Agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ZZ

Ik was op de hondenschool en van het ene op het andere moment begon Zita enorm te blaffen en als ik haar wou doen zwijgen beet ze naar mij...Hoe zou dit komen? En vanochtend begon ze ook enorm te blaffen naar mijn vader zonder reden?

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

een hond doet dingen niet zonder reden.
jij hebt alleen de reden niet kunnen zien. waarschijnlijk is ze ergens van geschrokken. gewoon je hond goed in de gaten houden de komende tijd en misschien kom je er nog achter waarom ze het doet.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Een bepaald geluid?
Mischien zelfs wel gestoken door een mug, horzel of een vlooienbeet.

Het kan ook lichamelijk zijn doordat ze ineens een pijnscheut heeft.
Kan ook een groei-pijn zijn.
(gebeurd ook bij kinderen die in de groei zijn)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Je hondje is niet zomaar dit gedrag gaan vertonen. Naar mijn gevoel is het totaal geen agressie, maar waarschijnlijk is zij geschrokken of is er iets gebeurd, wat jij niet weet, wat haar onzeker maakt. Er zijn honden genoeg die blaffen of bijten omdat ze angst hebben of onzeker zijn. Het hondje van de buren blafte telkens naar Romeo. De buurvrouw en haar dochter trokken het ventje steeds weg en zeiden : hij is agressief ! Toen ik hen vroeg eens rustig het hondje met Romeo te laten kennismaken, ging hij eerst onder de auto zitten, maar naderhand kwam hij langzaam naar hem toe. En even later wilde hij spelen. Hij blafte niet, maar was gewoon blij. Nu wil hij constant spelen als hij Romeo ziet. Probleem opgelost !

honden page profiel MarijkeMarijke

Misschien moet je het e.e.a. over hondentaal in het algemeen bestuderen. Dus leren hoe je je hond kan "lezen". Veel van wat er in je hond omgaat vertelt hij door lichamelijk signalen te geven. Het is een manier van communiceren die je kunt leren te herkennen.

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Heeft geen "leraar" het gezien die jou kon vertellen wat er precies gebeurde aangezien jij op de honden school was? Het kan zoveel dingen zijn,  schrik reactie,  mis was de hond hel erg gespannen.  Denk dat niemand jou hier het antwoord geven omdat wij er niet bij wwaren en niet weten wat er voor af is gebeurd

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik denk aan overprikkeld??

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

overprikkeld en/of enthausiast en/of ongeduldig.
Nyx blaft ook alles bij elkaar op de hondenschool en hapt speels. Dat doet hij als hij zich verveelt/ongeduldig is en daarnaast zit er spanning bij van ''leuk!! de hondenschool!! yeeey!!''

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

ik denk ook dat je hondje overprikkeld was ;-) Myra heeft er de laatste tijd ook veel last van gehad op de hondenclub het is daar gwn te druk voor haar ze trekt dat niet, ik ben toen het weken aanhield ook gestopt met de cursus veel te veel stress voor haar! Ik zeg niet dat jij moet stoppen, mr hoe het in de gaten en vraag anders aan je instructeur of hij ziet dat ze overprikkeld is ;-)

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Als de mensen van de hondenschool het niet weten dan zou ik op zoek gaan naar een andere hondenschool. Toevallig Zita uit Almere? Ken ook zo een kleine bengel, ziet er ook nog eens hetzelfde uit?!

Volgende forumvraag: Hoe natte hond behandelen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^