Boulab

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ernaerna

Hallo,

Wij zijn op zoek naar een puppy Boulab (kruising Berner Sennen en labrador)
Wie heeft een Boulab? Kunnen jullie iets over het karakter en uiterlijk vertellen.
Ben heel benieuwd naar de diversiteit in deze kruising. Staat beschreven als een hond die het beste van de 2 rassen heeft meegekregen.

Zou graag in contact komen met iemand die een nestje heeft, krijgt of een adres weet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boulab" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

het beste van beide rassen mee gekregen?
sorry dat ik het zeg maar: bullshit!
het is altijd een verassing wat eruit komt, het verschilt per combinatie, per nest en per individu.

Ga alsjeblieft voor een hond waarvan de ouders getest zijn (en je de resultaten mag inzien) of voor een asielhondje. Maar ga alsjeblieft niet bewust naar een bepaalde kruising zoeken.
Berner Sennen zijn geen gezonde honden in het algemeen en het wordt er ook niet echt gezonder op als je ze kruist met een labrador aangezien er net zo goed allemaal erfelijke aandoeningen kunnen worden doorgegeven

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

Boulab? 

Waarom kies je niet voor een van de 2 rassen? Volgens mij zijn beide rassen heel populair in de onverantwoorde fok, en komen er veel ziektes en gebreken voor.

Dus een tip, kies een erkend ras, lees je in bij de vereniging van dat ras.

Labrador:
https://www.nlv.nu

Berner Sennen;
http://www.bernersennen.nl

honden page profiel ..

honden foto van .

Er is niemand die je precieze informatie over zogenaamde 'boulabs' zal kunnen geven. Dit is namelijk een kruising van twee rassen, bij een kruising kan je nooit van te voren weten welke karaktereigenschappen ze nou meekrijgen of hoe ze er precies uit zullen zien. De berner sennenhond is een van de meest ongezonde en doorgefokte rassen die er tegenwoordig zijn, veel labradors hebben tevens een aantal steeds vaker voorkomende erfelijke afwijkingen op hun naam staan. Met een beetje pech zul je met zo'n kruising juist het 'slechtste' van beide rassen meekrijgen. Ik zou zeggen, beter voorkomen dan genezen. De beste tip is om een fokker te zoeken die de ouderdieren grondig test op erfelijke afwijkingen, neem eens een kijkje bij de rasverenigingen van erkende rassen.

Anders is een asielhond of herplaatser misschien een optie? Hun karakter is grotendeels al bekend.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Hier een Boulab,Diesel is inmiddels 4 jaar.

Makkelijk was hij niet de eerste jaren, maar inmiddels een top hond geworden.

Diesel zijn ouders waren wel getest op erfelijke aandoeningen, anders had ik het nooit gedaan.

honden page profiel ernaerna

" Hier een Boulab,Diesel is inmiddels 4 jaar.

Makkelijk was hij niet de eerste jaren, maar inmiddels een top hond geworden.

Diesel zijn ouders waren wel getest op erfelijke aandoeningen, anders had ik het nooit gedaan. "


Zo zou het moeten zijn idd dat de ouders getest zijn. Mag ik vragen waar Diesel vandaan komt? Hebben zij vaker nestjes?

Ben me erg bewust van de risico's daarom ook mijn uitgebreide "research" Ben heel gecharmeerd van de verhalen en beschrijving van de Boulab.
Wellicht te optimistisch beschreven als ik hier de reacties lees.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Er is niemand die je precieze informatie over zogenaamde 'boulabs' zal kunnen geven. Dit is namelijk een kruising van twee rassen, bij een kruising kan je nooit van te voren weten welke karaktereigenschappen ze nou meekrijgen of hoe ze er precies uit zullen zien. De berner sennenhond is een van de meest ongezonde en doorgefokte rassen die er tegenwoordig zijn, veel labradors hebben tevens een aantal steeds vaker voorkomende erfelijke afwijkingen op hun naam staan. Met een beetje pech zul je met zo'n kruising juist het 'slechtste' van beide rassen meekrijgen. Ik zou zeggen, beter voorkomen dan genezen. De beste tip is om een fokker te zoeken die de ouderdieren grondig test op erfelijke afwijkingen, neem eens een kijkje bij de rasverenigingen van erkende rassen.

