Teek aan binnenkant oor, pup in totale paniek!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Hallo allemaal!

Zoals de titel al zegt heeft Goku van 10 maanden een teek aan de binnenkant van zn oor, vlak onder de punt. De teek is behoorlijk groot, en heeft een wit zakje. 

Normaal gesproken heeft Goku er totaal geen problemen mee als we een teek weghalen. Maar als we er nu bij in de buurt komen... Het lijkt echt alsof hij denkt dat we hem proberen te vermoorden. Hij begint echt hels te krijsen en te schuimbekken en krijgt extreme paniekaanvallen. Hij probeert zich echt zo hard te verzetten, alsof ze leven ervan afhangt. Mijn vriend en ik kunnen hem zelfs met zn 2-en niet meer houden, zelfs als mijn vriend bovenop hem zit en zn snoetje probeert dicht te houden. Hij begrijpt niet dat we hem proberen te helpen.

We durven het eigenlijk niet meer te proberen omdat ik erg bang ben dat we onze band met hem verpesten. Dat hij het vertrouwen in ons verliest. En ook zeker omdat ik bang ben dat hij in shock raakt, of een of andere aanval krijgt. Ik heb nog nooit zoiets met hem meegemaakt en werd er zo verdrietig van om hem zo te zien. 

Nu is dus mijn vraag; kunnen we de teek laten zitten? Valt deze er vanzelf af? Of moet ik de dierenarts bellen om te vragen of zij ons kan helpen? We hadden dinsdag als deadline gesteld, dat we dan gingen bellen met de dierenarts, maar geen idee of dit te laat is. Helaas weten we ook niet wanneer de teek zich heeft vastgezet. Zondag middag zagen we hem ineens. 

Groetjes,

Kelli

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Ik zou gewoon eens de dierenarts bellen en om advies vragen!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

als het je echt niet lukt; kan je de dierenartspraktijk bellen en vragen of een assistente je even wil helpen. Ik zou een teek zo snel mogelijk verwijderen.
Laat nog even weten hoe dit afgelopen is.

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Ik zou ook even met de dierenarts bellen.
Volgens mij moet een teek er zo snel mogelijk uit. De da kan desnoods een licht kalmerend middel geven ofzo. Zij zijn er hoe dan ook handiger in; het is belangrijk dat de hele teek eruit is, en als je hond zo tegenwerkt bestaat de kans dat het hoofd van de teek blijft zitten als je het zelf doet.

honden page profiel Tamara Tamara 3 doggies

honden foto van Tamara

zou ook dierenarts bellen, tekenbeten kunnen gevaarlijk zijn ...

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Heb je zo'n tekentangetje? Dan zou ik wachten tot ie rustig ligt of slaapt. Stiekem het tangetje achter de hand en eerst een beetje lekker kroelen. Al aaiend en kroelend richting het oortje, zo onopvallend mogelijk.
Als je dan steeds dichterbij komt (bij het oortje) kun je al kroelend het juiste moment zoeken en dan snel, maar rustig het tangetje erop zetten, gelijk draaien en een beetje trekken en mocht je hondje dan 'wegvluchten' heb je hem er in ieder geval uit :-)

Als dat niet werkt zou ik niet te veel zelf aanmodderen en wat hulp van een dierenarts inschakelen. Succes!

Gr. Alexandra

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Het beste is een teek er zsm uit halen ivm mogelijke overdracht van Lyme, aan de andere kant is de kans dat een hond echt een lyme krijgt klein. De teek zuigt zich vol en valt er dan vanzelf af. Ik vind met enige regelmaat zo'n dikke teek in huis (meestal doordat een van ons er o is gaan staan en je een mooi bloedspoordoor het huis hebt.

Als de 'wachten tot hij slaapt' truc niet werkt, zou ik persoonlijk wachten tot de teek eraf valt. Ik moet wel zeggen dat Spot ook tekeer gaat worstelen als ik aan zijn voetjes kom, maar als ik wacht tot hij rustig ligt, naast hem ga zitten en pootje pak, gaat het vaak wel goed.
Als de teek eruit is, zou ik gaan oefenen op aanraken van de oren, blijkbaar is datzijn gevoelige punt? Nu Spot's ontstoken voetjes over zijn, ben ook 'zomaar' aan zijn poten aan het zitten om te voorkomen dat ik er straks weer niet aan mag komen als hij er iets aan heeft.

