Teek aan binnenkant oor, pup in totale paniek!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

We waren al met zn 2-en. Mijn vriend hielt hem vast op de grond (en mijn vriend is behoorlijk groot), en ik probeerde hem eruit te halen, maar hij beweegt zo wild, dat ik met dat tangetje hem niet goed vast kan pakken.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Dan ging ik naar de dierenarts en zei, hier is mijn hond met teek, verwijder hem maar, ging niet zitten wachten tot hij er vanzelf af valt.

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Eigenlijk ben ik het wel met jullie eens, en had ik gehoopt dat ze zou zeggen dat ik even langs moest komen zodat hij eruit werd gehaald. Ik zit al 3 dagen te zeuren naar iedereen dat ik me zorgen maak en het heel erg rot vind. Het voelt echt als mijn kind en ook al heeft hij een klit achter zijn oortje, dan ben ik al zorgelijk. Maar tegelijkertijd, onze familie loopt al 10 jaar bij haar, en ik vertrouw haar ook heel erg. Ze heeft me al met meerdere dingen laten komen en maakt altijd tijd voor me. Mijn vriend zegt ook dat ik me niet zoveel zorgen moet maken, en het groter maak dan het is. Maargoed, nogmaals, het voelt echt als mijn kind. Dus ik ben het er wel mee eens wat jullie zeggen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Wat bij onze kleine hond vaak helpt (maar die is klein) is haar optillen. Ik weet niet waarom maar dan is ze veel rustiger. Zo knippen wij altijd de nagels van der achterpoten.

Of (en zo doen we het bij onze pup) geef hem wat lekkers, maar ik weet niet of je dan nog goed bij z'n oortjes kunt. Zo doen we z'n tuig om want dat vind hij soms ook spannend. Ik zou de teek er wel afhalen in ieder geval...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Een oplossing die geen pijn doet; doe een druppel antiteek,(stronghold, frontline...) rechtstreeks op de teek.

de rest van het pipet verdeel je tussen de schouderbladen en nek op de huid.

de teek sterft meteen en stopt met zuigen en 'injecteren' van eventueel besmet speeksel.

succes

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Kijk voor de toekomst eens naar de tekenlasso, ik
Vind die bij mijn honden veel
Fijner dan een tekentang. Je kan je hond ook niet per ongeluk prikken.
En laat hond en teek nu even met rust, geen paniek om een enkele teek. Zoals ik al schreef, het gebeurt wel vaker dat er een teek zich volzuigt en los laat, kan meestal helemaal geen kwaad - in 12 jaar gebeurde dat paar keer per jaar bij onze honden dat ik het merkte, is nog nooit wat gebeurt

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Ja precies! Zo'n soort systeem ga ik kopen. Ik loop nu gelijk even naar de pets place om wat tekenvloeistof te kopen, en dan koop ik gelijk zon goed ding.

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam 3 doggies

honden foto van Flow*Sky*Sam

Kan je hem niet een grote kluif geven die je dan vast houd en dat dan je vriend hem kan verwijderen?
En de da zegt dat hij vanzelf los laat,valt hij dan niet in zijn oor,of is dit niet gevaarlijk?

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Straks komt mijn vriend thuis, en dan gaan we het nog een keer proberen. Ik ben net naar de dierenwinkel geweest en heb een nieuw speeltje voor hem gekocht. Misschien kunnen we dat als afleiding gebruiken (hij vind hem namelijk heeeeeleeemaaaal geweldig en loopt er door het hele huis mee te rennen en te springen als een lammetje in de weide). Ik heb een ander tooltje gekocht om de teek te verwijderen. Een groen pootje met een soort van vorkje eraan in 2 maten. Denk dat dit misschien ook wat beter gaat! En natuurlijk teken druppels.

Zijn jullie trouwens bekend met een witte teek? Dat schijnt namelijk ook weer raar te zijn. Maar het is toch echt een wit zakje! Ik heb hier ook wat dingen over opgezocht op internet, en zo'n "witte teek" schijnt ook weer meer zeer te doen. Meerdere mensen zeggen dat de honden hierbij lopen te gillen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Witte teek? Volgens mij heb ik er één keer ééntje gezien. Heel raar inderdaad, ik weet niet of het klopt maar ik ging er toen vanuit dat het een albino was. Komt niet veel voor maar het komt voor..

