buiten ren ja/neen hond in garage ja/nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

hoi,

ik kom ik gouden raad vragen betreft het volgende onderwerp.
Zoals jullie weten hebben wij een amstaff van net 16 weken.
We hebben puppy training gevolgd en nu volgen we verdere lessen voor gehoorzaamheid enz...
Nu blijkt dat wij onze bench niet meer in de living mogen laten maar dat we hem in de garage moeten zetten. één van de reden is daar onze vriend ontzettend gek is als hij nieuwe mensen bij ons komen maar ook mensen die hij kent we moeten hem telkens een half uur bedaren eer hij rustig is.
Hij zou de mensen geen pijn doen hé maar gewoon uit kontentement kan je het noemen.
En ook voor dat piepen af te leren nu staat onze bench in de living en als hij slaapt moet er een deken over zoniet piept onze kleine vriend snacht en sinds we dat hebben gedaan is hij heel de nacht rustig tot hij er smorgens uit mag.
dan sprak de trainer voor een buitenren te plaatsen buiten zodat hij daar ook wa kan uitleven en dat hij we hem dan niet in de gaten moeten houden als ons kindje aan het spelen is. Ik ben altijd in de buurt maar de trainer zegt dat het toch voor hem beter zou zijn.
Nu vinden wij het een beetje verveelend daar we hem toch gekocht hebben voor binnen natuurlijk we weten dat je veel met hem moet trainen en wandelen en ook consequent moet zijn maar we willen nogaltijd een hond een geen soldaat
hopenelijk begrijpen jullie beetje wat ik bedoel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "buiten ren ja/neen hond in garage ja/nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Corrina  & BaileyCorrina & Bailey 3 doggies

honden foto van Corrina  & Bailey

Ik ken je probleem voor de volle 100%.

Het is net alsof ik mijn Bailey hoor.
Beiley haar bench staat bij ons in de garage alleen staat deze aan ons huis en via een tussenruimte van 4 4kante meter te bereiken.

Ze kan ons horen als we in de huiskamer zijn, maar dit werkt perfect.

Volgend jaar gaan we verbouwen en dan gaan we wel denken aan een buitenren.

Zelf vind ik dit zielig. Bailey is graag onder de mensen en bij bezoek zet ik ze liever in de bench als ze te druk is!!

Succes met je keuze!

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

ik ben al blij dat ik niet de éénige ben maar we zijn ons aan het gek piekeren en daarom dat ik het hier ook nog eens kom vragen.
Wij willen het beste met onze hond maar we willen absoluut een goed keuze maken waar we nadien geen spijt van zouden krijgen, en het is altijd nog beter als er mensen zijn die dit ook hebben meegemaakt en of het succes heeft hé, zo is hij tevreden maar wij dan ook ik zou er meer spijt van hebben als je hem zou straffen dan dat we het op een simpelere manier kunnen oplossen

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Van wie mogen jullie de bench niet in de woonkamer laten? Van de hondentrainer??
Je hond is nog een pupje, natuurlijk is hij druk en enthousiast als er visite komt. Met opvoeding kun je dit onder controle krijgen.
Een buitenren zodat hij zich uit kan leven?? Een hond zal moeten leren met je kindje om te gaan. Als je de hond steeds uit de buurt houdt van het kindje, kan hij dit niet leren. Ik ben niet voor een ren, maar wel voor het uit elkaar houden van kind en hond en deze af en toe onder toezicht los te laten bij het kind. Je kindje zal ook moeten leren wat wel en niet mag bij een hond, al is het daar misschien nu nog iets te jong voor. Amstraffs zijn meestal erg vriendelijk bij mensen, zeker als ze er goed mee gesocialiseerd worden.