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Echt helpen kan ik niet. Wel herken ik dat enorme gillen als het eigenlijk nergens om gaat. Hoe stoere kerel ook, soms lijkt Byr bij een klein pijntje een watje.
Persoonlijk zou ik even langs de da wandelen, al is het maar om de band met je hond niet te verstoren. Ik denk dat de assistente wel even kan helpen. ( wandelen als dat mogelijk is uiteraard, dat nare minuutje maak je dan gelijk weer goed met wat extra snuffelen. wordt een da-bezoekje minder beladen, vind ik)

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Kan jou Samojeed Byr ook zo gillen? Hij maakt echt zulke helse geluiden dat ik er echt bang van werd, alsof hij een beroerte kreeg. Daarom durfden we ook niet verder te gaan. 

Qua geluiden kan Goku er wel wat van. Hij praat echt tegen ons! Af en toe klinkt hij net als een kat, en soms heeft hij hele hoge stemmetjes, en als hij wil spelen dan moppert hij op een hele lage toon naar ons "ma ma ma".

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Toen Twinko er eentje aan de ingang van z'n oor had zitten ben ik even langs de dierenarts gewandeld. De assistente heeft 'm er toen uitgehaald voor me. Moet ik er wel bij zeggen dat de DA hier vlakbij is. Ik weet niet hoe ver jij zou moeten reizen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bel je dierenarts op of je langs kan komen, voor een teek te verwijderen wat je zelf niet eruit krijgt, heus ze helpen je direkt.

ga niet zitten hannesen tot tie slaapt en dan even voorzichtig de teek eruit halen, als tie wild met zijn kop gaat schudden en de tang zit erin, bellen, of je even langs kan komen.

en wat ik hierboven lees, Mireille, nadat de teek eruit is , regelmatig even zijn oren behandelen, ook al is er niets aan de hand, begin met kriebelen achter het oor, en een doekje met wat olie in de schelp van het oor, niets bijzonders, maar wel als er straks wat aan de hand is, laat tie het wel toe.

honden page profiel MeikeMeike 3 doggies

Bij mijn hond zat er een teek boven zijn oog. Ook van alles geprobeerd. Maar liet het ook niet toe. Toen heb ik iemand een bakje ijs vast laten houden (niet goed ik weet het, maar voor een keertje kan geen kwaad). En daar is ie zo obsessief mee bezig geweest dat je alles bij hem kon doen, dus ook de teek verwijderen.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Je kan langs de da , die heeft het er zo van af.Maar tegenwoordig heb je zulke handige schuifertjes om een teek te verwijderen, zou er zeker één aanschaffen want dan is het een fluitje van een cent.maar ga niet over je pup heen hangen als je iets wil doen of zijn snoet vast houden ,daar wordt hij alleen maar bang van.Maar ik zie dat je nog maar een jonge sam hebt ,dus is het wel handig om hem aan dat soort dingen te laten wennen,voor de toekomst.

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Wat een prachtige Samojeed is Tybor! Ik ben zo benieuwd hoe Goku er over een jaar uit ziet.. Zijn jullie wel eens een teek tegengekomen in de dikkere vacht? Wij vinden bij Goku alleen teken op zijn koppie en op zijn voeten, waar de vacht korter is, (en nu dus ook in zijn oortje).

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Dank je wel, zal het tegen Tybor zeggen.
Ja ook wij komen wel eens een teek tegen, we houden van knuffelen en hij moet regelmatig geborsteld dus zit er een teek dan vinden we hem gegarandeerd.Maar het hangt ook wel af van het gebied waar je wandelt ,hier valt het gelukkig wel mee.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Soms kan een buurman of buurvrouw al uitkomst brengen. Laatst ook de buurvrouw geholpen want de hond krijste ook zo. Eerst een bakkie en toen mocht ik de teek wel verwijderen. Vreemde ogen dwingen soms ....ook bij honden

honden page profiel Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3 3 doggies

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

Bij een teek altijd gewoon even langs de Dierenarts gaan en de hond daarna toch goed in de gaten houden. Ja, Lyme kunnen honden ook krijgen maar waarom teken met name gevaarlijk zijn voor honden is dat de teek zelf een parasiet ook een parasiet over kan brengen: Babesia, een parasiet die zich in de rode bloedcellen zich vermenigvuldigd, dit gaat door totdat de cel knapt en zoeken nieuwe cellen.
Erhlichia tast dan weer de witte bloed cellen aan (dus het afweersysteem).

