Alle retrievers verzamelen!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Alle retriever eigenaren hier verzamelen. Het leek me leuk om dit topic jou retriever te showen. Vertel even een kort verhaaltje over jou retriever. Wat leuk is om te weten:

Waarom heb je voor deze retriever gekozen.
Wat vind je leuk aan de andere retrievers. 
Zou je nog voor een andere retriever kiezen  en waarom. 
Wat doe je met je retriever 
Wat maakt jou retriever nou zo speciaal. 

Eigenlijk gewoon een leuk verhaal over jou retriever je mag van alles vertellen en natuurlijk een leuke foto erbij. 

Ik stel jullie voor aan Denzel een blonde labrador van 8 maanden. Vroeger hadden wij altijd goldens in huis en ik werd toen al besmet met het retriever virus. Mijn vriend wile echter geen hond met lange haren, dus onze keus kwam uit op de labrador. In het begin wilde we steeds een zwarte alleen toen kwam Denzel op ons pad. Mijn fokker had 1 blonde reu en die was voor ons. En nu ben ik zo blij met mijn blondje ik vind hem werkelijk prachtig. 
Ik wilde heel graag een hond om iets mee te doen hij zou niet alleen een huisgenoot worden maar ook mijn nieuwe hobby. Ik wil samen dingen ondernemen. Ik vind cursussen ontzettend leuk en uiteindelijk wil ik nog jachtraining met hem doen. Daar leek mij een labrador meer dan geschikt voor. Dus nu ben ik helemaal fan van mijn labje en mijn droom is uitgekomen mijn eerste hond en prachtig beestje helemaal wat ik zocht. Hij is ook heel gedreven en wilt graag voor je werken zo leuk om te zien hoe hij dit allemaal oppakt dan kan ik echt apetrots op hem zijn. Ook de chemie samen tijdens het trainen dan wordt ik dol gelukkig. 
Ik raak niet uitgepraat over hoe dol ik op hem ben echt mijn trouwe vriend ondanks dat hij nog maar 8 maanden is voelt het zo goed samen ik hoop nog jaren van hem te genieten. 

Ik vind andere retrievers ook ontzettend leuk. Ben namelijk ook echt heel erg dol op goldens en dan vooral de donkere. Ook deze zouden erg goed bij mij passen. Het zijn. Heerlijke goedzakken die ook graag voor je werken prachtig om te zien. Als ik een golden tegen kom kijk ik toch even mijn ogen uit. 
De flatjes, prachtig die zwarte kleur en bouw. Ook geweldige honden om iets mee te ondernemen. Zelf zou ik er niet voor kiezen helaas vind ik dat ze iets een te spitse kop hebben maar als ik ze zie heerlijk die vrolijkheid die ze uitstralen.
De toller, mooie kleur geweldige uitstraling voor mij alleen iets te klein, helaas zie ik ze niet zo vaak dus als je er dan 1 tegen komt ook dan draai ik me hoofd even om. Volgens mij zijn ze erg gedreven en dan vind ik wel leuk. 
De curly, erg zeldzaam heb er nog nooit 1 gezien. Ben niet zo van de krulletjes maar ze hebben een echte retriever kop. 
De Chesapeake bay, prachtige uitstraling zijn erg gedreven maar ze passen niet kwa karakter bij me. Helaas nog nooit 1 gezien vind ze wel mooi op foto's haha. 

Hopelijk vertellen jullie ook een leuk verhaaltje over je retriever. 





Mijn trots. :-D

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

zal morgen even wat schrijven lukt nu niet ga zo naar bed

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Jayla - Nova scotia duck tolling retriever


Waarom heb je voor deze retriever gekozen.
- Ik was op zoek naar een echte werkhond. Hij  mocht niet te groot zijn, want m'n moeder wilde dat niet hebben. Ik was onze 2 maltezers gewend en met 1 daarvan deed ik ook allerlei sporten zoals behendigheid en gehoorzaamheid, maar dat ging allemaal net wat moeilijker met zo'n ras. Mijn trainer van behendigheid had een toller en vandaar dat ik daar meer informatie over ben gaan zoeken. Ik werd helemaal verliefd. Hoewel ik de meeste retrievers van te rustig vind was dit een geweldig ras voor mij. Flinke werkdrift, maar ook weer heel erg sociaal en in huis ook gewoon rustig. Het is ook echt mijn droomras geworden.