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

ja van de honde trainer zou de bench in de garage zijn kussen mag natuurlijk in de living blijven maar het is gewoon omdat hij zo wild is als er andere mensen komen en hij zou in een hip en wip op hun hoofd zitten, niet voor de mensen pijn te doen hé. en we gaan er heel veel mee buiten hoor maar hij is gewoon gek van mensen ja wij zijn hier thuis met 5.Maar de trainer zegt van dat we beter als er mensen komen hem in de bench stoppen en hem nadien laten binnestappen hij zou dan veel kalmer moeten zijn.Corrina begrijpt wat ik bedoel blijkbaar.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat als je zijn bench buiten de kamer zet, of een buitenren maakt hij nóóit zal leren rustig te zijn bij bezoek. Dit is een keuze die de rest van zijn leven zal beïnvloeden, en hem dan zomaar buitensluiten?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bijvoorbeeld met kerst of verjaardagen kan er de hele dag bezoek zijn. Vind je het dan eerlijk dat hij een hele tijd in de bench of ren moet? Ik zou eerder trainen op goed gedrag bij bezoek.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Het is natuurlijk een hele makkelijke oplossing voor de baas, maar of de hond er in de toekomst iets mee opschiet, betwijfel ik sterk. Elke hond, ongeacht het ras, moet leren zich in huis te gedragen. Dat kan alleen door hem dagelijks met allerlei prikkels in huis te confronteren, anders leert hij er niet van. Wat is de bedoeling van die bench in de garage? Moet de hond daar continu in vertoeven of gebeurt dit alleen als er visite is? Dan zou ik de hond liever in een mooie buitenkennel doen, waar hij alle ruimte heeft om zich in voort te bewegen. Vergeet dan vooral zijn socialisatie in huis met visite niet. Een hondentrainer die mij als eigenaar restricties gaat opleggen om mijn bewust in huis gehaalde PUP buitenshuis te houden, wekt bij mij grote argwaan op. Beestje is pas 16 weken en juist dit ras is een grote baasgerichte hondenvriend.

Groetjes,
Sandra
www.rauwevoedingvoorhonden.nl

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

daarom dat ik het hier kom vragen natuurlijk ik pers. ben niet echt fan voor hem in de garage te doen. Maar volgens de trainer zou het beter zijn daar hij daar verblijft voor te slapen en als er bezoek komt hem daar in te zetten en als het bezoek zich heeft geplaats bv vrienden enz ... dan hem eruit gaan halen wij willen het beste voor ons hondje natuurliijk.En eum wij hebben niet een hond eigenlijk gekocht voor dat hij moet slapen in de garage daarmee was het effe raar kijken toen hij dat zei , betreft die buitenkennel die zou volgens hem moeten dienen zo heeft hij een eigen plekje waar de kinderen hem niet zouden kunnen storen of idd al er bezoek komt kan je hem daar ook plaatsen en ik na veel nadenken vind eigenlijk ni echt beiden leuk maar als het ni anders kan gaan we het moeten doen.Daarom vraag ik zo veel moggelijk uitleg wat andere er ook van vinden zo dat wij ook een goede beslissing kunnen nemen natuurlijk.

honden page profiel sally sally 3 doggies

honden foto van sally

persoonlijk ben ik zelf niet voor buitenkennel
veel mesnen gebuiken het ook verkeerd
ze zetten hun hind er de hele dag in zijn ze er vannaf

ik vind een hond hoort in huis te zitten en niet alleen in een buitenkennel ofzo
het zijn roedeldieren ze zitten graag bij iemand

het is idd nog een pup mss eens hij uit de pubertijd is dat hij stuk rustiger zal zijn
ik denk dat je hem apart gaat zetten dat hij het niet gaat leren om normaal rustig om te gaan met honden

onze vinny is superdruk en blaft als er hier iemadn komt
pure aandacht en dan brengt hij zn speeltjes
kzou doen in u geval wat ze mij zegden op cursus negeren zeg het voor u bezoek binnen komt ook even

negeer hem als hij begint op te springen en wild te doen loop ff weg kijk hem niet aan egeer hem gewoon ook geen oogcontact als hij erna rsutig gaat liggen beloon hem ervoor geef hem iets lekker te knauwen als er bezoek is dat hij zn aandacht heeft voor zn knauwbeentje en niet voor de mensen
bij ons op de cursus werken ze alleen met belonennde methode en negatief negeren
soms is het wel moeilijk maar net als bij kinderen negatieve aandacht is ook aandacht
hopelijk lukt dit voor jullie

honden page profiel sally sally 3 doggies

honden foto van sally

en der zijn verschille,de manieren om een plekje voor hem of voor u kinje ff alleen te laten spelen zonder de hond
door middel van traphekje te plaatsen ofzo
ik heb zelf tussen de veranda en keuken een traphekje staan
soms is het zo druk met kinderen en vriendjes dat ons luna lieevr rustig haar plekje heeft en dan trekt ze ook zelf naar daar en zeg ik ook tegen de kinderen dat ze even uit de veranda blijven
heb het dan wel niet oevr mijn kinderen maar hier zitten dgaelijks wel nog 3/4 kinderen van de buren te spelen en ons luna vind het leuk met de kindjes maar houd ook van haar rustige plekje zonder al die drukte

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara) 3 doggies

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Ik ga hier geen hond uit de kamer doen of de bench voor andere mensen.
Wij en onze hond leven namelijk in dat huis, en niet het bezoek !
We zeggen wel altijd als er bezoek komt om de hond te negeren bij binnenkomst.
Dan is ze namelijk een stuk rustiger !
En dat werkt prima !

