Het hersenwerk topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Upje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Upje "

 leuk ..altijd inspirerend 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  leuk ..altijd inspirerend  "

 Zeker weten!

 

Hopelijk heeft iemand nog meer leuke ideeën? 

Hier in de natuur, omgezaagde bomen. Ik vraag me wel altijd af, waarom moest die mooie boom nu omgezaagd worden?

honden page profiel LeamzLeamz

honden foto van Leamz

Ik ben op zoek naar leuke hersenwerkjes/denkspellen voor honden en vond dit topichp-thumbsup! Jammer dat hier niet zoveel meer wordt geplaatst, maar er staan gelukkig wel wat leuke tips in! Iemand nog meer ideeën voor het zelf maken van denkspellen? Heb al best wat dingen van fleece gemaakt, zoals een snuffelmat en snuffelbal, maar zou leuk zijn om ook eens andere materialen te gebruikenlaughing

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik heb een paat fleece vlechtjes, daarheb ik eenknoop ingelegd, klein, maar ik heb een klein hondje. Die vlechtjes met knoop zitten altijd in mijn jaszak, soms was ik ze uit. Mijn hond is knettergek als ik ze tevoorschijn haal.

Ik verstop ze,,in huis, maar ook buiten en dan mag ze zoeken, prachtig vindt ze het en ze vindt ze altijd. Op de grond, onder de blaadjes,,op een vensterbank van een gebouw, in een kuiltje van de bomen, in de struikjes en noem maar op. 

 

Met de vlechtjes heb ik haar ook leren apporteren.  Voor me zitten, hap is vast, goed zo, hou vast hand onder haar kin, en los, aanpakken. Pootjes op mijn knie, vast, knappe hond. 

Op de grond leggen, vast en kom maar, pootjes op mijn knie.,zo brengt ze inmiddels,, potloden , pleisterrolletje van hard plastic, pennen, van hard plastic,,doosje van papier,  een ingeschoven targetstick van metaal, een zaklampen met rubberen hoesje en een sok of een zakdoek  Ik ben ook begonnen met benoemen van de dingen, zodat ze ze later kan ophalen op de naam van het voorwerpje. Alles heel rustig, een paar keer per week een paar minuten achter elkaar. 

En mijn hond is een Lhasa, dus niet direct een werkhond, maar ze heeft er heel veel lol in. 

 

honden foto van Tess _ baasje Channah

Ik heb vandaag toevallig een nieuw hersenwerkje voor mijn hond ontdekt. Visjes, een soort sprotjes-achtig,  in de Kong duwen. Nou, daar was die van mij wel even mee bezig hahaha.

honden page profiel LeamzLeamz

honden foto van Leamz

Leuke ideeën! Ik heb gisteren weer allemaal Kongs en andere vulbare hondenspeeltjes gevuld met lekkers (magere yoghurt, pindakaas, banaan, etc.) en in de vriezer gelegd. Mijn hond wordt altijd heerlijk rustig van het uitlikken! 

honden page profiel CarlienCarlien

Ik volg mee, heb al veel met interesse gelezen, ik kan wel een boek bij gaan houden met al deze toffe ideeën! We hebben voor het eerst een hond, een labrador van nu 13 weken. Dus we hebben nog alle tijd om met ons mannetje te genieten, maar nu al ideeën opdoen voor hersenwerk en een aantal uitproberen is heel leuk.

 

Wellicht voor veel mensen al bekend maar wat wij al wel eens doen en wat ie heel leuk vindt is een oude spijkerbroek vullen met lekkers. De zakken vol maar ook een knoop in een broekspijp of juist een pijp oprollen en daar vanalles instoppen. Op de grond laten zakken, snuffelen maar...

 

pagina 10 van 10 12 3 4 5 6 7 8 9 10
Volgende forumvraag: Rox !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^