HELLUP! Pup bijt routine-matig in de riem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij hebben voor Sadi een 15 meter lijn.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Chris, zoaks ik al schreef, vanaf pups af aan, mocht mijn hond dagelijks los en elke dag ook trainen. Nu gaat hij echter ervan door, ondanks alle trainingen thuis en op cursus. "


Maak je geen zorgen,dat hoort ook bij die leeftijd,kwestie van aanlijnen en weer extra veel oefenen voor het hier komen,en vooral leuk zijn/blijven.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

"

Maak je geen zorgen,dat hoort ook bij die leeftijd,kwestie van aanlijnen en weer extra veel oefenen voor het hier komen,en vooral leuk zijn/blijven. "


Tnx, hij is nu net een jaar en denk dat het nog wel even duurt O-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Maniera, veel mensen trainen met loslopende pups op mi een averachtse manier. Ze roepen, veel, geven opdrachten en zijn de hele tijd met de pup bezig, maar vergeten dat de pup zo leert dat ze niet op hun mens hoeven te letten, want die let wel op hun: roept, beloond, roept weer, laat zitten enz. kortom als je dan los bent, weet je wel dat je mens in de buurt is en hoeft er dus niet op te letten.

Ik laat de pups lopen, geef hun veel aandacht als ze vanzelf bij me blijven, maar negeer hun als ze verder weg gaan. letten ze niet op draai ik om, verstop me, of ga en andere kant op. Maar geef daarbij geen aandacht, geen commando en roep niet hun naam. Zij moeten mij in de gaten houden.

Mbt jouw puber is er nu werk aan de winkel, Gehoorzaamheidsoefeningen, behendigheid (een heel goed spel om de hond op je te richten terwijl hij toch afgeleid en aan het spelen is, in de praktijk vaak beter dan gehoorzaamheid).
Leer hem gecompliceerde truuken als bv terug plaats, maar oefen niet alleen op het hierkomen, als je hond echt gehoorzaam is en je vertrouwt, komt hij als je hem roept.

Wees consequent, stel grenzen, ga hem desnoods ophalen, maar blijf een goede timimg hebben! en leer je hond goed kennen.
belangrijkste is op je TEL passen: investeer! Tijd, Energie en Liefde en als hij niet goed genoeg luisterd, moet je meer TEL investeren.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Dank je Chris, voor je aanvulling. Nu snap ik beter wat je bedoeld en kan ik er wat mee.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Hier ook een riembijtertje. Al moet ik zeggen dat het maar af en toe is. Ik neem zelf altijd een bal of tak mee en als ik zie dat ze gaat lopen klieren biedt ik dat aan voordat ze in de riem kan gaan hangen. Of ze vist zelf ergens een tak vandaan en ''sleept/sjouwt'' die dan mee als ik niks bij heb hihi Ik probeer het wel altijd te voor te zijn.
Dat stoppen met lopen heb ik ook geprobeerd maar werkte niet. begon alleen maar harder te trekken ;-)

honden page profiel LorraineLorraine

honden foto van Lorraine

" Je hond is een pup, puppen zijn speels. Aan de lijn zijn er niet veel mogelijkheden om te spelen, terwijl net de frisse omgeving ertoe uitlokt om veel te spelen.

Gaat je hond echter ook wel van de lijn af? krijgt hij genoeg gelegenheid om zonder aan de lijn te zijn, met andere honden te kunnen spelen? "


.


De hond krijgt alleen de mogelijkheid om los te lopen als hij naar de pupcursus gaat,en bij mijn moeder in de grote omheinde tuin,.... mijn pup is A te jong om los te lopen (auto's enzv) en hij is te snel afgeleid, dan kan zelfs mijn snoepje weinig doen.

En ik heb een paar jaar geleden gezien hoe een pup (in een rustige woonwijk) kapot werd gereden door een auto die zich netjes aan de snelheid hield.
Die kreeg de kolder in zn kop en ging rennen, DIT WIL IK NOOOOOOIT MEER MEEMAKEN,vooral niet bij mijn eigen hond...

Enne zodra hij beter luisterd mag hij wel in het bos lekker los lopen enzov. of op een groot veld vlakbij wat ver verwijderd is van de weg...

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij rijden met de auto naar een losloop gebied afgelegen van grotere wegen e.d. waar ze ze los mag dat gaat tegen verwachting in heel erg goed. We zijn er nu 3 dagen achtereen heen geweest en alle drie keren heeft ze los gespeeld en tussendoor het hier komen geoefend beloond en weer vrij gegeven, zo leert ze gelijk dat hier komen leuk is, beloont wordt en niet altijd direct aan de riem betekent.

Gister 4 filmpjes geplaats van haar 2de losloop ervaring in Sadi's topic. klik hier voor sadi's topic

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Lorraine, misschien moet je ook mijn andere reacties lezen.
Ik adviseer nooit om een pup in een gevaarlijke situatie los te laten.

Maar een pup altijd aan de lijn laten, behoort mi ook bij het creeren van gevaarlijke situaties.

Iemand die een pup heeft moet dus plaatsen opzoeken waar de pup veilig los kan lopen en met andere honden spelen.

honden page profiel powerdogpowerdog

Vaak doen honden dit alleen, omdat het een gevoel van controle geeft en het vertrouwd gedrag is

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Ren Charlie ren!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^