hou je moordmachine aan de lijn !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" he tante nonnetje.. welcome to the real world.. als je elke regel moet volgen mag je je hond ook niet verder dan 1m bij je vandaan laten (jaja, ga snel de wet maar nalezen!)

als ze er niet tegen kan dat er soms ook dingen gebeuren die tegen de wet zijn, (zoals sigarettenpeuken op straat dumpen..) dan had ze maar op de boerenbuiten moeten gaan woenen, ver van iedereen vandaan! 

in ieder geval, ik ga er sebiet naartoe, en vragen vanwaar die reactie komt.

"


je kent dus de wet. dat aanlijnen een plicht is.

.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Heel eerlijk vind ik dat het verhaal in dit topic wel erg uitgerekt wordt. Liesbeth zit er volgens mij gewoon even mee dat die vrouw zo tekeer ging. Als ik haar beginpost lees klinkt het voor mij alsof Liesbeth juist wel erg veel aan andere mensen denkt (ze heeft het met de hele buurt besproken)
Ik vind ook dat je dan net zo goed je hond aan de lijn moet houden omdat je niet weet wat je tegenkomt, maar ik vind dat sommige mensen hier zich wel erg overdreven uiten. Dat liesbeth kinderachtig is, veel zeurt.. sorry hoor, maar ze is zichzelf in dit topic nu alleen maar aan het verdedigen.

Ik zou ook even iemand erop wijzen om goed de beginpost te lezen als er in dat bericht gewoon heel duidelijk staat dat de hond in zicht was. Door te beweren dat dat niet zo was, klinkt het opeens stukken erger dan het is.

Laten we allemaal even diep ademen en dan nog eens alles lezen en dan pas reageren. Maakt het misschien stukken gezelliger hier.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Ik snap niet dat je je hier zo druk om maakt. Je hoort je hond in een woonwijk aan te lijnen. Tuurlijk is het belachelijk dat ze je uitscheld en over moordmachine begint, maar ja, er zijn nu eenmaal mensen die niet van honden houden. Pff..je wilt niet weten hoeveel rotreacties ik soms krijg. Ik zou er om lachen en er niet te veel aandacht aan besteden. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is ook geen discussie waard hoor, Liesbeth als je met deze vrouw even een praatje gaat maken is het zo opgelost, ondanks dat ze gescholden heeft, ze is zich dood geschrokken, kan toch.

wel is het een feit dat er ontiegelijk veel overlast van honden is, dat lees en hoor je overal, van forummers , kranten enz. de mensen die geen hond hebben vinden de honden een groot overlast.

laten we daar rekening mee houden, zorg gewoon dat de hond in de wijk aan de lijn zit, en zoek een losloopveldje op, dan zijn deze discussie nergens meer voor nodig.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Nu projecteer je een eigen slechte ervaring op de TS.
Zij liet haar hondje los lopen in de veronderstelling dat niemand in de buurt daar een probleem mee heeft. Had ze geweten dat deze Mevrouw er stoom van uit de oren krijgt, dan had de hond niet losgelopen. Ik ga er van uit dat Ts niets of niemand wilde provoceren of ruzie zocht.
Tuurlijk, pakken we het wetboek erbij, dan zit TS 100% fout, dat weten we allemaal. En nogmaals, ik raak geregeld ook niet al te vrolijk van de loslopende vier-beners door mijn straat. Het gaat mij in deze om het stukje fatsoen en redelijkheid. En werkelijk, ik ben al uitgepraat voordat ik begonnen ben, tegenover mensen die me daar een strot opzetten en gaan schelden! 
Ik moet wel zeggen dat ik hier vanuit een luxe positie spreek. Wij hebben een losloopgebied waar ik met 5 minuten lopen ben. Het is niet groot maar ze kunnen er heerlijk schooieren en snuffelen. Ik lees van vele Belgische forummers dat zij die luxe zich pas na een half uur autorijden kunnen permitteren. 
Hoe dan ook.. ik blijf er bij dat ik de Mevrouw in kwestie heetgebakerd en onredelijk vind. 
Maar... wie weet, na een gesprekje...?
Ik ben benieuwd... "


Nogmaals: Waar beweer ik dat schelden goed is?

