hou je moordmachine aan de lijn !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje 1 doggies

honden foto van Roosje

" als dat vrouwmens vriendelijk gereageerd had was er geen probleem .. dan hield ik er rekening mee om eerst te kijken of zij buiten was ofzo .. 

maar blijkbaar vinden er een deel hier het maar norrmaal dat je iemand afblaft omdat iets je niet aanstaant.. blij dat ik die personen hun buren ook niet ben .. "


Blijkbaar mag ik idd blij zijn dat jij niet naast mij woont en andersom ook, want jij houdt voet bij stuk om in jouw ogen de wet te mogen overtreden. Als ik ergens een hekel aan heb, is dat het wel. Niemand mag de wet overtreden. Zo simpel is het.

Die vrouw had idd geen scheldnamen moeten roepen, dat doe ik ook niet als ik een hond los zie lopen, maar mijn ervaring is dat als ik iemand vriendelijk vraag om zijn hond aan te lijnen (en dat vraag ik alleen als daar echt rede toe is), deze je een grote mond geven en de hond niet aan lijnen. Ze beschuldigen me zelfs van dingen die ik niet gedaan heb (politie op hun afsturen toen hun hond mijn hond gebeten had) etc etc. Blijkbaar had ik de politie wel op hun af moeten sturen..

Ik snap de frustratie van je nieuwe buurvrouw dus heel goed ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

he tante nonnetje.. welcome to the real world.. als je elke regel moet volgen mag je je hond ook niet verder dan 1m bij je vandaan laten (jaja, ga snel de wet maar nalezen!) en doet iedereen dat hier ? nee toch ..??

jij kan zover rijden, ik niet, ik heb geen rijbewijs, en mijn man ziet dat niet zitten elke dag..

niemand klaagt er hier in straat, verder ga ik trouwens ook niet.. zij is nieuw, sinds 1 dag! en besuit dat ze direct mag beginnen roepen en tieren, omdat er  1 din haar niet aanslaat .. 

als ze er niet tegen kan dat er soms ook dingen gebeuren die tegen de wet zijn, (zoals sigarettenpeuken op straat dumpen..) dan had ze maar op de boerenbuiten moeten gaan woenen, ver van iedereen vandaan! 

in ieder geval, ik ga er sebiet naartoe, en vragen vanwaar die reactie komt.

Ik heb van enkele buurtbewoners ook de reactie gekregen dat ik me niks van haar moet aantrekken, want dat max zeker nog mag blijven los lopen daar (ooooew, nog meer mensen die de wet overtreden.. jemig! wat een rebelse buurt!!!)

en als de stad er niet tegen kan, dat ze dan maar een losloopzone of weide moeten voorzien

honden page profiel NatasjaNatasja 2 doggies

honden foto van Natasja

Voor iemand die heel bang voor honden is, is natuurlijk elke hond een "moordmachine" miss een slechte ervaring meegemaakt en geen loslopende hond verwacht?! 
Zou er zelf idd ook even langs gaan om excuses te maken, anders heb je gelijk zo`n slechte start met de nieuwe bewoners haha en miss als zij haar verhaal verteld dat je ook wel denkt oooohwwwww... 
Ik heb twee honden maar ben ook niet gediend van loslopende honden O-) Helemaal niet als ik ze niet ken, nee hoor geen slechte ervaring met honden, maar loop met twee honden & een klein meisje en als de honden gaan spelen staat mn 1jarige dochter daar tussen, vaak is het gevolg dat ze onderste boven gaat en daardoor miss wel een slechte ervaring opdoet! Dus ook hier had je geen enthousiaste begroeting gehad ;-) maar had t je gewoon gevraagd haha was niet helemaal uit mn plaat gegaanO-) 
succes met je nieuwe buurtjes, hoop dat t allemaal mee valt en t gezellige mensen zijn natuurlijk!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Hoe deze vrouw reageerde is natuurlijk niet normaal.. je kan schrikken, maar dan nog.. dit is een hele rare reactie.. Aan de andere kant vind ik het ook normaal om je hond aan de lijn te houden waar dat moet. Je kan natuurlijk allemaal andere regels verzinnen die ook wel eens verbroken worden, maar dat betekend nog niet dat dat oke is.
Ik zou gewoon mijn hond aan de lijn houden (evengoed, omdat dat veiliger is). Of je je excuses aan deze vrouw moet geven, vraag ik me af. Dit is niet de manier om iets voor elkaar te krijgen (schreeuwen en tieren) maar misschien.. om het een beetje gezellig in de straat te houden zou je een gesprekje kunnen houden.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Het is een beetje dubbel.