Wat vind je leuk aan de andere retrievers. 
- Labrador en golden retriever zijn niet echt mijn ding. Ik houdt persoonlijk wel van iets meer pit, maar ik vind ze leuk om te zien bij een ander :-) Wat ik ook een erg leuke retriever vind is de flatcoated retriever. 

Zou je nog voor een andere retriever kiezen  en waarom. 
- Nee.

Wat doe je met je retriever 
- Eerst natuurlijk gewoon puppycursus, daarna gehoorzaamheid gedaan. en uiteindelijk behendigheid. Daar zijn we nu ook mee gestopt (door gezondheidsredenen van mij) Maar ik wil snel beginnen met een werkhondencursus waarbij speuren en dergelijke dingen worden beoefend (ook behendigheids onderdelen)

- Wat maakt jou retriever nou zo speciaal. 
Actief, Sociaal, Lief naar mensen, gemakkelijk in opvoeding, leergierig, will to please.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Leuk om te lezen, jayla heeft een hele lieve blik.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik stel vooooooor: MAX;-)

Max is een Golden Retriever van 17 maanden oud. Hij is onze eerste hond en ik heb vanaf kleins af aan gezegd dat ik altijd een Golden wou.... Ik had ook een levensgrote knuffel van een Golden die ik heel graag showde aan iedereen. Deze knuffel heette Guus omdat de Golden van onze vrienden ook Guus heette. 

Vorig jaar mei zagen we dat er een nestje was geboren bij de fokker die we al heel lang op het oog hadden. Met 2 weken gingen we kijken en oh wat word jedan verliefd op die wurmpies, elke week was het weer genieten, ook van de foto's die werden gemaakt. 1 pupje trok me heel erg, de kleinste en de rustige maar toch aandacht vragende.... En hier issie dan, mijn allermooiste ventje.... 

Waarom mijn Retriever nou zo speciaal is? Hij is uniek, er is er maar 1 zoals hij. Zo lief, zo trouw en samen met Mini (mijn kat) mijn allerbeste maatje. 

Of ik ooit nog voor een andere Retriever ga? Ik weet het niet... Als ik heel eerlijk ben denk ik het niet.. Nu is het bij mijsowieso: " Eens een Golden, is altijd een Golden".Hij is mn gouden maatje .

 Ik zeg ook altijd tegen hem :" Zelfs je naam is mooi, mooier dan die van iedereen die dezelfde naam heeft. Gewoon omdat jij mijn Max bent;-) "

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Leuke uitspraak en die foto echt een pret hoofd met lieve ogen, mooie golden is max.

honden page profiel --

honden foto van -

Zo, nu zit ik op mijn laptop dus kan ik wat makkelijker typen haha :-)

Op het moment doe ik geen cursus o.i.d. met Max, maar waarschijnlijk gaan we de SHH doen in het voorjaar. We zijn gestopt nadat we de puppy, basis en gevorderden cursus hadden afgerond. Max raakte erg gefrustreerd van het feit dat hij niet naar andere honden toe mocht, en aangezien hij toen 9 maanden was kon ik ook niet meer van hem vragen dan hij aan kon.

Ik ben wel écht fan van Retrievers en wanneer er 1tje in het asiel zit (waar ik zondags werk) dan moet ik er toch altijd wel eventjes mee lopen.

Ik vind Labs, Tollers en Flatcoatjes heel leuk. Maar dan voor een keer even uitlaten etc of op het asiel er meebezig te zijn. Tijdens een groepswandeling o.i.d. Maar anders dan de Golden wil ik echt niet.... Ik heb er nog eens heel goed over na gedacht hoe perfect een Golden eigenlijk bij me past, en hoe perfect Max voor me is. ;-)
Ik hoop echt dat hij het eeuwige leven heeft, hihi! ;-)

Nog even wat fotootjes omdat ik Max graag show :-D *bloos*


honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

Wat leuk die verhalen..

Ik stel hierbij Luca voor..1 jaar en 5 dgn.

Het is me allereerste golden.. Hiervoor een amerikaanse stafford gehad die helaas maar 11 maanden is geworden, daarvoor een yorkse terrier die bijna14 is geworden..