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik zou toch proberen te wachten tot hij lekker slaapt. Nu ziet hij jullie straks samen aankomen, dat geeft al argwaan en hij zal snel de bedoeling doorkrijgen. Dan wordt het weer een 'gevecht'. (Ook zal hij juist met een speeltje zijn koppie meer bewegen wat het moeilijker maakt het tangetje goed om de teek te krijgen.)

Als hij slaapt kun je zelf al heel voorzichtig het tangetje goed plaatsen. Tegen de tijd dat hij dan wat versuft wakker wordt en door begint te krijgen dat je aan z'n oortje zit is het waarschijnlijk al gebeurd. :-)

In ieder geval veel succes 
Gr. Alexandra

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Een volgezogen teek had er vanzelf weer afgevallen, maar ik had er ook niet op gewacht.
Soms wacht ik wel even omdat ik hem niet kan pakken, als ie echt net erin is gekropen.
Is de teek nu al eraf?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met duim en wijsvinger, eruit trekken, je hebt hem er zo uit, zeker als tie zo groot al is. zet je duim en wijsvinger achter de kop van de teek, echt de teek is er zo uit.niet draaien in een eruit trekken, rechtstandig.

iedere keer dat tie bloed op wilt zuigen, geeft de teek gif af om het wondje open te houden, iedere keer een groter kans op besmetting.

en ja je pup is nog heel klein en tuurlijk beweeglijk maar wat moet dat moet. dit zijn geen beestjes die je maar een week moet laten zitten, de teek valt eraf, waar is de teek gebleven ? wanneer de teek geslonken is dan heb je grote kans dat tie weer je hond grijpt, teken die gaan niet dood als ze er af vallen, en als tie geslonken is is de kans weer groot dat je hond de teek weer in zich heeft, of jij of je vriend.

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Ja zeker inderdaad! Vanavond zijn hier 3 vrienden in huis die allemaal kunnen helpen, dan moet het toch haast lukken. Ik heb ook Advantix gekocht om  dit soort dingen in de toekomst minder voor te laten komen.

 Als Goku toch eens kon weten dat het gewoon even MOET en dat we hem proberen te helpen...

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Juist door die ellendelingen zo snel mogelijk te verwijderen kun je voorkomen dat je hond er ziek van wordt. Zo heeft de mijne deze zomer piroplasmose opgelopen door een tekenbeet, ik kan je vertellen dat dat alles behalve een pretje is, het kan in erge gevallen zelfs de dood betekenen voor je hond.


Nou hoop ik dat je te maken hebt met een "gewone" teek en geen besmette, hem er a.s.a.p. vanaf halen is het beste wat je kunt doen (en vervolgens het wondje ontsmetten). Hier kun je een tekentang of gewoon je vingers voor gebruiken, wanneer je het zowel snel als voorzichtig doet hoeft je hond er niet veel van te merken. Succes!

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Oh jeetje wat erg.. Hoe gaat het nu? Ik heb voor de zekerheid in mijn agenda opgeschreven wanneer we de teek zijn tegengekomen, en we gaan hem even extra goed in de gaten houden.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dat was dan wel in de oekraïne.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

jouw Samojeed is ca.  1 1/2 maand ouder dan mijn hondje.

Ik heb mijn Casper al aan allerlei dingen laten wennen, zodat ik, als het straks nodig mocht zijn, op allerlei plaatsen aan hem mag komen en hij dit rustig toelaat.

Bijv. oorschelp reinigen, oordruppels toedienen, oogranden schoonmaken en oogdruppels toedienen, tussen de tenen voelen en afdrogen, temperatuur opmeten via de anus, piemel schoonmaken met afgekoelde kamillethee etc.

Ca. 2 weken geleden had mijn poedel ook een teek vlakbij de ingang van zijn oor en deze kon ik, dankzij mijn "oefenen" zonder enig probleem weghalen met een tekentang.