Het is natuurlijk te verwachten dat je commentaar krijgt als je je hond loslaat op een plaats waar dit niet mag. Maar de vrouw had dit ook vriendelijker kunenn zeggen. 
Waar die vrouw zich druk om maakt ... er zijn ergere dingen in het leven...
Ik laat max ook los bij ons in het bos terwijl dit niet mag ( sinds kort) maar de meeste mensen van onze wijk doen dit ook. Maar als er mensen aankomen roep ik max bij mij laat ik hem aan mijn voet zitten en als de mensen voorbij zijn ga ik weer verder en gooi ik als beloning zijn balletje

honden page profiel Hennie Hennie bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hennie

:-D idd een moord machine daar zou ik ook bang van worden ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 1 doggies

honden foto van Roosje

" he tante nonnetje.. welcome to the real world.. als je elke regel moet volgen mag je je hond ook niet verder dan 1m bij je vandaan laten (jaja, ga snel de wet maar nalezen!) en doet iedereen dat hier ? nee toch ..??

jij kan zover rijden, ik niet, ik heb geen rijbewijs, en mijn man ziet dat niet zitten elke dag..

niemand klaagt er hier in straat, verder ga ik trouwens ook niet.. zij is nieuw, sinds 1 dag! en besuit dat ze direct mag beginnen roepen en tieren, omdat er  1 din haar niet aanslaat .. 

als ze er niet tegen kan dat er soms ook dingen gebeuren die tegen de wet zijn, (zoals sigarettenpeuken op straat dumpen..) dan had ze maar op de boerenbuiten moeten gaan woenen, ver van iedereen vandaan! 

in ieder geval, ik ga er sebiet naartoe, en vragen vanwaar die reactie komt.

Ik heb van enkele buurtbewoners ook de reactie gekregen dat ik me niks van haar moet aantrekken, want dat max zeker nog mag blijven los lopen daar (ooooew, nog meer mensen die de wet overtreden.. jemig! wat een rebelse buurt!!!)

en als de stad er niet tegen kan, dat ze dan maar een losloopzone of weide moeten voorzien "


Ik weet het niet hoor, maar als dit aan mij bedoeld is (aangezien ik geen non ben), mijn tekst was niet aanvallend bedoeld..

Ik rij wel auto, maar kan om andere redenen niet alle dagen met haar op pad. Dat is ook geen punt, ik laat haar gewoon in de wijk aan de lijn lopen.

Waar ik me niet aan de wet hou? Ik zou het eerlijk waar niet weten. Ik voel niet de noodzaak om het wetten uit mijn hoofd te weten en ook niet de noodzaak om bewust de wetten te negeren/overtreden of om ook maar het randje van de wet op te zoeken. Ben ik dan een brave burger? Blijkbaar wel. Is dat verkeerd? Nee, scheelt de samenleving een hoop geld en scheelt mij blijkbaar een hoop ruzies..

Wat mij opvalt is dat je maar redenen blijft verzinnen om voor jezelf goed te keuren dat jij de wet overtreed. Bedenk wel: als er ooit een agent jou met je los lopende hond in de wijk ziet en in een slecht humeur is, zal hij je een boete voorschrijven. Je overtreed immers de wet en de rede waarom intresseerd hun echt niet.