Toen zei me briend kies jij maar een hond. Na een top drie kwam de golden eruit.. Me schoonouders kende een heel goede fokker dat ook nog eens een kennis van ze was en er was al een hond van die fokker in de familie..

Zo gezegt zo gedaan wij daarheen. Ze hadden toen een nestje van een week of 5. En luca heeft mij letterlijk uitgezocht en ik voor haar.. Zijn dikke maatjes..

Waarom een golden.. Altijd al gewild eigenlijk..
Of ik ooit ander ras neem.. Als het aan mij ligt niet hihi..

Ik doe momenteel geen cursus want is lastig te combineren met me werk..luca is gek op zwemmen, rennen graven en gek doen haha.. Net bazinnetje lol..

Het speciale aan luca is dat ze in een periode in me leven is gekomen wanneer ik het altijd moeilijk heb.. Ze slaat me erdoorheen.. Waar ik ga is zei en andersom ook..
Echt me beste maatje.. My soulmate

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Leuk om te horen dat luca zoveel voor je betekend :-D

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Luan; een echte toller zowel in uiterlijk als in karakter :-)




Waarom heb je voor deze retriever gekozen.
Ik wilde een niet al te grote hond, die lekker actief was en een beetje eigenwijs, die het leuk vindt om ingen te ondernemen maar die in huis lekker rustig is. Daardoor kwam ik uit op een toller :-)

Wat vind je leuk aan de andere retrievers. 
Ze zijn allemaal zo blij en willen graag voor je werken. 

Zou je nog voor een andere retriever kiezen  en waarom. 
Ik vind goldens en flatcoats erg leuk. Goldens vind ik super lief en mooi maar eigenlijk net iets te braafjes (en te groot voor nu ;-)). Flatcoats vind ik hilarische stuiterballen, ik word altijd wel vrolijk van ze, zeker als ze ondeugend zijn. Maar ik hoef er toch niet echt een in huis, veel te hyper. Bovendien vind ik de meeste retrievers te gericht op aandacht van andere mensen waardoor ik regelmatig verhalen hoor van baasjes die gelanceerd worden als hun hond een leuk mens zien waar ze naartoe willen. 

Wat doe je met je retriever 
Qua cursussen doe ik jachttraining. Verder veel wandelen met apporteren en zwemmen (wat Luan het liefste doet)

Wat maakt jou retriever nou zo speciaal.
Hij wil altijd werken, is altijd enthousiast en enorm gefocust. Verder is hij lekker eigenwijs en moet ik erg om hem lachen als hij probeert zijn zin door te drijven. Hij heeft enorm leuke/grappige gezichtsuitdrukkingen waarmee hij me heel veel kan vertellen. Hij daagt me uit om zelf ook beter mijn best te doen. En voor de rest kan ik enorm genieten van zijn knuffels ;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Luan; een echte toller zowel in uiterlijk als in karakter :-)


https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1234824_10201309529353016_1438510649_n.jpg

Waarom heb je voor deze retriever gekozen.
Ik wilde een niet al te grote hond, die lekker actief was en een beetje eigenwijs, die het leuk vindt om ingen te ondernemen maar die in huis lekker rustig is. Daardoor kwam ik uit op een toller :-)

Wat vind je leuk aan de andere retrievers. 
Ze zijn allemaal zo blij en willen graag voor je werken. 

Zou je nog voor een andere retriever kiezen  en waarom. 
Ik vind goldens en flatcoats erg leuk. Goldens vind ik super lief en mooi maar eigenlijk net iets te braafjes (en te groot voor nu ;-)). Flatcoats vind ik hilarische stuiterballen, ik word altijd wel vrolijk van ze, zeker als ze ondeugend zijn. Maar ik hoef er toch niet echt een in huis, veel te hyper. Bovendien vind ik de meeste retrievers te gericht op aandacht van andere mensen waardoor ik regelmatig verhalen hoor van baasjes die gelanceerd worden als hun hond een leuk mens zien waar ze naartoe willen. 