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

" er is inderdaad zoals eef zegt een verschil tussne iemand op iets wijzen en gewoon liggen uitschelden .. en dat gaat dan niet over de willen ontwijken of wat dan ook "


Die mevrouw had niet zo gemeen hoeven te reageren als jij gewoon aan de regels had gehouden. Je weet dat je hond daar niet los mag lopen en dus heb jij je daar maar aan te houden. Doe je dat niet dan mag iemand je daar op wijzen en deze mevrouw heeft dat kennelijk op een niet al te vriendelijke manier gedaan (als we jouw verhaal moeten geloven). 

Er zijn ook andere manieren om Max zijn energie te laten gebruiken door bijvoorbeeld spelletjes te gaan spelen in de tuin of door hem zijn hersennen te laten gebruiken. Ook zie ik erg veel groen op jouw foto's, dus ik vraag me af of er maar zo weinig plekken zijn waar Max even kan uitrazen en waar geen andere mensen last van hem hebben. Verder vind ik die twintig minuten rijden een beetje lullig, want je weet waar je aan begint als je een hond neemt en het lijkt mij dan ook dat je uitzoekt watvoor verzieningen ervoor honden zijn in jouw buurt.

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Ik snap wel waarom die vrouw zo reageert,ze had het natuurlijk een heel stuk aardiger kunnen zeggen dat wel.
 jij hoort je ook gewoon aan de regels te houden en ik vind het een beetje raar dat je mensen die zich aan de regel houden non gaat noemen,volgensmij wordt de wereld er alleen maar beter van als mensen dat doen.
Maar ik weet zeker als het andersom was je het ook niet fijn had gevonden dat er opeens een onbekende hond op je af komt of dat je een loslopende hond tegen komt waar het niet mag

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Wou eerst niet reageren, er is al veel gezegd waar ik het mee eens ben.

Liesbeth, je verwijt die vrouw dat ze jou uitscheldt, dat is idd niet netjes, maar als ik zie hoe jouw reacties in dit topic zijn op mensen die een andere mening hebben... ook niet bepaald netjes. En de doggies, kijk eens hoe je ze uitdeelt, dat getuigt ook niet echt van volwassenheid. Mensen nemen de moeite om te reageren op jouw topic.
Volgens mij had je verwacht dat iedereen zou zeggen 'oh, die Max, wat een schatje, een moorddmachine? haha', een schattige foto erbij...

Nou, Max ziet er een schatje uit, maar dat kan die vrouw niet weten.
Ook kan jij niet weten wat zij in het verleden al heeft meegemaakt of negatieve ervaringen heeft gehad.
Mensen reageren nu eenmaal niet allemaal hetzelfde als ze in paniek zijn of schrikken.

Feit is dat Max daar niet mag loslopen, het wordt gedoogd door mensen in de buurt, dus op zich zie ik geen probleem.
Mijn honden lopen ook soms los op plaatsen dat het niet mag (België en losloopgebieden... ik vermoed dat jij ook van België bent), maar dat is mijn verantwoordelijkheid. Als er daar ook maar iemand een probleem mee heeft (om wat voor reden ook), dan ben ik in de fout, niet de ander.

Kijk ook eens naar jezelf, schuif niet zomaar alles in een ander zijn schoenen en ajb, al die excuses...

Nogmaals, de reactie van de vrouw was, in jouw ogen, misschien té, maar je weet niet vanwaar die reactie komt en ik vind dus ook niet dat je zomaar kan oordelen.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Afgezien van het feit dat die mevrouw wel wat anders had kunnen reageren, moet jij je hond gewoon aangelijnd houden. Als Max aangekijnd was geweedt, was zij hoogstwaarschijnlijk niet eens boos geworden en had deze discussie niet eens bestaan. Die vrouw is daar net zeg jij? Dus zij moet maar ruiken dat de rest van de burgers het oké vinden als je Max loslaat? Dat vind ik onterecht. Jij bent hier degene die het initiatief neemt Max los te laten dus ik vind dat je zelf de risico's daarvan moet dragen.

honden page profiel Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes UncasAdinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

" he tante nonnetje.. welcome to the real world.. als je elke regel moet volgen mag je je hond ook niet verder dan 1m bij je vandaan laten (jaja, ga snel de wet maar nalezen!) en doet iedereen dat hier ? nee toch ..??

jij kan zover rijden, ik niet, ik heb geen rijbewijs, en mijn man ziet dat niet zitten elke dag..

niemand klaagt er hier in straat, verder ga ik trouwens ook niet.. zij is nieuw, sinds 1 dag! en besuit dat ze direct mag beginnen roepen en tieren, omdat er  1 din haar niet aanslaat .. 

als ze er niet tegen kan dat er soms ook dingen gebeuren die tegen de wet zijn, (zoals sigarettenpeuken op straat dumpen..) dan had ze maar op de boerenbuiten moeten gaan woenen, ver van iedereen vandaan! 

in ieder geval, ik ga er sebiet naartoe, en vragen vanwaar die reactie komt.