Ow en of mijn hond op 1 meter afstand binnen de wijk loopt? Ja zeker wel. Mijn riem waar ik mee door de wijk loop is namelijk 1 meter :-)

honden page profiel Tamara Tamara 2 doggies

honden foto van Tamara

tante nonneke? zever vind ik dat want als iedereen denkt dat ze geen regeltjes moeten volgen ook al is het maar een kleine issue waarom zijn er dan regels ...

dit is dubbel mevrouw had geen scheldwoorden mogen gebruiken maar je weet de achterliggende reden niet, hond in straat moet nu eenmaal aan de leiband ... tja niks aan te doen , zoals ik al zei als ze hiermee verder gaat regeltjes of niet kan jij berisping krijgen zo simpel is het ...

vind wel dat we hier elkaar niet moeten kleineren iedereen heeft gewoon een eigen mening hierover daar vind ik persoonlijk niks mee ....

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

"
Als ik ergens een hekel aan heb, is dat het wel. Niemand mag de wet overtreden. Zo simpel is het.
(...)
Ik snap de frustratie van je nieuwe buurvrouw dus heel goed ;-) "


Ten eerste: het is wel heel knap als iemand na één dag in een wijk te wonen al gefrustreerd raakt door andere wijkbewoners. Zó gefrusteerd dat ze het nodig acht om compleet door het lint te gaan. Sorry, maar wie daar begrip voor op kan brengen begrijp ik niet helemaal.

Ten tweede: natuurlijk hoor je je aan de wet te houden, maar we begaan allemaal wel eens een kleine overtredingen en het is niet aan andere burgers om daar dan meteen iemand voor uit te schelden. Stel dat jij over de stoep loopt. 20 meter verderop is een zebrapad, maar jij moet precies aan de overkant zijn van waar je nu loopt. Je kijkt netjes links, dan rechts en nog eens link en steekt over. Dat doe je immers iedere dag zo en er is nooit iemand die er wat van zegt. Maar nu komt het vervelende: ik loop aan de overkant van de straat. Ik zie wat jij doet en ga compleet uit m'n plaat: 'Wie denk je wel niet dat je bent?!?! Loop met je stomme hoofd netjes die 20 meter door tot je bij het zebrapad bent, oen!' Hoe zou jij dat vinden? Ik heb je namelijk net op bijzonder onbehoorlijke wijze verteld dat je de regel overtreed dat als er binnen 30 meter een zebrapad aanwezig is, je niet buiten deze zebra de straat over mag steken. Ik gebruik daar behoorlijk veel verbaal geweld voor. Nu is het volgende het geval: je weet dat ik bij jou in de straat woon. Zou jij dan de volgende dag je excuses bij mij komen aanbieden voor het oversteken, of zou je behoorlijk op de kast gejaagd zijn door mijn belachelijke reactie op jouw kleine overtreding? Ik bedoel dit niet naar en ik zou je natuurlijk nooit zo uitschelden, maar ik probeer dat wat bij TS gebeurde een beetje in perspectief te zetten.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

er is inderdaad zoals eef zegt een verschil tussne iemand op iets wijzen en gewoon liggen uitschelden .. en dat gaat dan niet over de willen ontwijken of wat dan ook

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Die mevrouw had ook kunnen zeggen "Oeh, ik schrok me rot van je hond, dat had ik niet verwacht hier. Zou je hem voortaan aan willen lijnen?"

TS heeft zich misschien niet aan de wet gehouden, maar door met de bewoners te overleggen en hun toestemming te verkrijgen voort het loslopen heeft ze het netjes afgehandeld. Dat kan de nieuwe buur niet zeggen - die heeft zich wel aan de wet gehouden, maar alle fatsoensnormen overtreden.