Wat doe je met je retriever 
Qua cursussen doe ik jachttraining. Verder veel wandelen met apporteren en zwemmen (wat Luan het liefste doet)

Wat maakt jou retriever nou zo speciaal.
Hij wil altijd werken, is altijd enthousiast en enorm gefocust. Verder is hij lekker eigenwijs en moet ik erg om hem lachen als hij probeert zijn zin door te drijven. Hij heeft enorm leuke/grappige gezichtsuitdrukkingen waarmee hij me heel veel kan vertellen. Hij daagt me uit om zelf ook beter mijn best te doen. En voor de rest kan ik enorm genieten van zijn knuffels ;-) "


Wat grappig om te lezen dat de rede waarom jij voor de toller gekozen hebt, zo precies ook mijn rede was. Erg leuk om te lezen!
Ik vind Luan echt een prachtige toller ;-)

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Wat een mooie foto van een mooie hond :-D

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt 3 doggies

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Tim golden retriever, kreeg ik van mijn man in een donkere periode in mijn leven, soulmate, heerlijke hond, gehoorzaam en gek op zwemmen, helaas hebben we afscheid moeten nemen van deze kanjer.

Yoran kregen we via een vriendin die niet langer kon aanzien hoe hij moest lijden bij zijn oude eigenaars. Trouw, knuffelkont tikkie eigenwijs, al met al een prachthond met een hart van goud. ( Flatcoated retriever)

Rixt kregen door toedoen van mijn man, hij zag haar op MP staan en wilde haar perse een gouden mandje geven, ze heeft een slechte tijd gehad, ze is maf gek waaks maar ook ontzettend goofy is gek op dollen en eten, soms een beetje hardhorend. Verder een machtbeest. ( Flatcoated kruising)

foto,s staan bij mijn profiel.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

"

Wat grappig om te lezen dat de rede waarom jij voor de toller gekozen hebt, zo precies ook mijn rede was. Erg leuk om te lezen!
Ik vind Luan echt een prachtige toller ;-) "


Ik zou echt geen ander ras meer willen op dit moment ;-). Jayla is ook echt heel mooi, vind het wel grappig dat je vaak aan het snoetje kan zien of het een teef of een reu is, de teefjes hebben echt een vrouwelijk gezichtje. Luan zijn snuit mag nog wel iets breder worden maar hij is ook pas 1,5 dus dat gaat waarschijnlijk nog wel gebeuren.

Zit trouwens naar die foto te kijken en zie dat ik zijn oren wel mag plukken :-). Mijn vriend vindt het altijd jammer als ik dat doe, hij vindt die piekhaartjes juist leuk.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Upje voor de retrievers

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

Retrievers......begin er niet aan.
Ze duiken in iedere sloot die smerig is, rollen graag in stink geurtjes, inbrekers die likken ze geheel onder, luistert naar iedereen, als ze maar wat te vreten hebt....enz.

En daarom hebben wij er twee;-);-)

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Haha zeer goed omschreven en gelijk heb je :-D

honden page profiel NanaNana 3 doggies

honden foto van Nana

Haha, ja, daar herken ik onze retriever ook helemaal in.
Ik begrijp dan ook niet, waarom niet iedereen een retriever heeft.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Haha, daar zat ik laatst ook over na te denken....
Ik had echt zoiets van: "Waarom wil niet iedereen een Retriever?!"

honden page profiel NanaNana 3 doggies

honden foto van Nana

Op de foto staan mijn 3 favoriete retrievers. Loena, Kiezel en mijn eigen, Nana ;-)

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Leuke foto :-D

honden page profiel NanaNana 3 doggies

honden foto van Nana

Oh, euh, ik ben niet diegene op de foto. Dit is mijn zwager, John, die de honden lokt met brokjes.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Oh even volgen, morgen zal ik schrijven.. moet ik even n nachtje over dromen O-)

;-)

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Leuk dat je nog even een verhaaltje wilt schrijven we zijn benieuwd sanne.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Focus op zn zeer geliefde dummy.


Jup, een échte retriever O-)


Apporteren uit het water kan hij dan weer wél! :-) Op het land vindt hij het niks aan!


Even nadenken of hij de dummy nou wél of niet op moet halen :-)




Wat zijn Retrievers toch knap ;-)

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Ben ik dan!