Anders is een asielhond of herplaatser misschien een optie? Hun karakter is grotendeels al bekend. "


.Dit is nl een kruising van twee rassen. Ja en? 
Een leonberger is een kruising van 4 rassen. Een flatcoatretriever ook iets van 3 of 4 rassen en ga zo maar door. Het is nog geen erkend ras en of het dat ooit zal worden? 
Maar goed, dat is een labradoodle of goldendoodle ook niet. Is het dan verkeerd om voor zo'n kruising te kiezen? Uiteindelijk zijn er heel veel rassen die gekomen zijn door het kruisen.
Ik denk dat als je een pup koopt je altijd voor een pup moet gaan waarvan beide ouders getest zijn. Heb je dan garantie? Nee, natuurlijk niet, maar wel de meeste kans op een gezonde hond.
De berner sennen is momenteel, eigenlijk al best lang niet zo'n heel sterk ras meer. Dat klopt. Misschien wordt de boulab juist wel sterker doordat er een labrador bij in zit. Of je moet kiezen voor een kruising berner x labrador of voor een boulab x boulab weet ik niet. Ik zou in ieder geval nooit via marktplaats zo'n pup kopen.
Succes bij de zoektocht naar een "goede" pup

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Een hond die het beste van de twee rassen heeft meegekregen "

Kan uiteraard.
Alles kan.

Maar wat ga je doen indien je een pup koopt en die heeft nu net per toeval
" Het slechtste van beide rassen meegekregen "

Hangt er net vanaf hoe de genen bij mekaar komen, en er is evenveel kans op scenario twee als op scenario één.

Toch wel even zeeeeeeeeeeeeer goed over nadenken hoor.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik dacht dat 'Boulab' de hippe naam was voor een kruising Bouvier x Labrador?

Overigens is het karakter van een hond (ras of kruising) nooit te voorspellen. Je kunt een idee krijgen van het mogelijke karakter, maar een hond blijft nog steeds een hond, een individu met een geheel eigen karakter.
Net als bij mensen, de ene Hagenees is de andere Hagenees niet ;-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ik dacht dat 'Boulab' de hippe naam was voor een kruising Bouvier x Labrador?

Overigens is het karakter van een hond (ras of kruising) nooit te voorspellen. Je kunt een idee krijgen van het mogelijke karakter, maar een hond blijft nog steeds een hond, een individu met een geheel eigen karakter.
Net als bij mensen, de ene Hagenees is de andere Hagenees niet ;-) "


Ja ik dacht ook altijd dat een Boulab bouvier x labrador was... waar komt die Bou anders vandaan.. Berlab.. Belab klinkt dan logischer haha
.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

bou komt van bouvier bernise ;-)
het is dus wel echt de benaming van berner sennenhond  x labrador

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" bou komt van bouvier bernise ;-)
het is dus wel echt de benaming van berner sennenhond  x labrador "


.Ah oke ;-) benaming klopt dus wel.. maar vind het nog steeds wel een beetje een rare benaming omdat de verwarring met een bouvier dus al snel gemaakt is..

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Eigenlijk net zoiets als de goldador. Kruising golden x labrador. Ik meen dat dit in Spanje al een erkend ras is. Of de puggle mopshond x Beagle. 
Als ze nog niet erkend zijn, dus net als de doodles hoeft het toch niet te betekenen dat het een slechte kruising is? Zo lang de ouders dus maar getest worden. 
Hoeveel doodles worden er nog verkocht waarbij de ouders gewoon alleen een golden en een poedel zijn of een labrador en een poedel. Ik denk nog erg veel. Terwijl dit helemaal niks met de officiële doodles te maken heeft. Daar zitten nog andere rassen bij in. Als ik voor een doodle zou kiezen zou ik dus echt een pup willen van een doodle x doodle.
In Duitsland is de puggle een erkend ras. In Nederland al deze kruisingen nog niet. Ben best benieuwd of een van deze kruisingen ooit een erkend ras gaat worden want zoals ik al eerder zei komen de meeste rashonden van kruisingen. 

