Hartruis Franse Bullog + Eet Probleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LionelLionel

Beste iedereen!

Wij zijn sinds een aantal dagen de trotse baasjes van Vato onze franse bul.
De eerste 2 dagen at hij perfect...maar nu weer 2 dagen verder neemt die een hap en laat de rest staan , heel raar dus.

Verder zitten wij nog met iets heel vervelends....in zijn dierenpaspoort stond dat hij bij de 1e controle een hartruisje had....bij de 2e controle werd daar niks meer van gevonden zo staat er. De fokker vertelde ons dat alles goed was dat dat wel vaker voor kwam en zoals ik ook al gelezen had kunne ze daar over heen groeien. Tevens vertelde de fokker dat de 3e inenting niet perse nodig was en dat dus alleen mr geld verspilling aan de da was.Nou zijn wij vandaag toch naar de dierenarts gegaan want wilden Vato toch zijn 3e inenting geven en tot onze verbazing conlcudeerde de da dat Vato wel degenlijk een hartruisje heeft, wat ons nu dus echt heel verdrietig en boos tegelijk maakt.want nou vermoed ik dus dat om deze reden zei zeiden dat de 3e enting niet nodig was/.
Vato is 13 weken.....verder kern gezond speels luistert al goed zo goed als zinderlijk ...ademt gewoon normaal. De da zei ons om een scan te laten maken zodat we wisten wat de oorzaak was...nu lees ik op meerdere sites dat veel hondjes daar last van hebben gehad en daar over heen groeien....maar komt er wel wat uit de scan en er moet een operatie plaats vinden  gaat dat aardig in de kosten lopen...nu weet ik de regels niet precies maar volgens mij moet de fokker een pup verkmopen zonder aandoeningen en anders moet hij dat expliciet vertellen....hoop dat mensen hier meer van weten en ook heel graag tips over wat nu met de voeding....
wij geven hem nu nog rc mini junior... 3x56 gram per/dag.....

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

;-)Hoi...voor de tweede keer.
Wist je dit niet toen je hem kocht, heeft de fokker je niets verteld?
Komt hij bij een goede fokker vandaan?(via rasvereniging)
Ik weet er niet heel veel van, maar zoals ik je net al schreef loopt er nog een topic
over een Jack Russel pup met hartruis, is wel interessant om even door te lezen.
Verder hoop ik dat je nog veel goede adviezen krijgt!
Veel succes met Vato!

honden page profiel LionelLionel

hoi  ....

Toen wij hem kwamen bekijken met een aantal weken.....hebben wij geen dierenpaspoort gezien en is ons verder niks verteld alleen dat hij gezond was....
nu met 13 weken hebben wij hem opgehaald....en kreeeg ik dus zijn paspoortje en zag dat hij bij de 1e inenting/controle een hartruisje had links. Bij de 2e inenting niet meer...zo werd dus oook gezegd dat gebeurt wel vaker groeien ze overheen. Nu valt alles een beetje op ze plaat want die vorige baas zei 3e enting niet nodig alleen geld verpsilling....misschien dat ze vanwege dit dus dat verhaal ophingen van geld verspilling...

het zijn gewoon mensen die thuis wel eens een nestje hebben...er is mij niks anders gezegd dan dat Vato helemaal gezond was.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Is hij wel ingeënt? Het zou kunnen zijn dat ie zich daar een beetje minnetjes van voelt, gecombineerd met het spannende van naar de dierenarts gaan.
Wat de hartruis betreft: zonder de dopplerecho is er niets van te zeggen. Mijn eigen hond heeft ook van pup af een hartruis, niet altijd hoorbaar en na de echo weet ik dat het een onschuldige ruis is.

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

Jammer dat je dit niet gezien hebt voor je hem meenam, maar dat is helaas niet meer terug te draaien.
Ook wat de "fokker" betreft kun je niets meer.
Was hij of zij aangesloten bij een rasvereniging dan waarschijnlijk wel.

Ik denk dat het verstandig is om dit toch verder te laten onderzoeken.
Ik hoop dat het net als Wendy zegt een hartruis is waar hij heel erg oud mee kan worden, maar dat weet je niet zonder onderzoek.
Wens je veel succes, en hoop dat er nog veel reacties komen waar je wat aan hebt!

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Als je pup gekocht is bij een erkende fokker dan kan dit niet zomaar. Je hebt recht op een gezonde pup, dus wat je nu moet doen is contact opnemen met de fokker, zeg dat je de bij da geweest bent en dat er verdere onderzoeken nodig zijn. De fokker moet hier zijn verantwoordelijkheid opnemen, laat je niet met een kluitje het riet insturen !Een frans bulletje heeft te kampen met heel wat gezondheidsproblemen, met dank aan de 'oepsnestjes' waar de ouders niet getest zijn op afwijkingen... Mijn bulletje krijgt kvv, doet het daar heel goed op. Veel succes ;-) En maak je niet meteen al te ongerust, het komt wel eens vaker voor bij pups en in 90 percent van de gevallen loopt het gewoon goed af, ze 'groeien' er als het ware overheen...Toch is een echo aangeraden want het kan een symptoom zijn van een probleem met het hartje.

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

Lut, hij komt bij mensen vandaan die wel eens een nestje hebben.
Is niet via rasvereniging gegaan als ik het goed begrepen heb.

honden page profiel LionelLionel

Hallo allemaal...

bedankt voor de reacties....wij gaan zeker na deze reacties ons bulletje verder laten onderzoeken ik wil gewoon zeker weten of het ernstig is of niet. Ik ga zowiezo contact met de fokkers opnemen want de ouders van onze bull zijn wel met stamboom, dat hebben ze ons laten zien...wij wilden onze pub niet met stamboom want wij willen gewoon alleen een gezonde pup  als maatje en gezelschap.....Zodra wij de echo enzo hebben laten doen laat ik iedereen nog even weten wat de uitslag is...
in ieder geval hartsikke bedankt voor de reacties....je schrikt toch wel heel erg ...zijn na een paar dagen toch al echt gehecht aan Vato ....mensen zeggen breng hem terug maar die hebben volgens mij  echt geen idee waar ze over praten....en het is fijn om te horen dat er een hoop honden zijn die hier gewoon oud mee worden...wij hopen er het beste van ...wij laten snel iets horen.

bedankt.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Wij duimen hier alvast mee op een goede uitslag ;-) Als je even hartruis bij bulletjes op internet opzoekt dan krijg je een boel informatie, het hoeft niet altijd ernstig te zijn dus maak je niet meteen gek van zorgen...Natuurlijk ben je gehecht aan zo'n klein prutske en moet het hartverscheurend zijn om te denken aan terugbrengen...daar kan ik inkomen...zou het zelf ook niet kunnen...Wens jullie veel succes en plezier met jullie bulletje, het zijn heerlijke hondjes ;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^