Als we dit niet doen, is Kiara ook aan het stuiteren op de bang en zo, maar op deze manier niet.

Ze komt dan ook wel naar het bezoek toe, maar heel rustig, en gaat daarna vanzelf rustig in haar bench liggen !

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cynthia

Toos ik ben het een heeeeel eind met je eens. Donna stuitert nog wel, maar met hetnegeren gaat het beter. Als ze echt niet te houden is, gaat ze met heeeeeel lekkers een uurtje slapen in de bench. De Bench staat in eenhoek van de kamer, zo is ze er wel bij , kan alles in de gate houden, (er ligt een doek over de bench, de voorkant heeft ze als uitzicht)
ZE hoort ons en is rustig.

Donna stopt vooral niet als ze moe is. Kan dat ook een oorzaak zijn, dat je hond niet voldoende rust krijgt en doordraaft>?

groet, Cynthia

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

wel wij zijn ook geen voorstaander voor onze Ike in een andere plaats te steken of noem maar op wij hebben van in het begin gezegd van hij hoort bij ons in huis.We hebben geen hond gekocht voor als wakker buiten te zitten enzo maar gewoon omdat we honden graag zien.Gebrek aan wandelen en is mogen uitleven daar komt hij echt niet aan te kort hoor ik ga er drie vier keer per dag méé buiten en savond doen we een goede avondwandeling voor hij dodo gaat doen en tijdens de dag train ik hem geregdel zijn commando's max houd ik 10 min. en er word ook een gespeeld natuurlijk.Ik ben nammelijk huisvrouw dus tja veel alléén zit ons hondje niet het eenige hier is wel mijn man is maar om de zes weken thuis hij is baggeraar en dan ben ik het natuurlijk die de ganse opvoeding op mij heb. Ik heb hier al veel geleerd via de tips van de mensen hier en ben heel blij dat er zulke sites bestaan.
heb vroeger een bordeaux dog gehad die al tijdje in de hondehemel is twas de goedheid zelve.Natuurlijk een amstaff is ietsje anders lol maar betreft van lief en floderen is ons staffje een echte casanova !

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi,

Ik heb er hier ook eentje die te wild is als er visite komt. Ik heb eigenlijk met het visite afgesproken dat ze hem moeten negeren. Bezoek moet bij ons voor aanbellen! Verder gaf ik hem altijd een trainingsbal of een gevulde kong zodat hij even afgeleid was. Zodra het visite zat, liet ik hem in de kamer en dit was voor hem al rustiger. Nu blijft hij gewoon in de kamer als er bezoek komt en gaat er nauwelijks naar toe. Tenzij er iemand komt waarvan hij weet dat die wel even met hem wil stoeien....Dat blijft bij ons een probleem. Als pup was dit allemaal leuk, maar hij is gewoon te fanatiek met spelen. Dus er wordt nu ook niet meer met hem gestoeid door visite! Als Morris nu nog wel eens te druk is, pak ik hem op zonder wat te zeggen en zet hem even apart in de keuken. Bij ons is het zo als er heel veel kinderen op visite komen, dat hij er echt niet bij kan. Omdat hij te wild is, vertrouw ik hem niet bij rondrennende kinderen! Ik breng hem dan zelfs een dagje naar een pension. Dus dan zou inderdaad een buitenkennel wel fijn zijn...Met ons eigen meisje (10 maanden) gaat hij overigens heel goed om. Dus ik hoop dat hij er zo mee opgroeit dat hij begrijpt dat het normaal is dat kinderen soms rennen! Maar vind het wel gek dat er nu al gezegd wordt om een buitenkennel aan te schaffen. Je hond is nog superjong! Je moet je hond gewoon leren hoe hij met bezoek om moet gaan en daarnaast als eerste het bezoek zeggen dat ze de hond bij binnenkomst even moeten negeren. In mijn geval zou ik soms wel een buitenren willen hebben, maar een dagje naar het pension gaat nu ook prima!

Groetjes MOnique

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

P.s. verder zou ik natuurlijk wel een rustplaats voor de hond maken. Op deze plek mogen de kinderen hem ook niet lastig vallen. Vandaar uit kan ik me wel voorstellen dat een trainer dan een buitenren voor Am.staff adviseerd. Dit is dan zeker een plek waar hij niet in de buurt van de kids is en zijn welverdiende rust krijgt. Als een hond niet voldoende rust krijgt, kan hij/zij zich ook gaan misdragen!