Net als hierboven dacht ook ik trouwens dat in een boulab een bouvier zou zitten.....

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Tja, iedere kruising pakt anders uit dus ik denk niet dat je concreet een beschrijving zult vinden van hoe deze kruising is qua gedrag en dergelijke.

Ikzelf zou eerder kijken naar wat je zoekt in een hond, welke rassen passen daarbij en dan op zoek naar een goede fokker. Zo weet je beter wat je in huis haalt zowel qua karakter als gezondheid.

honden page profiel ernaerna

Deze informatie heb ik van i-net,

De geschiedenis
Een Boulab is een kruising tussen een Berner Senner en een Labrador. Het Bou van Boulab komt uit de franse samenstelling van Bouvier Bernois en Labrador. Dit ras wordt ook wel een Labernese (Bernese Mountain Dog) genoemd. De Boulab is ontwikkeled door Eric St-Pierre van de MIRA in Monteregie (Canada). Zijn doel was om een perfecte geleidehond voor blinden en gehandicapten te ontwikkelen. In 1991 zijn ze begonnen met het ontwikkelen van dit ras wat in 2000 tot goede reslutaten leidde.

Karakter eigenschappen
Het doel van de kruising is om de leergierigheid van een labrador te kruisen met het karakter van een Berner Sennen hond. De Boulab is een vriendelijk, gehoorzaam, toegewijd, kalm en intelligent ras. Groter en zwaarder dan de Labrador, en soepeler en beweeglijker dan de Berner Sennen. De Boulab heeft het beste van 2 rassen!

Ook als gezinshond is hij dus heel geschikt. Tegenover kinderen is hij heel geduldig en lief. Naast dat het honden zijn met een goed karakter zijn ze ook waakzaam. Ze laten het weten als iemand niet welkom is door te blaffen.


Duidelijk omschreven dus.........  

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Maar Erna, waarom niet óf de Berner kiezen óf de Labrador? Of een ander ras die in de buurt komt van deze beschrijving? Denk ook aan de erfelijke aandoeningen bij beide rassen. Weinig mensen zullen hun honden kruisen en eerst uitgebreid beide honden screenen.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Kennissen van mij hebben een boulab, echt Een super lieve hond ! Het lijkt eigenlijk gewoon op een Bernie senner alleen dan zo der die dikke vacht .. Maarja hij is wel heel mooi ! ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

"

.Dit is nl een kruising van twee rassen. Ja en? 
Een leonberger is een kruising van 4 rassen. Een flatcoatretriever ook iets van 3 of 4 rassen en ga zo maar door. Het is nog geen erkend ras en of het dat ooit zal worden? 
Maar goed, dat is een labradoodle of goldendoodle ook niet. Is het dan verkeerd om voor zo'n kruising te kiezen? Uiteindelijk zijn er heel veel rassen die gekomen zijn door het kruisen.
Ik denk dat als je een pup koopt je altijd voor een pup moet gaan waarvan beide ouders getest zijn. Heb je dan garantie? Nee, natuurlijk niet, maar wel de meeste kans op een gezonde hond.
De berner sennen is momenteel, eigenlijk al best lang niet zo'n heel sterk ras meer. Dat klopt. Misschien wordt de boulab juist wel sterker doordat er een labrador bij in zit. Of je moet kiezen voor een kruising berner x labrador of voor een boulab x boulab weet ik niet. Ik zou in ieder geval nooit via marktplaats zo'n pup kopen.
Succes bij de zoektocht naar een "goede" pup "


Snap je zelf wel wat voor een vergelijking je maakt? Flatcoated retrievers worden al jarenlang gefokt met een rasstandaard, mensen weten hoe zo'n hond er uit zal zien, hebben al een klein beeld van het karakter ('klein' aangezien elk individu weer verschillend is natuurlijk) en het is bekend welke aandoeningen het meeste voorkomen. De 'boulab' is in veel gevallen gewoon een F1 kruising waarbij je dus eigenlijk een raadseltje mee naar huis neemt. 