honden page profiel Tamara Tamara 2 doggies

honden foto van Tamara

ja maar ze had zo niet mogen schelden maar zoals ik zeg je weet de achterliggende reden niet,

klein verhaal ik was hier pas komen wonen met mijn hond, komt er dagelijks een dame mij uitschelden dat ik een dierenbeul ben en ik geen wolf mag houden, zelf stokken over draad gooien heel extreem, omdat ik dacht mens gekkin ik woon hier net leave me alone, dus ik klacht ingediend want elke dag dienze zelfde zever en verwijten was het beu ( en communiceren was niet mogelijk)... bleek achteraf dat mevrouw minder begaafd was en enorme schrik had van mijn hond en wou dat hij weg ging tja wat begin je daar dan tegen ... deze mensen communiceren niet op een normale manier, misschien heeft deze dame ook iets dat we niet weten vandaar , zou eerst even met haar proberen te praten lukt het niet heb je een slechte buur bij ... maar kan je jezelf niets verwijten ... misschien klink ik als tante nonneke ;-) maar heb geleerd dat praten zoveel doet en geloof mij ik ben een heel impulsief mens hmhm

honden page profiel RoosjeRoosje 1 doggies

honden foto van Roosje

"

Ten eerste: het is wel heel knap als iemand na één dag in een wijk te wonen al gefrustreerd raakt door andere wijkbewoners. Zó gefrusteerd dat ze het nodig acht om compleet door het lint te gaan. Sorry, maar wie daar begrip voor op kan brengen begrijp ik niet helemaal.

Ten tweede: natuurlijk hoor je je aan de wet te houden, maar we begaan allemaal wel eens een kleine overtredingen en het is niet aan andere burgers om daar dan meteen iemand voor uit te schelden. Stel dat jij over de stoep loopt. 20 meter verderop is een zebrapad, maar jij moet precies aan de overkant zijn van waar je nu loopt. Je kijkt netjes links, dan rechts en nog eens link en steekt over. Dat doe je immers iedere dag zo en er is nooit iemand die er wat van zegt. Maar nu komt het vervelende: ik loop aan de overkant van de straat. Ik zie wat jij doet en ga compleet uit m'n plaat: 'Wie denk je wel niet dat je bent?!?! Loop met je stomme hoofd netjes die 20 meter door tot je bij het zebrapad bent, oen!' Hoe zou jij dat vinden? Ik heb je namelijk net op bijzonder onbehoorlijke wijze verteld dat je de regel overtreed dat als er binnen 30 meter een zebrapad aanwezig is, je niet buiten deze zebra de straat over mag steken. Ik gebruik daar behoorlijk veel verbaal geweld voor. Nu is het volgende het geval: je weet dat ik bij jou in de straat woon. Zou jij dan de volgende dag je excuses bij mij komen aanbieden voor het oversteken, of zou je behoorlijk op de kast gejaagd zijn door mijn belachelijke reactie op jouw kleine overtreding? Ik bedoel dit niet naar en ik zou je natuurlijk nooit zo uitschelden, maar ik probeer dat wat bij TS gebeurde een beetje in perspectief te zetten. "


Wat ik van de scheldende reactie van die vrouw vind, zie je terug in mijn vorige reacties. Het is dus overbodig om dit aan te dragen aan mij.

Het is wel aan burgers om elkaar onderling aan te mogen/kunnen spreken op dingen. Op een normale manier bedoel ik dan (even ter verduidelijking).

Het is niet knap om gefrustreerd te zijn. Heb jij altijd een goede dag en dus een goed humeur? Al zou, ik me op straat niet snel af reageren op een onbekende. Daarbij scheld ik werkelijkwaar nooit. Het komt gewoon niet in me op om dat te doen. Ik zie het nut er ook niet van in.