De dieren arts of inderdaad de paraveterinair kan de teek vaak goed verwijderen zal het ook nog even ontsmetten.

Hoop dat alles goed gegaan is indien je al geweest bent met Goku, en anders succes :-)


Groetjes.

honden page profiel elleselles 3 doggies

honden foto van elles

Meteen dierenarts niet twijfelen teek moet weg hoe dan ook ....je hondje kan kwaad worden gillen plassen schreeuwen maar er wordt alleen maar een teek weg gehaald ....en is voor zn eigen bestwil dus ik zeg DOEN.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en is Goku zijn teek kwijt ?

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Bamse ziet er uit alsof hij heeeel veel haar heeft, net zoals onze Goku. Het valt mij op dat Goku alleen teken heeft op de plekken waar "minder" haar zit (op zijn snoet, onder zijn lip en nu dus in zijn oor aan de bovenkant). Is dat bij jou Bamse ook zo?


Wat zijn Newfounlanders toch prachtige honden!

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Hallo allemaal!

Bedankt voor alle reacties! 

We hebben de dierenarts gesproken, en die zegt dat hij al aardig volgezogen is en ieder moment los kan laten. De DA raadde ons aan om tekenvloeistof te kopen en aan te brengen, zodat de teek zich loslaat. Als hij er nog een aantal dagen zit moeten we langs komen, en haalt zij hem eruit.

Goku is verder ontzettend happy! Hij loopt te springen en te doen en lijkt er totaal geen last van te hebben. Hopelijk valt hij er snel uit, en zijn we van het gedoe af. Normaal gesproken vind Goku het helemaal niet erg als we aan zijn oortjes zitten. Toen hij heel klein was vond hij het gek als we hem over zijn koppie aaiden, maar dit hebben we hem helemaal aangeleerd, en nu vind hij het heerlijk. Het enige wat hij minder leuk vind is gewassen worden, en het aller ergste vind hij de waterblazer! Maar dit hebben we nog niet vaak gedaan omdat we hem niet te vaak moeten wassen natuurlijk.

Groetjes,

Kelli

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kelli, ja Bamse heeft zeker veel haar, maar bijna nimmer teken, zijn we naar het bos geweest, of ergens naar toe waar zeker teken zitten, voel ik met mijn vingertoppen overal, en als ik er een voel, die haal ik er met duim en wijsvinger uit, in een ruk, eruit.

even ontsmetten en klaar.

de waterblazer , dat is aan te leren dat ze het prettig gaan vinden, en voor een hond die vaak zwemt of toch af en toe veel vuil in de vacht heeft heerlijk dan om de waterblazer te gebruiken, begin daar mee op de laagste stand, even maar, lekker op de rug en nergens anders, zodat ze het echt lekker gaan vinden, wat ook fijn is als het snikheet is, de vacht open te blazen, minder warm hebben ze het dan.

teken zijn er veel, heel veel in nederland, zeker in de tekentijd..... toch gaan proberen om de teek zo spoedig mogelijk eruit te halen, niet te laten zitten, net zo lang tot tie er af valt. een besmetting van de teek zal niet dagelijks gebeuren, maar er hoef er maar een te zijn, vandaar een teek toch zo snel mogelijk proberen eruit te halen, niet een week laten zitten dat duurt zeker zolang voor die loslaat.

ik voorkom het althans ik probeer dat, ik spray met Ecostyle tegen vlo en teek, een natuurlijke spray , naar de bossen of struikgewas met wandelen gebruik ik de spray, voor de rest gebruik ik cdVet.

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Is ie eruit?