Ik heb van enkele buurtbewoners ook de reactie gekregen dat ik me niks van haar moet aantrekken, want dat max zeker nog mag blijven los lopen daar (ooooew, nog meer mensen die de wet overtreden.. jemig! wat een rebelse buurt!!!)

en als de stad er niet tegen kan, dat ze dan maar een losloopzone of weide moeten voorzien "

Hier wou ik toch ook nog op reageren.

Misschien moet jij wel op de boerenbuiten gaan wonen... hoef je zelf met niemand rekening te houden... en heeft niemand last van jou...

Het is een beetje de omgekeerde wereld, iedereen moet rekening houden met jou en je honden, maar jijzelf mag gewoon alles doen wat je zelf ok vindt... klopt niet echt hé?

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik heb helaas in het verleden al met TS te maken gehad , en niet op de goede manier
ik heb me voorgenomen om nóóit op een topic van haar te reageren , maar kan het ff niet laten
ze zal nooit haar ongelijk toegeven , er is maar één gelijk en dat is het hare ....
maar ik reageer voor de goedbedoelende mensen die haar advies willen geven , niet doen !!! hier geniet ze van ...

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

en het ergste is nog al die domme mensen die moeten lachen om haar moordmachine, uitgaande dat niet iedere cocker spaniel lief is. zou er een ander ras lopen, pitje, staffie, rottweiler. zouden jullie dan ook nog zo lacherig reageren. nee dan is het ja maar die vrouw heeft gelijk, zo een hond laat je ook niet los lopen.en nu keuren de meeste het goed , omdat het een lief uitziende hond is. dat vind ik nog vele malen erger hoor ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" en het ergste is nog al die domme mensen die moeten lachen om haar moordmachine, uitgaande dat niet iedere cocker spaniel  lief is.  zou er een ander ras lopen, pitje, staffie, rottweiler. zouden jullie dan ook nog zo lacherig reageren. nee dan is het ja maar die vrouw heeft gelijk, zo een hond laat je ook niet los lopen.en nu keuren de meeste het goed , omdat het een lief uitziende hond is. dat vind ik nog vele malen erger hoor  ;-) "


Ehh wie keurt het hier goed dan? Sorry hoor maar ik vind dat dit een beetje een slachtoffer-rol-reactie is..

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"

Nogmaals: Waar beweer ik dat schelden goed is? "


Daar gaat dit topic juist over!..

Over dat schelden van Mevrouw... niet over de wet en de burgerplichten!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"

Ehh wie keurt het hier goed dan? Sorry hoor maar ik vind dat dit een beetje een slachtoffer-rol-reactie is.. "


.als je en paar reactie,s terug leest , word er door sommige mensen lacherig over gedaan met die foto,s dat ze de moordmachine zien. omdat het een onschuldig cockertje is. dan vind ik nog het ergste en dat sommige mensen zeggen, zal ik dan mijn moordmachine dit of dat. nu reageren ze lacherig en makkelijk om het feit dat het een klein lief uitzien ras is. . in mijn ogen fout, helemaal fout . hadden ze , ook zo lacherig gereageerd als een een ander niet lief uitziend ras er had gerend.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Daar gaat dit topic juist over!..

Over dat schelden van Mevrouw... niet over de wet en de burgerplichten! "


Nee, het topic gaat over een conflict waarbij een hond losliep op een plek waar dit niet mocht en een nieuwe buurvrouw nogal heftig reageerde. Het gaat niet alleen om de heftige reactie van die buurvrouw en ik zeg nergens dat ik die heftige reactie goedkeur. Het is dus zinloos om door te gaan alsof ik die heftige reactie wel goedkeur.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

"

Daar gaat dit topic juist over!..

