Flatazor brokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Hallo allemaal!

Ik heb momenteel een paar proefverpakkingen van, een niet zo heel bekende brok, Flatazor liggen. Het gaat om een graanvrije variant, nog maar net beschikbaar in België. Deze brok lijkt me wel iets om eens te gaan proberen. Charlie eet momenteel Wolfsblut, maar dit gaat niet 100% goed. Ook in het verleden Orijen geprobeerd en nog niet zo lang geleden ook eens Acana in huis gehaald maar dit gaat ook niet erg goed. Momenteel bereiken we de beste resultaten met Wolfsblut maar ik vind dat het nog iets beter zou kunnen. 

Zou iemand eens met een objectief oog naar deze Flatazor brok kunnen kijken? ':-)

Dit is de samenstelling (wel in het Engels want de brok staat nog niet op de Belgische/Nederlandse site):  Chicken, duck and turkey dehydrated meats. Potato flour. Peas. Dehydrated salmon (8%). Animal fat. Apple fibres. Duck fat. Linseed. Animal protein hydrolysates. Broad bean fibres. Rapeseed oil. Artichoke. Dehydrated carrots. Fish autolysates (Organolysats 0.6%). Fructo-oligosaccharides. Dehydrated seaweed. Brewer's yeast. Rosemary extracts. Clay. Preservatives. Vitamins and trace elements.


Crude protein 28 %. Crude oils and fats 18 %. Crude fibre 3 %. Inorganic matter 6 %. Calcium 1,2 %. Phosphorus 0,9 %. Sodium 0,3 %. Potassium 0,5 %. Magnesium 0,13 %. Linoleic acid 22,3 g/kg. Alpha-linoléic acid 11,8 g/kg. Lysine 15,1 g/kg. Methionine 4,3 g/kg.
Copper 23 mg/kg. Zinc 291 mg/kg. Manganese 49 mg/kg. Iodine 13 mg/kg. Selenium 0,7 mg/kg.
A Vitamin 14 000 UI. D3 Vitamin 1 000 UI. E Vitamin 150 UI. B1 Vitamin 51 mg/kg. B2 Vitamin 11,2 mg/kg. Pantothenic acid 31,5 mg/kg. B6 Vitamin 13 mg/kg. B12 Vitamin 0,27 mg/kg. PP Vitamin 31 mg/kg. Biotin 0,9 mg/kg. Choline 1 780 mg/kg. Folic acid 1,5 mg/kg.
Metabolisable energy 4 100 kcal/kg. 


Voor mij ziet de brok er oke uit, maar ik weet dan ook niet zo heel veel van brokken.. Ik kijk vooral dat er niks in zit dat Charlie niet mag hebben (graan, rijst en rund). ;-)

honden page profiel BullsclanBullsclan 3 doggies

honden foto van Bullsclan

Er zit Lijnzaad (graan) in de brok maar weet niet in hoeverre dit een probleem kan geven bij je hond

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Lijnzaad is geen graan.

honden page profiel lunaloverlunalover 2 doggies

honden foto van lunalover

Even een beetje off-topic maar ik vind de naam van de brok nogal agressief hahahahaaa..... FLATAZORRRRRR....

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik moest meer aan flatus denken....

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Charlie heeft daarnet eens geproefd van de brokken en hij vond ze best lekker, en dat is al heel wat bij een moeilijke eter. ;-)
Qua geur vind ik de brokjes naar Acana Grasslands ruiken (geproefd heb ik niet :p)

Lijnzaad heeft hij volgens mij nog nooit gehad, maar als het indd een zaad is en geen graan dan verwacht ik niet al te veel problemen. 

Ik las vandaag ook op de site van Flatazor dat er in de brokken geen kunstmatige geur- en kleurstoffen, noch chemische bewaarmiddelen gebruikt worden.

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Wij hebben ook een tijd flatazor gegeven. Lupi heeft er probleemloos van gegeten tot hij ze beu was. Daarna zijn we naar blik - Kvv en Barf overgeschakeld.

Volgende forumvraag: Wisselende ontlasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^