Waarom heb je voor deze retriever gekozen.
Vroeger hadden we bij mama ook een golden retriever, Ringo. Uit het asiel en echt enorm aanhankelijk. Ze was zo zachtaardig en kindvriendelijk, dat ik vrijwel meteen verliefd was. Vind ze mooi, vooral de lichte bijna witte varianten, lief, eigenwijs, maar toch ook baasgericht wanneer dit verwacht wordt! Voor mij een tophond.

Wat vind je leuk aan de andere retrievers. 
Ik vind de flatcoated retriever ook erg leuk. Gelukkig is Djyla zo´n viezerik, dat ze vaak even van soort veranderd, dan heb ik gewoon tijdelijk even een flatcoat! :-D

Zou je nog voor een andere retriever kiezen  en waarom. 
Als we een extra hond zouden nemen zou het denk toch weer een golden retriever worden.. Vind het karakter gewoon geweldig! De flatcoat is volgens mij iets zelfstandiger,,

Wat doe je met je retriever 
We doen met Djyla geen hondenschool. Ze wordt in december 2 jaar. We hebben puppy cursus gevolgd en daarna niets meer.. puppycursus was een hel! Daar niet luisteren en het thuis kei goed doen! Na het examen dus lekker thuis verder geoefend!
Nu gaat ze overal mee naartoe.. waar ik ben, is Djyla.. Sinds mei/juni ben ik met Djyla aan t hardlopen geslagen..(in t bos) Ze geniet er van dat ik mee ren met haar en kan dan al haar energie kwijt. 2 vliegen in 1 klap!
We maken geregeld lange wandelingen waar ze onderweg natuurlijk altijd even mag zwemmen. vaak gaat ze dan ook nog lang uit in vieze blubber plassen liggen.. hmmm!

Wat maakt jou retriever nou zo speciaal. 
Tsja, ze is gewoon geweldig.. Lief, aanhankelijk, eigen willetje maar wanneer nodig luistert ze prima. Erg enthousiast, vooral naar andere honden, maar daarbij ook erg onderdanig!
Ik zie Djyla als mijn kindje, alleen wat harig uitgevallen, zo benoem ik het altijd hahah!
Ik kan niet zonder Djyla en Djyla niet zonder mij! Zo is ze pas bij mijn vriend weg gerend omdat ik weg fietste, ze moest perse met mij mee ;-) Natuurlijk wel gestraft omdat ze zo de straat overstak, maar het was oh zo schattig dat ze mee wilde!

Vrouwtje gaat immers ook niet vaak zonder me weg!

Djyla weet me ook altijd heel goed te veroveren met dr zielige puppy blik.. Een volwassen draak inmiddels, maar dr puppy blik heeft ze nooit afgeleerd. Mijn knappe vrolijkerd!

Zou graaaaag een foto toe willen voegen om mijn knapperd te showen, maar snap niet waar die fotobalk is gebleven! Kan iemand helpen? O-)
Edit: Het is al gelukt in onderstaand bericht!

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto


Mijn knapperd!

Niet altijd een rasgolden zoals je ziet! Zwemmen in een buitenbad met rand, héél eng natuurlijk!






Dus dit is véél makkelijker!




Maar plassen in het bos ontwijkt ze niet zoals je ziet! 



En jaaa, ook Djyla kan apporteren!

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna 3 doggies

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Hier nog geen retriever, die word over 2 maandjes pas geboren :-)
het word een toller. Ik ben voor het ras gegaan om eigenlijk dezelfde reden als Judith.
Ik wilde een hond om lekker mee te werken. Ik zat eerst wat te kijken bij border collie maar dat vind ik weer te zegmaar.
Tollers lijken me echt geweldig, dus ik heb er heel veel zin in!

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Leuke foto's Rebecca. Tja  een golden en dummy's leuk he. Denzel is ook helemaal gek van zijn dummy's in het water maar ook op het land zijn we hard mee aan het oefenen dat ie ze ook terug moet brengen haha. 

Sanne leuk verhaal over djyla, ze is echt prachtig. 

En maks leuk voor je dat je bijna een puppy krijgt uiteraard verwachten  we dan natuurlijk wel een foto ;-)

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

"Denzel is ondertussen alweer 8 en halve maand dit zijn recente foto's van hem en wat wordt ie al groot. Ben ongelofelijk trots op hem mijn knappe ventje. 







pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Echt kameraadje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^