Over dat schelden van Mevrouw... niet over de wet en de burgerplichten! "


En dat is dus het foute aan dit topic, want Liesbeth zo onschuldig en diervriendelijk als ze is liet haar hond loslopen op een plek waar dat helemaal niet mag waarna er iemand furieus op haar werd en haar helemaal uit ging schelden (als we Liesbeths verhaal moeten geloven). Liesbeth probeert nu gewoon een slachtofferrol in te nemen, terwijl zij daarvoor helemaal niet in de positie is. Liesbeth was zo flink om haar hond los te laten lopen daar waar het niet mag en moet dus ook zo flink zijn om toe te geven dat dit alles haar schuld is en dat zij het die vrouw niet kwalijk kan nemen.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

"

.als je en paar reactie,s terug leest , word er door sommige mensen lacherig over gedaan met die foto,s dat ze de moordmachine zien. omdat het een onschuldig cockertje is. dan vind ik nog het ergste en dat sommige mensen zeggen, zal ik dan mijn  moordmachine dit of dat. nu reageren ze lacherig en makkelijk om het feit dat het een klein lief uitzien ras is.  . in mijn ogen fout, helemaal fout . hadden ze , ook zo lacherig gereageerd als een een ander niet lief uitziend ras er had gerend. "


Daar gaat het toch niet om? Wat voor hond ook; geen enkele mag daar loslopen! Ook niet omdat het losloopveldje 20 minuten verwijderd is van Liesbeth d'r huis, ook niet omdat Max dan z'n energie goed kwijt kan. Al was het een Maltezer geweest, een Newfoundlander of een Pitbull, iedere hond mag gewoon niet los.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Oké nu wil ik het weten, wie is hier allemaal in het klooster??
(Poging om wat lucht-igheid in het topic te blazen.)

Loop een keer langs bij die vrouw Liesbeth, zoals je al van plan was, wellicht is de situatie snel ontmijnd op die manier. ;-)

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

ikke blijkbaar alleen gaan ze mij vlug uit dat klooster gooien denk ik haha ;-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"

Daar gaat het toch niet om? Wat voor hond ook; geen enkele mag daar loslopen! Ook niet omdat het losloopveldje 20 minuten verwijderd is van Liesbeth d'r huis, ook niet omdat Max dan z'n energie goed kwijt kan. Al was het een Maltezer geweest, een Newfoundlander of een Pitbull, iedere hond mag gewoon niet los. "


. ook jij snapt niet wat ik wil zeggen pffffff

honden page profiel Maxine, Mira en TuurMaxine, Mira en Tuur

honden foto van Maxine, Mira en Tuur

Ik geloof eerlijk gezegd niks van haar verhaal. Zal gewoon zijn om aandacht te trekken op een negatieve manier. Ze ligt wel met elke mens in de klinch als ik al haar topics moet lezen. Klaag nooit over mensen die schelden als je zelf constant loopt te schelden.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

@Myriam ik begrijp wel volkomen wat je wil zeggen ;-)

mensen gaan er gewoon licht over omdat het zo'n leuk snoetje heeft en hij er niet uit ziet als een moordmachine en zich ook niet bewust maken dat zelfs de kleinste hond lelijk kan uithalen...en als het een ras was dat op de lijst stond van gevaarlijke honden was die reactie er niet gekomen ;-)

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

"

. ook jij snapt niet wat ik wil zeggen pffffff "


Jawel hoor. Als het een Pitbull, Stafford of Bull Terrier was geweest, was er waarschijnlijk niet zo lacherig op de foto's van Cocker Max gereageerd. Maar was het een Pitbull, Stafford of Bull Terrier geweest die daar los had gelopen en de foto's van deze Pitbull, Stafford of Bull Terrier stonden erbij, dan had (volgens jou) die vrouw helemaal gelijk gegeven dat ze zo schrok.

Het punt is alleen dat ook al is het een Pitbull, Stafford of Bull Terrier of een schoothondje, of een Newfoundlander-formaat schoothondje, of een Cocker; iedere hond wordt geacht aan de lijn gehouden te worden. Ik denk dat het grootste gedeelte van de HP'ers die hierop gereageerd heeft exact hetzelfde zou reageren zoals ze nu doen, ook al is het een Cocker. Iedere hond moet aan de lijn! Ook een Stafford, ook een Pitbull, ook een Chihuahua, ook een Cocker. Dit topic is niet rasafhankelijk.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

goh zeg we weer spijtig dat we met elkaar liggen te discuteren over iets dat we niet hebben meegemaakt, soms spijtig dat eenieder niet gewoon zijn gedacht kan zeggen zonder steeds een tegenaanval te verwachten ... zelfs ik ga nu soms in de clinch :'(

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als TS naar die vrouw toe gaat en daar precies zo doet als ze hier doet, voorspelt dat niets goeds..