En loslopende honden zie je vrij veel op plekken waar dat niet mag. Dat iemand zich daaraan ergert kan ik gezien mijn ervaringen zeer goed begrijpen. Dat was, wat ik in mijn vorige tekst zei.

honden page profiel NatasjaNatasja 1 doggies

honden foto van Natasja

ff heel kort door de bocht hoor!
maar;
Jou hond mag daar niet los! 
Jou hond liep daar wel los...
Die buurvrouw kwam een loslopende hond tegen waar dat niet hoort, 
haar reactie was zeker niet goed! maar die van jou ook niet!
Ik ga er geen rekening mee houden want, flex ja das niet genoeg, losloop das te ver,
rijbewijs nee die heb ik niet.. leuk allemaal maar waren dat niet dingen waar je van te voren over na had moeten denken.. t zijn wel oplosbare dingen.. Ga met de hond fietsen, ga op cursus, ofwel ga iets doen waar je hond zijn energie dan wel in kwijt kan.. 
loslopende honden zijn echt een "overlast", klinkt overdreven maar ik loop met een chi,.. jaaaa maar mw mijn hond doet nooit iets.. dus? mijn hond heeft patella en een slechte rug, een speelse klap en ik kan haar laten opereren, de honden gaan vechten en mn dochter van een jaar staat er tussen? doet ie anders nooit.. ja leuk maar hij mag daar NIET los! 
Ik denk dat je niet altijd moet denken "maar mijn hond", maar het ook moet proberen van twee kanten te bekijken! Nogmaals zo uit dr plaat gaan was natuurlijk niet nodig maar als jij je aan de regels had gehouden had er niet eens een probleem geweest..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Nou dat nieuwe "mens" maakt meteen een goede indruk in de buurt zullen we maar zeggen..hmppf. Wat een introductie zeg. Sommige mensen zien ze echt vliegen.. dan kun je niet van honden houden dan nog. Ik hou niet zo van (sommige) mensen daar ga ik toch ook geen heisa om maken. ;-)

Ik zag de topic-titel en daarna van wie het was en toen dacht ik:"Huhhh hoe kan iemand de honden van Liesbeth nu zo omschrijven?" Dat vraag ik me nog steeds af....

honden page profiel RoosjeRoosje 1 doggies

honden foto van Roosje

" er is inderdaad zoals eef zegt een verschil tussne iemand op iets wijzen en gewoon liggen uitschelden .. en dat gaat dan niet over de willen ontwijken of wat dan ook "


Nou, 'Tante Nonnetje' is anders ook een vorm van schelden en ik overtrad niet eens de wet..

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Sorry Liesbeth, maar ik vind niet dat jij zo over dit "vrouwmens" mag praten, aanezien jij de gene bent die fout zat. Jij liet jouw hond los rondlopen in een straat waar hij helemaal niet los mag en misschien reageerde deze mevrouw wel overdreven, maar weet de reden daarachter helemaal niet. Voor hetzelfde geld schrok deze mevrouw zich dood, omdat zij opeens een vreemde hond voor haar deur zag en hele nare ervaringen met honden heeft gehad. 

Kennelijk vind jij het heel normaal om je hond los te laten waar het niet mag zonder rekening te houden met alle omwonende en hun gevoelens.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou me ook doodschrikken :-D als ik deze aan ziet komen . :-D


inderdaad, de ervaring van deze vrouw, kan zo zijn dat ze bang is van honden, de hond was uit zicht van jou Liesbeth, je hoorde deze vrouw roepen....

als jij er nou nog bij was, maar je was uit zicht, deze vrouw wist niet dat er een persoon bij was.

en ja in de wijk horen honden nou eenmaal vast te zitten, en juist omdat deze vrouw nieuw is wist ze ook niet dat het een knuffelkont is.

ga gewoon eens langs, en maak alsnog een praatje. :-D

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Whahahahah wat een moordmachine :-D

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

De wijze waarop iemand zich uit, verschilt nu eenmaal. De èèn zal het beschaafder doen, de ander doet het wat.. uhm, ongenuanceerder ;-)

Feit blijft, dat honden in een woonwijk niet los mogen, ook al word het gedoogd door de buren.
Dat je een praatje gaat maken met de desbetreffende vrouw, om de lucht te klaren, siert je.

