Toch even een vraag.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

In een perfecte wereld heb je helemaal gelijk, maar het is geen perfecte wereld en ik weiger achterover te gaan zitten en niets te doen. Als dat betekent dat ik een spagaat moet maken of moet wippen van het ene op het andere been dan vind ik dat een noodzakelijk kwaad.
Ik ben er 100% van overtuigd dat als je op deze site een fokker zoekt, je al snel beter geinformeerd raakt wat een goede of slechte fokker is. Dat is de winst.

Alle fokkers weghalen lost niets op.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

"
Op zich vind ik dat niet eens eeng root probleem (want de fokkers en de puppy sectie is al jaren een hoofdpijnpuntje voor mij ...) maar ik zou dan mijn verantwoordelijkheid niet nemen. Wat gebeurt er dan namelijk, dan gaan alle fokkers en puppy kopers vrolijk door naar de volgende plek. En dat is marktplaats, of puppyplaats, of weet ik waar er het liefst tegen een betaling zo veel mogelijk puppy's kunnen worden geplaatst. Daar wordt er helemaal niet gekeken naar stamboom, medische zorg en is er 0,0 controle op de fokkers.


"


.

De meeste sites waar je tegen betaling een nestje op mag zetten worden sowieso nesten zonder stamboom niet geplaatst. Men dient in de aanvraag neer te zetten of beide ouders een stamboom hebben dus rare kruisingen staan/komen hier helemaal niet op. Na even googelen op dit soort sites is dit wel duidelijk.

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Bij ons is dit ook een punt van discussie, ik weet het antwoord ook niet. Vooralsnog zijn mijn pogingen niet heel succesvol om dit op te lossen. Dat is natuurlijk geen reden om het op te geven :-)

Waarom kruisingen?

overweging 1: verdienen pups uit kruisingen geen goede baasjes. Moeten zij hierdoor automatisch gedegradeerd worden naar mp ?
overweging 2: zijn er 'fokkers' van kruisingen die het beter doen dan de gemiddelde fokker en zo ja kunnen wij die hier tegemoet komen.

Je kunt heel principeel zijn op punt 1  door te stellen dat je 'het in stand houdt' door het toe te laten  maar dat is maar een deel van de waarheid (maar het is wel waar). Vraag 2 is gemakkelijker te beantwoorden. 

Vervolgens denk ik, hoe kan ik dit doen. Ik denk niet, hoe kan ik dit verbieden.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Vervolgens denk ik, hoe kan ik dit doen. Ik denk niet, hoe kan ik dit verbieden.

Oke..duidelijk, nu ik er over na denk en je uitleg.
Bedankt....

;-)

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Ik vind het wel interessant om dit topic te lezen, ik wist dit helemaal niet. Maar puur uit interesse dan, want er zitten stamboomfokkers op t forum die in jullie beleid goedgekeurd zijn, en stamboomfokkers die niet goedgekeurd zijn (ik kan er van mijn ras al een paar opnoemen). Dat kan natuurlijk aan twee dingen liggen: de fokker zelf heeft hun papieren en werkwijze ofzo dus (nog) niet doorgestuurd, of jullie hebben de werkwijze niet goedgekeurd. Deze fokkers kunnen eventueel ook hun advertenties plaatsen, op het eerste gezicht lijkt het voor de puppy koper allemaal in orde omdat ze met stamboom fokken. Maar stel eventjes in het geval dat de fokker in kwestie geen ster heeft, omdat de werkwijze niet is goedgekeurd in jullie ogen. Hoe kun je dan dat onderscheid maken voor de pupkopers? Haal je die advertenties dan weg, of is er wel een extra waarschuwing?

"Ah kijk, ik heb me hier ongelezen en die fokt met stamboom, dus daar kan ik veilig een pup halen." Lijkt me nogal verwarrend, ik heb namelijk meerdere advertenties voorbij zien komen van fokkers zonder ster over de jaren dat ik hier mee lees. Maar waarom er geen ster is, weet je niet.

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Je krijgt nogal wat vragen over je heen Arjen, het is geen kritiek hoor. Nogmaals: puur interesse ;-)!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Ik vind het wel interessant om dit topic te lezen, ik wist dit helemaal niet. Maar puur uit interesse dan, want er zitten stamboomfokkers op t forum die in jullie beleid goedgekeurd zijn, en stamboomfokkers die niet goedgekeurd zijn (ik kan er van mijn ras al een paar opnoemen). Dat kan natuurlijk aan twee dingen liggen: de fokker zelf heeft hun papieren en werkwijze ofzo dus (nog) niet doorgestuurd, of jullie hebben de werkwijze niet goedgekeurd. Deze fokkers kunnen eventueel ook hun advertenties plaatsen, op het eerste gezicht lijkt het voor de puppy koper allemaal in orde omdat ze met stamboom fokken. Maar stel eventjes in het geval dat de fokker in kwestie geen ster heeft, omdat de werkwijze niet is goedgekeurd in jullie ogen. Hoe kun je dan dat onderscheid maken voor de pupkopers? Haal je die advertenties dan weg, of is er wel een extra waarschuwing?

"Ah kijk, ik heb me hier ongelezen en die fokt met stamboom, dus daar kan ik veilig een pup halen." Lijkt me nogal verwarrend, ik heb namelijk meerdere advertenties voorbij zien komen van fokkers zonder ster over de jaren dat ik hier mee lees. Maar waarom er geen ster is, weet je niet. "


.

De ster is inderdaad goedgekeurd door HP na het vrijwillig in laten zien van de papieren Erfelijke testen) door desbetreffende fokker. Doen ze dit niet ligt het aan de fokker zelf of deze zijn papieren wil laten zien als ik zo vrij mag zijn om hier op te antwoorden.

Veel van deze fokkers hebben wel een website waar je ook nog terecht kunt om de fokwijze en testen terug te kunnen lezen mits je als pup koper ook werkelijk geinteresseerd bent hier in.

Er zijn nogal bosjes pup kopers die dat "inlezen in een ras" gewoon overslaan.......Onwil? Te moeilijke materie? Ik weet het niet.....

Mijn ervaring is dat er vaak bij toekomstige baasjes hier gezegd wordt dat het taaie kost is maar wel super interessant als je als fokker zijnde het duidelijk brengt.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nieuw op het forum!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^