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Nee nog niet. Ik belde de DA op en legde het verhaal uit, dat we niet weten hoelang hij er al zit, en dat we hem zondag tegenkwamen, en toen zei ze dat we hem nu wel gewoon konden laten zitten en dat hij er zelf uitvalt. Als hij er over een paar dagen nog zit, dan moeten we even langskomen.

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Ook ons manneke kan lekker kletsen. Vooral 's ochtends laat hij een lang en goedkeurend gebrom horen als ik míjn mand uitkom, haha. En als ik heel per ongeluk eens met zachte schoenen zoals crocs, op z'n poot sta, berg je dan maar. Gillen alsof hij bijna vermoord wordt haha. De wat!
In inderdaad, teken zitten op buik en kop, verder nergens nog zo'n lelijkerd tegengekomen.
 
Het is wel héél handig om Goku  te laten wennen aan de waterblazer hoor. Blazen -> snoepje. Eerst kort, dan steeds langer. Eerst zachtjes aanzetten en langzaam opvoeren naar maximaal vermogen. Als Goku in de rui gaat tzt is het superhandig. Ik hoop wel dat je een tuin hebt want een blaasbeurt lijkt net een sneeuwbui. Ik gebruik de waterblazer standaard bij de wekelijkse borstelbeurt. Byr heeft nu door dat hij er lekker luchtig van wordt en gaat al klaar zitten als ik dat ding nog maar pak. Al hoort af en toe happen naar de luchtstraal er nog wel bij. Succes!

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Haha dit klinkt zo bekend! Als hij zich uitrekt, dan "snurkt/brommert" hij even. Echt super schattig! 

Ja we hebben 1 keer de fout gemaakt om het even in de gang weg te blazen. Het was een ware "winter wonderland". Heel gezellig :-D! Het gaat steeds beter hoor, maar hij gaat in de lucht happen als we dichtbij zijn koppie komen. Volgende keer doen we het inderdaad lekker buiten, dan hebben de vogeltjes ook weer wat om een nestje van te maken :-D (hoewel het nu al weer wat kouder is buiten, dan maken ze er maar een bontjas van).

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een slecht advies van je dierenarts. Ik begrijp niet dat je dat ding laat zitten vanaf zondagmiddag. Verschillende forumleden hebben gisterenochtend al het advies gegeven om die teek er zo snel mogelijk uit te halen. Hoe langer je deze laat zitten hoe meer kans je de teek geeft om parasitaire besmettingen aan je hond over te dragen. Vraag een andere hondenbezitter of hij/zij jou wil helpen en haal die teek met behulp van een tekentang er uit!
 
Citaat van lymnet
 
 
Hoe sneller verwijderd, hoe kleiner de kans op besmetting. In de eerste 24 uur is de kans op overdracht van ziekteverwekkers nog relatief klein, maar daarna neemt de kans snel toe. Niet alle teken zijn geïnfecteerd. In Nederland kwam uit het laatste tekenonderzoek dat gemiddeld 23,6% van de teken geïnfecteerd zijn met Borreliae, en teken kunnen ook drager zijn van andere ziekteverwekkers.
 
http://www.lymenet.nl/info/teken-verwijderen.htm

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Wat ik had begrepen was dat als de teek besmet was met een virus of bacterie, dat deze hem al heeft besmet na 48 uur. Toen wij hem tegenkwamen was hij al helemaal volgezogen. Dat legde ik ook uit aan de DA, en zij zei dat hij waarschijnlijk snel gaat loslaten aangezien hij al groter is. Hij is ook in de afgelopen 24 niet groter geworden. Ook zei ze dat als we die tekenvloeistof gebruikten, hij ook sneller loslaat.


De reden dat wij hem zelf niet hebben weg kunnen halen is omdat hij helemaal flipt, en dat is ook niet goed voor de gezondheid. Ik haal hem natuurlijk ook liever weg, we hebben ook een tekenpen. We blijven het steeds wel proberen. Ik neem aan dat de dierenarts dat niet zomaar zegt, zeker omdat ze al 16 jaar een praktijk heeft. Ik hoop dat ze gelijk heeft!

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ben het eens met Loesje, er uit met dat ding, zo snel mogelijk.

Vraag anders of iemand je even helpt, desnoods neem je hem in de hout greep, dan gilt hij maar even, tis zo gebeurd.

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^