Op naar de cursus!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Hoi hoi,

Vanavond gaan we starten met een nieuwe cursus en wel de behendigheid! We mogen 3 keer proefdraaien , maar juist dat proefdraaien vindt ik erg spannend en laat me aan me zelf twijfelen. Dit voelen de honden natuurlijk , maar goed de spanning is er nu eenmaal.

Dit komt een beetje door het volgende:

Ik ga dus behendigheid doen met mijn beide honden. Het is op niveau van: baas en hond zijn lekker bezig! hierdoor is het daar heel normaal dat de mensen 2 honden hebben. Voor mij is dit nieuw. Ik hou van 1 op 1 en dan de volledige aandacht geven en krijgen dat uur.

Ook ben ik bang dat die 2 de boel lekker op stelten zetten , omdat ze samen een echt team zijn. Amigo in zijn eentje blaft niet, hij graaft hooguit een keer uit verveling of doet een rondje dol , maar kaycee blaft erg graag (keeshond) en ze vindt vooral grote honden erg spannend en die blaft ze graag ver weg.

Nu ben ik bang dat door mijn spanningen amigo straks ook mee gaat doen en dat ik binnenkom met 2 blaffende honden en dat ik ze doordat ik ze beide mee heb niet goed de rust terug kan geven.

Vaak stopt het blaffen nadat ze even gesnuffeld hebben , maar toch geeft me dat buikpijn.

Nu vraag ik me af , zouden jullie de honden voor de cursus goed moe maken (Lekker lange wandeling) of juist niet.

En hebben jullie nog andere tips voor me?

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Overigens komt de spanning vanuit een eerdere cursus wat niet soepel ging, vandaar ook kaycee haar angst en vandaar weer mijn angst ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misschien niet fysiek moe maken van tevoren, maar mentaal? Dus met denkspellen etc, dan zijn die van mij vaak veel rustiger dan na een flinke wandeling.. Maar relax een beetje, ga het gewoon proberen, valt het tegen..dan ga je iets anders doen, of maar met 1 hond tegelijk naar de cursus of kijk je verder bij een andere school :-D Hoe dan ook komt het vast wel goed!

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi

honden foto van Karin & Levi

Ik doe nu ook behendigheid maar maak hem niet moe ervoor. Wil juist dat hij genoeg energie heeft

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Oei 2 honden. Gaat dit om en om? Of de een voor de pauze en de ander erna? Succes ik doe ook aan leuk bezig zijn met je hond alleen dan in gg.

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Het was erg leuk! We zijn net weer thuis en mijn man ging ook mee. Er zijn maar 4 anderen maar 2 daarvan hebben ook 2 honden. Ze hebben alleen hun eigen paaltje waar Ze de een neer leggen als ze
Met de ander rennen. Hierdoor wacht de hond nooit lang. We waren ook heel veel aal de beurt doordat Ze het parcours eerst hadden opgedeeld en dit circuleerde dan en op het eind renden we hem dan compleet.

Ik had gedacht dat amigo stil zou zijn en kaycee zou blaffen , maar het was juist andersom! Kaycee deed het echt top en niemand kon geloven dat ze nieuw was! Ze deed alles, van slurf tot wip en kattenloop! Amigo deed ook alles maar ging er wel 3 keer vandoor.

Verder klaagde er een iaënd over het blaffen , maar dat kwam omdat ze een hond van 14 mee had die blind was en er niet goed tegen kon. Gelukkig is er daarna ook niet meer geblaft en daarbij blafte er meer honden uit vreugde!

In elk geval voor herhaling vatbaar!

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi

honden foto van Karin & Levi

Zo jullie gaan snel voor 1e les hihi
Wij beginnen eerst met aanleren van de toestellen hihi

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Beste Karin,

Ik ken de toestellen al , heb ooit stage gelopen bij een kc O-) verder heb ik thuis ook de tunnel en de sprongen dus dat scheelt ;-)

Volgende forumvraag: Adaptil halsband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^