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Wauw wat goed zeg :-D! Wij hebben dit soort dingen ook vanaf het begin gedaan, gek genoeg ook veel geoefend met zijn oren, en dat was nooit een probleem. Ik zie veel verhalen op internet dat zo'n witte extra zeer doet. En die huid van de oortjes is al niet dik natuurlijk. Temperatuur opmeten is ook geen probleem. Laatst had hij een dikke bult onder zijn kin wat heel erg ging bloeden (was uiteindelijk een bloeduitstorting), zag er heel pijnlijk uit, maar hij gaf geen kick. Daarom ben ik ook zo verbaasd dat hij zo moet gillen.
Zat net ook weer even te kijken, en deze teek is behoorlijk veel groter dan de teken die ik al ben tegen gekomen! Die pootjes zijn echt lang joh!!

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik volg en hoop dat je hem er snel uit krijgt!! ;-) Bij onze harige Max vinden we ook enkel van die rotbeesten op zijn poten, kop en oren O-)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Is het niet zo dat je hond in paniek raakt doordat jullie het met z'n tweeen vasthouden als of er iets heel ergs gaat gebeuren? Ik zou hem lekker bij mij nemen kop op schoot en hoppa weg teek.

Waarom hebben mijn honden nooit een teek terwijl ik in bossen overal kom met ze? 
Verwijder alleen teken bij honden en katten om mij heen;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik heel eerlijk ben begrijp ik er helemaal niets van....

je zit te kijken naar de teek dat tie zo groot en dik is en lange poten heeft, een heel verhaal.

je schrijft het is je ..kindje.. een kind met zo,n teek die neem je mee naar je huisarts dat laat je toch ook zomaar niet zitten tot die teek eraf valt / ??

ga een afspraak maken bij je dierenarts, en zeg dat die teek eruit moet, de dierenarts zal die er direkt voor je uithalen, vreemde ogen dwingen. wacht daar niet mee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
Zat net ook weer even te kijken, en deze teek is behoorlijk veel groter dan de teken die ik al ben tegen gekomen! Die pootjes zijn echt lang joh!! "



maak een afspraak het zijn de kosten niet. !!!

.

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Hij is er uit hoor! We hebben hem er af kunnen krijgen met het nieuwe pootje die ik had gekocht, en wat hulp van een vriend! Hij schreeuwde het uit, en hij probeerde echt alles en iedereen te bijten, maar hij is er iig uit. Ik had helaas geen toegang tot internet gisteren avond en vannochtend. Waarschijnlijk hebben de druppels voor de teken ook meegeholpen, alleen werd ik afgeraden om dat op de teek zelf te doen, dus dat hebben we niet gedaan. Hij is er dus uit en ben super blij :-D. Ik mag nu ook gewoon weer aan zijn oortje zitten en kriebelen. Er zit nog een klein rood bultje in zijn oor, maar dat is ook niet gek natuurlijk. De teek hebben we vermorzeld (getver). We hebben hem nu van kop tot staart bedruppeld met teken vloeistof, en hopen dat hij niet snel weer een teek krijgt, in ieder geval niet zon witte, en ook niet in zijn oor. Op google heb ik een image opgezocht, en hij zag er precies zo uit:  

Bedankt voor iedereen zijn respons. De volgende keer zal ik hier wel anders mee om gaan. Mijn dierenarts woont redelijk ver weg, en is niet zo makkelijk om snel langs te gaan, maar de volgende keer vind ik wel een oplossing.

Groetjes,

Kelli

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

En groetjes van Goku natuurlijk! ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

:-D :-D :-D ;-) mooi.

enne het is zeker een engerd. :-D

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

IIEEL :-) Gelukkig is ie eruit! ;-) :-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Zo,n witte teek heeft onze Tybor meegenomen uit Denemarken als pup, gelukkig ontdekte ik de teek terwijl hij bij me in de auto zat en heb ik hem meteen verwijderd ,maar het bultje wat de teek had achtergelaten voel ik nog steeds door zijn vacht heen. maar hier heb ik nog nooit een witte teek gezien.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

hehe, de klier is vermorzeld.... :-D

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Eindelijk is dat rot beest er gelukkig uit!

Volgende keer als je er een ziet, doorzetten en zo'n kreng direct eruit halen; niet wachten.

Ik heb nog nooit een witte teek gezien; wat een griezel!

Een teek moet je niet vermorzelen; ook niet door de toilet spoelen, maar tussen twee stukjes plakband vastzetten en in de groene container gooien.

Als je een teek vermorzelt, komt nl. de maaginhoud met parasieten eruit.

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^