Ik heb niets tegen kruisingen -integendeel-, maar wél tegen pretnestjes en broodfok. En bij 'designer breeds' heb je nou eenmaal veel meer kans bij een van deze twee uit te komen dan bij iemand die de ouderdieren laat testen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb er één in de familie dat is  een enorm sterke energie explosie waar te weinig mee wordt gedaan om het in de hand te houden. 
Als Sadi wat groter is willen we hem meenemen om wat energie kwijt te kunnen, hij is wel zachtaardig van karakter maar deuren deurposten zijn gemold  (wat wil je met 4 kinderen in huis en een hond die snel overprikkeld raakt en een hond die niet eens los kan om zijn energie kwijt te raken) Dat laatste willen wij een bijdrage in gaan leveren op de voorwaarde dat zijn baasjes alles op alles gaan zetten om het ook voort te zetten in belang van de hond en hun gezin, want als die explosie energie alleen maar opgeladen blijft worden kan het toch een keer omdraaien naar agressie hoe goed het innerlijk van de hond ook is.

Mijn advies is: denk goed na waar je aan begint, je weet nooit wat de overhand heeft, en stel je erop in dat je dingen moet aanpassen aan de hond die kan wel eens veel meer energie kwijt moeten dan je in voren hebt bedacht. het zijn al snel ook energieke lomperiken die alles van de tafel meppen met die dubbel krachtige staart.

Edit: Gezien het Berner Ras behoorlijk verpest is kan ik me zelf een dergelijke kruising wel indenken.
Maar je kan er met een dergelijke kruising nooit voor zeker vanuit gaan wat je krijgt, is bij gewone rassen al iets dat je niet met zekerheid kan zeggen want er kan er altijd een afwijken, maar bij een kruising is dat lastiger. Je zit met genen, meegekregen van voor ouders en verder uit de lijn die ook nog eens mee gemixt worden. en dan in dit geval ook nog van 2 verschillende rassen die beiden aan diverse kanten doorgefokt zijn. Dus zouden de lijnen waaruit de voorouders komen al perfect moeten zijn. Inclusief de beide ouders die met elkaar gematcht zijn/worden voor een nestje. En dan nog weet je niet welke karakter er bij welk pupje overheerst of dat het karakter bij een enkeling goed gemengd is. Dat zie je niet aan de buitenkant ;-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Snap je zelf wel wat voor een vergelijking je maakt? Flatcoated retrievers worden al jarenlang gefokt met een rasstandaard, mensen weten hoe zo'n hond er uit zal zien, hebben al een klein beeld van het karakter ('klein' aangezien elk individu weer verschillend is natuurlijk) en het is bekend welke aandoeningen het meeste voorkomen. De 'boulab' is in veel gevallen gewoon een F1 kruising waarbij je dus eigenlijk een raadseltje mee naar huis neemt. 

Ik heb niets tegen kruisingen -integendeel-, maar wél tegen pretnestjes en broodfok. En bij 'designer breeds' heb je nou eenmaal veel meer kans bij een van deze twee uit te komen dan bij iemand die de ouderdieren laat testen. "


.Jou vergelijking...

Elke kruising met de Berner, lijkt me gezonder dan de Senner zelf. Natuurlijk met geteste ouders, dat spreekt voor zich. Aangezien zoveel honden ooit ontstaan zijn uit een kruising of mutatie, waarom weerstand tegen nieuwe kruisingen, al zeg je van niet! 

Waarom ervan uitgaan dat die uit pretnestjes of broodfok zouden ontstaan. Elk nieuw ras heeft met "beginnersmoeilijkheden" te maken. Maar beter een nieuw ras, dan een doorgefokt ras met een te kleine genenpool, denk ik.

De doodles, bv, daar zijn ze al meer dan dertig jaar mee bezig.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

Snap je zelf wel wat voor een vergelijking je maakt? Flatcoated retrievers worden al jarenlang gefokt met een rasstandaard, mensen weten hoe zo'n hond er uit zal zien, hebben al een klein beeld van het karakter ('klein' aangezien elk individu weer verschillend is natuurlijk) en het is bekend welke aandoeningen het meeste voorkomen. De 'boulab' is in veel gevallen gewoon een F1 kruising waarbij je dus eigenlijk een raadseltje mee naar huis neemt. 