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Mijn oom en tante hadden ook een hond die gewoon lekker vrolijk en enthousiast was als er iemand langs kwam (is ook niet gek voor een pup van 5 maanden natuurlijk)... Het was echt een super lief beest. Maar elke keer als er iemand kwam moest de hond in het washok. Hij kreeg helemaal geen contact met andere mensen. Tot op een dag de deur niet helemaal goed dicht was. Benji kwam naar de woonkamer. Bezoek zei: Haiiii Benji!! en wilde hem aaien. Maar Benji wilde niet geaaid worden en viel die man aan. Dit omdat hij niet gewend was dat andere mensen tegen hem praatte of hem aandacht gaven of hem aaiden. Man is erg gebeten en ze hebben Benji af moeten maken.

Mijn tip is dus om je hond gewoon proberen goed op te voeden dmv een cursus. Steek er veel tijd, aandacht en liefde in. Je zult zien dat je er echt wat mee bereikt. Want een leven als Benji gun ik geen een hond! :'(

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Hier even een kleine nuancerende noot :-)
Wat de trainer denk ik wil bereiken is dat de hond tot rust komt.
Als er bezoek komt gaat hij zo vol adrenaline dat het leervermogen blokkeert.
Je kunt denken aan een stel kinderen die net de tafels hebben geleerd. Je gaat met ze naar de Efteling, staat voor de Python en vraagt dan: eerst de tafel van vier opnoemen en dan mag je erin..
Dat gaat meestal helemaal mis, wat bedoel je met een tafel? Een tafel met vier poten?
De adrenaline is zo hoog dat ze niet meer herinneren wat ze ook alweer geleerd hebben en ze op dat moment iets bijbrengen is ook erg moeilijk :-)

Daarom de oplossing om de hond even in een andere ruimte te zetten, zodat hij tot rust komt. Maar dit doe je nooit lang, zo'n vijf minuutjes en je haalt hem er weer bij. Wordt hij weer zo ontzettend druk, dan kun je hem weer terug zetten, weer even ontspannen. Zo zou je dat kunnen gebruiken.

Ook als je kindje aan het spelen is, kan de hond zijn rust in de bench vinden, kleedje erover heen vindt hij dudielijk prettig, zo voelt hij zich wat veiliger. In de rust van de garage komt hij mogelijk nog wat meer tot rust.
Verder zou ik hem dus niet heel vaak in de garage zetten, maar af en toe, een paar keer per dag voor zijn rust, daar kan ik me wel wat bij voorstellen.

Groetjes, Margje

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

En voed niet alleen je hond op.. O-)

Vertel en leer ook aan je bezoek dat zij de hond NIET aankijken of aanraken of iets tegen hem zeggen, dus bezoek moet de hond negeren.

Als de hond op schoot komt - duwt het bezoek de hond niet weg - maar staat die persoon op, vanuit de stoel - kijkt de hond niet aan - hond glijd automtisch van schoot..
Springt de hond weer; herhaal de actie..

Ook als de hond in de kamer is, mogen mensen geen contact maken met de hond..
Tenzij de hond zo rustig is dat hij normaal kan begroeten zonder over een hoofd heen te klimmen...

Het contact moet heel rustig plaats vinden, dus geen vrolijke stemmetjes en wilde aaipartijen...
Niet ingaan op bijten..

Geeft de hond een kluif of een gevulde Kong zodat hij iets voor zichzelf leert doen...

Geregeld de hond dus in de bench..
Zodat het normaal is dat hij er in zit.. O-)
Kinderen moeten de hond met rust laten als hij in de bench zit..

Die benchplek is heilig voor de hond..
dus geen kinderen in de bench en ook geen - ff snel 'kijkende' - kinderen als de hond erin ligt te slapen..

Zorg voor regelmaat en rust... ;-)

Ik zou de bench alleen tijdelijk in de garage zetten, bijvoorbeeld; als de kinderen de hond niet met rust kunnen laten.
Dus let goed op wat de interactie is met de kinderen..
Zie je dat de hond druk wordt van de interactie van de kinderen, vertel dan de kinderen de hond met rust te laten..

De hond moet niet de dupe worden van kinderen die toch net even niet doen wat jij zegt...

Een hond die alleen maar in de garage moet liggen, leert niets... :'(
Een hond hoort - inprincipe - bij de familie/roedel te zijn..

Leg je hem standaard in de garage dan zal hij alleen nog maar meer gedreven zijn zo snel mogelijk de woonkamer in te komen om er een feestje van te maken...

