Hoelang wandelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Storm is een Amerikaanse Stafford reu van 7 maanden oud nu, behoorlijk aan de grote kant (nu al) en al even energiek...

Nu vraag ik me af... hoelang kan ik met hem wandelen? 
We gaan 1 uur per week naar de cursus, dit is steeds minder vermoeiend voor hem merk ik...

verder word er 's ochtends 20 min gewandeld, 's middags een half uurtje, rond 5 uur een half uur en 's avonds rond half 11 ook nog 20 min.
Alleen.. ik krijg steeds meer het idee dat dit niet genoeg is voor hem..'s avonds is hij nog heel erg actief en wil alleen maar spelen.. 

Mijn vriend wilde naar zijn ouderlijk dorp wandelen met hem, maar dit leek me echt veel te ver (10 km)
Aangezien vriendlief bijna 2 meter lang is loopt hij ook dubbel zo snel als mij..

Maar wat kan wel? Ik denk dat een uur wandelen met mij makkelijk gaat, maar met m'n vriend is het al een ander verhaal...
Ik ben vooral bang voor schade aan zijn gewrichten aangezien het nog steeds een "pup" is... 

Iemand tips  & ideeën?

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Er wordt over het algemeen uitgegaan van 5 minuten per maand. Dus dat zou betekenen dat hij 35 minuten mag wandelen. Zeker omdat hij niet gewend is al een volledig uur te wandelen en je zelf al aangeeft dat je vriend stevig doorloopt zou ik het niet doen.
Misschien kan je het iets sneller uitbreiden dan 5 minuten per maand omdat hij veel energie heeft. Maar ik zou toch zeker niet teveel van hem gaan vragen.
Misschien het je iets van een wagen of een kar waar hij af en toe ik kan om te rusten. Dan is hij er toch een tijd uit maar hoeft hij niet steeds te lopen.
Wat je ook zou kunnen doen is een extra wandeling toevoegen per dag zodat hij er wat vaker uit is maar genoeg tijd heeft om tussendoor te rusten.
Verder al eens nagedacht over zoekspelletjes in huis of hondenpuzzels? Onze Chika is daar gek op en het maakt ze toch geestelijk moe.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik zou inderdaad gewoon wat wandelingen langer maken. Twee van ongeveer drie kwartier tot een uur, dat kan hij zeker wel aan. :-)

Een wandeling van 10 kilometer lijkt me nog wel echt te veel voor hem. Amstaffs zijn pittige honden die vaak niet zelf aangeven wanneer ze moe zijn. En over de grenzen heen gaan is niet handig.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

10 km is echt nog te ver! Dat is bijna 2 uur wandelen... Nee voorlopig nog niet doen. Uitlaten iets langer maken en om hem moe te maken kun je ook denkspellen doen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Lekker drie kwartier gaan wandelen. ;-)

Verder kun je ook op een andere manier gaan wandelen. Verstop eens snoepjes in het gras en laat hem die zoeken. Ga eens met hem buiten net doen alsof je op cursus bent. Als het gaat kun je ook regelen dat ie 1 - 2 keer per week kan spelen met een andere hond, daar worden ze echt dood moe van. Heb je een losloopplek in de buurt? Ga daar wat meer naartoe, dan kan die lekker rennen.

honden page profiel Miss M.Miss M. 3 doggies

honden foto van Miss M.

Zoals ik ook al in een ander topic over wandelen al zei: als je denkt dat het te kort is; loop langer, maar ga het niet overdrijven.

Ik heb een mopshond van 5 maand, en voordat ik iedereen over me heen krijg, met veel energie. En niet overdreven hyper, maar gewoon 1 die ervanhoud buiten te zijn, en lekker te wandelen (op rustig tempo).

Wij lopen:
sochtens  ong. 30 min.
tussen de middag 30 min of een uur
rond 5 uur: 30 min of een uur (ligt er aan hoeveel we tussen de middag gelopen hebben)
Ik loop dus bij elkaar soms wel 2 uur...
Niet elke dag trouwens hoor !! Sommige dagen -als ik zelf geen zin heb, of becka lui is lopen we minder.

5 minuten per maand is een goeie maatstaaf, maar kijk je er niet blind op. Als je hond wil lopen, moet je lekker gaan lopen.  (vind ik)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

" Lekker drie kwartier gaan wandelen. ;-)

Verder kun je ook op een andere manier gaan wandelen. Verstop eens snoepjes in het gras en laat hem die zoeken. Ga eens met hem buiten net doen alsof je op cursus bent. Als het gaat kun je ook regelen dat ie 1 - 2 keer per week kan spelen met een andere hond, daar worden ze echt dood moe van. Heb je een losloopplek in de buurt? Ga daar wat meer naartoe, dan kan die lekker rennen. "


Zoekspelletjes durf ik niet te kopen, ben bang dat hij het niet als spelletje ziet maar meer om te slopen. Wel krijgt hij regelmatig zijn voerbal,
En doe ik regelmatig "cursus na" op het veld. Losloopveld vind hij leuk, maar alleen met andere honden erbij...

Verder gaan we elke week naar de bossen met 2 andere honden.. vind ie geweldig!

Volgende forumvraag: Plassen in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^