Hopelijk komen jullie eruit, want ruzie om  huisdieren is er al volop en daar word niemand beter van.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" zou me ook doodschrikken  :-D als ik deze aan ziet komen .  :-D


inderdaad, de ervaring van deze vrouw, kan zo zijn dat ze bang is van honden, de hond was uit zicht van jou Liesbeth, je hoorde deze vrouw roepen....

als jij er nou nog bij was, maar je was uit zicht, deze vrouw wist niet dat er een persoon bij was.

en ja in de wijk horen honden nou eenmaal vast te zitten, en juist omdat deze vrouw nieuw is wist ze ook niet dat het een knuffelkont is.

ga gewoon eens langs, en maak alsnog een praatje.  :-D "


.lees het berichtje eens opnieuw wil je..? max liep in mijn zicht, ik zag hem.. en de vrouw zag mij ook aangezien ze begon te troepen dat ik hem aangelijnt moest houden

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" De wijze waarop iemand zich uit, verschilt nu eenmaal. De èèn zal het beschaafder doen, de ander doet het wat.. uhm, ongenuanceerder ;-)

Feit blijft, dat honden in een woonwijk niet los mogen, ook al word het gedoogd door de buren.
Dat je een praatje gaat maken met de desbetreffende vrouw, om de lucht te klaren, siert je.

Hopelijk komen jullie eruit, want ruzie om  huisdieren is er al volop en daar word niemand beter van. "


Nja, ik wil niet in een discussie verzanden want ts weet best dat ze de regels overtreedt en doet dat ook bewust en met oog op consequenties (zoals boze buren :P), maar ik merk ook zo af en toe dat sommige mensen zo belachelijk overtrokken reageren op zulke dingen. En dat vind ik eigenlijk nooit terecht. Dat je een keer bozig of geschrokken bent, okee. Maar mensen uitschelden is imho echt nooit acceptabel, en zéker niet als het meer dan 'een geschrokken scheldwoord' is.

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

" ff heel kort door de bocht hoor!
maar;
Jou hond mag daar niet los! 
Jou hond liep daar wel los...
Die buurvrouw kwam een loslopende hond tegen waar dat niet hoort, 
haar reactie was zeker niet goed! maar die van jou ook niet!
Ik ga er geen rekening mee houden want, flex ja das niet genoeg, losloop das te ver,
rijbewijs nee die heb ik niet.. leuk allemaal maar waren dat niet dingen waar je van te voren over na had moeten denken.. t zijn wel oplosbare dingen.. Ga met de hond fietsen, ga op cursus, ofwel ga iets doen waar je hond zijn energie dan wel in kwijt kan.. 
loslopende honden zijn echt een "overlast", klinkt overdreven maar ik loop met een chi,.. jaaaa maar mw mijn hond doet nooit iets.. dus? mijn hond heeft patella en een slechte rug, een speelse klap en ik kan haar laten opereren, de honden gaan vechten en mn dochter van een jaar staat er tussen? doet ie anders nooit.. ja leuk maar hij mag daar NIET los! 
Ik denk dat je niet altijd moet denken "maar mijn hond", maar het ook moet proberen van twee kanten te bekijken! Nogmaals zo uit dr plaat gaan was natuurlijk niet nodig maar als jij je aan de regels had gehouden had er niet eens een probleem geweest.. "


Mooi verwoord, ben ik het helemaal mee eens.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Goh Liesbeth ik moet zeggen dat ik vind dat je echt METEEN keihard en beledigd in de verdediging schiet zodra iemand zegt dat je hond ook eigenlijk niet los mag en dat ze de reactie van de beste mevrouw enigszins best begrijpen. "Tante nonnetje" "Brave non" het is net of je ruzie uitlokt...

Hoe dan ook, ik houd me zelf ook niet altijd aan de aanlijnplicht. Ik laat mijn honden ook los, maar alleen omdat ik weet dat er inderdaad niemand problemen mee heeft. Zou er bij mij zo'n vrouw in de straat wonen dan zou ik niet meteen zeggen: iemand die zo doet, daar houd ik geen rekening mee hoor!!

