Spannend dagje!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

We hebben les in trimmen. En keeto kon wel een flinke borstelbeurt gebruiken dus huppa die ging mee. Hij is wel vaker mee geweest (en gaat nog veeeeeeeel vaker gebeuren) maar het is toch altijd even spannend.

Eerste 2 lesuren hadden we kynologie. Nou even gevraagd of de honden (andere studenten hadden ook honden mee) ook daar bij in het lokaal mochten zijn. Natuurlijk. En ja hoor dan begint het. een ORKEST aan geluid kwam er uit keeto. Maar gelukkig weten mijn klasgenoten dat hij dit doet, en dat het ras dit doet. Zo ook de docent natuurlijk (anders geef je geen kynologie). Tips gekregen om hem stil te krijgen en dat werkte... gedeeltelijk. Uiteindelijk gaf hij het maar op en ging liggen slapen.

Ja en toen moest hij 3 kwartier in de kennel. Helemaal niet leuk natuurlijk en dat gaat dan ook gepaard met oorverdovend geluid. Dan moet je daarna met lood in je schoenen bij hem weglopen. Gelukkig kwam ik na mijn les Nederlands snel terug en hebben we even samen met een labrador een rondje gelopen en even lekker los gerent. Vooral dat los is voor mij een grootte stap maar hij kwam mooi terug en luisterde prima.
Daarna was het zo ver. TRIMMEN!! Op tafel zetten was makkelijk dat vind hij best. Borstelen vond hij heerlijk ging er bijna van liggen slapen. Het knippen van de poten kriebelde heel erg natuurlijk. Over 2 weken mag hij lekker gewassen worden, Vandaag is hij vooral ontwolt. Maar ondanks alles leverde het hem ongezien toch stress op. En wat doet meneer? hij vergeet gewoon te zeggen dat hij moest plassen dus dat deed hij binnen *schaam schaam*. Dat doet hij nooit, en hij was daarvoor al 5x wezen plassen. Minpuntje maar verder goed gedragen.
Nadat ik en mijn vriendin klaar waren heeft hij lekker los gelopen in het lokaal. Ging ook geweldig. Zelfs de aanwezige konijnen liet hij met rust. Constant op mij letten doe wat ik zeg, achter me aanlopen. Ik was het belangrijkste... en dan te bedenken dat hij op de hondencursus o.a. gezakt is voor niet baasgericht zijn. 

Ik ben zo super trots op hem! Voelt heerlijk dat hij het goed doet, nu weet ik zeker dat ik het wel kan





honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Toch best heel knap gedaan en ja een ongelukje door de stress kan gebeuren toch. Wees maar gewoon supertrots op jullie saampjes. En qua baasgerichtheid das op zo'n cursus ook maar een momentopname vind ik. Leuke foto's :-D;-)

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik vind keeto echt mooi, vooral op die foto waar hij zit en die mensen op de achtergrond staan. Wil hem eigenlijk wel eens in het echt zien... Plassen ach kan gebeuren he! bij ons wel eens een hond overgegeven.
En fijn dat hij de konijnen met rust liet.
En dat op jou letten komt denk ik omdat dit nieuwe plaats is, daar let je veel beter op je baas, dan een plaats die hij al wel kent.. Al is dat hondentrainings veld.

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Daar heb je waarschijnlijk gelijk in. Al kent hij de school wel hij kwam er niet vaak.
Je mag hem best een keer in het echt zien hoor. Ga eens mee met een hondenwandeling

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Met hondentraining had ik het ook namelijk, al lette die hond zoiezo op me, maar toen nog erger, leek wel een border collie en ik de bal xD

Ja zal ik zeker eens doen!
Als ze soort van dichtbij zijn...

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Vast wel een keer.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Wat leuk zeg! Knappe man is het! :-)

Wat studeer je? Klinkt heel erg leuk, kynologie en trimmen.

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Ik studeer paraveterinair aan het Lentiz MBO Animal maasland
Trimmen en kynologie (inc. kynologisch instructeur) zijn vakken waar je de basis kennis van moet weten. Maar je kan ze ook volgen als cursus tijdens je opleiding en dus trim- en kynologisch instructeur diploma halen

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

;-) gaaf

Volgende forumvraag: schofthoogte opmeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^