Hoe gelijkmatiger de hond opgroeit des te stabieler de hond zal worden/uitgroeien..

Lieve groet en succes, Ilja

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Als er bezoek komt is Jaro door het dolle.. wil steeds het bezoek blijven onthalen. Al een tijdje geven we hem een lekker kauwbotje (wel 1 die hij anders niet krijgt) en deze gaat deze lekker oppeuzelen. Zijn grootste enthousiasme is hij dan al kwijt waardoor hij niet meer zo gefixeert is op het bezoek en dus een stuk rustiger is. Hiermee slaan we 2 vliegen in 1 klap... Hij is een stuk rustiger, wat fijn is voor het bezoek maar hij heeft ook een positieve associatie als er bezoek komt. Als je je hond steeds in een andere kamer zou moeten doen of altijd in de bench kan het zijn dat je hond bezoek gaat zien als iets negatiefs.

groetjes

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Je schrijft dat je je pup een half uur aan het bedaren bent eer hij rustig is. Waarom zou hij hiervoor in een garage moeten? Heb je geen mogelijkheid om hem als er visite binnen komt bijv. in een open keuken of grote gang achter een traphekje te zetten, of in de bench die je al hebt staan met een heerlijke gevulde kong of kauwbot? Als hij een tijdje stil is, dan mag hij heel even 'vrij' om de visite te begroeten en daarna gaat hij weer naar zijn eigen ruimte en wordt beloond met die kong of kauwbot. Blijft hij weer een tijdje rustig, dan geef je hem nog eens een keer extra 'vrij' en mag hij de visite begroeten. Op momenten die jullie bepalen, niet wanneer het de pup uitkomt. Ook het afbreken van die prikkel gebeurt op momenten dat jullie het willen, maar daar zal dan wel iets positiefs tegenover moeten staan. Een prikkel die sterker is dan die visite, zoals die kong of dat bot op zijn eigen plekje. Als je daar consequent mee aan de gang gaat, dan kun je al na een tijdje diezelfde aanlering vanuit een mand/kussen of afgezet deel van de kamer aanleren. Hij moet toch rustig de kans krijgen angeleerd te krijgen dat niet alle aandacht en visite voor hem is.

Een deken over de bench is zo gek nog niet. Het piepen op zich zal niet verminderen door hem in een garage of kennel te zetten. Je hebt er enkel zelf geen last van, maar het beestje overduidelijk wel. Heb je iets vanuit het nest meegekregen waar de nestgeur nog aan zit? Je zou dat in zijn bench kunnen leggen met bijv. een warme kruik opgerold in een badhanddoek en een wekkertje. Dat bootst de hartslag van de moeder na, waardoor ze vaak wat rustiger inslapen.

Een buitenren op zich is niet verkeerd. Maar een pup erin donderen om er zelf binnen vanaf te zijn, terwijl jullie zelf de hond hebben aangeschaft als binnenhond is natuurlijk van de zotte, omdat zo'n trainer dat vermeldt. Mijn pups en volwassen honden hou ik geregeld in de gaten als ze buiten in de tuin zijn. Een buitenren wil niet per definitie zeggen dat een pup daar veilig in is. Denk alleen maar aan de vele insecten zoals wespen, hommels etc. die ook door kenneltralies heenvliegen en erg aantrekkelijk hapjes zijn voor zo'n pup. Verstandelijken is meer dan prima, maar het is natuurlijk onzin dat zo'n trainer van mening is dat dat enkel maar kan door hem apart van zijn roedel af te zetten. Jouw pup is pas 16 weken en heeft het brein van een baby. Die weet echt niet wat verstandelijken in zijn positie inhoudt. Die ziet alleen dat het uit zijn roedel wordt gezet en verbindt daar geen duidelijke hondentaal aan. Het feit dat jij als huisvrouw veel tijd voor je pup uit kan trekken, is voor jouw hond alleen maar een voordeel. Als jouw kinderen geen last vormen ten opzichte van die pup, heb je alle tijd om zowel voor kinderen, visite en de pup duidelijke regels te gaan stellen, die door iedereen moeten worden nageleefd. De belangrijkste voor de pup is dat jij te allen tijde bepaalt wanneer er gespeeld, begroet, gegeten etc. wordt. Zo breng je stabiliteit in dat hondje, waardoor het echt niet nodig is om hem van zijn roedel te onthouden.

Groetjes,
Sandra
www.rauwevoedingvoorhonden.nl

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "buiten ren ja/neen hond in garage ja/nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^