Ik zou voorbij het huis lopen en daarna pas de hond loslaten, en eerst checken of ze niet buiten staat. Mijn overburen zijn bang van honden (kinderen en volwassenen), nooit ruzie mee gehad. Ik houd mijn honden bij me, zij doen een paar stappen opzij (in eerste instantie vluchtten ze steeds hun tuin in) 

Ik weet hoe vervelend het is als je geen losloop gebied hebt, en ik kan me wel vinden in het los laten van een hond. Staat wel tegenover dat je dan wel met iedereen rekening moet houden om te zorgen dat je niet voor overlast zorgt.

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

En zo ontstaan er oorlogen ;-)
Jou reactie op andere mensen en mensen een non noemen omdat ze een andere mening hebben dan de jouwe.
Dat wil zeggen dat je zelf ook niet echt recht in je schoenen staat. Ja je hond moet aan de lijn! Nee ze had niet zo mogen reageren. Maar zelf reageer je nu net zo op mensen hier. Dus ga met haar praten op een volwassen manier :-)

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe

honden foto van Dirk en Joppe

Ik heb het nog gezegd, je weet niet welke ervaringen die vrouw met loslopende honden heeft gehad. Maar het is wel zo dat de ene mens meer begrip kan opbrengen dan de andere. Het is inderdaad fout om je hond los te laten lopen,en evenzeer om zo beginnen te schelden.Dus, zoals mijn oude moeder zou zeggen: de een is foei en de andere is kak

.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"

Blijkbaar mag ik idd blij zijn dat jij niet naast mij woont en andersom ook, want jij houdt voet bij stuk om in jouw ogen de wet te mogen overtreden. Als ik ergens een hekel aan heb, is dat het wel. Niemand mag de wet overtreden. Zo simpel is het.

Die vrouw had idd geen scheldnamen moeten roepen, dat doe ik ook niet als ik een hond los zie lopen, maar mijn ervaring is dat als ik iemand vriendelijk vraag om zijn hond aan te lijnen (en dat vraag ik alleen als daar echt rede toe is), deze je een grote mond geven en de hond niet aan lijnen. Ze beschuldigen me zelfs van dingen die ik niet gedaan heb (politie op hun afsturen toen hun hond mijn hond gebeten had) etc etc. Blijkbaar had ik de politie wel op hun af moeten sturen..

Ik snap de frustratie van je nieuwe buurvrouw dus heel goed ;-) "


Nu projecteer je een eigen slechte ervaring op de TS.
Zij liet haar hondje los lopen in de veronderstelling dat niemand in de buurt daar een probleem mee heeft. Had ze geweten dat deze Mevrouw er stoom van uit de oren krijgt, dan had de hond niet losgelopen. Ik ga er van uit dat Ts niets of niemand wilde provoceren of ruzie zocht.
Tuurlijk, pakken we het wetboek erbij, dan zit TS 100% fout, dat weten we allemaal. En nogmaals, ik raak geregeld ook niet al te vrolijk van de loslopende vier-beners door mijn straat. Het gaat mij in deze om het stukje fatsoen en redelijkheid. En werkelijk, ik ben al uitgepraat voordat ik begonnen ben, tegenover mensen die me daar een strot opzetten en gaan schelden! 
Ik moet wel zeggen dat ik hier vanuit een luxe positie spreek. Wij hebben een losloopgebied waar ik met 5 minuten lopen ben. Het is niet groot maar ze kunnen er heerlijk schooieren en snuffelen. Ik lees van vele Belgische forummers dat zij die luxe zich pas na een half uur autorijden kunnen permitteren. 
Hoe dan ook.. ik blijf er bij dat ik de Mevrouw in kwestie heetgebakerd en onredelijk vind. 
Maar... wie weet, na een gesprekje...?
Ik ben benieuwd...

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

tss te gek voor woorden.
Oke een hond mag daar officieel niet los zover kan ik mee gaan, maar die mevrouw had je heel vriendelijk op kunnen attenderen dat zij dat niet prettig vind om iemand gelijk de huid vol te schelden vind ik die vrouw echt te ver in gaan.