Ik heb niets tegen kruisingen -integendeel-, maar wél tegen pretnestjes en broodfok. En bij 'designer breeds' heb je nou eenmaal veel meer kans bij een van deze twee uit te komen dan bij iemand die de ouderdieren laat testen. "


.Dat weet ik ook wel. Maar daar is toch ook op kleine schaal ooit mee begonnen? 
Daarbij ben ik ook tegen broodfok en pretnestjes hoor. Het gaat erom zoals ik al aangeef dat je zeker moet weten dat beide ouders getest zijn. Je krijgt er geen stamboom bij. Maar je kunt toch wel om medische verklaringen van alle onderzoeken vragen? Als iemand nu echt boulabs wil fokken en wel de ouders laat testen is het dan zo verkeerd dat je daar een pup uit wil.

Ik wilde alleen maar aangeven dat erg veel rassen uiteindelijk kruisingen zijn. Daarnaast zijn er nog steeds "rassen" en hele populaire "rassen" die niet erkend zijn als ras. Dus daar krijg je dan ook geen stamboom bij. Weet je zeker dat de ouders van bv een doodle getest zijn?  Er zijn zoals ik al eerder aangaf nog steeds zogenaamde fokkers die een poedel kruisen met een labrador of golden en die dan verkopen als doodle. Ja, ze vragen er dan ook gerust de €2000,- voor wat een doodle pup kost. 

Zo zijn er steeds meer kruisingen die behoorlijk populair zijn of worden en natuurlijk is dat gevaarlijk. Maar nogmaals, als je beide ouders overal op laat testen? Ik denk dat de kans op een "slechte" hond dan net zo klein wordt als bij een pup van een erkend ras waarbij de ouders overal op getest zijn.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Ik ben de sukkel die een labradoodle op mp heeft gekocht... Mijn zoontje is allergisch en wij hadden weinig sjoege... hij hebben 4 jaar gewacht met het aanschaffen van een hond. Dom, misschien...  Geen testen van de ouders, maar vertrouwen in de moeder, het nest..... En ja, ze hebben er hun verbouwing van bekostgd, dat weten we omdat we bij elkaar op fb zitten....

Wij zijn blij met onze Moos, we hadden beter testen kunnen aanvragen, maar hebben dat niet gedaan.

Dat zullen we een volgende keer ws wel doen, misschien....

Dat hebben we met onze onze kinderen ook niet laten doen, een vande drie is gehandicapt, en nu....

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Deze informatie heb ik van i-net,

De geschiedenis
Een Boulab is een kruising tussen een Berner Senner en een Labrador. Het Bou van Boulab komt uit de franse samenstelling van Bouvier Bernois en Labrador. Dit ras wordt ook wel een Labernese (Bernese Mountain Dog) genoemd. De Boulab is ontwikkeled door Eric St-Pierre van de MIRA in Monteregie (Canada). Zijn doel was om een perfecte geleidehond voor blinden en gehandicapten te ontwikkelen. In 1991 zijn ze begonnen met het ontwikkelen van dit ras wat in 2000 tot goede reslutaten leidde.

Karakter eigenschappen
Het doel van de kruising is om de leergierigheid van een labrador te kruisen met het karakter van een Berner Sennen hond. De Boulab is een vriendelijk, gehoorzaam, toegewijd, kalm en intelligent ras. Groter en zwaarder dan de Labrador, en soepeler en beweeglijker dan de Berner Sennen. De Boulab heeft het beste van 2 rassen!

Ook als gezinshond is hij dus heel geschikt. Tegenover kinderen is hij heel geduldig en lief. Naast dat het honden zijn met een goed karakter zijn ze ook waakzaam. Ze laten het weten als iemand niet welkom is door te blaffen.


Duidelijk omschreven dus.........   "


Maar... wie zegt dat hij ook echt het beste van de twee rassen meekrijgt? Dat is niet te zeggen bij een kruising. Ik zou gewoon op zoek gaan naar een goede Labrador of Berner fokker. Dan weet je wat je ongeveer van de hond kan verwachten..