Als dit hele verhaal al waar is, vraag ik me af wat TS zelf wel niet heeft staan te brullen.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik ga liever niet in de aanval, dat ben ik nu ook niet aan het doen. Ik wilde eigenlijk niet eens op dit topic reageren. Maar ik ken Liesbeth van FB van een Maltezerforum daar en ik heb ervaring met haar reacties.

Ik kan er gewoon niet tegen dat ze de schuld in de schoenen van die vrouw schuift die daar net woont, die een reactie uit die volkomen normaal is naar mijn idee (afgezien van de woordkeuze) en vervolgens Liesbeth de positie inneemt van: mij treft geen blaam. Ik kon daar gewoon niet over uit en vind dat, omdat dit een forum is waar je je zegje mag doen, ik dit mocht zeggen.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

.als je en paar reactie,s terug leest , word er door sommige mensen lacherig over gedaan met die foto,s dat ze de moordmachine zien. omdat het een onschuldig cockertje is. dan vind ik nog het ergste en dat sommige mensen zeggen, zal ik dan mijn  moordmachine dit of dat. nu reageren ze lacherig en makkelijk om het feit dat het een klein lief uitzien ras is.  . in mijn ogen fout, helemaal fout . hadden ze , ook zo lacherig gereageerd als een een ander niet lief uitziend ras er had gerend. "


.Die kans is aanwezig O-). Persoonlijk zie ik ook liever een loslopende cocker...

Regels zijn gemaakt om de samenleving leefbaar te houden, in onderling overleg is er gelukkig veel mogelijk.

Een gevalletje, de pot verwijt de ketel? Wie weet is de vrouw, of haar kind ooit gebeten door een hond, wie zal het zeggen?

Maar aangezien het je nieuwe buur is, bak een appeltaart, bied je excuses aan en start opnieuw ;-).

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" @Myriam ik begrijp wel volkomen wat je wil zeggen ;-)

mensen gaan er gewoon licht over omdat het zo'n leuk snoetje heeft en hij er niet uit ziet als een moordmachine en zich ook niet bewust maken dat zelfs de kleinste hond lelijk kan uithalen...en als het een ras was dat op de lijst stond van gevaarlijke honden was die reactie er niet gekomen ;-) "


. fijn dat iemand het nog begrijp dank je en halleluja

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Die vrouw is nou eenmaal geschrokken. Ik vind inderdaad das TS gewoon even een praatje moet maken met haar en uitleggen waarom haar hond los loopt en dat niemand anders het erg vind. Excuses aanbieden vind ik nou niet direct nodig. TS was niet fout bezig want die wist niet anders dan dat het gewoon kon, en de vrouw is niet fout omdat zei niet wist dat dit mocht. Misschien heeft de vrouw wel hele nare ervaringen met een cocker...

Ik heb liever ook niet dat honden los lopen buiten de losloop gebieden. Zeker niet als ik met mijn hond loop want dan heeft hij nog wel eens een grote mond. Had TS een bullterrier, een newfy, een vlinderhondje... man als had ze een Duitse dog had ik hetzelfde gereageerd als de mensen die een beetje lacherig over de cocker doen. Ik zie geen kwaad in honden tot dit anders bewezen is of anders aangegeven is. Ook hier in de buurt heb ik geen moeite met een hond die naar mijn hond toe wil, behalve een beauceron... waarom omdat hij mijn hond 2x heeft aangevallen en deze hond alle witte honden aanvalt. Maar de beauceron x husky van mijn vader komt hier wel binnen en mag lekker spelen met keet omdat hij niks doet. Dus nee het is totaal niet rasgebonden dit.

Ik vind het een beetje jammer dat alles zo ontploft is hier terwijl TS gewoon even haar verhaal kwijt moest. En dat verhaal mag ze kwijt. Zonder dat ze allemaal regels en wetten naar haar hoofd krijgt want die kent iedereen neem ik aan wel. En hoeveel van ons heeft de hond aan een 1 meter lijn... heet altijd poepzakjes bij zich of laat zijn/haar hond wel eens los op plaatsen waarvan niet is aangegeven dat het een losloop gebied is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Veilig? Dat had je gedacht...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^