Hier gebeurde me het met Sadi liet ik haar op t gras voor de flat voor ons uit omdat daar vrijwel geen honden uitgelaten worden en ze haar 9 weken enting nog niet gehad had en dus kwetsbaar voor parvo. Eeen of ander oud mens begint tegen ons van alles uit te kramen dat het geen stijl is blah blah blah ik heel rustig "mevrouw deze pup heeft haar enting nog niet gehad en mag niet nog op daarvoor bestemde uitlaat plaatsen (als ze parvo krijgt is het grote kans dat ze er aan dood gaat"en daarnaast ik ruim het op dus wat is het probleem. Ja en zij had ook al tijd honden gehad en ik kon het niet maken, en schreeuwen dant mens. Dan moest ik de pup maar op de stoep uit laten, (sadi doet haar behoefte buiten alleen op het gras dus dat gaat niet, maar ik zeg oh dus u heeft liever dat ze bij u voor de deur op de stoep poept ik ben weg gelopen met de opmerking "als ze dat doet laat ik het speciaal voor u liggen ipv op te ruimen" Ik kan normaal heel veel respect opbrengen voor ouderen, maar als ze zo te keer gaan en liever zien dat ik gewoon op een plek haar uitloop met groot  risico dat ze parvo oploopt en dood gaat... dacht het niet. stom mens.

IPV dat ze blij is dat wij tot de weinige mensen in deze buurt behoren die wel de ontlasting van de hond opruimen ipv te laten liggen....

Maar volgens mij heb je overal altijd wel mensen die alleen maar zien en horen wat ze willen zien en horen en gewoon uit zijn op conflicten of iets dergelijks, ik ga graag conflicten uit de weg maar ze moeten niet aan mijn hond komen want dan wordt ik fel.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Liesbeth, je reageert wel heel erg kinderachtig hoor.

de nieuwe bewoner..zevert...Roosje is een nonnetje. en ik lees niet goed.

deze hele discussie zevert op losse schroeven aan alle kanten, kom wees sportief , en geef toe dat je fout zit, honden moeten aangelijnd zijn en wel met een meter lijn, niet langer, dat de buurt jou tolereert met de loslopende hond is alleen maar fijn, maar fout ben je, als deze vrouw zevert hou je hond aan de lijn, hoe vervelend het ook is, aanlijnen.

geef je deze vrouw de schuld van dat ze zevert, ga dan eens bij jezelf na hoe jij zevert over dat het moet kunnen dat de hond losloopt.

wanneer deze vrouw er een tijdje woont en je een praatje maakt ziet ze dat je hond geen kwaad in de zin heeft, en zal ze er anders tegenover staan.

hier loopt Bamse in de wijk nimmer los, altijd aan een lijn van een meter, ook al is ze de allerliefste hond van heel Scheemda, er zijn altijd mensen die een hond verschrikkelijk vinden, hou daar rekening mee.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

"

Nja, ik wil niet in een discussie verzanden want ts weet best dat ze de regels overtreedt en doet dat ook bewust en met oog op consequenties (zoals boze buren :P), maar ik merk ook zo af en toe dat sommige mensen zo belachelijk overtrokken reageren op zulke dingen. En dat vind ik eigenlijk nooit terecht. Dat je een keer bozig of geschrokken bent, okee. Maar mensen uitschelden is imho echt nooit acceptabel, en zéker niet als het meer dan 'een geschrokken scheldwoord' is. "


.Schelden en vloeken is voor mij een teken van onmacht en heus, ik ben ook wel mensen tegen  gekomen die
dat soort verwensingen hebben geuit naar mij toe( gericht aan mijn hond ) ik reageer daar niet op, sta daar boven.

Als iemand zo ' tekeer gaat' en onbeschoft reageert, zegt dat veel over de persoon in kwestie en zijn tekortkomingen.

Dat kun je niet veranderen.
Je ergeren, ja okè.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Veilig? Dat had je gedacht...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^