter van worden.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Is het mogelijk om je schema even om te gooien om het piepen voor te zijn? Piept hij om 18:30 nog als je met hem uitgaat? Ik zou proberen te voorkomen dat je toegeeft aan zijn gepiep...

Succes want lijkt me een lastig probleem!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Oe de tip met even natspuiten ga ik zeker opvolgen, kijken als hij dat prettiger vind.

En Kelly, na 18:30 probeert hij het wel, maar als ik hem negeer zoals vandaag, stopt hij wel. Want we gingen naar cursus en dan gaan we wat later en dan op het cursus terrein kan hij even nog rond wandelen en zijn behoeftes doen. Ik merkte dat hij na 18:30 stopte. Dus dat kan ik wel gaan doen, dat ik gewoon iets later ga wanneer hij gestopt is met piepen ;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Okee, misschien het een beetje afwisselen? Misschien bijvoorbeeld een keertje om 17:45 of 17:30 en de andere dag om 18:30? Misschien dat het helpt als hij niet precies weet wanneer het tijd is...?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je hond weet niet dat je je aan een vast tijd houdt, die denkt dat het piepen zin heeft. En dus zal ie het steeds beter doen, piepen dus.
Je kan beter geen vast tijdstip aanhouden en zodra je hond gaat piepen weer demonstratief op de bank gaan zitten. 
Belonen voor niet piepen geeft waarschijnlijk ook snel resultaat en is makkelijker uit te voeren.

Volgende forumvraag: Agressie tegen andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^