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik ben de sukkel die een labradoodle op mp heeft gekocht... Mijn zoontje is allergisch en wij hadden weinig sjoege... hij hebben 4 jaar gewacht met het aanschaffen van een hond. Dom, misschien...  Geen testen van de ouders, maar vertrouwen in de moeder, het nest..... En ja, ze hebben er hun verbouwing van bekostgd, dat weten we omdat we bij elkaar op fb zitten....

Wij zijn blij met onze Moos, we hadden beter testen kunnen aanvragen, maar hebben dat niet gedaan.

Dat zullen we een volgende keer ws wel doen, misschien....

Dat hebben we met onze onze kinderen ook niet laten doen, een vande drie is gehandicapt, en nu.... "


.Hahahahahaha, sorry, ik moet zo lachen om je laaste zin. Waarschijnlijk hadden jij en je man jullie dan moeten laten testen......sorry ;-)

Hier lopen een aantal "echte" doodles en inderdaad ook een paar F1 heet dat?? Als je een lab met een poedel kruist bedoel ik? Je ziet wel verschil. Maar gelukkig zijn het tot nu allemaal gezonde honden en hebben ook geen raar of vreemd gedrag. Ik merk wel dat degene die geen "echte" heeft zich genaaid voelen en een volgende keer meer onderzoek gaan doen.

Ik vraag me eigenlijk af of er nog geen fokkers zijn die boulabs met boulabs kruisen....

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

.Hahahahahaha, sorry, ik moet zo lachen om je laaste zin. Waarschijnlijk hadden jij en je man jullie dan moeten laten testen......sorry ;-)

Hier lopen een aantal "echte" doodles en inderdaad ook een paar F1 heet dat?? Als je een lab met een poedel kruist bedoel ik? Je ziet wel verschil. Maar gelukkig zijn het tot nu allemaal gezonde honden en hebben ook geen raar of vreemd gedrag. Ik merk wel dat degene die geen "echte" heeft zich genaaid voelen en een volgende keer meer onderzoek gaan doen.

Ik vraag me eigenlijk af of er nog geen fokkers zijn die boulabs met boulabs kruisen.... "


.Goede vraag ;-).

Onze Moos zou een mix zijn tussen een fb1 en een koningspoedelç prima...

Inderdaad, mijn man en ik zelf.... foute mix... steriliseren, immers fout nageslacht, ...

Nee hoor... elke handicap heeft zijn bijzondere eigenschappen en...

honden page profiel R. van MaanenR. van Maanen

Beste Erna,

Een boulab heeft inderdaad een schitterend karakter. Goede keus voor mensen die een berner te groot vinden en liever korter haar hebben, en liever een hond hebben met meer energie.
Bij ons is vorige week een nestje boulab pups geboren!
Wij hebben ons zojuist aangemeld bij het fokkersoverzicht op deze website. Kijk bij de 'boulab'.
Je kunt reageren via onze website.

honden page profiel silkesilke

hier woont ergens in de buurt zon boulab een schiterende hond is het en een prachtige kruising ist het zij heeft de hond van marktplaats ze zegt dat ze ook eerst naar een kweker heeft gebeld voor zo een pup maar ze waren in 1 dag al verkocht dus daarom van marktplaats het is een kerngezonde hond

honden page profiel silkesilke

je kunt altijd verschillende kwekers en marktplaats in de gaten houden waar je een goed gevoel bij hebt

honden page profiel R. van MaanenR. van Maanen

" Hallo,

Wij zijn op zoek naar een puppy Boulab (kruising Berner Sennen en labrador)
Wie heeft een Boulab? Kunnen jullie iets over het karakter en uiterlijk vertellen.
Ben heel benieuwd naar de diversiteit in deze kruising. Staat beschreven als een hond die het beste van de 2 rassen heeft meegekregen.

Zou graag in contact komen met iemand die een nestje heeft, krijgt of een adres weet. "


.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Zou zelf enkel voor zo'n kruising kiezen als ik weet dat de ouderdieren getest zijn op HD en ED op zijn minst!Ken zoveel Berners die binnen het jaar Heupdysplasie krijgen :'( ook allemaal gekocht via via of via advertenties...zou het er dus zeker niet op wagen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boulab" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Welke kruising is mijn hond ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^